Kesinlikle arttırmıyor. Kettle ya da çay makinesi ile aynı diyebilirim sanaÇok güzel gözüküyor ellerine sağlık .
Bir ara makina almaya niyetlenmiştim sonra vazgeçtim . Sizler burda böyle yazışıp , ekmekleri paylaşınca yine aklıma girdi : ) elektrik faturasını çok arttırıyor mu peki ?
Yağ çözden çok memnun değilim açıkçası alternatif bulamadığımdan kullanmaya devam ediyordum ama bulaşık sıvısını beğenirim .Aslında sanki yağ çöz spreyde naturalive daha başarılı gibi geldi bana. Bulaşıkta da bir tık daha iyi ama içerik olarak kesinlikle daha üstün çünkü yağçözde limon var, bulaşık deterjanında da boraks. İçerik olarak ersağ dan daha iyi ve hiç esans kullanılmamış
Öyle mi şaşırdım şimdi fazla yakar mı diye tereddüt ediyordum , iyiymiş bu .Kesinlikle arttırmıyor. Kettle ya da çay makinesi ile aynı diyebilirim sana
Yok uğraştırmıyor. Sen ölçüsüne göre malzemeyi koyuyorsun, düğmesine basıyorsun o kadar. Benimki Arçelik'in. Benim makinemde iki tane hazne var. Bir tanesi büyük ekmek ya da kek yapmak için büyük hazne, diğeri de küçük gramajlı iki ekmek yapmak için çift gözlü hazne. Ben bazı markaların haznesi çıkmadığı için bu markayı tercih ettim onun için temizlemesi de çok kolayÖyle mi şaşırdım şimdi fazla yakar mı diye tereddüt ediyordum , iyiymiş bu .
Fazla uğraştırmiyor sanırım değil mi ? Temizlenmesi kolay mı peki ?
Pınar markasının daha doğrusu fabrikasının çok kötü olduğunu,bir komşumdan duymuştum. Memleketlisi orada çalışıyormuş ve sakın almayın demiş seneler önce ve fiyatları da o kadar ucuz değil yani. Apikoğlu'nu ben de duymuştum da salça neden kullanmıyorsunuz merak ettim çünkü güvenilir bir yerden aldıktan sonra güçlü bir likopen kaynağıdır yani faydalı ve sağlıklıdır. Granit son teknoloji ürünü ve kanserojen olduüunu düşünmüyorum çünkü ben de kısa bir araştırma yapmıştım ve kanserojen tanımına rastlamadım. Sizin nereden duydunuz ya da okudunuz?
Salça fabrikada üretilenler için fabrikasyon evet ama eski usul salça yapanları düşünürsek bu düşüncenize katılmıyorum. Salçada likopenin daha fazla olmasının sebebi aynı domateste yapıldığı gibi pişirilme sürecinden geçmesi ki doktorlar da bunu söyler zaten. Ben hem Adana'dan hem de Hatay'dan getirtiyorum ve hiç de öyle aşırı tuzlu olmuyor ve bozulmuyor da! Fabrikasyon ürün zaten almam. Ayrıca salça en çok kışın tüketiliyor yazlık domates olmadığı için ve sizin dediğiniz tarifi yazın ben de yaparım hatta üstüne kekik ve mozeralla da serperim ve yazın salça tüketimim yarı yarıya düşer. Dediğim gibi salça kışın tüketilen birşey ayrıca yazın aldığınız dometesin ilaçsız ya da hormonsuz olduğundan ne kadar eminiz bu da ayrı bir konu. Yazın daha fazla domates üretmek için genetiği değiştirilmiş ilaçlı domatesler pazarlarda marketlerde yerini alıyor ne yazık ki!Salça neticede fabrikasyon bi ürün evde yapsanızda çok fazla tuz kullanmanız gerekir ki fabrikada da tuz kullanılır. Ben zaten normalde de tuz kullanımıma dikkat ediyorum. Deniz ya da kaya tuzu kullanıyorum, en önemlisi eşimin tansiyonu sınırda, tansiyon hastalarının ve risk altında olanların salça tüketmemesi gerekiyor. Likopeni mevsiminde aldığımız domatesten de alabiliriz hatta domatesi tavada ısıtır üzerine saf zeytin yağı döküp yersek kat kat fazla alırız. Salçadan daha faydalı olur ki ztn biliyorsunuzdur en fazla domatete olmakla birlikte başka meyvelerde de Likopen var. Granit olayına gelince eşimle baya bakınmıştık. Granitte radon salınımı var ki direk kanserojen. Granit tezgahlarda ve yer zeminde de kullanılıyor. Eğer evde granit varsa günde en az 15 evi havalandırmak gerekiyor. Eşimle granit tava almaya gittiğimizde ordaki satış temsilcisine sormuştum granit kanserojen mi die. Kız açıkçası yalan söyleyemem granit kanserojen bi madde hatta hastane zeminlerinde çok kullanılıyor ama soluduğunuz zaman çok zararı var demişti. Tekrar araştırdığımda Kızın söylediklerinin doğru olduğunu gördüm zaten. Tezgahta ve zeminde bu kadar zarar veriyorsa içinde pişirdiğim yemeğe kim bilir ne yapar. Bir de yeni teknoloji die düşünmeyin zamanında teflonlarda yeni teknolojiydi ama bildiğiniz gibi kanserojenler. Ben her yeni çıkan teknolojinin eskiye nazaran daha da zararlı olduğunu düşünüyorum.
