- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.718
- 518
Yok zaten 1000 TL alsam gider sağdan soldan borç alır işyerinden avans çeker. Onu tanıyan birisi olarak söylüyorum ki ondan alabileceğim maksimum 600 750 kalanı da onun cebinde dursun.Canım haklısın da şu da bir gerçek ki senin borçsuz evlenme hayalin için en az 4 sene sonraya ertelemeniz lazım düğününüzü. Bak 2000 tl maaşla 1000 tl kenara nasıl koyacak orası biraz zor bence. Bugun bi yürüyüşe çıktığında bir yere oturmasan bile 1 simit bi su alsan 3 4 tl paran gidiyor görünmez yere. Ee bu adam işyerinde çay kahve de içiyordur. En ucuz sigaranın paketi 10 tl zaten. Sigarası ayda 300, çayı da 100 tutsa, ulaşım gideri görünmez masraflar onlar da 150 tutsa zaten 500 tlsi gitti. 300 de telefona ödüyormuş. Kaldı eline 1200 tl.. e hiç mi dışarıda yemek yenmeyecek, bi tatlı ısmarlamayacak size? Oradan biriktirse biriktrde en fazla 500-600 tl biriktirebilir. O da yılda 6 -7 bin eder. Bugün gelinliği beyaz eşyası düğün salonu mobilyası takısı derken en en en uygun düğün 30-40000 tlden aşağıya çıkmıyor. Bu da hesaba göre bir 4 yıl para biriktirmeniz gerektiği anlamını taşır. İsterseniz evlilği biraz erteleyin.. en azından bir 4 yıl ikiniz de para biriktirip sonra evliliği düşünün.. Aldığı maaş hemen harekete geçilebilecek güce sahip bir maaş değil çünkü.. daha yüksek maaşlı bir işe geçemez mş acaba:/
Herkesin beraberliği farklı tabi ki ama ben erkekleri hep büyümeyen çocuk olarak görüyorum bir şekilde kontrol edilmeleri gerekiyor gibi. Yani benim gördüğüm tüm erkek figürleri (baba, erkek kardeş, amca) çok para savuran ve hep eşinin kontrolünde olan insanlardı. Hayatımda hiç tutumlu, parasını direkt evine harcayan erkeğe rastlamadım şu ana kadar.Hesaplara bak ben ekonomist olarak böyle hespalar yapmadim esimin maasi ile ilgili. Ha dur. Dogru ya. Ben böyke kurusuna ne maasini bilirdim,ne kime ne kadar para harcadigini..
Ben sizi anladim cunku bende su anda nisanlilik surecindeyim ve evlilik hazirligindayim.Bu tamamen karsindaki insanin evlilige ne kadar hazir olusuyla alakali.Bana seneler sonra ilk defa evlilige maddi ve manevi olarak hazirim dedi ve surece girdik ve gercekten maddi ve manevi her turlu uzerine duseni yerine getiriyor.Bu da baya bir seneyi buldu ama erkeklerde olgunlasma dedikleri sey de bu sanirim.
Kestirip atmak ta istemiyorsunuz ama bu durum caninizi fazlasiyla sıkıyor.Bence cok ciddi bir sekilde konusun.Gerekiyorsa rest cekin.(ben yaptim ve bu surece girdik) Bu ciddiyetteyse zaten duzelecektir.Ama acele etmeyin.Birseye gec kalmis degilsiniz.
Evlenirken kredi çekip,senelerce uğraşacaksınız valla.
Benim eşim de inanılmaz savurgandı. Para idaresi konusunda yetenek sıfır.
Yiyelim,içelim,gezelim havasındaydı hep.
. Hem evlenmeden önceki borçlarını ödedik,hem de evlenirken yaptığımız borçları. Hem de yedik,içtik,gezdik.
Kırlarda uzanıp gökyüzünü seyredip "amaaan satmışım bu dünyanın anasını,oh missss" diyordum.
Zaman zaman yaptığı müsrifliklere kızsam da 4 sene ona uydum.
