• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebekte Gelişimi Duran Embriyo Sorunu (Sebepsiz İnfertilite)

Anladim cok tesekkurler. Bir sey daha sorsam bilginiz var midir acaba, sperm dna hasarinin olmasi yapilan semen analizindeki ileri hiz morfoloji gibi degerlerin dusuk olmasina mi sebebiyet veriyor yani
Tam olarak öyle olmayabiliyor bildiğim kadarıyla. Çünkü bazen hız, şekil ve sayıda herhangi bir problem olmasa dahi dna hasarı normalin üstünde çıkabiliyor. Ama bu halledilemez nitelikte çok büyük bir problem değil.

Sonucunuz cikinca guncelleyebilir misiniz buradan bizi🙏🏼 bir de yaptirdiginiz icin doktorunuzla ilerisini konusmussunuzdur diye dusunuyorum, wes de cikan sonuca gore tek tek saglikli olankromozomlarina gore secilip dollenme yapilabiliyor mu teknoloji olarak ? Yani sonucu ogrenmenin tedavinin seyrine yapabilecegi katki nedir onu konustunuz mu demek istiyorum 🙏☺️
Merhaba, sonucum çıktı. Fanca geni taşıyıcısı olduğum için yumurta yetersizliğim bundan kaynaklandığı söylendi. Ama embriyo gelişimine engel değilmiş. Tüp bebek süreçlerine devam edicez dedi doktor🙏 benim çok yumurtam olmadığı için seçilme gibi şans maalesef olmuyor o yüsden çok bilgim yok konuda. Adet olunca gel dedi, yarın görüşücez sanırsam ozaman tekrar bilgi veririm sizlere🥰

Merhaba, sonucum çıktı. Fanca geni taşıyıcısı olduğum için yumurta yetersizliğim bundan kaynaklandığı söylendi. Ama embriyo gelişimine engel değilmiş. Tüp bebek süreçlerine devam edicez dedi doktor🙏 benim çok yumurtam olmadığı için seçilme gibi şans maalesef olmuyor o yüsden çok bilgim yok konuda. Adet olunca gel dedi, yarın görüşücez sanırsam ozaman tekrar bilgi veririm sizlere🥰
Yazdiginiz icin cok tesekkurler🙏🏼 engel olmamasina cok sevindim, umarim her sey sorunsuz ilerler ❤️ evet yazin tabi ki hepimiz faydalanalim🌸

Merhaba arkadaşlar bizimde beşinci gün embriyolarımız öldüğü için ileri gelişim geriliği
peda denildi. Ve Wes testi istenildi on beş gün oluyor vereli iki ay sonra çıkar denildi. Eşimde de bende de hiç bir sorun bulamamışlardı en son bu test istenildi. Bu testi yaptırıp çıkan sonucuna göre bir tedavi önerilir mi bilmiyorum.

Merhaba arkadaşlar bizimde beşinci gün embriyolarımız öldüğü için ileri gelişim geriliği
peda denildi. Ve Wes testi istenildi on beş gün oluyor vereli iki ay sonra çıkar denildi. Eşimde de bende de hiç bir sorun bulamamışlardı en son bu test istenildi. Bu testi yaptırıp çıkan sonucuna göre bir tedavi önerilir mi bilmiyorum.
Tüp bebek tedavisinde bu şekilde bir tanı konulduğunu ilk defa görüyorum. Herhangi bir genetik test sonucu olmadan sadece embriyo sonuçlarına göre nasıl "ileri gelişim geriliği" teşhisi konuluyor anlayamadım. Konuyla alakalı biraz bilgi verebilir misiniz ?

Tabikide biz daha önce genetik testleri vermiştik ve bi sorun çıkmadı hiç bir sorunumuz olmayıp hiç gebelik olmaması ve embriyoların beşinci güne gidip ondan sonra ölmesi ve toplanan yumurta sayısı yirmi beş ama istenilen büyüklükte olen 16 idi bunların hepsinin varlığı ileri gelişim geriliğini gösteriyor denildi ve Wes testi istenildi

Herkese merhaba. 33 yaşındayım eşim 42. 3 yıldır Benzer durum bizimde başımızda 3 farklı merkezde 3 tüp bebek tedavisi olduk. Yaptığımız tüm testler normal sonuçlarda , gözle görülür hiç bir sebep bulunamıyor. Fakat Embriyolarımız 3. Gün çok iyiken 4. Gün yavaşlamaya başlıyor maalesef 5. Güne ya gelmiyor ya da kötü kaliteli olduğu için transfer edilmiyor. Böyle durumlarda yaşayıp sonra gebelik oluşan bebiş sahibi olan birileri var mı? Umutlu hikayeler duymaya çok ihtiyacım var çünkü artık inancım kalmadı. 😞
3 kez tüp bebek tedavisi görsüm ilkinde 10 tane iyi kalite yumurta olmasına rağmen 3 güne bile gelemedi. 2. Sinde yine 12 kaliteli yum. Vardı 3. Güne 2 tane geldi hiçbiri 5 e gidemedi. Son tedavide yine 10 yumurta vardı doktorum 3. Gün iyi kalite olan 2 sini dondurmayı teklif etti belki de lab. Ortamında büyümüyorlarsır rahimde gelişirler dedi. Kalanını 5 e beklettik ama maalesef yine 5 e giden olmadı. 2 ad 3. Gün embryosunun transferi yapıldı elhamdülillah kızım şu an 2,5 yaşında. Benimde hiç umudum kalmamıştı, ama allahtan umut kesilmez pes etmek yok. 3 tüp bebek 2 aşılama yaptırdım 40 kilo aldım. Ama napalım feda olsun. Size tavsiyem ben ve eşim son tedaviden önce 2-3 hafta önce arı sütü kullanmaya başladık. Tadı evet berbat ama faydası olduğunu düşünüyorum. Allah herkese kolaylık maddi manevi güç versin. Allahım kimseleri bu yollarda uğraştırmasın oyalamasın.

3 kez tüp bebek tedavisi görsüm ilkinde 10 tane iyi kalite yumurta olmasına rağmen 3 güne bile gelemedi. 2. Sinde yine 12 kaliteli yum. Vardı 3. Güne 2 tane geldi hiçbiri 5 e gidemedi. Son tedavide yine 10 yumurta vardı doktorum 3. Gün iyi kalite olan 2 sini dondurmayı teklif etti belki de lab. Ortamında büyümüyorlarsır rahimde gelişirler dedi. Kalanını 5 e beklettik ama maalesef yine 5 e giden olmadı. 2 ad 3. Gün embryosunun transferi yapıldı elhamdülillah kızım şu an 2,5 yaşında. Benimde hiç umudum kalmamıştı, ama allahtan umut kesilmez pes etmek yok. 3 tüp bebek 2 aşılama yaptırdım 40 kilo aldım. Ama napalım feda olsun. Size tavsiyem ben ve eşim son tedaviden önce 2-3 hafta önce arı sütü kullanmaya başladık. Tadı evet berbat ama faydası olduğunu düşünüyorum. Allah herkese kolaylık maddi manevi güç versin. Allahım kimseleri bu yollarda uğraştırmasın oyalamasın.

Allah bağışlasın maşallah kuzuma 🧿 umut oldunuz bana çok teşekkür ederim hikayenizi paylaştığınız için🙏 arı sütüne başladım bende tadı kötü ama gidiyor birşekilde . 🫠amin inşallah sular seller gibi aksın her tedaviden geçenin süreçleri🙏 Allah isteyene herkese gönlündekini versin.

Back