İstediğim gibi bir açıklama buldum ve paylaşıyorum.Salça neticede fabrikasyon bi ürün evde yapsanızda çok fazla tuz kullanmanız gerekir ki fabrikada da tuz kullanılır. Ben zaten normalde de tuz kullanımıma dikkat ediyorum. Deniz ya da kaya tuzu kullanıyorum, en önemlisi eşimin tansiyonu sınırda, tansiyon hastalarının ve risk altında olanların salça tüketmemesi gerekiyor. Likopeni mevsiminde aldığımız domatesten de alabiliriz hatta domatesi tavada ısıtır üzerine saf zeytin yağı döküp yersek kat kat fazla alırız. Salçadan daha faydalı olur ki ztn biliyorsunuzdur en fazla domatete olmakla birlikte başka meyvelerde de Likopen var. Granit olayına gelince eşimle baya bakınmıştık. Granitte radon salınımı var ki direk kanserojen. Granit tezgahlarda ve yer zeminde de kullanılıyor. Eğer evde granit varsa günde en az 15 evi havalandırmak gerekiyor. Eşimle granit tava almaya gittiğimizde ordaki satış temsilcisine sormuştum granit kanserojen mi die. Kız açıkçası yalan söyleyemem granit kanserojen bi madde hatta hastane zeminlerinde çok kullanılıyor ama soluduğunuz zaman çok zararı var demişti. Tekrar araştırdığımda Kızın söylediklerinin doğru olduğunu gördüm zaten. Tezgahta ve zeminde bu kadar zarar veriyorsa içinde pişirdiğim yemeğe kim bilir ne yapar. Bir de yeni teknoloji die düşünmeyin zamanında teflonlarda yeni teknolojiydi ama bildiğiniz gibi kanserojenler. Ben her yeni çıkan teknolojinin eskiye nazaran daha da zararlı olduğunu düşünüyorum.
Salça fabrikada üretilenler için fabrikasyon evet ama eski usul salça yapanları düşünürsek bu düşüncenize katılmıyorum. Salçada likopenin daha fazla olmasının sebebi aynı domateste yapıldığı gibi pişirilme sürecinden geçmesi ki doktorlar da bunu söyler zaten. Ben hem Adana'dan hem de Hatay'dan getirtiyorum ve hiç de öyle aşırı tuzlu olmuyor ve bozulmuyor da! Fabrikasyon ürün zaten almam. Ayrıca salça en çok kışın tüketiliyor yazlık domates olmadığı için ve sizin dediğiniz tarifi yazın ben de yaparım hatta üstüne kekik ve mozeralla da serperim ve yazın salça tüketimim yarı yarıya düşer. Dediğim gibi salça kışın tüketilen birşey ayrıca yazın aldığınız dometesin ilaçsız ya da hormonsuz olduğundan ne kadar eminiz bu da ayrı bir konu. Yazın daha fazla domates üretmek için genetiği değiştirilmiş ilaçlı domatesler pazarlarda marketlerde yerini alıyor ne yazık ki!
