SBS Anneleri....

evet cnm maalesef öyle bizim sınavımız geçen haftaydı,sınav bitti ama herşey yeni başlıyo,stresimiz daha bitmedi ,çok sıkıntılıyız gerçekten.

ya keşke 90 lı yılların başına dönsek bizlerin durumu çok farklıydı sistem olarak :1no2:
çocukluğumuzu bilir büyümeyi sindire sindire yaşardık :nazar:
şimdikiler çabuk büyümek zorundalar bu gidişe dur denilmeli :eek:lmaz:

valla kızlar cidi cidi düşünmeye başladım insan hakları mahkemesinemi şikayet etsek
bence bu insanlık dışı bir zulüm, çocuklarımıza resmen işkence uyguluyorlar
offfffffffffff of

bizim sınavımız bitti fakat herşey yeni başladı bu seneki sınav kötü geçtiği için hergün sayıklıyo seneye bu kadar alsam okulun puanı biraz düşse acaba böylemi olur acaba şöylemi olur yani herşey yeni başlıyor.6. sınıfa giden çocuklarımıza başarılar diliyorum.allah hepsine zihin açıklığı versin inşallah.

slm arkadaşlar ..
dersaneden yeni geldik ..
çok moralim bozuk çocukalrı görseydiniz öğretmenlerine sarılanlar,bağıa bağıa ağlayanlar ,öğretmenelerinin ağzının içine bakıp belki bi tiyo daha alırım diye yalavaran gözler taşıyanlar :KK43:((((
allah ım sen yardımcımı ol ..
kızım gece uyuyamadı gittim baktım uyumadığını farkedince biraz konuşim dedim bi baktım gözleri kıpkırmızı şişimiş :KK43: ağlamaktan ne diceğimi nasıl davranıcağımı şaşırdım bende ağlamak istedim ama yapamadım destek olmalıyız diilmi ? ama nereye kadar ,ve nasıl ?
yazık çok yazık minicik kalpler ne büyük yüklerin altında hep korku hep güvensizlik nolucak halimiz yaa :KK43: düşünüyorumda hadi diyelim bu yıl 400ün altında puan aldık nasıl gelecek yıla motive edicez ?nasıl güven kazanmalarını sağlıcaz ? anlıcağınız mucadelemiz 13 haziranla bitmicek aksine herşey yeni başlıcak :KK43:(((
canm ya kıyamam ona ben...yazıklar olsun bu eğitim sistemine..çocukların eğleneceğ izamanları stresle sıkıntıyla geçiyor..

Şimdi burada bu kadar stres yapan annenin,çocuğuna sınavdan önce,hazırlık aşamasında o stresi yansıtmaması mümkün değil.

Yani,siz bu stresi çocuğunuza yansıtıyorsanız sistemi eleştirme hakkını kaybediyorsunuz.

Sistem mi...

O çok güzel.

Yıllardır Türkiye'nin özlem duyduğu birşey.

2 senedir kardeşim giriyor,ben verdiğim özel dersler dolayısıyla da bir sürü öğrenci tanıdım,yani süreci en yakından takip edenlerdenim.

Şimdi bu sistem öğrenciye ne vaat ediyor?

Okulunda ne gördüysen sana onu soracağız.

Peki,bunu yapıyor mu?

Yapıyor.

Dersaneler işin kolayına kaçar,siz eğer dersanelerin çözdüğü sorulara bakıp aaaa daha önceden görmediğimiz tarzda sorular çıktı derseniz,burada Milli Eğitim'in hiç bir suçu olmaz.

Milli Eğitim sana önceden soru tarzlarını göstermekle yükümlü değil ki.

Onlar müfredatı belirler,okuldaki öğretmen dersini anlatır,anlatılan konuyla ilgili ister sağdan git,ister soldan git,bir şekilde çözüme ulaşırsın.Kalanı,öğrencinin konuyu bilip bilmemesine bağlı birşey.Eğer konuyu biliyorsan,sağ elle boyun arkasından sol kulağı tutturabilir Meb,bunun mahsuru yok,eğer genç beyinlere bu yorumlama,görme olgusunu şimdi kazandırmazsanız ileride robotlaşırlar.

