Sare Davutoğlu'ndan skandal kadına şiddet yorumu

Pekala, Özgecan Aslan bu görev paylaşımının neresindeydi? Cansu Kaya neyin ceremesini çekti? Daha da geçmişe gidelim, 13 yaşındaki N.Ç. 26 kişinin tecavüzüne uğrarken bahsettiğiniz görev paylaşımını biliyor muydu?

Daha önce hiç silah görmemiş belki dag bile görmemiş 18 yaşında askere gidip dag başında boş yere ölen çocuk görev paylaşımın neresindeyse, onlar da orasında. Hiç suç olmayacak degil ya? Bunlar olan şeyler. Hiç de aklamaya falan çalışmıyorum. Şimdi buradan da suçu savundugum zannedilecek ya neyse...

Evet, erkek adam kavramını kadınlar üretmiştir. Evet, erkeğe görevler yükleyip, korunup kollanmamız gerektiğini biz çıkardık, çıkarmadıysak da onayladık. Evet, kadın- erkek eşitliği deyip, kadının erkeğe ihtiyacı olduğunu düşünmesi ikiyüzlülük. Evet, iç işleri-dış işleri.. Evet, görev paylaşımı..

Mesele sadece bu degil ki. Kadın erkege sorumluluk yüklerken; ''adam ol, savaş, öl, yiyecek içecek getir, para kazan, beni koru'' falan filan derken aynı zamanda erkek de kadına sorumluluk yükler bir sürü ve bunların sonucunda kadın sahiplenilen erkek de sahiplenen olur. Aynı anda gelişen olaylar bunlar.

Kadın erkek eşit diyen kadın ve erkeklerin ortak ikiyüzlülügüdür bu. Kadın erkek eşit de, sonra da beni koru, erkek adam gerekirse limon satar falan de... Ya da kadın erkek eşit de, çalışan bir kadınla evlenmek için kırk takla at ama ardından da ev işi kadınındır ben ugraşamam de. Bu da iki yüzlülük.

Şunu sormak istiyorum. Peki savaşmayalım mı bu zihniyetle? Kabul edip öldürülmeyi mi bekleyelim?

Feminizmin saçma yanlarını mı eleştiriyorsunuz yoksa katil erkekleri mi koruyorsunuz anlamadım. Feminizmi feminizm olarak eleştirmek farklı, kadın cinayetleri üzerinden eleştirmek farklı bir şey.

Yoo savaşılsın. Ama bunun çözüm olacagını da kimse zannetmesin. Ne tecavüz ne şiddet asla bitmez, sadece şekil degiştirir ama hep vardır, olmak zorunda. Gücü ve sorumlulugu erkekten alıp kadına verirsen tecavüz eden de öldüren de kadın olacaktır. Ayrıca kazanılan ne varsa, bir de ucunda kaybedilenler olacak. Bu da hesaba katılmalı.

Tamam mervecik, Feministler yine mücadeleye devam eder tıpkı 6284 kanun maddesi ve İstanbul Sözleşmesi'nde olduğu gibi. Şiddete uğramış boşanmak isteyen bu yüzden ölüm tehditleri alan kadınlar ve çocukları için sığınak ve kimlik bilgilerinin değiştirilmesinin uygulanabilirliği konusunda mücadele edecek; sen de "yaaa anlayın işte radikal feministler çook kötü ühühühühühühü ilerde çok kötü şeyler yapacaklar ühühühü" demeye devam et. Senin gülüşünden de koyayım bari yoksa eksik hissederim. =( ":KK70::KK70::KK70::KK70:"

Dur yahu dünden beri bir sürü yorum gelmiş onlara cevap verecem sonra sana dönerim tekrar :KK70: Sen istedigin kadar radikal feministler nerde diye soradur, geliyorlar bile. Kafa yapısına ulaşıldı sonra da eyleme geçilecek, her olayda bu böyledir zaten. Ortada senin benim degiştiremeyecegimiz mantık kuralları var, o kurallara göre de totaliter ideolojiler her zaman radikale kaymak zorundadır dur denmedigi sürece, bunları ögren. Bu arada boşanmak isteyen kadınların öldürülmesinin en büyük sebebini de söylicem merak etme.

