- 21 Mayıs 2015
- 1.648
- 1.573
- 133
Merhaba. Bizim derdimiz sebepsiz infertilite. Yaşım 38. Bir yılda 2 opu 3 başarısız transfer geçirdim. 3 yıl önce korunmayı bıraktık, 4 ay sonra hamile kaldım ama kalbi durdu 9 haftalık kürtaj oldum. Bi daha hamile kalamadım. 6 ay daha olmayınca Emsey Hastanesine gittik tavsiye üzerine. Ordaki doktorumuz çok ilgilendi, çocuğunuz olur hemen başlamayalım dedi, 6 ay yumurta takibi yaptı gene olmadı. Başladık 7 yumurta toplandı, 3’ü döllendi. 4aa kalite olarak 5. Güne gittiler. İlk deneme taze transfer idi olmadı, iki ay sonra kalan bi embriyoyu denedik kimyasal oldu. Bahçeci Cem hocayla başladık. Yine 7 yumurta toplandı, üstelik daha düşük doz ilaç kullanmıştı, bu sefer 6sı döllendi ama 6. Gün embriyoların ikisini dondurdular. Biri 5bc diğeri 5cc. Pgt’ye gittiler. İkisi de normal geldi. Embriyolar düşük kalite diye çok üzüldüm ama bu kaliteyle pozitif alan arkadaşlar oldu aynı doktorda umutluydum. Rahim çizme ve intralipid serum uygulandı. İki embriyomda transfer edildi. Ama sonuç yine negatif. Eşimin spermlerinde mi sıkıntı var diye spermde DNA hasarı ve fish testi yaptırdık. DNA hasarı %4 çıktı. Neden olmuyor anlamıyorum. Birdahaki ay sıfırdan başlıyoruz, bu sefer başarılı olmak için napmak neyi değiştirmek lazım fikri olan var mı? Ya da böyle bir yoldan geçip başarılı olanlar farklı n’aptınız?