Sanki benim için oruç tutuyor

Sizin de kocanız Ramazan ayı da sinirli oluyor mu??

• Evet

OY: 52 30,8%
  • Hayır

OY: 117 69,2%

• Ankete Katılan
    169
.
Not:kızgın kırgın olsam da o benim değerlim bir hoş olmayan hadise yaşasakta yorumlarda öküz vb şeyler yazmayın bayanlar ya

adam bir tatlı yapmadınız diye kalbinizi kırıyor sizde hala ay öküz demeyin ay değerlim filan

oruçla filan ilgisi yok siz bu yüzü verirseniz adam istediği gibi davranır size

Ramazan denince benim aklima cocuklugumdaki ramazanlar geliyor
Bizim evde sadece babam oruc tutardi ve bir ay boyunca inanilmaz huzurlu ve sakin olurdu , normalde kizacagi seylere bile guler gecerdi

Anneannemlere giderdik , dedem normalda asiri agresif bir adamdi ama ramazanda nasil da tatli bir tonton olurdu

Cunku o zamanlarda gercekten ibadeti insanlar kendileri icin yapardi , ramazanin anlami nefse hakim olmaksa sadece yemek yemeyerek degil ofkelerine de hakim olurlardi , kalp kirmaz tam tersine inanilmaz huzurlu ve sakin olurlardi ibadetlerini yerine getirdikleri icin
Ben son 10 yildir duyuyorum goruyorum boyle sinirli oruc tutanlari , dini kuralini vs bilemem ama hicbir dinde kendi ibadetini yaparken baskasini uzmemeli insan
Eger beceremiyorsa tutmasin , oruc kisisel bir ibadettir , kendi ibadetini yerine getirirken etrafina zarar vermemeli insan
Isterseniz bu yorumumu okutun esinize belki utanir ibadetini duzgun sekilde yapmaya karar verir

Haydi gergindi, bi atisma oldu diyelim de hakaret nedir?

Orucun amacı sadece aç kalmak olarak bilince böyle oluyor İşte..
Değerli eşinize yorum yapmayalım.

Benim eşimde çok sinirli oluyor sanırsın aylardır aç yaşıyor hatta her ramazan ayında arkadaşlarım oruçta sinirli koca karikatürleri atıyorlar eşimi yaşadığımız tüm şehir biliyor düşünün akşam şerbetli tatlı yapmıştım gelmiş diyor ki bana insan akıl eder kocacım gelirken kaymak al tatlıya der diyor ve ben tabi uzun uzun baktım birde koo caaa cıımmm diye uzatıyor sinirli olduğunu anlayayım diye bu türler böyle

Orucu sadece mideye tutturanlar böyle. Orucu bütün vücudun tutması lazim. Dilimiz, gözlerimiz, ruhumuz da oruç tutarsa ancak hakkını vermiş oluruz.

Yok yahu hala var öyle insanlar.
Bknz. ben dermişim

Arada böyle konu sahibinin öküz denemeyecek değerlisi gibi numuneler çıkıyor işte.

Maneviyat eksikliği günümüzün problemi zaten. O yüzden orucu şova dönüştürenler çok..
Tam tersini gördükçe ciddiye almadıkça belki düzelirler..

benim eşim tatlı isteyecek ha değil halsizken hasta olsam bile kalkar yaparım..bu ona verdiğiniz değeri gösterir....çok büyük hata...

Ben son senelerde is cevremde de goruyorum duyuyorum o yuzden biraz genelleme yaptim yoksa tabi ki duzgun bir sekilde tutan da var :) lafim senin gibilere degil
Sokakta bile insanlar agresif zaten agresifler ramazanda iyice artiyor bu , bana anlamsiz geliyor

Adam kızmakta haklı sen akşama doğru yaparım demişsin. En baştan oruç zorluyor yapamam dışardan alalım desen meslee kalmayacak ama tabi kalbini kırması hoş değil hele de oruçluyken.

