SBS Anneleri....

6.sınıflar için son 2 gün rahatlamalarını sağlamalıyız bence de...
yavrularımız zaten hem tv de,hem arkadaş gruplarında
duydukları olumsuzluklarda tedirginler zaten...
bilmiyorum,hayırlısıyla bitseydi biran önce...
yanlış soru her yıl mutlaka olur ama ona da nasıl bir çare
düşünürler bilemem..
haklarında hayırlısı olur inşallah...
bizler böyle gerildik,çocuklarımız ne yapsın...

merhabalar bende sbs annesiyim oğlum geçen yıl yani 6. sınıfta 471 puan aldı fakat bu yılki sınavı kötü geçti 420 civarında puan bekliyoruz. yavrum o kadar yorulduki bu yıl okul dershane testler arasında yaşadı fakat sonuç kötü sınavdan çıkınca en fazla 5 yanlış bekliyorum dedi fakat sınav çıkışı okulda toplandık çocuklar sınıflara çıkıp cevapları kontrol edince 14 yanlışı çıktı o kadar ağladıki bayılmak üzereyedi zor susturduk yazık bu çocuklara çok sinirli ve doluyum sistem çok kötü .oğlum ne televizyon izledi ne bilgisayar açtı ne oyun oynadı henüz 13 yaşında bu yıl binlerce test çözdü tatil geldi ama onun için tatil zehir oldu. hedefi farklıydı. bu sonuçla istediğinden uzaklaştı.ay çok sinirliyim ve doluyum dedim ya biz hala atlatamadık sınav bitti stresi bitmedi bu yıl 7. sınıf sbs anneleri sizlerde yazın merak ediyorum sizin sınavlar nasıl geçti.6. sınıftaki yavrularımızada bol başarılar diliyorum.allah zihin açıklığı versin hepsine.

bir şekilde yavrumuzu rahatlatın ne olur ,çok duygulandım göz yaşlarıma engel olamıyorum
minicik bedenler minicik yürekler koşup oynamaları gerekirken bu ne yaaa,hayatın tüm yükü sırtlarında gibi ,boynu bükük çiçeklere döndüler, buna bir çözüm lazım acilenn acilennnn

canım benden tavsiye bu kadar çocuklarınıza baskı yapmayın.tamam derslerini ihmal etmesinler ama daha 13 yaşındaki çocuğun hiç oyun oynamaması tv izlememesi arakadaşlarıyla vakit geçirmemesi normal değil ki:1no2:
tam aksine onlara her zaman bu sınavların dünyanın sonu olmadığını söyleyin ve gezmeye oyuna tv ye de zaman ayırmalarına izin verin.eğer bunu yapmazsanız sonuç işte bu şekile ağlamaktan baygın düşen çocuklar olucaktır

of of hem çoculklarım hem bizim ömrümüzü yedi bu sbs.......
bizimki şimdilik bitti..şimdi yerleşme tantanası başlıyacak..
6.sınıf kuzularıma başarılar diliyorum..

of of hem çoculklarım hem bizim ömrümüzü yedi bu sbs.......
bizimki şimdilik bitti..şimdi yerleşme tantanası başlıyacak..
6.sınıf kuzularıma başarılar diliyorum..

çok tşkler canım,saolasın
evladın için en hayırlı okul nasip olsun, yerleştirme işide az sitresli değil hani
onuda büyük oğlumda yaşadım, onun zorluğuda apayrı

gerçekten ömrümüzü yedi sbs bütün bir yıl çalışıyor çocuklar sonra bir sınav yaşıyorlar ve herşey ona bağlı .ayrıca okuldan aldıkları ders bilgisini ölçmek değil mi asıl amaç.dikkatlerini ölçmeye yönelik bir sınav deniyor zaten heyecanlılar birde kafa karıştıran sorular çıkıınca iyice şaşırıyorlar.amaç ne anlamadım seviyelerini belirlemekmi dikkatlerini ölçmekmi.seviye belirleme sınavı değilde dikkati ölçme sınavı densin o zaman.kafaları karışsın diye o kadar uğraşılmış ki sınav bittikten sonra büyükler bile sorular hatalımıydı diye tartışıyorlar sorular iptal edilebilirmiş falan .nasıl hazırlıyorlar bu soruları bilmiyorum bütün bir yıl dilbilgisi çalıştı çocuklar fakat çıkan sorular hep parçada anlam üzerine kitap okumaya vakti yokki çocukların bu tür soruları kısa zamanda yapabilsinler.