Granite gelince çok uç bir örnek vermişsiniz. İşlenmiş herşey kanserojen ona kalırsa! Mermere cila atılıp işlendiği zaman da aynı etkiye yol açıyor ama şu da bir gerçek ki bırakın granit kaplamayı çelikte seramikte bile yapsanız pişirdiğiniz yemek malzemeleri ister yağ, ister un, ister et olsun belli bir ısıyı geçtikten sonra hepsi kanserojen sınıfına giriyor. Granit kaplama tencere tava mevzusuna gelince iyice araştırma yapmadan ve bilimsel birşey bulmadan sözünüze şimdilik ne katılıyorum ne de reddediyorum ama şuan bu fikrinize uzağım diyebilirim[/QUOTE
İstediğim gibi bir açıklama buldum ve paylaşıyorum.
Granit tava ve tencereler piyasaya yeni bir tasarım olarak İtalyanlar tarafından sunulduğunu biliyorum. Ticaretin sınırı yok,önceki objede küçük bir değişiklik yapılarak, piyasada pazar oluşturulabiliniyor. Granit tencere ve tavalar da böyle bir şey. Bildiğim kadarıyla GRANİT TENCERE VE TAVA denilen şey;Dış yüzey seramik porselen,gövdesi alüminyum, iç kısmı 3 katpolitetrafloroetilen (PTFE) kaplama olduğu şeklindedir. Yani teflon tava ve tenceredir. Granit neresinde kullanılmış soru işareti. Doğrusu bilmiyorum. Eğer porselen kaplama kasdediliyor ise, ve bu malzeme içinde granit hammaddesinde bulunan silis çoğunlukla kullanılmış ise sorun yok. Sonuçta granit, sert,kristal yapılı, esas mineralleri ortoklas ile az miktarda plajioklas ve kuvarstır. Ayrıca mika, hornblend, piroksen ve ikinci gruba giren turmalin, apatit, zirkon, granat, manyetit gibi mineraller de bulunabilir. Granitlerde kuvars (silisyum dioksit), genellikle hacmen % 20'nin üzerindedir. Granitlerde bulunan ikinci ana mineraller muskovit, biyotit, amfibol, piroksen veya nadiren fayalit (demirli olivin) olarak sıralanabilir.
Kafanızı fazla karıştırmadan sorunuza cevap vereyim. Kısaca granit tava ve tencere denilen objede ne oranda ve çeşit granit malzeme kullanıldığı prosüdür de belirtilmesi gerekir. Bunu bilmiyoruz. Kullanılan granit malzemedeki iz elementleri bilmemiz gerekir. Yani sağlık yönünden değerlendirme yapabilmemiz için tava ve tencerede kullanılan malzemelerin kimyasal analiz sonuçlarının bilmemiz gerekir. MAALESEF ÖNCE PİYASAYA MALZEMELER KULLANIM İÇİN PAZARLANIR, DAHA SONRA KAMU OYUNDA SAĞLIĞA ZARARLI MI TARTIŞMASI VE ARAŞTIRMALARI YAPILIR. Sağlığa zararlı ise satışı ve dağıtımı durdurulur. Granit tava ve tencereler için de ileride bu tartışmalar ve araştırmalar belki yapılacaktır.
RADYASYON YÖNÜNDEN endişe ediyorsanız bunun önemi yok.Bence teflon oluşu yönüyle belki endişe etmelisiniz.
Bildiğim kadarıyla, Teflon; florlanmış etilen polimeriolan bir politetrafloroetilendir.
Isıya, kimyevî maddelere, neme, elektrik atlamasına,sürtünmeye dayanıklı olup, hiçbir maddeye yapışmaz.
Teflon tavalar ve tencereler için;
1-Yüksek ateşte kullanılmamalı-boşken fazla ısıtılmamalı (260 °C sıcaklık üstü),
2-Boşken yağ yakmamaya dikkat edilmeli,
3-Yıkarken bulaşık teli ve sert bulaşık tozu kullanılmamalı.
4-Sıvı/krem deterjanla yıkanmamalı.5-Özel ısı dengesiyle, orta ateşte kullanılmalı şeklinde ifade edilmektedir.
Teflon 260 °C üzerindeki sıcaklıklarda bozulmaya başladığı, yapısının 350 °C civarında tamamen bozulduğu, ateş üzerinde bırakılan boş bir tava bu dereceleri aşabileceği, ancak tava içinde yanan az miktardaki yağ sağlık açısından daha büyük bir sorun oluşturabileceği belirtilmektedir.
