Mutfak Püf Noktaları Sarımsağı tüketirken (Püf Noktası)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşlar sarımsak bildiğimiz gibi çok yararlı...fakat sarımsağı tüketirken,kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına kesip,içindeki yeşil damarı bıçağımızın ucuyla çıkarırsak,daha faydalı olacağını, ve içindeki o yeşil damarın bize verdiği zararlardan kurtulacağımızı gıda mühendisi olan bir arkadaşımdan öğrenmiş bulunmaktayım...sizlerle paylaşayım istedim...:icecream:

Çok ilginç geldi bana. Mantıklı düşünecek olursak, kendisi yararlı ise içindekide yararlıdır. Gerçekten ilginç!!

Peygamber efendimiz (s.a.v) kokusu olmasaymış sarmısak yemeyi farz kılacakmış...

güzel seviyorum helede cacıkta bayılırım
ama çok kokuyoo arkadaş yaa...
heelede yazınn:dilcikar:

kızlar ben de sarımsağa bayılıyorum hatta ben yediğimde mutlaka eşime de yediriyorum kokusundan rahatsız olmasın diye...ama bilmiyorum öyle yapmak gerekiyormuş...ortasındaki damarı çıkarıp,öyle tüketmemiz gerekiyormuş...

arkadaşlar kokusunu engellemek için sarımsak yedikten sonra süt için diyorlar..mideden gelen kokusunu bile alırmış...denemek lazım tabii

orta damarının ne gibi bir zararı var anlayamadım

bir zararı yok yahu sadece hazımsızlık yapıyor sarımsağı daha iyi sindirirsiniz ortasını çıkarırsanız

bende gıda mühendisliğindeyim :)

damar zararlıysa beyaz kısmına da salgılamazmı o zararı yani anlamadım

güzelim burda zarar salgı meselesi değil hazım meselesi...yukarda arkadaş benden daha güzel anlatmış...sevgiler...a.s.

Peygamber efendimiz (s.a.v) kokusu olmasaymış sarmısak yemeyi farz kılacakmış...

Peygamberler bile Allahın emirlerinin dışında bir şeyi farz kılamazlar canım :) Yani farz Allahın emrettikleridir.

Bu arada sarımsak soslarda filan iyi de işte bir de kokusu olmasa :)

arkadaşlar sarımsağın zayıflatıcı etkisi var diye duydum.bilgisi olan var mı?

Sarımsağı çok kullanırım yemeklerde soslarda hatta salatalarda (çoban salatası) bayılırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…