Abbas Güçlü
SBS’de kafalar karmakarışık

Hafta sonu iki milyon öğrenci liselere giriş sınavı SBS’de ter döktü. Sorular kazık mı kazıktı. Sınavdan çıkanın yüzünden düşen bin parçaydı.
Geçen yılki kolay sorulara ve ona göre hazırlanmış deneme sınavlarına göre motive olan öğrenciler, karşılarında bir anda birbirinden zor sorular görünce demoralize oldular.
Hâlâ da ne olup bittiğini anlayabilmiş değiller. Çünkü Türkiye genelinde nasıl bir sonuç alındı bilen yok.
Geçen yılki SBS’den sonra, dershaneler, neredeyse her saat başı soruların tümünü yanıtlayan öğrencilerini şampiyon diye kamuoyuna açıklıyorlardı. Nitekim soruların tamamını cevaplayan yüzlerce şampiyon çıktı ve aynı puanda yığılmalar yüzünden yerleştirme sırasında büyük haksızlıklar yaşandı.
ışte bu yüzden de bu yıl sorular öğrencilerin tabiriyle “kazık“laştırıldı. Peki işe yaradı mı? Şimdilik yaradı gözüküyor. En azından aynı puandaki yığılmaları önler.
Dün akşama kadar gelen bilgiler çerçevesinde bir değerlendirme yapacak olursak, henüz ne SBS 7’de ne de SBS 8’de soruların tümünü yapan çıkmadı. Her iki sınavda da bir iki yanlışı ya da bir iki boşu olan var.
Bilindiği gibi, 7’lere 90, 8’lere 100 soru soruldu. Gelecek hafta yapılacak olan 6’lar da 80 soruyu 90 dakikada cevaplayacak.
Peki hangi puanlarda yığılma var?
8’lerde sanki başarı oranı 7’lere göre daha iyi. 8’lerde iddialı öğrenciler 80-85 aralığında, 7’lerde ise 75-80 arasında bir birikim olabilir.
Daha alt dilimlerde de yine önemli yığılmalar söz konusu.
7’lerde 85’in üzerinde, 8’lerde de 90’ının üzerinde binlerce öğrenci var. Oysa geçen yıl, neredeyse on binlerce öğrenci büyük umutlara kapılmış ama daha sonra büyük hayal kırıklıkları yaşamıştı.
Bu yıla, okul başarı puanları damgasını vuracak. Öğrenci SBS’de ne kadar yüksek puan alırsa alsın, eğer okul başarı puanı birazcık düşükse, örneğin tüm derslerden 5 üzerinde 5 alıp da tek dersten 4 aldıysa, sıralamada çok altlara düşebilir. Bu yüzden, MEB, öğrencilerin SBS Türkiye sıralamasının yanı sıra, okul başarı puanı eklendikten sonraki yerleştirme puanındaki sıralamayı da ayrıca vermelidir. Başka türlü kafa karışıklığını önleyemediği gibi şaibeleri de beraberinde getirir.
Bu arada sadece 8. sınıf notlarının değil, eski yıllara ait notların da şişirildiğine yönelik ciddi iddialar var. Umarız iddianın ötesine geçmezler. Yoksa çok büyük haksızlıklar yaşanır.
SBS’den ne kadar önce kaldırılırsa o kadar iyi olur. Niyesini her gün yüzlercesi gelen şu şikâyetlerden birinde bulabilirsiniz:

Bakana Açık Mektup
“Sayın Çubukçu,
Malumunuz, olduğu üzere, bu yeni sistemle birlikte çocuklarımızın daha önce yaşamakta olduğu sınav stresi azalmamış, tam aksine, 3’e katlanmıştır.
Aynı şekilde, çocuklarımızın dershanelere bağımlılığını azaltma beklentisi karşılık bulmamış, dershaneye başlama yaşı ilköğretim dördüncü sınıfa kadar inmiştir.
Çok daha vahimi ise, tek aşamalı OKS uygulamasından vazgeçilerek, özünde adil olmayan ve hatta her türlü yolsuzluğa açık bir sistem uygulamaya konulmuş ve standart sınav sonuçlarını ciddi şekilde etkileyen bir “okul başarı puanı” devreye girmiştir. Kaldı ki, bu “okul başarı puanı” ile birlikte uygulanan “davranış puanı” yargı tarafından adil bulunmamış ve geçtiğimiz günlerde yürürlükten kaldırılarak çocuklarımızın puanları yeniden hesaplanmıştır. Ancak, ders notlarından oluşan “okul başarı puanı” uygulaması yaklaşık bir yıldır kamuoyu tarafından eleştirilmesine ve uygulamada birçok haksızlığı da beraberinde getirmesine rağmen, yürürlükte kalmaya devam etmektedir.
Hiçbir standardı olmayan ve istismara çok açık olan bu uygulamanın halen yürürlükte kalmasını anlamak mümkün değildir. Böyle bir uygulamanın, tıpkı davranış puanında olduğu gibi, telafisi olmayan haksızlıklar yaratacağı konusunda hukukçu kimliğinizle hassasiyet göstereceğinizi umarken, bu çarpık uygulamanın henüz geniş kitleleri etkilemeden ivedilikle yürürlükten kaldırılması konusunu saygılarımla arz ederim.”
Özetin özeti: Çocuklarımız kobay haline getirenlerin vicdanı acaba hiç sızlıyor mu?..

