• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebekte Gelişimi Duran Embriyo Sorunu (Sebepsiz İnfertilite)

Benim de aynı şekilde 3. Günden sonra ilerlemiyor. Testte ne çıktı peki sizin önemli bir şey var mı yumurta kalitesine engel olan

Merhaba, wes testi vücudumuzda 22.000 tane tanımlanmış panele bakar. Herşeyin orda çıkıyor. Doğuştanmı değil mi diye net sonuç verecek test budur. Bizde spermlerde sıkıntı yok. Benim yumurta kalitem iyi değil az yumurta çıkıyor . Amh değerim 0.01 ,, çıkan yumurta sayım 2 yada 3 bunlar dölleniyor hepsi sonra 3 günden sonra ilerliyor yada ilerlemiyor. Toplam 6denemeden sonra bu testi istedi doktorum ve yaptırdık. Genetik bölümü olan hastaneler yapıyor. Medipol acıbadem memorial gibi hastanelerde yaptırabilirsiniz.
Benim de aynı şekilde 3. Günden sonra ilerlemiyor. Testte ne çıktı peki sizin önemli bir şey var mı yumurta kalitesine engel olan

Sizin durum ne tam olarak benim pazartesi toplandı dündöllendi dedi bugün gelişimi yavaş 3 ebölünmesi gerekirken 2 ye bölünmüşler dedi durucakmı gelişmeleri sizde de öyle mi oldu

Biz de böyle bir durum olabileceğinden eşim aynı testi yaptırdı %9 ile bir sorun gözükmedi. Peki bu durumdan sonra gebelik elde edebildiniz mi ?
Tedavim başladı. PİEZOELEKTRİK(yapay zeka) tekniği kullandık bu sefer. İlk defa 5.güne 2 tane embriyom geldi. Bunlarıda 6. güne izlemek istediler. Yarın haber bekliyorum işte. Genetiğe göndermeyi düşünüyorum. Hayırlısı artık

Merhaba arkadaşlar bizde iki kez denedik ilk toplamada 25 ikincisinde 22 yumurtam toplandı ikisindede beşinci güne gitse bile blast olamadı hemen hemen hepsinin döllenmesine rağmen ve doktorum enson Wes testini önerdi ama yaptırıl yaptırmamakta kararsızım. Sizlerden eşli mi istedi tek mi istedi bu testleri

Yaptırıp sonuç alan var mı? Eşimde ve bende gözükürde hiç bir sorun yok ama blast aşamasına gelemiyor. Yaptıran arkadaşlar nerede yaptırdı ve fiyatlar nasıl bu konudada yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Herkese merhaba. 33 yaşındayım eşim 42. 3 yıldır Benzer durum bizimde başımızda 3 farklı merkezde 3 tüp bebek tedavisi olduk. Yaptığımız tüm testler normal sonuçlarda , gözle görülür hiç bir sebep bulunamıyor. Fakat Embriyolarımız 3. Gün çok iyiken 4. Gün yavaşlamaya başlıyor maalesef 5. Güne ya gelmiyor ya da kötü kaliteli olduğu için transfer edilmiyor. Böyle durumlarda yaşayıp sonra gebelik oluşan bebiş sahibi olan birileri var mı? Umutlu hikayeler duymaya çok ihtiyacım var çünkü artık inancım kalmadı. 😞

Tedavim başladı. PİEZOELEKTRİK(yapay zeka) tekniği kullandık bu sefer. İlk defa 5.güne 2 tane embriyom geldi. Bunlarıda 6. güne izlemek istediler. Yarın haber bekliyorum işte. Genetiğe göndermeyi düşünüyorum. Hayırlısı artık

Herkese merhaba. 33 yaşındayım eşim 42. 3 yıldır Benzer durum bizimde başımızda 3 farklı merkezde 3 tüp bebek tedavisi olduk. Yaptığımız tüm testler normal sonuçlarda , gözle görülür hiç bir sebep bulunamıyor. Fakat Embriyolarımız 3. Gün çok iyiken 4. Gün yavaşlamaya başlıyor maalesef 5. Güne ya gelmiyor ya da kötü kaliteli olduğu için transfer edilmiyor. Böyle durumlarda yaşayıp sonra gebelik oluşan bebiş sahibi olan birileri var mı? Umutlu hikayeler duymaya çok ihtiyacım var çünkü artık inancım kalmadı. 😞
Bende sizinle benzer durumdayım doktor bir süre ara verelim dedi siz takviye vs kullaniyormusunuz acaba

Bende sizinle benzer durumdayım doktor bir süre ara verelim dedi siz takviye vs kullaniyormusunuz acaba
Bizde 2. Tedavi sonrası 1 yıl ara verdik. Düzenli olarak omega d vitamini ,b ve folik asit verdi doktorumuz. Eşime de omega ve solgar ın bi multivitaminini verdi. Transfer aşamasına hiç gidemediğim için çok umutsuz hissediyorum artık.