Yukarıdaki şartları, granit tava ve tencere (yani teflon tavada) yerine getirmek mümkün mü? Sıcaklığı ayarlamak, tavanın boş yeri olmaması mümkün mü?, sıcaklığın 260 derece santigratı aşmamasını nasıl ölçeceğiz?, tava ve tencerede bunun için yanına asılı termometre, termostat var mı? Yağın yanmaması mümkün mü?, yüksek ateşte kullanmamak mümkün mü?,çizilmemesi mümkün mü? Bunları düşündüğümüzde teflon tava ve tencere diğer adıyla granit tava ve tencere herhalde benim tercih edeceğim yemek pişirme gereci olmasa gerek. Çelik tava ve tencere varken, teflon tava ve tencereyi yukarıdaki nedenlerden dolayı doğrusu ben tercih etmem. Biliyorsunuz bir kaç yıl önce teflon tava ve tencerelerin sağlığa zararlı olduğuyla ilgili tartışmalar yapılmıştı. Ne oranda sağlığa zararı var hala tartışmalı.
Yukarıdaki beş madde halinde belirtilen kullanma şartlarını yerine getirdiğiniz sürece, granit tava ve tencere (teflon tava ve tencere) kullanmanızda sağlık yönünden sakıncası olmayacağını söyleyebilirim.
Sağlıklı günler dileğimle.
Dr. Eşref ATABEY
Tıbbi Jeoloji Uzmanıİstediğim gibi bir açıklama buldum ve paylaşıyorum.
Granit tava ve tencereler piyasaya yeni bir tasarım olarak İtalyanlar tarafından sunulduğunu biliyorum. Ticaretin sınırı yok,önceki objede küçük bir değişiklik yapılarak, piyasada pazar oluşturulabiliniyor. Granit tencere ve tavalar da böyle bir şey. Bildiğim kadarıyla GRANİT TENCERE VE TAVA denilen şey;Dış yüzey seramik porselen,gövdesi alüminyum, iç kısmı 3 katpolitetrafloroetilen (PTFE) kaplama olduğu şeklindedir. Yani teflon tava ve tenceredir. Granit neresinde kullanılmış soru işareti. Doğrusu bilmiyorum. Eğer porselen kaplama kasdediliyor ise, ve bu malzeme içinde granit hammaddesinde bulunan silis çoğunlukla kullanılmış ise sorun yok. Sonuçta granit, sert,kristal yapılı, esas mineralleri ortoklas ile az miktarda plajioklas ve kuvarstır. Ayrıca mika, hornblend, piroksen ve ikinci gruba giren turmalin, apatit, zirkon, granat, manyetit gibi mineraller de bulunabilir. Granitlerde kuvars (silisyum dioksit), genellikle hacmen % 20'nin üzerindedir. Granitlerde bulunan ikinci ana mineraller muskovit, biyotit, amfibol, piroksen veya nadiren fayalit (demirli olivin) olarak sıralanabilir.
Kafanızı fazla karıştırmadan sorunuza cevap vereyim. Kısaca granit tava ve tencere denilen objede ne oranda ve çeşit granit malzeme kullanıldığı prosüdür de belirtilmesi gerekir. Bunu bilmiyoruz. Kullanılan granit malzemedeki iz elementleri bilmemiz gerekir. Yani sağlık yönünden değerlendirme yapabilmemiz için tava ve tencerede kullanılan malzemelerin kimyasal analiz sonuçlarının bilmemiz gerekir. MAALESEF ÖNCE PİYASAYA MALZEMELER KULLANIM İÇİN PAZARLANIR, DAHA SONRA KAMU OYUNDA SAĞLIĞA ZARARLI MI TARTIŞMASI VE ARAŞTIRMALARI YAPILIR. Sağlığa zararlı ise satışı ve dağıtımı durdurulur. Granit tava ve tencereler için de ileride bu tartışmalar ve araştırmalar belki yapılacaktır.
RADYASYON YÖNÜNDEN endişe ediyorsanız bunun önemi yok.Bence teflon oluşu yönüyle belki endişe etmelisiniz.
Bildiğim kadarıyla, Teflon; florlanmış etilen polimeriolan bir politetrafloroetilendir.
Isıya, kimyevî maddelere, neme, elektrik atlamasına,sürtünmeye dayanıklı olup, hiçbir maddeye yapışmaz.