Sonra dank etti.
Bir b.k sahibi olmadığımızı fark ettim.
Kopardım fırtına normale döndük şükür.
Ama bazen kırlarda uzanıyoruz hala.
peki sen calışıp kenara para atıyormusun?
o kesin annesinide birakmaz. Zamanı gelince hepberaber yaşıyalım kira dersi yok der gecer:) gör bak...
Icinde olacak insanin. Cok zor degistirmeniz. Kendi istemesi lazim. Ya kabullenin ya da sabirli davranin tartismadan. Esimle cok tutumlu mesela, Beni kendine uydurdu. Ben istedim, simdi ondan daha tutumlu oldum. Bu da mumkun, ama insan kendi istemeli
Her ay annesine düzenli 300 tl ayıran adam evine de ayirir . madem nisan olacak Gidin beyaz eşyaları seçin Taksitli halde en azından oradan ödemeye başladın.. Bi gidişatı görün...
Niyetin iyi güzel de tarzın doğru değil.Nişanlısın eşi felan değilsin henüz ve kv adayın elinden 1000 lirasını al dedi diye hemen atağa geçmişsin bu ne hız.Arabada bile 1. vitesten 5. vitese geçilmiyor.Öncelikle ağır ilerlemeni öneririm bir ablan olarak.Para konusu hassas konulardandır ve şu aşamada bu yaklaşımın senin adına pek de hoş olmaz.
Boşuna dememişler erkek seldir kadın göldür diye...
Canım bence evlenmeden bu gibi şeylere ses çıkarma ben üç ay nişanlı kaldım eşimde para falan beklemedim iki üç kes dışarıda börek tost yemişimdir harcamada bu yani her hafta gidip düzenli gezmedim şuan eşim evin ihtiyaçları hariç geri kalan parayı bana veriyor birikim yapıyorum hemen hemen aynı maaşı alıyor ve maaşın yarısı bende veren adam sana zaten düğünden sonra verir ben eşimden istemeden verdi istersen para göz olursun yapma...
2000 tl maalsef az.. gezip tozunca da bitiyoaltın almayı deneyim her ay madem..
Konu sahibi haklı niye çıkışıyorsunuz ki kadına?
Adamın artık düğün için daha siz demeden kenara para ayırması gerekirdi. Kredi çeker düğünü yaparız diyorsa arkanıza bakmadan kaçın derim ben. Böyle insanlar düzelmez bir ömür para hesabı yapmak zorunda kalırsınız. Böyle savurgan insanlarla ömür geçmez.
Siz paranızın hesabını yapıp kenara para ayırırken sevgilinizin parayı etrafa saçması çok sinir bozucu.
Canim sana ve kendisine harciyo evet evleniceksiniz diye birikim yapmasi lazim ama evlendikten sonra bu kadar sık sinemaya gitmezsiniz veya bu kadar sık dışarıda yemez diye dusunuyorum. Dert etmeyin bu kadar
Nişanlınızın harcadıkları sigara hariç gereksiz harcama değil, herkes buralara para veriyor, yoksa köle gibi çalış, ot gibi yaşa durumu insanı depresyona sokuyor.Bence taksit taksit beyaz eşyaları falan alsın, bazı insanlar elde para varken birikime koymayı beceremez, harcar.Bazı insanlar borç yiğidin kampçısıdır mantığıyla ödeme yapar.
Taksite girin.beyaz esya koltuk yatak odasi ne alcaksiniz taksite girip senet yaptinizmi pasa pasa odeniyor.hem siz hem nisanlinniz.biz oyle yaptik ve paramiz bosa harcanmadi..
Eğer evleneceğiniz kesinse şimdiden güvenilir yerlerden beyaz eşya veya mobilya alıp taksitlendirin. Aylık oraya ödesin. En azından evlenirken eliniz de birşeyler olur.
2 bin lira cok az bir para evlenince siz de calisacakmisinz.calismayacaksaniz bence evlenecek gucte degil evlenince sonra bi de cocuk olur rezil olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?