Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

dreamtheater34

Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2016
34
64
18
39
Merhabalar herkese,
Günlerdir aklıma takılan bir olayı artık anlatmalıydım.. Lütfen fikir verin bana..
Geçen hafta annemi ziyarete gittiğimde, abimler de bizi görmeye geldiler sağolsunlar bayadır görüşemediğimiz için. Abimin 3,5 yaşında da bir kızı var. İnsan hepsini ayrı ayrı özlüyor tabi..
Velhasıl; yemek yendi, çaylar içildi, oturuyoruz sohbet muhabbet. Ne güzel tüm ailem bir arada, seviniyorum. Babam bir odada, ablamın eşiyle muhabbette, annem ablamla mutfakta kendine meşgale bulmuş, eşimle abim ve eşi balkonda muhabbette, ben de yeğenimle salonda tabiri caizse oynaşıyorum. Özlemişim, mıncıklıyoruz birbirimizi, seviniyoruz oynuyoruz vs. Zaten hoşuna gidiyor oynanmak, ilgilenilmek.. Çocuk.. O sırada eşim balkon kapısından başını uzattı güldü "oh oh oynayın da bize de çay verin hanım hanııım" diye dalga geçti falan. Yeğenim de eşime o kadar düşkün ki size anlatamam. Onu görsün dünya duruyor. Xcim gel oyun oynayalım, Xcim onu yapalım, Xcim öyle, Xcim böyle. Adıyla hitap eder, ki bana da öyle, hala demiyor :) Onu gördü, ama balkona yollamıyorduk sigara içiyorlar diye, tutturdu "Xcim gel sen de burada otur beni oraya çıkarmıyorlar babam sigara içiyor orada". Eşim kıyamaz, "Tamam sultanım" dedi güldü hemen geldi sağolsun. Geldi koltuğa oturdu, hemen yanına kuruldu yeğenim. Başladı anlatmaya TV'deki çizgi filmi falan. "Bak bu kız bu çocuğun sınıf arkadaşı, adı şu" falan baya koyu muhabbetteler. O sırada abim de içeri geldi. Eşi de geldi ardından. Yeğenim TV'ye daldı vs derken eşimin kucağına doğru yattı, ayaklarını da bana doğru uzattı.
Ne olduysa ondan sonra oldu işte..
Yine bilmiş bilmiş bir şeyler anlatıyordu çizgi filmle ilgili, ben de "öyle miiiiii" dedim bacağını tuttum sıkar gibi. Hani sevmek için çocuğu hafif sıkıp sallarsınız ya. Sanırım anlamışsınızdır..
Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımın bacağına öyle aklına esince dokunamazsın!" diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "Öyle bacağına, kalçasına, göğüslerine, bilmemneresine dokunamazsın benim çocuğumun" dedi tekrar. "Deminden beri balkondan sizi izliyorum, az önce oynarken her yerine dokundun kızımın, kendini de ellettin, gördüm" dedi.
İnanın hiç bir şey söyleyemedim. Hiç bir şey. Eşim, abim ve ben üçümüz de nutkumuz tutuldu kaldık.
Ve maalesef, daha bitmemişti..
"Ayrıca kocanın (eliyle eşimin kasık bölgesini işaret ederek) orasına yakın yatmasını da istemiyorum!" dedi.
Ki gerçekten yakın değildi, eşimin bacağında yatıyordu..
Sonra bir hışımla kalktı, yeğenimi kucağına aldı mutfağa ablamın yanına götürdü, sonra balkona çıktı sigara yaktı vs. Biz üçümüz abim, ben ve eşim biblo gibi kaldık salonda..
Ne kadar sonra bilmiyorum, abim kalktı, "Biz gidelim" gibi bir şey duydum sanırım, tam hatırlayamıyorum. Eşimle birbirimize bakakaldık. Eşim "Sakin ol" gibisinden bir hareket yaptı bana. Ki zaten kavga falan çıkarmam, o da biliyor, herkes biliyor. Yanlarına gidip konuşayım çözeyim dedim. Belki anneliktendir, yeğenim yeni okula başladı, belki onun tedirginliğidir vs diye alttan al dedim kendime. Tam balkona çıktım ki, balkonun köşesinde arkası dönüktü, karşısına abimi almış konuşuyordu.
Ve maalesef duydum konuştuklarının çoğunu.
"O kardeşine söyle, çocuğumu ellemesin, çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin, o pis herif(eşim) de uzak dursun benim kızımdan, dokunup durmasın, bir daha getirmem kardeşin falan dinlemem.." Duyduklarım bunlar.. sonra duramadım içeri girdim.. Ama tam girerken abimin bana o bakışı....