Erkekleri daha guclu hale biz getiriyoruz demek? Hmm. Konunun basinda demistim ama yine soyleyeyim. Genc bir kadin babasi izin vermedigi, karistigi, kisitladigi icin birey gibi davranamiyor kucuk yaslardan beri. Baba okuyacagi bolume, gorusecegi arkadasa, giyecegi kiyafete, eve donecegi saate, sevgilisine, makyajina, nerede calistigina, sacinin boyasina, ayakkabisinin topuguna her seyine ama her seyine karisiyor. Erkek evladinda karistigi noktalar bunun ucte biri kadar. Genc kadin ornegin arkadaslariyla tatile gitmek istiyor. Baba ne isin var kiz basina evlenince kocanla git diyor. Kadin evleniyor. Bu sefer de koca boyundurugu altina giriyor. Kocanin cizdigi sinirlar icinde yasamaya basliyorsun. Sansliysan senin hayatina sadece gerekli noktalarda mudahale ediyor (turkiye sartlarinda %1 falan) Ama eger sanssizsan sana nefes dahi aldirmamayi kendine hak goruyor. Ev isleri ve cocuk bakimi kadindan sorulurken bir de erkegini mutlu etmesi falan bekleniliyor. Bir de ustune calisiyorsa ve bunlardan birini aksatmissa yine kadina yukleniliyor. Eger 30lu yaslarda bekar bir kadinsaniz bu durum calistiginiz yer tarafindan bile sorgulaniyor. O evlilik cuzdaninin olmayisi en basit durumlari bile komplike hale getirebiliyor. Yani aslinda bu duzen kadina "erkeksiz varolamazsin" diyor. Bu yuzden de kadinlara yuklenmis bir zayiflik ve korunmasi gereken varlik misyonu var. Biz de ister istemez bu misyonu yuklenip erkekten her daim bizi koruyup kollamasini bekliyoruz.

Gayet basit bir koruma içgüdüsü bu. Baba da anne de kızları için bunu düşünürler, gayet dogal. Bunlar olmasa bile erkekler tarafından korunup kollanmayı bekleyeceksin üstelik. Bir dogal afette, depremde, yangında falanda filanda erkek lazımdır çünkü. Zor koşullarda sen degil, yerine bir erkek gitsin isteyeceksin çünkü. Dogru dimi? dogru...

Bu askerlik sorusu da feministlerin turnusöllerinden biri sadece. Kıpkızıl feministi bile direkt şirinler gibi maviye boyar. ''aaa o kadar da eşit degiliz canım, eşit dediysek onu kast etmedik ya'' safhasına geçilir.

Şöyle ki, yarın kanun çıksa, 18 yaş üstü kadınlar askerlik yapacak diye... hatta 40 yaş altı tüm kadınlar da dahil edilse buna... hem de baya normal erkekler gibi askerlik yapacak olsalar... Yani hem 18 ay hem de gayet dagda falan, her an ölüm tehlikesi ile ya da sakat kalma, tanınmayacak hale gelme riski oldugu yerlerde askerlik yapma zorunlulugu gelse. Hangi feminist çıkıp da ''bravo eşitlik bunu gerektirir, cinsiyet eşitligi'' falan filan diye bu olaya sevinecek? Sadece 40 yaş üstü olanlar tabi ki :KK70: O gün geldiginde gözlerin babanı arayacak, kocanı falan arayacak, seni askere yollamasın diye. Bizim ne işimiz var dagda, askerde, bu erkek işidir falan filan diyecek bu feministler. Bizim yerimize erkekler ölsün yahu, biz fıtratımız geregi zatif, kırılgan falanız filanız diyecek neredeyse tamamı. Halbuki bunlara çok da karşıdır feministler. Enteresan dimi?

