SBS Anneleri....

çok teşekkürler cnmm vereliniortak amin inşallah sizde emeklerinizin karşılığı olan bir puan alırısınız :Saruboceq:

arkadaşlar kızımın dershane öğretmenlerinde aldığı bilgiye göre ..
bu yıl sbs ile liseye ilk girişler başladığı için özellikle 8 lere zor bir sınav hazırlandığı söylenmiş..geçen yıl çok çok kolaymış ve bu yılda böyle olsa fen ve anadolu liseleri kontenjan yetmezmiş ayy bilmiyorum valla hepimiz sıyırcaz bu sbs puanı bilmemnesi yüzünden :1no2:
birde ben şunu merak ediyorum her okulun başarı puanı farklımı yansıo CADIARZU bizim bir arkadaş geçen sene oğlu girmişti bana öyle dedi bizim okulun çok düşük böyle bişi olabilirmi :uhm:
hepsinin haklrında hayırlısı olsun :Saruboceq:

bugünde doğumgünü kızımın elimizden geldiğince mutlu etmeye çalışıyoruz ama sanki hiç bişiden mutlu olamıyo gibi senağlama sanırım sınav depresyonuna girdi söylediğine göre okuldada ,dersanedede öğretmenleri güneş senden ii bir sonuç bekliyuoruz diyorlarmış ve buda onun üzerinde baskı oluşturyor Çok üzgünüm çoook

hepimize geçmiş olsun arkadaşlar anladığıma göre bu sene epeyce sınavı zorlaştırmışlar çocukların moralleri sıfır benim kız ağlayarak çıktı sınavdan birde stres yapınca alerjisi başlamış hapşırık tıksırık sınavı nasıl bitirdiğini bilmiyor. baktın 55 civarında neti var çuvalladık anlıyacağınız allah hepimizin yardımcısı olsun görüşürüz ((

kızlar hepimize geçmiş olsunn.sınavı atlattık ama maraton daha bitmedi..şimdi nereye yerleşeceğiz tantanası başlıyor..gerçekten bu sene müfredattan uzak muhakemeye dayalı sorular geldi..türkçede bilgiden çok paragraf soruları ağırlıktaydı.çelişkili sorular ağılıktaydı.
benim kızım 8.sınıf..ama çevremdeki çoğu çocuk dökülmüş durumda..allah hepimizin yardımcısı olsun..hayrılısı ile iyi okullara yerleşsin evlatlarımız..
darısı 6.sınıf kuzucuklarına..allah zihin açıklığı versinn.....

ah canım hepimiz aynı durumdayız..aldığın haberleri bizlerle paylaşırsan çok sevinirim..şimdi puan ve okulderdine düştük..allah hepimizin yardımcısı olsun..:Saruboceq:

Bizde de durum aynı be canım :çok üzgünüm: etrafımdaki kimse de daha farklı değil... artık canları sağolsun ne yapalım, olan oldu.

balım öncelikle prensesinin doğum gününü kutlarım nice yıllar dilerim a.s...

okulun kendi başarı puanı yerleştirmede bi etki yapmıyor , o sadece o okulun yıl içinde ne kadar öğrenciyi yerleştirme yaptığını gösteriyor buda bizimkilerin sonuçlarını bağlamıyor..

8. sınıflarda geçen yılın sbs puanı, bu yılın puanı ,yılsonu karne notu ,yıl sonu başarı puanlarının toplam bir değerlendirmesi yapılacak ama son davranış notu iptalinden sonra hesaplamalarda oynamalar var yeni bir hesaplama sistemi ile yerleştirmeler için gerekli puan bulunacak ...
buda çokmu karışık oldu ne -tatlicadiarzu-..
ayy en iyisi 13 temmuzu belmek sanırım..oofffffisfisfis

Minik prensesin doğumgününü kutluyorum..
ailesiyle ve sevdikleriyle nice yıllar diliyorum...
sınava az kaldı,stres yapmamaları için rahatlatmamız şart,
Allah yardım etsin hepimize inşallah...

çok teşekkür ederiz arkadaşlar a.s.