ALINTI
EV HANIM ABLAMADAM
OKUYUNCA SIZLERLE PAYLAŞMAK ıSTEDıM.

günaydın canım yine ben :))
diğer topikde okumuştum belkim, belkim kaldırılır bu sapan açma sınavlar
çocuklarda perişan bizlerde allah yardımcımız olsunnn

Günaydın :) verdiğin bilgiler için çok teşekkürler....Benim çok kafama takılan bir konuya değinmişsin...Bunun için teşekkürler....Bu konunun mağdurlarından biri olduğumuzu düşünüyorum...Çünkü geçen yıl 7 de olan oğlum aynı okulda aynı neti yapan diğer öğrenciye göre 12 puan geriye düşmüştür...1 puanın 1000 kişi atlattığı bir sınav sıralama sisteminde daha ilk adımda 12.000 kişinin arkasında yer almakta malesef....Hemde aynı başarıyı gösterdiği bir öğrenciye göre.....

Bunun dışında acaba bu bilgiler yani yığılma net aralıkları ciddi bir araştırmaya dayalımıdır..yoksa tamamen tahminimidir...onu merak ettim...
Anlaşılan 13Temmuza kadar uyku tutmuyacak beni...
Tüm çocuklara başarılar ailelere sabır ve mücadele gücü diliyorum...

Bu arada baştaki Abbas Güçlü yazısını şimdi farkettim sanırım net konusuda doğruya yakın tahminlerdir...

allah hepimizin yardımcısı olsun..ama çocuklarımızın hayatlarıyla bu kadar rahat oynayanların vicdanları rahat mı merak ediyorum..
çok sinirlendim günaydın demeyi unuttum..günaydınnnnnnnnn

O kadar canım sıkılıyor ki,
sınav stresi bir yandan,istikrarsız insanlar bir taraftan...
arada yavrularımıza olan oluyor...
üfff ya,üffff

yazıklar olsun,çocukları okuldan,çalışıp çabalamaktan soğutmaktan başka hiç bir işe yaramıyor,
çocuklarda çalışsamda olmuyo çalışmasamda deyip,yıldılar artık ,gelecekleriyle onanıyor,yazıktır,günahtır yaa.

oğlum keşke 7 lerin sbs sınavı iptal olsa yeniden yapsalar diye dua ediyor. fakat mümkün değil diyoruz. okul olarak müdürümüzden öğrencimize çok şaşkınız hiç beklemedikleri tipte sorularla karşılaştılar özellikle türkçede çok zorlanmışlar.okul ve dershanenin ortak sınavlarında yüksek notlar alıp kendilerine güvenleri tamken sbs de umdukları soruları göremediler tam bir karış uzunluğunda paragraf sorusu sorulurmu çocuklara insaf bütün bir yıl görülen müfredat nasıl çıkan sorular nasıl olacak gibi değil.ayrıca 7. sınıf sbs 12. ve 16 sorular iptal olabilir ve olmalıda zaten matematikten bir soruda tartışmaya açık .

slm arkadaşlar ..
dersaneden yeni geldik ..
çok moralim bozuk çocukalrı görseydiniz öğretmenlerine sarılanlar,bağıa bağıa ağlayanlar ,öğretmenelerinin ağzının içine bakıp belki bi tiyo daha alırım diye yalavaran gözler taşıyanlar ((((
allah ım sen yardımcımı ol ..
kızım gece uyuyamadı gittim baktım uyumadığını farkedince biraz konuşim dedim bi baktım gözleri kıpkırmızı şişimiş ağlamaktan ne diceğimi nasıl davranıcağımı şaşırdım bende ağlamak istedim ama yapamadım destek olmalıyız diilmi ? ama nereye kadar ,ve nasıl ?
yazık çok yazık minicik kalpler ne büyük yüklerin altında hep korku hep güvensizlik nolucak halimiz yaa düşünüyorumda hadi diyelim bu yıl 400ün altında puan aldık nasıl gelecek yıla motive edicez ?nasıl güven kazanmalarını sağlıcaz ? anlıcağınız mucadelemiz 13 haziranla bitmicek aksine herşey yeni başlıcak (((

evet cnm maalesef öyle bizim sınavımız geçen haftaydı,sınav bitti ama herşey yeni başlıyo,stresimiz daha bitmedi ,çok sıkıntılıyız gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…