Askerlik sorusu tam feminist yok eden binlerce sorudan biri yani. Ne eşitlik kalır ne birşey, benim dedigime gelirsiniz tıpış tıpış. Yani eşitlik falan diye bir şeyin olmadıgına.

neden acaba.
günün sorusu..:KK14:

Yine mi aynı ima. Erkekler benim kadar feminizme karşı degil yahu. Hatta büyük çogunlugu destekliyor bile. Neyi desteklediklerini de pek bilmiyorlar gerçi :KK70: Aynı kadın feministler gibi bi eşitlik muhabbetidir gidiyor. Öyle desteklediklerini falan zannediyorlar. Onlar da ayrı ilginç. Aslında feminizm kısa bir süre sonra erkeklerin işine bile gelecek... Zaman aslında kimin kadın düşmanı oldugunu gösterecek, ben mi yoksa sen ve senin gibi düşünenler mi... Görecegiz bunu.

İş kazası yoktur, anne ölümü, baba ölümü, oğul ölümü, kız ölümü vardır. Ölüm Allah'tandır işveren sadece vesiledir. Azrail can aldıktan sonra önlem almanın anlamı yoktur o yüzden milyarlarca yatırım yapıp önlem almak Allah'ın işine karışmaktr. Tövbe haşa iş kazası için önelm alan, yatırım yapan, ekip kuran işverenleri Allah ıslah etsin, öte dünyada yancaklar haberleri yok...

Kadına şiddet hele tövbe bismillah Allah önce erkeği yarattı, kaburgasından kadını yarattı. Karısıdır sever de döverde. Hem kaderinde şiddet var, ölüm var size ne yahu?

Daha önce hiç silah görmemiş belki dag bile görmemiş 18 yaşında askere gidip dag başında boş yere ölen çocuk görev paylaşımın neresindeyse, onlar da orasında. Hiç suç olmayacak degil ya? Bunlar olan şeyler. Hiç de aklamaya falan çalışmıyorum. Şimdi buradan da suçu savundugum zannedilecek ya neyse...

Kadın cinayetlerine karşı duranlar, dağı silahı bilmeyen 18 yaşındaki çocuğun ölümüne de karşı durabilirler. Durmuyorlarsa o da onların başka bir ikiyüzlülüğü olur.

Mesele sadece bu degil ki. Kadın erkege sorumluluk yüklerken; ''adam ol, savaş, öl, yiyecek içecek getir, para kazan, beni koru'' falan filan derken aynı zamanda erkek de kadına sorumluluk yükler bir sürü ve bunların sonucunda kadın sahiplenilen erkek de sahiplenen olur. Aynı anda gelişen olaylar bunlar.

Kadın erkek eşit diyen kadın ve erkeklerin ortak ikiyüzlülügüdür bu. Kadın erkek eşit de, sonra da beni koru, erkek adam gerekirse limon satar falan de... Ya da kadın erkek eşit de, çalışan bir kadınla evlenmek için kırk takla at ama ardından da ev işi kadınındır ben ugraşamam de. Bu da iki yüzlülük.

Tamam, en azından çift taraflı düşünüyorsunuz. Doğru bir bakış açısı. Ama bakış açınızın temeli ve sonuçları sakat.

Yoo savaşılsın. Ama bunun çözüm olacagını da kimse zannetmesin. Ne tecavüz ne şiddet asla bitmez, sadece şekil degiştirir ama hep vardır, olmak zorunda. Gücü ve sorumlulugu erkekten alıp kadına verirsen tecavüz eden de öldüren de kadın olacaktır. Ayrıca kazanılan ne varsa, bir de ucunda kaybedilenler olacak. Bu da hesaba katılmalı.

Biz kadınlar bitmesini umut ederek savaşıyoruz, ütopik bir şey olsa da. Bazılarımız sokakta savaşır, bazılarımız evinde.
En azından safımızı belli ediyoruz!

Kadın taşlayan, kadını beline kadar gömen zihniyeti bu kadar sıradan bulmanız mı, yoksa feminizmden bu kadar korkmanız mı beni daha çok endişelendiriyor karar veremedim.