Ben 10 sene önce girdiğimde bu sınava,bir öğrencinin zeki olmasına gerek yoktu,ezberledi mi birşeyleri öne geçiyordu.Şimdi öyle değil,ezberle birşey yapamazsınız,şimdi öğrenmek zorundasınız,bilmek zorundasınız.

Dahası dersanelere bağımlılığı kaldırıyor.
Noldu,8. sınıfa çocuğu gidenler iyi bilir,dersaneler zaman içerisinde sadece zamanı geçirmek amacıyla 7. sınıf konularını falan anlattılar,okul kitabını referans aldılar.
Bir öğrenci,artık okul derslerini günü gününe öğrenir,evde bol test çözer ve yapamadığı soruları da okulda öğretmenine sorarsa dersane ile 450 puan alacaksa tek başına 470 puan alır.Bu artık çok net ortaya çıktı.

Ayrıca,süreci yakından takip edenler için bu sorular hiç te öyle daha önce görülmedik tarzda ki sorulardan değildi.

Sitedeki reklam uygulamaları nasıldır bilemeyeceğim ama bir yayınevinin kitabında bu soruların neredeyse aynıları vardı.Yani kaynağı doğru seçmeli,sırf adı biliniyor diye gidip kimi yayınları alırsanız kaybeden siz olursunuz.

Eğer merak eden olursa özel mesaj ile o kaynağıda paylaşırım.
Şöyle bir örnek vereyim;

Mesela olasılık konusu;
Yayınevi,bir okey tahtası çizmiş,tahtada olan taşları yazmış,renklerine kadar,sonra okey oyununun kurallarını anlatmış ve yerden aldığı taş ile okey yapma olasılığını istemiş.

Ya da gene aynı kaynakta ben bulmaca sorusunu kardeşime çözdürmüştüm,sınavda en ufak şekilde tereddüt dahi etmeden o soruyu çözmüş.Yani,olay artık dersanelerden çıktı,tamamen öğrenci odaklı oldu,umarım bu sistem değişmeden devam eder de gerçekte bilenle bilmeyen ortaya çıkar.

Şimdi burada bu kadar stres yapan annenin,çocuğuna sınavdan önce,hazırlık aşamasında o stresi yansıtmaması mümkün değil.

Yani,siz bu stresi çocuğunuza yansıtıyorsanız sistemi eleştirme hakkını kaybediyorsunuz.

Sistem mi...

O çok güzel.

2 senedir kardeşim giriyor,ben verdiğim özel dersler dolayısıyla da bir sürü öğrenci tanıdım,yani süreci en yakından takip edenlerdenim.

Peki,bunu yapıyor mu?

Yapıyor.

Dersaneler işin kolayına kaçar,siz eğer dersanelerin çözdüğü sorulara bakıp aaaa daha önceden görmediğimiz tarzda sorular çıktı derseniz,burada Milli Eğitim'in hiç bir suçu olmaz.

Onlar müfredatı belirler,okuldaki öğretmen dersini anlatır,anlatılan konuyla ilgili ister sağdan git,ister soldan git,bir şekilde çözüme ulaşırsın.Kalanı,öğrencinin konuyu bilip bilmemesine bağlı birşey.Eğer konuyu biliyorsan,sağ elle boyun arkasından sol kulağı tutturabilir Meb,bunun mahsuru yok,eğer genç beyinlere bu yorumlama,görme olgusunu şimdi kazandırmazsanız ileride robotlaşırlar.

Ben 10 sene önce girdiğimde bu sınava,bir öğrencinin zeki olmasına gerek yoktu,ezberledi mi birşeyleri öne geçiyordu.Şimdi öyle değil,ezberle birşey yapamazsınız,şimdi öğrenmek zorundasınız,bilmek zorundasınız.

Noldu,8. sınıfa çocuğu gidenler iyi bilir,dersaneler zaman içerisinde sadece zamanı geçirmek amacıyla 7. sınıf konularını falan anlattılar,okul kitabını referans aldılar.
Bir öğrenci,artık okul derslerini günü gününe öğrenir,evde bol test çözer ve yapamadığı soruları da okulda öğretmenine sorarsa dersane ile 450 puan alacaksa tek başına 470 puan alır.Bu artık çok net ortaya çıktı.