Ve benim eşimin 5 tane yeğeni var, 4'ü kız, kız çocuklarına nasıl yaklaşacağını bilir, benim yeğenimi de kendininkilerden ayırmaz. Özellikle böyle konularda çok hassastır.
Ve biz yine bir şey diyemedik..
Çünkü daha önce hele ki böyle bir konuda hiç muhatap olmamıştım onunla.
7 yıldır evliler, ben onu abimle tanıştığı ilk günden beri tanıyorum ve ilk günden beri mesafem ve duruşum hiç değişmedi. Bir tek gün görümcelik yapmadım, zaten evim barkım uzak, zihniyetim uzak, aklım uzak her şeyim uzak..

Bakın şunu anlıyorum. "Anne psikolojisi"
Benim çocuğum yok, tamam. Kız çocuğudur, hassas olunmalıdır, tamam. Dikkat edilmelidir, tamam. Öğretilmelidir, tamam. Belki çocuğum yok diye anlamıyorumdur, tamam. Ama bu kadar kötü muameleyi hak edecek bir şey yapmadım ben. Benim eşim onun çocuğunu üzecek, incitecek tek hareket yapmadı bugüne kadar!

Çocuğu olan, özellikle kız çocuğu olan kadınlara sormak istiyorum: Bu kadar hassasiyet normal mi? Sizin eşinizin kız kardeşine bu kadar tepki verdiğiniz oldu mu? Ya da benim çocuğum olsa ben de mi böyle tepki veririm? Şimdi mi anlamıyorum yani???

Ve ben bunları ne ablama ne anneme anlatabildim. Çünkü ikisi de zamanında kendisiyle fazla yüz göz olup hem taviz verip hem tartıştıkları için yine bir sürü olay çıkar, yine bir sürü huzursuzluk olur. Büyük ihtimalle bu abim ben ve eşim arasında kalacak ailemizde.

Ben, eşim ve abimin o balkondaki bakışı arasında kalacak..

Abimin o bakışını asla unutamam sanırım. O çaresiz, "arsızla uğraşamayan" bakışı.. 46 yaşında, gözleri dolan, kendinden 15 yaş küçük kız kardeşinden bakışıyla özür dilemek zorunda hisseden bakışı..

ama yengenizin ic dunyasini bilemezsiniz,belki kucukken cok yakini tarafindan tacize ugradi ve kizini gozunden sakiniyor ve bu konuda cok hassas..
ben cok garipsemedim acikcasi tavrini,biraz sert olmus ama dedigim gibi kadinin bilincaltini bilemezsiniz.
bakin konulara teyzesinin kizinin halasinin kizinin amcaoglunu ebesinin dedesinin tacizine ugrayan bir suru insanin konusu var.

Hepsi okuyamadım okuyunca tekrar yazacam ama benimde oğlum var 2 yasinda her altini açtığımda söylüyorjm inatla o hayir dokunacaklar diyor...ablam bizde kalıyor bazen bırakıyoruz bende sadece anne, baba ve teyze altini acabilir sildiğimiz içinde biz dokunabiliriz yabancılar ve bizden başkası dokunamaz sana diyorum... siz efendim vs demeseydiniz keşke ona hiddetlenmis.olabilir ama o dediği kelimeleri tasvip etmedim...size ve eşinize karşı dediklerini, eğer bir rahatsızlığı varsa nedenini söylemeli bence onu rahatsız eden eşinizin sözlü. Olarak sevmek şekli yani sebebini bilmiyorum ama ondan rahatsiz olmus olabilir hakli mi bence abartı geldi.

Sizin yenge uçmuş bayaa
Bilemiycem benim iki oğlum var ama birsürü yeğen akraba kız çocuğu var ilk defa böyle bişey duyuyorum. Bu çok aşırı Yaa
Ama acaba yengenin başına çocukken akrabaları tarafından bişey mi geldi de bu kadar tepkili acaba Bi düşünmek lazım

Kız annesiyim. Iki yaşında. Bu kadar hassasiyet evet normal. Tek yanlış üslup. Nereye gitsem aile ortamında dahi kızımın üçüncü gözü ben dördüncü gözü babasıdır. Yanlış gelen bir hareket anında müdahale edilir. Fakat diyorum ya üslubunca. Böyle bir durumla karşılaşsam halası tarafından art niyet sezmem. Eşi tarafından da öyle. Sonuçta daha bebek. Ama ileriki yaşlarda öğretirim. Halasının eşine daha dikkatli olması gerektiğini. Sapık olarak gördüğümden değil. Ama bu artık böyle. Ben annenin hassasiyetini normal karşıladım fakat üslubunu çok yanlış buldum. Bu kadar keskin olmamalı anne. Ortalıkta söylenmemeli İleride birgün bu kız vajinismusla gelirse şaşmamalı. Çocuğa da etrafa da üslubunca yaklaşmalı.