Çok merak ettim, o öcü radikal feministler gelince ne yapacaklar zavallı erkekciklere?

Oww bunların ütopyalarında saçmalıklar saymakla bitmez. Feminizm dedigin totaliter, belli konularda aşırı sol, aşırı materyalist bir ideoloji. Medeniyet karşıtı düşüncelerden biri yani kısacası. Feminizimde aile kavramı yok, cinsiyetlerin ayrışması olayı var. Baba yok, onun yerine dayı var. Erkek çocuklarının ergenlige girdiginde topluca hadım edilmesi var, belli kısmının da üreme amaçlı kullanılması var. Var da var yani, bir sürü ıvır zıvır saçmalıktan geçilmez... aaa yok artık bunlar olmaz diyeceksin herhalde? valla düşününce kadın taşlamanın da olmaması gerekirdi ama oluyor çünkü varacagı yer orası eger dur denmezse.

Kadın taşlayan zihniyeti de hiç normal falan görmem ben, bunu da çogu kişi biliyordur diye düşünüyorduma ma altta seni begenen 3 kişi anlayammaış bunu henüz, hem de o kadar karşıtlık yapmama ragmen. pess yani ne diyeyim, anlayamadıysanız yapacak bir şey yok :KK70: Kadın taşlamayı geçtim, bunun en ılımlı halini bile çok eleştirdim, hatta forumda bazı konuların tartışılmasının yasaklanmasına sebep olan üyelerden biriyim, o derece karşıtım yani. Benim gözümde çok kötü bir şey bu, ama feminizm ondan bile beter.

İş kazası yoktur, anne ölümü, baba ölümü, oğul ölümü, kız ölümü vardır. Ölüm Allah'tandır işveren sadece vesiledir. Azrail can aldıktan sonra önlem almanın anlamı yoktur o yüzden milyarlarca yatırım yapıp önlem almak Allah'ın işine karışmaktr. Tövbe haşa iş kazası için önelm alan, yatırım yapan, ekip kuran işverenleri Allah ıslah etsin, öte dünyada yancaklar haberleri yok...

Kadına şiddet hele tövbe bismillah Allah önce erkeği yarattı, kaburgasından kadını yarattı. Karısıdır sever de döverde. Hem kaderinde şiddet var, ölüm var size ne yahu?
İroni yapıyorsanız (umarım öyledir) lütfen gülen surat falan koyun ki benim gibi sazanlar gerçek sanıp kalp krizi geçirmesin.

Oww bunların ütopyalarında saçmalıklar saymakla bitmez. Feminizm dedigin totaliter, belli konularda aşırı sol, aşırı materyalist bir ideoloji. Medeniyet karşıtı düşüncelerden biri yani kısacası. Feminizimde aile kavramı yok, cinsiyetlerin ayrışması olayı var. Baba yok, onun yerine dayı var. Erkek çocuklarının ergenlige girdiginde topluca hadım edilmesi var, belli kısmının da üreme amaçlı kullanılması var.

yani koskoca Feminizm ideolojisini aldın, Radikal Feminizme indirgedin ya helal olsun.
şeyi saymayı unutmuşsun; çocuk kadın bedeninde değil dışarıda büyütülsün diye bir istekleri de var onu da say.
Sosyalist Feminizm, Liberal Feminizm falan ne oldu? onlardan da örnek verseydin.
yani 40 yıl düşünsem feminizm savunusu yapacağım aklıma gelmezdi, teşekkürler mervecik, bana bir ilki yaşattın.

Son düzenleme:
İroni yapıyorsanız (umarım öyledir) lütfen gülen surat falan koyun ki benim gibi sazanlar gerçek sanıp kalp krizi geçirmesin.

Gülücük koyarak olayı komediye vurmak istemedim. Böyle düşünenlerin çokça olduğu bir ülkede yaşıyoruz, çokça gördüm çünkü İSG uzmanılığı yaptım işverenlerin ne kadar aymaz, vurdum duymaz, para düşkünü olduğunu bilemezsiniz. Bi daha yapmak istemeyeceğim bir iş tabi yasalar değişip bu kadın gibilerin iş kazasını görmezden gelmek (adını değiştirmek) yerine ciddiye almayı öğrendiği güne kadar...