Ayrıca,süreci yakından takip edenler için bu sorular hiç te öyle daha önce görülmedik tarzda ki sorulardan değildi.

Sitedeki reklam uygulamaları nasıldır bilemeyeceğim ama bir yayınevinin kitabında bu soruların neredeyse aynıları vardı.Yani kaynağı doğru seçmeli,sırf adı biliniyor diye gidip kimi yayınları alırsanız kaybeden siz olursunuz.

Şöyle bir örnek vereyim;

Mesela olasılık konusu;
Yayınevi,bir okey tahtası çizmiş,tahtada olan taşları yazmış,renklerine kadar,sonra okey oyununun kurallarını anlatmış ve yerden aldığı taş ile okey yapma olasılığını istemiş.

Ya da gene aynı kaynakta ben bulmaca sorusunu kardeşime çözdürmüştüm,sınavda en ufak şekilde tereddüt dahi etmeden o soruyu çözmüş.Yani,olay artık dersanelerden çıktı,tamamen öğrenci odaklı oldu,umarım bu sistem değişmeden devam eder de gerçekte bilenle bilmeyen ortaya çıkar.
çok doğru söledin arkadaşım bende dersanezedeyim aslında onların suçu deyil benim çocuğum çok isteksiz ne yaptıksa onu yönlendiremedik önce kendisi istedi dersaneyi daha yarı yıl olmadan beni alın dedi zorla bitirdi ama hiç bi işe yaramadı çok düşük bir puan aldı bu bahsettiğim geçen sene idi bu sene okulun kursun verdik bakalım sonuç ne olacak:uhm:

Sistem mi...

O çok güzel.

Peki,bunu yapıyor mu?

Yapıyor.

Şöyle bir örnek vereyim;

Mesela olasılık konusu;

cnm verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için teşekkür ederiz ..
ama emin ol kendi adıma konuşayım tüm sıkıntımı içime atıyorum burda paylaştıklarımı asla ona yansıtmıyorum ..hatta o bile farkında anne nasıl bukadar rahatsın diyor bana ..yapabiliceğimin en iyisini yapıyorum..kardeşin çok şanslı sen destek olduğun için..ama ben dersaneden medet ummaktan başka çarem yok lise mezunuyum ama sistem çok farklı yardımcı olamam..

napalım artık bakıcaz herşeyin hayırlısı ben çocuğuma güveniyorum ..yeter ki oda bugüne kadarki gösterdiği özgüvenini kaybetmesin..

Günaydın SBS Anneleri...
keyifli birgün diliyorum...
son 2 saymaya başladık,hayırlısı olur inşallah...
sistem gereği dersane şart oldu arkadaşlar,
hiç tasvip etmiyorum ama mecburuz bir yerde...

günaydın arkadaşlar.....
stramanti arkadaşım bazı söylediklerine katılıyorum ama bazılarınada katılmıyorum.evet düzenli çalışan çocuk herşekilde başarılı olur.ama bence önce okullarda bazı düzenlemeler yapılmalı..öncelikle okul kitaplarını düzenlemeleri gerekiyo.madem sadece okul ağırlıklı olacak bu sınav niye okuldaki eğitim bu şekilde değil..okulda sene boyunca perf. ödevi hazırla gibi olaylar ön planda..ben kendim kızımla ilgileniyorum.almadığım yayın kalmadı..yayınları seçerken popüler olmasına değil içeriğini inceler alırım.ama herkes bu şekilde ilgilenemeyebiliyor.ya ailenin üyeleri çalışıyor yada yeterli gelmiyor.bu sebeple dershanelere de gün doğuyor..işte yanlış burda madem sınav ile bir seçme yapıyorlar.okullarda buna yönelik eğitim verecek.yanlış bence burda.....
sakın yanlış anlama ..lafın sana değil..bende memenun değilim bu şartlardan ama bence önce okullardaki eğitimdeki yanlışlıklar düzeltilmelii.