Herkese iyi forumlar. Sebepsiz infertiliteden dolayı ilk ikisi aynı, üçüncüsünü farklı klinikte yaptırdığımız üç kez olumsuz sonuçlanan tüp bebek denemelerimizden bahsetmek istiyorum.

- İlk denememizde 11 adet yumurta toplandı, 6'sı döllendi ve 3.güne sadece bir tane orta kalite embriyo gitti. 3.gün embriyosunun transferi yapıldı ancak sonuç negatif.

- İkinci denememizde yine 11 adet yumurta toplandı, 5'i döllendi ve 3.güne giden hiçbir embriyo olmadı. Embriyolar gelişim göstermeyerek arrest oldu.

(Bu arada doktor tavsiyesi üzerine kromozom analizi testi yaptırdık ancak bir olumsuzluk görülmedi.)

- Üçüncü denememizde klinik değiştirdik. 16 adet yumurta toplandı, 12'si döllendi, bunlardan üç adet embriyo 3.güne iyi kalite olarak geldi. Transfer için 5.günü bekledik ancak bu üç embriyodan hiçbiri 5.güne gelemedi ve sonuç olarak gelişimlerini durdurdular.

Sonuç olarak üç denemede de 5.güne ulaşan bir embriyomuz olmadı. Açıkçası doktorlar embriyonun gelişiminin durmasıyla alakalı net olarak bir şey söyleyemiyor. Sonuncu denemede doktorumuz "WES" testi yaptırmamızı, genetik olarak detaylı bir inceleme yapılması gerektiğini söyledi. Embriyo gelişimini durduran genetik bir nedenin olabileceğinden bahsetti.

Embriyo gelişimi bu şekilde yavaşlayan veya duran, benzer hikayeye sahip arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum...
Merhaba Allah kolaylıklar versin öncelikle benimde 2.gün de doktorum gelişiminin yavaş olduğunu söyledi ve net birsey dememişti sebebi ne olduğunu benim düzensiz iğne sebebi ile yumurtam fazla idi ama sökülmedi sor aldığını söyledi 10 tane topladı 4 tane döllendi daha sonra gelişimi yavaş dedi araştırdım ümidimi kaybettim ama 3.gün gelişimi güzel dedi bi tane dondurdu 3 ü 8 e bölünmüş bi tanesi 6 da kalmış ama döner dedi onada 5.gün ise 1 tane dondurdu diğer ikisi blokest olmuş ama yinede bir gün daha bekleticem dedi ve 6. Gün kalan 2 sini de dondurdu 4 ocakta transfere gideceğiz bizde yani ben gelişimi yavaş dediğinde araştırdım bi dünya şeyler çıkıyor genetik sorunlar işte kromozom sayısı sorunu aile yada eşe bağlı sorun vs vs ama örneğini hiç görmedim bununla ilgilide

Herkese iyi forumlar. Sebepsiz infertiliteden dolayı ilk ikisi aynı, üçüncüsünü farklı klinikte yaptırdığımız üç kez olumsuz sonuçlanan tüp bebek denemelerimizden bahsetmek istiyorum.

- İlk denememizde 11 adet yumurta toplandı, 6'sı döllendi ve 3.güne sadece bir tane orta kalite embriyo gitti. 3.gün embriyosunun transferi yapıldı ancak sonuç negatif.

- İkinci denememizde yine 11 adet yumurta toplandı, 5'i döllendi ve 3.güne giden hiçbir embriyo olmadı. Embriyolar gelişim göstermeyerek arrest oldu.

(Bu arada doktor tavsiyesi üzerine kromozom analizi testi yaptırdık ancak bir olumsuzluk görülmedi.)

- Üçüncü denememizde klinik değiştirdik. 16 adet yumurta toplandı, 12'si döllendi, bunlardan üç adet embriyo 3.güne iyi kalite olarak geldi. Transfer için 5.günü bekledik ancak bu üç embriyodan hiçbiri 5.güne gelemedi ve sonuç olarak gelişimlerini durdurdular.