Gülücük koyarak olayı komediye vurmak istemedim. Böyle düşünenlerin çokça olduğu bir ülkede yaşıyoruz, çokça gördüm çünkü İSG uzmanılığı yaptım işverenlerin ne kadar aymaz, vurdum duymaz, para düşkünü olduğunu bilemezsiniz. Bi daha yapmak istemeyeceğim bir iş tabi yasalar değişip bu kadın gibilerin iş kazasını görmezden gelmek (adını değiştirmek) yerine ciddiye almayı öğrendiği güne kadar...
Böyle düşünenler gerçekten çok var, ben de o yüzden ciddi olduğunuzu sanıp beynimden vurulmuşa döndüm. Öyle inandırıcı yazmışsınız ki, benim sazanlığımdan çok sizin kaleminizin başarısı diyelim isterseniz. ;-)

Aman ağzınızdan yel alsın.

"Kadın cinayeti dedikçe kadınlar ölüyor yoksa ölmez" veya" iş kazası değil anne ölümü" diyen zihniyetin aynısı konuyu ne güzel değiştirip erkek çocuklarını topluca hadım eden feministlere getirdi hayretle izlemekteyim. Münazaram da iyidir ama gerçekten söyleyecek şey bulmakta zorlanıyorum.

Ben hiçbir erkeğe "saçın görünmesin, kısa etek giyme, pantolon giyme, vücut hatların belli olmasın demediğim için bundan da bihaberim sanırsam galiba herhalde.

Buna çok uzun cevap vermem lazım aslında ama elden geldigince kısaltacagm. Buradan konu çok başka yerlere gidebilir, iyice suyu çıkabilir konunun.

Öncelikle kıyafet baskısının aslında kime yapıldıgına bakalım;

1 - Kıyafet çeşitliligi,
Kadınların kıyafet seçenegi ile erkeklerin kıyafet seçenegi arasında daglar kadar fark var. Erkeklerin 1 kıyafet seçenegine karşılık kadının 100 tane var. Kıyafet çeşitleri sürekli olarak erkeklerin elinden alınır ve kadına verilir, hatta bir süre sonra kadının tekeline verilir, erkek giyemez hale gelir. (bunun ucu erkeklerde duygusallıgın bastırılması, eşcinsellige aşırı tepki... vs gibi durumlara uzanır, belki buna da deginirim)

Dolayısıyla erkeklerin pantolonuna karışman birazcık komik olur çünkü başka giyecekleri bişey yok ki. Gerçi onun da her türlüsünü giyemezler bak, dar pantolon giyerlerse aman da aman...

Erkekler çok dar giyemez, çok bol da giyemez, regarenk de giyemez ama kadınlar hem çok dar hem çok bol giyinebilirler. Erkek tayt da giyemez mesela, dimi?

Bak çeşitlilik konusunda kimin baskı gördügünü tekrar düşün şimdi.

2 - Renk ve desen çeşitliligi,
Aynı şekilde kadınların istedigi rengi giyerler ama erkeklerin giyebilecegi renkler çok kısıtlıdır. Çogu renk yeni yeni normal karşılanmaya başladı hatta. Desenler de aynı şekilde...

Renk ve desen konusunda da kimin baskı gördügünü yeniden düşün.

3 - Çıplaklık, teşhir, kapalılık,

Kadınlar erkeklerden daha çıplak olma özgürlügüne de sahiptir. Kadınlar giydigi şortlara bak bir de erkeklerin giydigine. Kadınlar artık poponun yarısınıu açıkta bırakan şortlarla bile geziyorlar, erkekler ise daha yeni yeni diz üstü falan giyiyorlar. Erkek mini şort giyse aman da aman.

