Öncelikle geçmiş olsun.
Bende o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam...
Yiyecek kesinlile mevsiminde yetişen ürünü alırım ve pazardan alırım küçük çocuğum olduğu halde pazara gitmeye hiç üşenmem...marketten sebze meyve almıyorum...pazarda en güzel tezgahlara yada halden gelmişlere hiç bakmam bile...böyle kadınlar adamlar vardır pazarın bir kenarında bahçelerindeki yetiştirdikleri ürünleri satarlar anlarsınız,tezgahtaki semizotuyla onunki farklıdır.Güvenirimde hep aldığım için,sorarım araştırırım ,ilaçlımı gübrelimi neli...oğluma hep yoğurt ve ekmeğini kendim yaptım,yine işte onaylı undan,tam buğday unundan...yumurtası köyden gelir yayılan tavuktan,yani çok az kişiye satıyor oradan biliyorum tadı farklı,rengi farklı,şekli farklı...sütü yine güvendiğim bir yerden geliyordu ot yiyen inekti,fakat ilaçlanıyormu yok hastalıklımı endişesiyle bıraktım...AÖÇ nin günlük sütüyle yapmaya başladım...Sonra torkunun günlük sütü çıktı şimdi onu alıyorum,bazen Ova dan kendisi gimdes onaylı,bazende AÖÇ...
süt ürünlerinin hepsini torku ve ova dan alıyorum...kuru kesim tavuk alıyorum,bazen onada güvenim yok,daha ziyade deniz balığı alıyorum...et yine torkudan...
oğluma katkı maddesi olan şeyleri yedirmiyorum abur,cuburlar,puding dahil,herşeyi kendim yapmaya çalışıyorum...
Birde şu aralar çökelek peyniri yapıyorum çok kolay ve lezzetli katkısız...
Sürekli araştırma içerisindeyim hayatım bunlarla geçiyor diyebilirim...Bazı şehirlerden getirdiğim doğal şeyler oluyor zeytinyağı gibi,tahin gibi...
Giyecek konusunda da benim için markanın önemi yok,çok iyi bir marka çine diktiriyorsa almam...mutlaka alırken içini çevirip okuyun,ben bir deri mont alıyordum,deriydi ve ucuzdu içini çevirip okuduğumda domuz derisiydi ve çin malıydı(benim için önemli)...Yerli dikim olup uygun fiyatlılar da var...
Ben yerliciyim daha ziyade,tekstil de çok öncü olduğumuzu düşünüyorum,kendine has çizgisi olan yerli markaları tercih ediyorum...Alım gücünüze uyuyorsa,yabancı marka da giyebiliriz ama bence bir çin malı değil...mutfak gereçleri ne olursa olsun arkasına bakın özellikle mutfak gereçlerinde dikkat edilmeli diyorum ne dersin Boreas...
Mutlaka pamuklu olmasına dikkat ediyorum,içinde boyayan madde varmı,yün oranı,polyestermi akrilikmi hepsine bakıyorum,dokumasına dikişine...kullanım alanına göre değişir,tene temas edenlerde özellikle pamuk,istenirse ipek,......dış giyimde keten,yün,kaşmir ama bunlara alerjisi olanlarda oluyor.En azından tene değen kıyafetlerinize dikkat edin..
Özellikle plastik baskılı kıyafet almayın,kimyasal işlem görmüş kumaş ta almayın örnekse,asetat,triasetat naylon,polyester,özellikle de rayon ve akrilik bunlar kimyasal işlemden geçer.Bunlar ne demeyin aldığımız herşeyde var...
Ayakkabıda marka önemli değil yine mutlaka deri olucak suni deri olmayacak,deri olmazsa da bez olsun daha iyi...
Temizlikte bilinçlenme dönemine kadar herşeyi kullandım,sonra frosh a başladım,bulaşık deterjanı yenice naturalive den aldım çok memnun kaldım...şampuan rolon,krem vs. aldım onlarda da memnunum...
Kendimce bunları yapabiliyorum
Siz neler yapıyorsunuz bu konuda...