Merhaba, kısace süreçten bahsetmek istiyorum. İkimizde 34 yaşındayız. 1 aşılama, 6 kere femara tedavisi. Şu an için sebepsiz, hgs dahiş tüm testler normal, şöyle ki 2 denemeden sonra yapılan genetik testleri henüz yaptırmadık ama bu sefer de olumsuz olursa yaptıracağız.
İlk denemem medicana da oldu, 14 yumurta toplandı 7 tane döllendi, 3. Güne 6 embriyo kaldı. 4 iyi kalite, 2 si düşük kalite. 4. Gün sabahı arandım ve sadece 1 tane kaldığı, 3ünün gelişimini durdurduğu, 2 sinin de yavaşladı ama 5.güne takip edeceklerini söylediler. 1 tane kalanında 4.gün olarak iyi olduğu için dondurulduğu söylendi. 300 mg gonal f kullanmıştım. Dondurulmuş transfer oldum, negatif oldu. Böyle olunca merkez değiştirdim.
Memorial da 2. Denemem başladı, boy kilo ya göre ilaç dozu fazla gelmiş olabileceğinden bu sefer 225mg la başladık ve opuya kadar öyle gitti. Opu da 12 yumurta toplandı. 8 yumurta döllendi, 7 si gelişimini devam ettirdi 3. Güne kadar. 4 gün yine aynı şey kiminin kalitesi güzel kiminin görece düşük. Embriyolog dr la görüşeceğim, duruma göre belki iyi olanlardan 1 tanesini dondururuz, dondurursak haber veririz dedi. 5.gün arandım, 1 tane 5BB donduracağız, bir tane en düşük kalite vardı sanırım 2BC ydi onu kendim dondurmaya gerek görmedim. Her ihtimale karşı 5BB yi genetiğe gönderdim. Şimdi haber bekliyorum. Umarım sağlıklı olduğu haberi gelir. Merkezden memnunum, lab ına da güveniyorum. Eğer ki sağlıksız gelir ya da sağlıklı gelir ve sonuç negatif olursa genetik test yaptıracağız eşimle kendimize.
Sperm sayısı, hareketi ve morfoloji de sorun yok. Dna fish yaptırmadık. Hocamız yaptırsakta sonuç olumsuz da olsa ımsı tekniğinden dolayı hasarlıların zaten eleneceğini söyledi. Araştırdığım kadarıyla zaten ımsının morfoloji ve hasarda kullanılan bir teknik olduğunu okumuştum. Yani bu tedavide de ımsı kullanıldı. Vitamin, takviye, arı sütü polen bunları da kullanıyoruz. Kilo olarak olmamız gereken kilolardayız. Embriyonun genetik sonucunu bekliyorum, olumsuz olursa diye yazıyorum bunları. Sorum şu genetik testtede sorun çıkmadı diyelim, daha ne yapılabilinir? 5. Güne gitmeme nedenleri sperm, yumurta, embriyonun kendi kalitesi, genetik tamam ama döngüye girmekten korkuyorum. 5. Güne gitmeyen embriyosu olanlar nasıl bir yol izlediniz, beslenme hariç neler yaptınız ya da dr larınız size nasıl bir yol izledi? Şimdiden teşekkür ederim.