Erkeklerin gögüs ve sırt dekoltesini göremezsin ya da bacak... ama kadınlar bu konuda da çok daha özgürdürler. Aynı şekilde plajda da kadınların vücut çıplaklık yüzdesi yine erkeklerden daha fazladır.

Kapanma konusu bile aynı... kadınlar erkekelrden daha fazla kapanabilirler :KK70:

4 - Ayakkabı ve aksesuar,

Bak bu konuda da kadınlar erkeklere oranla yüzlerce kat daha özgürdürler. Hele hele özellikle aksesuar konusunda erkeklerin hiçbir şeyi yok, bi tek saat var işte dogru dürüst?

5 - Makyaj, saç şekli, rengi... vs.,

Erkekler makyaj yapamaz. Saç rengi şekli konusunda da çok seçenekleri yoktur. Hatta uzun saç bile bazı insanlar tarafından kınanır. Ama kadınlar hem kısa hem uzun saç kullanabilir, her şekli her rengi kullanabilir. Kısacık kestirip mavi bile yapar isterse saçlarını, pek tepki görmez.

Yani asıl baskıyı erkekler görüyor, gayet anlaşılır yazdım dimi? Bir çok şey ellerinden alınmıştır görüldügü üzere. Şimdi diyeceksin ki, ''e iyi de bunlar zaten kadına yakışır, kadınsı şeyler bunlar'' falan filan. Halbuki aslında mesele bu degildir. Bunlar kadınsı zannederiz çünkü bize kadınsı oldugu söylenmiştir de ondan. Şöyle ki; topuklu ayakkabı, etek... bunlar aslında erkek giysisidir. Makyaj ve aksesuar da zenginlerin işidir, erkek ya da kadın.

Topuklu ayakkabıları ilk kullanan erkeklerdir. Mesela 14. Louis'in ayakkabılarına bak, topuklu,

800px-Louis_XIV_of_France.jpg

Bunun dışında şu resimdeki erkeklerin hepsi topuklu giymiş, hatta tayt bile giymişler, üstüne bir de peuk mudur nedir öyle bir şey var kafalarında,

nicolas_de_largillic3a8re_003.jpg

Şurada da aynı şekilde,

The-Vision-of-Saint-Eustace.jpg

Etekler mesela... filmde görünce normal gelir ama gerçekte görsek ne kadar yadırgarız,

300riseempire1.jpg

Makyaj ve aksesuar da aynı şekilde.... Yani kadına kıyafet baskısı yoktur, güzel olma baskısı vardır.

Buradaki mantık şu; erkekten birçok seçenegi alır kadının tekeline verirsin. Erkeklerin güzellikle falan işi olmasın, işleri güçleri çalışmak olsun diye yapılır bu. Sonuçta da ''erkegin güzeli çirkini olmaz, iyisi kötüsü olur'' lafına gelir. Ama aslında bu da palavradır. Medeniyet yalanıdır ama işe yarar bunlar. Erkekler güzellikle degil daha çok para kazanmakla, iş yapmakla vakit geçirirler bu yüzden, sonuçta da medeniyet kurulmuş olur. meta olarak da güzellik verilir ki motive edici bir şeyler olsun ellerinde. Böylece de aile babası olsunlar. Mesele bu kadar basit.

Ama feminizm nabıyor? Tam tersine çevirmeye kalkıyor. Kadınlar çalışsın, erkekler ise güzelleşsin... Öyle de oluyor zaten. Erkekler cinsel meta olmaya çoktan başladılar bile, estetik algısı yine iyice degişiyor. Erkekler de cinsel meta oldugu için kadınlara bu konuda rakip çıkmış oluyor. bu yüzden kadınlar dikkat çekebilmek adına daha da göz önünde olmak adına çıplaklıgın suyunu iyice çıkarıyorlar.

Peki erkek güzel olmaya başlarsa, cinsel meta olmaya başlarsa ne olur? Böyle olursa erkek çalışmaz, kadın için ugraşmaz, kılını dahi kıpırdatmaz. Onun yerine güzel olur. Kadınlar da güzel adam istemeye başlar. Ama güzle adam istiyorsan onun parasını ödersin çünkü güzellik bedava degildir.