Teflon tavalar ve tencereler için;
1-Yüksek ateşte kullanılmamalı-boşken fazla ısıtılmamalı (260 °C sıcaklık üstü),
2-Boşken yağ yakmamaya dikkat edilmeli,
3-Yıkarken bulaşık teli ve sert bulaşık tozu kullanılmamalı.
4-Sıvı/krem deterjanla yıkanmamalı.5-Özel ısı dengesiyle, orta ateşte kullanılmalı şeklinde ifade edilmektedir.
Teflon 260 °C üzerindeki sıcaklıklarda bozulmaya başladığı, yapısının 350 °C civarında tamamen bozulduğu, ateş üzerinde bırakılan boş bir tava bu dereceleri aşabileceği, ancak tava içinde yanan az miktardaki yağ sağlık açısından daha büyük bir sorun oluşturabileceği belirtilmektedir.
Yukarıdaki şartları, granit tava ve tencere (yani teflon tavada) yerine getirmek mümkün mü? Sıcaklığı ayarlamak, tavanın boş yeri olmaması mümkün mü?, sıcaklığın 260 derece santigratı aşmamasını nasıl ölçeceğiz?, tava ve tencerede bunun için yanına asılı termometre, termostat var mı? Yağın yanmaması mümkün mü?, yüksek ateşte kullanmamak mümkün mü?,çizilmemesi mümkün mü? Bunları düşündüğümüzde teflon tava ve tencere diğer adıyla granit tava ve tencere herhalde benim tercih edeceğim yemek pişirme gereci olmasa gerek. Çelik tava ve tencere varken, teflon tava ve tencereyi yukarıdaki nedenlerden dolayı doğrusu ben tercih etmem. Biliyorsunuz bir kaç yıl önce teflon tava ve tencerelerin sağlığa zararlı olduğuyla ilgili tartışmalar yapılmıştı. Ne oranda sağlığa zararı var hala tartışmalı.
Yukarıdaki beş madde halinde belirtilen kullanma şartlarını yerine getirdiğiniz sürece, granit tava ve tencere (teflon tava ve tencere) kullanmanızda sağlık yönünden sakıncası olmayacağını söyleyebilirim.
Sağlıklı günler dileğimle.
Dr. Eşref ATABEY
Tıbbi Jeoloji Uzmanı
Ben yazımda dikkat ettiyseniz granitten bahsettim sadece tencere ve tavayı söylemedim hiç. Granit zaten başlı başına kanserojen. Tencere ve tavalarda nasıl kullanılmıştır, ne kadar kullanılmıştır, zararı ne kadar bilmiyorum tencerelerle ilgili net bişi doğru düzgün yok zaten. Ama zararı olan bi ham maddeyi (ki kabul edilmiş bir zarar bu) ne diye para verip satın alayım ki. Ben granitin zararlarından bahsettim yanlış anlaşılmasın ki bi kişi çıkıp zararı yok dedi diye ben almam açıkçası bu benim görüşüm benim tercihim. İsteyen granit kullanır, istemeyen kullanmaz. Granitte alakalı bilimsel Açıklamalar vardır. Tencere tava olarak değil de granit olarak incelemekte fayda var. Belki incelemişsinizdir bilmiyorum Söylemek istedim yinele. Salça olayında da yazın domates konservesi yapıp kışın tüketiyorum. Domates benim olmazsa olmazlarından çünkü. Marketten aldığımız salçaları yediğimiz zamanda tuz tadı alamıyoruz ama yapılım aşamasında tuz konuluyor bu ev yapımı olanlar içinde geçerli. Hatta bununla ilgili bi yazı okumuştum Güneydoğu'da salçalar genelde evde yapılır ve yapımında tuz kullanılır gibi bi cümle vardı. Ben nasıl tükettiğimi yazdım sizde böyle yapın demedim kişisel tercihtir sonuçta bu.
Yok uğraştırmıyor. Sen ölçüsüne göre malzemeyi koyuyorsun, düğmesine basıyorsun o kadar. Benimki Arçelik'in. Benim makinemde iki tane hazne var. Bir tanesi büyük ekmek ya da kek yapmak için büyük hazne, diğeri de küçük gramajlı iki ekmek yapmak için çift gözlü hazne. Ben bazı markaların haznesi çıkmadığı için bu markayı tercih ettim onun için temizlemesi de çok kolay
Nurlum eğer Naturalive'den alışverişi düşünürsen sıvı oksi leke çıkarıcı'dan almanı tavsiye ederim harika birşey! Ben biraz önce genel temizleyiciyle karıştırıp lavabomu duş teknemi klozetimi temizledim ve çok hoşuma gittiGüle güle kullan umarım memnun kalırsın hepsinden . Yağçöz ve elde bulaşık deterjanında ersağ kullandın mı , kullandıysan eğer karşılaştırma yapacacak olursan hangisi daha başarılı sence ?