Oruc tutmak acin halinden anlamaksa ve nefsi terbiye etmekse boyleleri tutmasin ya fakir fukara her aksam binbir cesit yemek yiyip sonrasinda da tatlilar mi yiyorlar.bildigim tek sey orucun sadece adı var kimse gercek anlamda oruç tutmuyor.

Karşılıklı hassasiyet gösterin diyeceğim de kendi abimden biliyorum, evlenince rahat etmiştik resmen Ramazan'da. Biz ne kadar hassas olsak da o bir şey bulup huzursuzluk çıkarıyordu. Şimdi de eşi çekiyor malesef.

Siz elinizden geldiğince uzak durun ne diyeyim. Ben olsam tahammül edemem, en nefret ettiğim şey Ramazan'da agresiflik yapan huzuru kaçıran insan.

Bol sabır diliyorum...

bende orucluyken asiri sinirli oluyorum.bu sebepten genelde yalniz kalmayi tercih ederim.esim sinirli oldugumu bildigi icin iftara kadar pek bulasmaz bana

benim eşim tatlı isteyecek ha değil halsizken hasta olsam bile kalkar yaparım..bu ona verdiğiniz değeri gösterir....çok büyük hata...

Tabisi hatta sokakta hanimefendi mutfakta en iyi aşçı ve yatakta da jenna jameson gibi olmalı, çünkü kocişler cim karnında bir nokta onlara hayır denmez hep memnun tutulmalı

Kendi adıma sinirli,asabi oluyorum oruçluyken. Uyku mu ,açlık mı yoksa susuzluk mu bilemiyorum ama tabiri caizse ben orucu değil ,oruç beni tutuyor.
Bu sebeple yaz tatiline denk gelirse kızım evdeyse oruç tutmuyordum. Sonuçta ailem de dahil olmak üzere kimse benim sinirimi çekmek zorunda değil.
Bu sene hamileyim zaten tutamıyorum,seneye de emziriyor olursam tutamam muhtemelen.
Kişinin kendini bilmesi güzel şey diyorum.
Eşim hiç aksatmaz ama,bir gün bile sinirli olduğunu görmedim. En fazla halsizleşiyor akşama doğru ki bence gayet normal sonuçta az buz bir zaman değil,saygı duyuyorum.
Ha sinirlenseydi,bağırıp çağırsaydı tutma babane ya derdim yani.
Tamam güzel şey nefsi terbiye etmek ama bu sadece açlık,susuzluk olarak değerlendirilmemeli. İnsan diline de hakim olmalı. Bu da bir parçası bana göre oruç tutmanın.

Bende de var bir odun. Koca da değil henüz ama... Deist olmasına rağmen oruç tutuyor daha ilk gününden beni de annesini de kırdı farkında bile değil. Güzel bir sofra hazırladım, yani öğrenciyiz kimin öğrenci evinde 3 çeşit yemek oluyor bilmiyorum. Etli yemeğimi çorbamı pilavımı yaptım yanına da cacık falan, salata çok yenmiyor diye yapmak istemedim. Gayet doyurucu güzel bi sofra oldu bugün deyip güldüm. Yok bu daha neymiş, annesi olsa neler neler yaparmış. -Ben yaklaşık 7-8 yıldır bi anne sofrasına dahi oturmadım, bunu bildiği halde böyle deyip kırdı beni- . Bir yarım saat sonra falan da annesiyle telefonda konuşuyodu, kadının sesi kesildi, elli kere dedi anne sesin gelmiyo vs telefon kapandı geri arayıp sesin gelmiyo nerdesin sen doğru düzgün çeken bi yere geç diye sinirli sinirli azarladı kadını. Sonra neymiş açgözlülüğünü, nefsini terbiye ediyormuş da açların halinden anlıyormuş, tabi tabi.

Esiniz hastayken tatli isterse veya yapmaniza karsi cikmazsa oldukca acimasiz demektir. Ballandirarak anlatilacak bir durum degil bence bu tam tersi nahos bir sey.

Öküz değil canım sadece bı erkek ve her erkek gibi açken okuzlesıyor kan şekeri dusunce beyınlerıne vuruyor napalım ramazan boyu idare edecez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…