Neyse şimdi burada keseyim yoksa uzayacak. Sana soruyorum, kocan mini şort giyse şöyle dar bir şey... Biraz makyaj yapsa takıp takıştırsa falan... sen o adamı yanında gezdirir miydin? Yoksa git de üstüne dogru dürüst birşeyler giy, bu ne böyle sil makyajını dikkat çekersin, ayıplarlar, bakarlar ederler, beni rezil edersin mi derdin? Hadi dogruya dogru söyle şimdi.

Aslında buradan ''bir kadın kendi için giyinir'' laf salatasına da deginmek isterdim. Ama özetle şunu söyliyim, bi kadın erkek için giyinir. Bunun ardından ''aa erkekler bakıyo ama yaa sapıklar'' denemez. Net.

"Kadın cinayeti dedikçe kadınlar ölüyor yoksa ölmez" veya" iş kazası değil anne ölümü" diyen zihniyetin aynısı konuyu ne güzel değiştirip erkek çocuklarını topluca hadım eden feministlere getirdi hayretle izlemekteyim. Münazaram da iyidir ama gerçekten söyleyecek şey bulmakta zorlanıyorum.

Kendisi yakında, kadının varlığı ilerideki büyük vahametin nedeni olacaktır, deyip kadın olduğu için harakiri yapabilir diye bekliyorum ben.

yani koskoca Feminizm ideolojisini aldın, Radikal Feminizme indirgedin ya helal olsun.
şeyi saymayı unutmuşsun; çocuk kadın bedeninde değil dışarıda büyütülsün diye bir istekleri de var onu da say.
Sosyalist Feminizm, Liberal Feminizm falan ne oldu? onlardan da örnek verseydin.
yani 40 yıl düşünsem feminizm savunusu yapacağım aklıma gelmezdi, teşekkürler mervecik, bana bir ilki yaşattın.

He dogru pardon ''gerçek feminizm bu degil, kimse gerçek feminzmi yaşamıyor'' dimi :KK70: Acaba kime benzediniz?

He dogru pardon ''gerçek feminizm bu degil, kimse gerçek feminzmi yaşamıyor'' dimi :KK70: Acaba kime benzediniz?

Benzetmen için ortada benzer sonuçların olması lazım de mi? Bir bekle hadım olayı vs. gerçekleşsin de argüman olarak "gerçek feminizm bu deeel." deyip bu keyfi sana tattırız. =(

hı hı aynen öyle.
Yahu erkekleri hadım etmeyi savunuyorlar diyorsun, biz de diyoruz ki o Radikal Feminizm, bir avuç Amazon özentisi.
yani senin şu yaptığın Mao üzerinden Komünizm, Hitler üzerinden Kapitalizm eleştirisi yapmaya benzer.
ama söz konusu sen olduğundan çok da şaşırmıyorum.
işin en kötü tarafı, ben hakikaten bir ideoloji olarak Feminizm'in yanlışlarda olduğunu düşünürüm, özellikle 21. yy feministlerinin artık sapla samanı birbirine karıştırdığını düşünürüm.
ama senin yaptığın ideoloji içindeki marjinal bir fraksiyonu alıp ideolojinin kendisiymiş gibi gösterip sonra da işte bu yüzden erkekle kadın asla birbirine eşit olamaz demek.
oysaki Radikal Feminizmden, AnarkoFeministlerden haberdar olan biri pek tabii ki Feminizmin bu olmadığını da biliyor demektir.
şimdi sen söyle istersen,
acaba kime benziyorsun? hani bir konuyu kıçından tutuyor, alıyor istediği gibi yorumluyor, işte bunlar hep böyledir, diyor.
bildin mi?

Yok yahu ben o zihniyetle aynı degilim. Benim agzımdan da öyle laflar çıkmadı :) Konu feministlere geldi çünkü tüm bu kadın cinayetleri sloganları feministlerin zırvası. Ben de zaten bunu açıklıyorum. Ama laf lafı açar.

X