günaydın kızlar
yeni bir gün ,yeni bi koşuşturmaca
yarın sınav grş. okulumuza bakmaya gideceğiz ,yerini biliyoruz ama çocuk için sınıfı falan görmesi iyi olur diye düşündük

günaydın arkadaşlar.....
stramanti arkadaşım bazı söylediklerine katılıyorum ama bazılarınada katılmıyorum.evet düzenli çalışan çocuk herşekilde başarılı olur.ama bence önce okullarda bazı düzenlemeler yapılmalı..öncelikle okul kitaplarını düzenlemeleri gerekiyo.madem sadece okul ağırlıklı olacak bu sınav niye okuldaki eğitim bu şekilde değil..okulda sene boyunca perf. ödevi hazırla gibi olaylar ön planda..ben kendim kızımla ilgileniyorum.almadığım yayın kalmadı..yayınları seçerken popüler olmasına değil içeriğini inceler alırım.ama herkes bu şekilde ilgilenemeyebiliyor.ya ailenin üyeleri çalışıyor yada yeterli gelmiyor.bu sebeple dershanelere de gün doğuyor..işte yanlış burda madem sınav ile bir seçme yapıyorlar.okullarda buna yönelik eğitim verecek.yanlış bence burda.....
sakın yanlış anlama ..lafın sana değil..bende memenun değilim bu şartlardan ama bence önce okullardaki eğitimdeki yanlışlıklar düzeltilmelii.

aynen canım katılıyorum sana ,dersaneye göndermeyip ne yapacam :KK43:
rahatsızım (zaman zaman çok ağırlaşıyorum)aldığım ilaçlar sinir sistemimi uyuşturuyor, reflekslerim yavaş, beyin gücüm düşünme gücümü etkiliyo,malesef çocuklarımla istediğim gibi ilgilenemiyorum
(evi toplayıp bi tas çorba yapabildimi dünyalar benim oluyor)
moral olarak destek olabiliyorum anca (yaparsın annem ,başarırsın guzum, sıkma canını ,olduğu kadar gibi)

Bayanlar karamsar olmayalım,
2 günümz kaldı...
sistem böyle maalesef,bizler anne baba olarak
elimizden ne geliyorsa yapmalıyız,
sistem bize değil,biz sisteme uymak zorundayız...
inşallah herşey çocuklarımız için hayırlı olur...

günaydın arkadaşlar
büğün karne alacağiz baklım notlar nasıl
herkese şimdiden sabırlar diliyorum

yarınkı sınav içinde allah ayrımcınız olsun arkadaşlar

yavrularınızda başarılar diliyorum sevgiler.

günaydın canlarrrrr...
bugün karne günü...sevinç ve heyecan birarada.....
yarınki sınavda kuzulara başarılar diliyorumm

günaydın çilekeş anneler,cumanız mübarek olsun,
bizler sınavı atlattık ama ,malum şu 13 temmuzu beklicez,şimdiden hepinize ii tattiller diliyorum,
yarın sınava girecek yavrularımıza allah zihin açıklığı versin.

Günaydım melekler...
nasılsınız,heyecan hat safhada...
karne günü ayrı heyecan,
yarın ki sınav apayrı heyecan...
yüzdük,yüzdük kuyruğa geldik,
Rabbim bu mübarek gün dualarımızı kabul eder inşallah..
yarın ki sınavda yavrularımıza önce sağlık,sonra kolaylık verir,başarı verir,
çok puanlar verir inşallah...
hadi hayırlısı bakalım...
sevgiler...

slm. arkadaşlarım a.s. hepinize hayırlı cumalar opuyorumnanaktan

karnemizi aldık geldik biz kaydirigubbakcemile2
çok şükür hepsi 5 ve takdirname aldık :nazar:
yeni bir okul sezonunun daha sonunu getirdik darısı her yıla :Saruboceq:
yarınıda atlattıkmı değmeyin keyfimize :lepi:
allah hepsine zihin açıklığı versin :Saruboceq:

evet karnemizi aldık,
takdiri 1 puanla kaçımışız,teşekkürümüzü ve başarı belgemizi de aldık,
şimdi yarın ki heyecanda sıra...

Yengeçburcum meleğini tebrik ediyorum ve çok çok öpüyorum canım...

X