Nurlum eğer Naturalive'den alışverişi düşünürsen sıvı oksi leke çıkarıcı'dan almanı tavsiye ederim harika birşey! Ben biraz önce genel temizleyiciyle karıştırıp lavabomu duş teknemi klozetimi temizledim ve çok hoşuma gitti
Evet kullanılabiliyormuş. Hatta bugün beyazları yıkayacağım; küçük oğlumun lekeli kıyafetlerinde deneyeceğimKullandıklarım bitince almayı düşünüyorum . Bakım ürünlerinden daha evvel aldım ama özellikle yağ çöz ve leke çıkarıcı yorumunu merak ediyordum , memnun kalmana o açıdan da sevindim. Kumaşlardaki lekeler için de kullanılabiliyor değil mi ?
Link atsana canımArkadaşlar Naturalive ile ilgili forumda bir konu açtım bilginiz olsun
Eğer kutularını atmadıysan hepsinin açıldıktan sonra kaç ay saklanması gerektiği yazar 6M, 12 M gibi. 6 aydan uzun süre önce aldıklarını kesinlikle at. Avon da Oriflame de bence başarısız ki zamanında ben de kullandım hatta Avon'un geçen sene rengine aldanıp aldığım ama hiç memnun kalmadığım bir rujunu 4 ay önce attım. Bu dediğin markaların hepsi Watsons da var. Bu aralar çoğu mağaza kadınlar günü sebebiyle kampanya ve indirim yapıyor. Rimmel bütün bu saydığın markalar içinde en iyisidir bana göreya arkadaşlar benim kullanamadığım bir sürü kozmetik ürünü birikti bazıları eski bozuldu mu bilmiyorum bazıları daha bir kere kullanılmış onları ne yapabilirim nasıl değerlendirebilirim? pahalı kaliteli ürün değiller ama yer kaplıyorlar ve açık parfümler falan çöpe atmayayım diyorum ama kimin işine yarar ki bunlar? satsan kimse almaz arkadaşlara hediye etsem bir sürü var yani ürüngenelde oriflame ve avondan aldım ama pişman oldum bb krem kapatıcı hiç tenime gitmedi ve rujlar dudağımda renksiz balm gibi durdu ben pek memnun kalmadım her ne kadar satıcısı olsa da. almak istediğim ürünler uygun fiyatlı olan rimmel, maybelline, loreal, the balm vs gibi ürünler
evet var. ben de zaten vazgeçtim avon ve oriflameden ama işte elimde kaldı. artık dışardan deneyerek almaya karar verdim hem daha kaliteli ve bilindik. bir de 6m 12m falan yazıyor ya ben o kadar sürede hayatta bitiremem hatta liseden kalma mallar hala varEğer kutularını atmadıysan hepsinin açıldıktan sonra kaç ay saklanması gerektiği yazar 6M, 12 M gibi. 6 aydan uzun süre önce aldıklarını kesinlikle at. Avon da Oriflame de bence başarısız ki zamanında ben de kullandım hatta Avon'un geçen sene rengine aldanıp aldığım ama hiç memnun kalmadığım bir rujunu 4 ay önce attım. Bu dediğin markaların hepsi Watsons da var. Bu aralar çoğu mağaza kadınlar günü sebebiyle kampanya ve indirim yapıyor. Rimmel bütün bu saydığın markalar içinde en iyisidir bana göre
Ben Flormar'ın rujunu kullanıyorum ve oldukça da memnunum. Ruju internetten almıştım. İnternetteki rengin biraz açığı oluyor gerçek rengi genelde. Ya i Flormar'da bir süprizle karşılaşmıyorsunuz. Onlar iyi ayarlamışlar spot ve flaş ışıklarını bence. Far da almıştım o da internettekiyle ay ı çıkmıştı mesela. Ama Yves Rocher tam bir fiyasko bu konuda!Flormar ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz acaba.İnternetten sipariş etsem renkler tutarmı .Nette olanlar mağazada yokkalite konusunda da bilginiz nedir acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?