şimdi okuldan geldim herkesin dilinde aynı şeyler 7 ve 8. sınıf anneleri sınavın zorluğundan ve olumsuzluklarından bahsediyor :1no2: bir kişide bile iyi bir haber duymadım valla ne bu böyle yaa isyan edicem inanın bukadar emek ediyoruz tüm sene her türlü imkanı tanıyoruz onlarla birlikte aynı stresi yaşıyoruz yazık değilmi bu öğrencilere ve velilere
ama yapıcak bişi yok burası türkiye büyüklerimiz nasıl uygun görürse öyle yaşıyoruz hayatı ....
bu hafta sonu yaşanan olumsuzluklar bizimkileride kötü etkiloyor buna daha çok üzülüyorum ..
allah ım sen yardım et hepsine :Saruboceq:

Ya hiçbir şeye değil de çocukların onca zaman onca koşturmalarına yanarım, karda kışta, gece gündüz dersanelerde... hiçbi işe yaramadı... yazık bunlara yaaa daha bu yaşta...

Merhaba arkadaşlar hepimize geçmiş olsun.6. sınıf kuzucuklarıma da başarılar dilerim.
Benim oğlum da sınav akşamına kadar aşırı sakindi.Ama akşam heyecan başladı,astımı da var öksürük tıksırık sabahı zor ettik.Sınav sorularına bakarken bir ağlama ki susturabilene aşkolsun.Çocukların üstüne ne büyük stres yüklüyoruz..:çok üzgünüm:
Neyse sonuçta 80 neti var ama dersanede hep 1. olduğu için herkesin beklentisi fazlaydı.Bakalım 13 Temmuza kadar çıldırmazsak sonucu görücez...-tatlicadiarzu- Şimdiden seneye dersaneye gitmicem diyor.Artık hersene sınav olacakmış diye duydum bilgisi olan arkadaş var mı?

cnm tbrk ederim 80 net süper alkisalkisalkis
hersene derken :uhm:
kaçıncı sınıf oğlunuz CADIARZU
her yıl sbs yapılcak ...

80 net çok çok iyi bi sonuç. Allah daim etsin başarısını. Hiç üzülmeyin bence daha napsın çocuk. ınanın ben bütün gündür sağa sol soruyorum 70 netin üzerine çıkan ilk sizi duyuyorum. Maşallah, nazar değdirmeyelim.

ooyy maşallah ona,
80 net ne demek :lepi: valla duyduğum en yüksek net ...
benimde komşumun kzı çocuk dersane 1.si 72 net yapabildi çocuğu nasıl teskin edeceğimizi bilemedik :sm_confused:
benim kızda 70 nette ama geçen yıl ki puan düşük olduğundan anca 2. tercihleri bekliyorum yakın bir ye olması için..
bundan sonra tıpkı sbs gibi liselerdede sınav olacağı lafını bizde sınav yapılan okulun bahçesinde beklerken , sınav dersanesinin görevlisi bir kızdan duyduk ,bizlere kitapcık dağıtırken bundan sonra her yıl sınava gireckler yasallaşmadı ama bu olacak felan dedi ..
ayy bende seviniyodum 2 sene şu dersaneye para yedirmiyeceğim diyesenağlama
bu durumda ..
dersanelerin yolları taştan, nimet çubukçu sen çıkardın bizi baştan türküsünümü söyleyeceğiz kaydirigubbakcemile3..
ayy yine offf çekesim geldi niyeyse ..

Ya valla ben dershaneye göndermemeyi bile düşünüyorum açıkçası.
Geçen yıl gitmemişti, çok daha iyiydi puanı.
Bu yıl ikisini bi arada yürütemedi.
Çok zayıf olduğu derslerden özel ders aldırırım daha iyi, kendi çalışınca daha verimli oluyor.
Biz şahsen hiçbir faydasını göremedik dershanenin.
Dünden beri bütün kanallarda hocaları dinliyorum.
Bir çoğu önemli olan bol bol test çözmeleri diyor.
Otursun evinde sakin sakin testini çözsün bence çok daha iyi.

Bi de lisede ne için sınava girecekler, üniversite için mi?
Ayyy iyice çıkmaza sokacaklar her şeyi...

Öncelikle herkese selam :)

80 net gayet iyi tebrik ediyorum...Geçen yılki gibi full yapanlar yada 97-99 net yapanlar neredeyse yok..Sorular zordu ve seçiciydi...
Ama lisede her yıl sınav olacağı yanlış bir bilgi...Gelecek yıldan itibaren ÖSS değişti ama benim bildiğim kadarıyla her yıl lise sınavı şeklinde değil...Her dersten farklı bir gün olacak...Mesela cumartesi matematik pazar Türkçe...ve öğrenciler kendisi için gereken derslere o derslere ait sınav günlerinde girecek..Ve ÖSS yeniden 2 basamak..Bunun dışında bir duyumum olmadı...
Eğer her yıl sınav olursa ne çocuklarımızın nede bizim sabrımız yetmeyeceği gibi böyle bir maddi külfetin altından kalkmakda son derece zor olacaktır...
Hepinizin çocuklarına ve kendi oğluma başarılar ve bol şans diliyorum...