Sonuç olarak üç denemede de 5.güne ulaşan bir embriyomuz olmadı. Açıkçası doktorlar embriyonun gelişiminin durmasıyla alakalı net olarak bir şey söyleyemiyor. Sonuncu denemede doktorumuz "WES" testi yaptırmamızı, genetik olarak detaylı bir inceleme yapılması gerektiğini söyledi. Embriyo gelişimini durduran genetik bir nedenin olabileceğinden bahsetti.

Embriyo gelişimi bu şekilde yavaşlayan veya duran, benzer hikayeye sahip arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum...
Merhabalar ben de şu an tedavi sonucunu bekliyorum 4 yıllık evliyim iki yıldır eşime yalvardım zeki yılmaz diye bı doktor var burda ona gitmek için çok ikna etmeye çalıştım kabul etmiyordu cevremdende sürekli bu doktorun adını duyuyodum herkes onu tavsiye ediyordu bu doktor tüp bebek ve riskli gebeliklerde uzmanlaşmış bir doktor 3 ay önce cekap yaptırdım onun sonucunda düşük yaptığımı öğrendim haberim yoktu eşime söyleyince iş yerinden biri anlatmış durumunu 12 yıllik evli 6 defa tüp bebek tedavisi olmuşlar fakat hep sonuç negatif zeki yilmaza gitmisler en sonunda tüp bebek tedavisi olmuşlar zeki yilmazin yanında doktor direk transferden hemen sonra tüpleri bağlamış yumurta düşmesin tutunsun diye şu anda 6 aylık sağlık bir çocukları var eşim bunu iş arkadaşından duyunca bu şekilde gitmemi istedi bu doktora bu ay normal yolla hamile kalmaya çalışıyoruz bı kaç tane iğne kullandım 13 gün boyunca ve şu anda bekliyorum sonuç ne olucak diye size tavsiyem imkanınız varsa Kayseri kadın doğum zeki yilmaza gitmenizi tavsiye ederim adam biraz patavatsız ama gerçekçi konuşuyor işinin ehli gercekten

Merhaba sonuçları bekliyorum bu ay sonu çıkacak. Acıbadem labgende yaptırdım 9.800 TL sgk ücretidir. Sgk sız 45.000 TL
Sonucunuz cikinca guncelleyebilir misiniz buradan bizi🙏🏼 bir de yaptirdiginiz icin doktorunuzla ilerisini konusmussunuzdur diye dusunuyorum, wes de cikan sonuca gore tek tek saglikli olankromozomlarina gore secilip dollenme yapilabiliyor mu teknoloji olarak ? Yani sonucu ogrenmenin tedavinin seyrine yapabilecegi katki nedir onu konustunuz mu demek istiyorum 🙏☺️

Canım ben bir yazıda okumusrum suan tam kaynak hatırlamıyorum ama ilk üç günlük gelisim yumurta kalıtesi sonrası sperm kalitesiyle ilgili diye. Dna hasarı testi yaptırdınız mı hiç

Evet yaptırdık sonuç %9 çıktı. Yani dna hasarında bir problem gözükmüyor.
Merhaba, şayet dna hasarinda yuksek bir oran ciksaydi surecin devami nasik olacakti bir bilginiz var mi ? Yani sonucta zaten yapilan mikrocip vs gibi yontemler gorunus olarak sekli duzgunleri secip dollemeye birakiyor ya ekstra ne yapilabiliyor ya da o hasar orani disaridan ilac vs tedavisiyle mi duzeltilmeye calilisiyor

Merhaba, şayet dna hasarinda yuksek bir oran ciksaydi surecin devami nasik olacakti bir bilginiz var mi ? Yani sonucta zaten yapilan mikrocip vs gibi yontemler gorunus olarak sekli duzgunleri secip dollemeye birakiyor ya ekstra ne yapilabiliyor ya da o hasar orani disaridan ilac vs tedavisiyle mi duzeltilmeye calilisiyor
Dna hasarının takviye vitamin, stres faktörlerinden uzaklaşma, beslenme alışkanlıklarını değiştirme ve spor gibi aktivitelerle azaldığı söyleniyor.

Dna hasarının takviye vitamin, stres faktörlerinden uzaklaşma, beslenme alışkanlıklarını değiştirme ve spor gibi aktivitelerle azaldığı söyleniyor.
Anladim cok tesekkurler. Bir sey daha sorsam bilginiz var midir acaba, sperm dna hasarinin olmasi yapilan semen analizindeki ileri hiz morfoloji gibi degerlerin dusuk olmasina mi sebebiyet veriyor yani

Back