Siz zaten soylenecek her seyi yazmissiniz. Bana abartili geldi tepkileri. Mahremiyet egitimi vermis olmasi guzel ve dogru bir davranis.

Ama tepkiler fazla. Cok kotu seyler mi yasadi acaba yengeniz ya da bu tur seyleri cevresinde sik gorup duydugu icin farkli duygulara mi burundu? Pskolojisini bozacak derecede bir sey mi gecti basindan...bilemedim.

Haklı olabilirsiniz. Ama ben de bu konulardan gereğince hassas olduğumu düşünürdüm her zaman. 3,5 yıldır böyle bir tepkinin verilmemiş olması ve abartılı bir sevgi ve ilgi gösterisi yokken böyle bir tepki verilmesi beni yıprattı açıkçası. Hem de kızını en az sıklıkta gören insanlara yani bana ve eşime bunu yapması..

Çok bıçaksırtı bir durum. Biz de kızımıza bunları öğreteceğiz ama sanmıyorum ki görümceme ve eşine bu kadar çıkışmam. En çok görümceme mahrem kavramını öğretmeye çalışıyoruz bilgin olsun falan derdim herhalde. Yengen mahremi öğretiyor evet doğru ama tavır çirkin.

Sizi "çocuğun yanında" azarlarken orasını burasini ellemeyemezsin vs demesi o kadar yanlış ki.. herseyi duydu.. annesi halasina söylüyor bu lafları.. keşke başbaşa iken uyarsaydi ve farklı bir üslupla..

Aynen katılıyorum, çocuk zaten kafasında bana kötü bişey yaptılar annemde kızdı diye kodladı olayı

Balkon kısmını bilemem ama çocuğunun yanında size hiddetlenmesi çocukta şu algıyı oluştursun diye olabilir : "benim istemediğim yerime biri dokunursa annem onu fena yapar"

İyide öyle bağırması gerekmezdi.
Çocukta siz kötü hareket yaptınız diye düşünüp aklına yer edinecek.
Evet halası biz kızımla konuştuk oda öğrendi bunları değil mi annecim diye yumuşak konuşmak gibi insani bi davranışta bulunacak olgunlukta değil demek ki.
Kaldı ki anlattıklarınızda birşey yok, yengeniz çok art niyetli düşünmüş.
Ayrıca sizi ve eşinizi sevip saydığını da sanmıyorum eşiniz için o pis herif diye hitap ettiğine göre.
Malesef bu zihniyeti değiştiremezsiniz.

neyin kafasını yaşıyor acaba yengeniz benimde yeğenlerim var yenge ya da enişte aynı cümleyi kullansa bana karşı af edersiniz ama kendi eşleri ağzına tükürür benim söylememi bırakmadan

Yengenin çocuğuna mahrem yerlerini öğretmesi kimsenin dokunmaması gwrektiğini öğretmesi doğru bişey ama
Size kurduğu cümleler çok çirkin gerçekten herkesin orada susup kalmasını anlayamadım ben abin müdahale edebilirdi yada keske savunsaydın kendini sapıkmıyım ben beni tanıyamadın mı o benim yeğenim bende düşünüyorum onu. gibi
Tabi bi hassasiyeti varsa da paylaşır bunu. sokaktan geçen biri değilsin ki sen
Bide eşine nasıl pis herif der daha önce bi tartışma mı oldu

Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Gerçekten onun açısından da düşündüm olayı, yani kendi yaşadığı bir olaydan dolayı mı bu hassasiyet oluştuğuna dair. Asla tek taraflı düşünmedim. Ve haklı olabilirsiniz, anlatılmamış şeyler olabilir.
O an başta olmak üzere hala ona tepkisiz kalmamın ana sebebi de bu zaten. Tek taraflı düşünmek istemiyorum tabi ki. İnsan bu, başına her şey gelebilir. Ama onun da benim kanımdan birini incitecek bir şey yapmayacağımı bilmesini çok isterdim.

Hadi mahremiyet eğitimi verelim diye de başlamıyo zaten bu eğitime, ciddi birikim ve hassaslık gerektiren bir konu, doğru ifade etmek çocuğa doğru anlatmak hayati önemli, aksi halde çocuk yapılan her sevgi hareketini taciz olarak yorumlayabilir insani ilişkilerinde ciddi yaralar alabilir ve kız çocuğunu baz alırsak ilerde vajinismusa kadar gidebilir

Eğitimci arkadaşlar iki kelam ederlerse konu hakkımda daha açıklayıcı olur, önemli bir konu

Cok yanlis olmuş gercekten. Ben bile okurken kötü hissettim. Annesinin yasadigi bi seyler vardir belki çünkü böyle bi tepki asla normal değil. Cevap vermemekle iyi etmişsiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…