herkese selam sınavı atlatık çok zormuş anca 7o net tutura bilmiş oğlum moreli çok bozuk
şimdi sıra 6 larda hepinize başarılar

Ne güzeldi benim zamanımda..
Ne anadolu lisesi, ne fen lisesi ne kolej... hepimiz eşit şartlarda okurduk.
Dershane çılgınlığı yoktu o zamanlar.
Yarış atına da çevirmezlerdi bizi.
Stresimiz daha az, başarımız daha çok olurdu.
Çocukların psikolojileriyle böyle oynanmazdı o zaman.

Çok üzülüyorum çocuklarımıza.
Daha 9-10 yaşlarında hayatla savaşmaya başlıyorlar.
Oyun bilmiyorlar, arkadaşlık edemiyorlar... hep bir rekabet... hep bir "ya şimdi ya hiç" duygusu...
Bir tek günü bile ayıramıyorlar kendilerine...
Çocukluklarını yaşayamıyorlar...
Hayat kocaman bir bilinmez ve muamma olarak sürülüyor önlerine .. amman haa denilerek...

Hayattan.. daha 9-10 yaşında korkmaya başlıyorlar.
Hiçbirisi başarısız olursa başına ne geleceğinden haberdar değil.
Tek bildikleri "çok kötü olur çok... başarman lazım...." baskıları.
Tek duydukları "adam gibi yaşamak istiyorsan bunu başarman lazım" replikleri.

Hepsi korkuyor bundan.
Adam gibi yaşamak nedir bilmedikleri halde.
Daha yaşam nedir çözemedikleri halde.

13 yaşında benim kızım.
Şebnem bebeklere elbise giydirirdim ben 13 yaşımda...
Çizgi film izlerdim televizyonda, büyüklerin sohbetlerini dinlerdim gözüm büyük büyük...
"Sen büyüyünce ne olacaksın bakalım" diye sorarlardı bana...
Cevabım bile yoktu... büyümeye o kadar çok vardı ki daha...

Benim kızım 13 yaşında.
Sinir bozucu bir sınavın sinir bozucu sorularını gerektiği kadar bilemediği için ağlıyor 2 gündür.
Benim Şebnem bebekleri giydirdiğim bir yaşta o geleceğinin hesaplarını yapıyor ne olacağını bilmeden.
Gözleri hüzünlü, ağlamaklı... annecim önümüzdeki yıl çok çalışırsam başarırım diyor.

Daha neyi ne için bile başaramadığını bilemeden.
Benim kızım önündeki yıllara şimdiden tecavüz ediyor.
Çıkarmış çocukluğunu gözünden.
Cumartesi öğleden sonraları saklambaç oynamaktan, pazar sabahı pikniğe gitmekten vazgeçmiş.
Tek bildiği yapamazsa hayatı çıkmaza girecek... eksik kalacak bir şeyler... ama ne.

Benim kızım gün gelecek... keşke ben de çocuk olsaydım şimdi yaaa diyemeyecek.
Çocukluğuna dair hatırladığı tek şey hayatını kazanma savaşı olacak çünkü.

Ve ben bunu göre göre buna izin verecek miyim?
Bunun daha az acılı bir yolu vardır...
Ben buna izin vermeyeceğim....

ne güzel yazmışsın canım.çok doğru söylüyosuna.sbundan 10-15 sene önce bile çocuklar daha çok çocukluklarını yaşayabiliyorlardı .peki şimdi nasıl oldu şartlar.dediğin gibi yarış atına döndüler yavrucaklarbenneyaptımkibazı anne babalarda aşırı baskı yapıyorlar evlatlarına durum böyle oluncada bir sınavdan normal not alan bir çocuk bile oturup akşamdan sabaha ağlıyabiliyo
benim kızlarım daha okul çağında değiller ama asla kızlarıma yarış atı muamelesi yapmıcam:1no2:aldıkları normal bir not bile benim için değerli olacak ve hep şunu onlara söylicem bu dünyada hiçbirşey sizden daha değerli değil benim için ne öss ne sbs ne kpss.:1hug:
unutmayalım sonuçta herşey olacağına varıyo biz ne yaparsak yapalım kısmetten öteye gidilmiyo a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…