Sanki benim için oruç tutuyor

Sizin de kocanız Ramazan ayı da sinirli oluyor mu??

• Evet

OY: 52 30,8%
  • Hayır

OY: 117 69,2%

• Ankete Katılan
    169
Bizde tam tersi ben aşırı asabi oluyorum oruç tutunca. Dün tuttum ama bugün tutmadım. Ellerim karıncalanıyor, beynim basmıyor
Çalan zile, gelen aramaya bile bakmam ben

Ooo seninki de bişey mi :) biz eşimle köşe kapmaca oynuyoruz . Asla goz göze gelmemeye özen gösteriyoruz :) yanlışlıkla bakacak olsa : ne var ,ne oldu , ne bakıyorsun ,diye çamura yatıyorum hemen :)) daughter, çık bi dolan gel ,bıçak mıçak ne varsa toplayayım ,sen gelene kadar çöpe atayım ,can güvenliğim yok :) diyor ..acayip asabi oluyorum . Evde çocuklar olduğu için odama gidip, kapıyı kilitleyip ,yüzümü yastığa gömmek suretiyle çığlık atıyorum :) sen iyi değilsin ,yardım alman gerek diyeceklere şimdiden söyleyeyim : alıyorum o yardımdan :) yutuyorum mutluluk haplarımı :)

Ama esin de az değilmiş hee ..yani altı üstü bir tatlı .neden alıp gelmiyor da sana yük ediyor ?

Öküz bey diyeceksiniz

Oruçken ben böyleyimdir.
Eşim eve yarım saat önce gelse iftardan, birbirimize gireriz.
O sebeple kimselere görünmeden eve tıkılı bir şekilde geçiriyorum günlerimi.
Mesele açlık değil, eğer eşiniz sigara kullanıyorsa onun asabiyetidir.
İnsan kolunu duvara çarpsa, duvarı yıkası geliyor öyle bir ruh hali...

Iftarda esim evde olmuyor genellikle.
Ama izin gunlerinde beni benden aliyor, teeeeeee fizana goturuyor.
Bende sizin gibi bir oruc tutan sen misin sanki ben yiyerek tutuyorum diye basliyorum soylenmeye.
Gun icinde onu aramiyorum. Iftardan sonra karni doyunca beyimizin o zaman ariyorum yoksa yok anacim cekilmiyorlar

Ya büyük bir gururla “ben ve eşim zaten oruç tutmuyoruz” ile başlayıp devamında “oruç tuumak aç kalmak değildir şöyle yapacaksın böyle yapmayacaksın” şeklinde vaaz veren arkadaşlara ne demeli acaba oruç tutanlar da en az sizin kadar biliyor merak etmeyin ama sinirler gerilebilir bazen çok normal. Ramazan dışında da hiç sinirlendiğimiz olmuyor mu? Evet ramazanda daha özenli olmalıyız ama açlık susuzluk ister istemez geriyor insanı. Allah temiz kalple tutulan oruçları kabul etsin inşaallah

tam tersı ramazanda eşim cok daha huzurlu ve anlayıslı oluyor...ben cok seviniyorum ramazan gelınce evimize huzur bereket ıkı kat daha fazla geliyor...eşim butun gun acsın tek cesit yap yemek der...ben kıyamam bır kac sey daha yaparım...hakkıyla oruc tutulunca valla cok guzel..

2 sene önceki ramazanda sevgilimle bizde çok feci kavga etmiştik. Yine yemek yüzündemn. Yemeği fazla pişirmişim dalgınlığıma gelmişti. Neymiş nedem fazla pişirmişim dikkat edecekmişim bi ton bağırmıştı. Bunun başına yemekten ziyade sigara vuruyor. Yoksa melek gübidir ve sakindir. İlk ve son o sebepten şiddetli kavgamızdı. Baya pişman ettirdim kendisine bana o günden beri sesini yükselttiğini duymadım

Ben normal zamanda açken yemek vakti yaklaşırken sinirli oluyorum.
Ama Ramazanda bu asla olmuyor.
Galiba manevi yönünden dolayı sinir duygusunu bastırıyorum ya da hiç hissetmiyorum.
İnsan sinirli bile olsa kalp kırmamaya çok özen göstermeli. Eşinizde belki pişmanlık duymuştur bu konuda.

Ayrıca oruç tutmanın sadece aç kalmak olmadığı noktasında herkes hem fikir.

Erkekler acken ejderha olur pek yaklasmamak gerek ,mazallah bi püskürürse yanarız ,
Yanlız ben yanarsam onu da yakarım üleyn .Nokta
Oglum ilk gün cok kötüydü sinir tepesindeydi ama bana çok komik geldi .Eşimde dut yemis bülbül gibiydi gık bile hali kalmamıs .

Ramazan ayında sadece yemek yememek değildir ki diline , düşüncene ve kalbine de hâkim olacaksın . Olaya hangi açıdan bakmak lazım bilemedim yapacağınızı belirtip yapmamanız mı? Yoksa eşinizin kalp kırması mı? Sakin bir anında durumu güzelce izah edin eminim karnı tok olduğunda sizi anlar bir özür diler. Siz de seviyorsunuz belki bir tatlı yapın yarın gönlünü alın karşılıklı :)

Oruç turuyorsun bir yandan eşinin asabiyetne katlanıyorsun. Sabır ve güzellik ayları bu aylar. Kendi nefsini, sinirini törpüleme olarak düşün bunları. İyilikle geçirirsen bu zamanları daha bir güzel olur, kendini daha mutlu hissedersin bence. Sabrının ve sakinliğinin karşılığı elbet gelir. Hayata olumlu yönden bakmak gerek bu gibi durumlarda bence.

İnanır mısınız ramazanın gelişi içime bir buhran gibi çöküyor eşim yüzünden.Onun o açım ölüyorum tripleri, herşeye üstümüze saldırmaya çalışması, aşırı asabiyet ve sürekli beklenti içinde olması beni bitirdi.

Son 4-5 yıldaki ramazanlar hep böyle geçtiği için ramazandan soğudum ve bi an önce bitse diye dua ediyorum.

Hanımlar ne kadar düşüncesiz adamlarla birliktesiniz ya, ne kadar kötü alıştırmışsınız eşlerinizi? Sırf suçlu adamlar mı cidden? Neden bu kadar taviz veriyorsunuz anlamadım. Yenmeyeceğini bile bile 2-3 çeşit yemek yapmak, sırf eşiniz istiyor diye saçmalık değil mi? Hani anlayış, hani yardımlaşma, hiç biri yok ki. Yemeğimi beğenmeyen adam sıksın kendini kendi yapsın madem. Benim eşim sizin yaptıklarınızın onda birini yapsa yemin ederim yemek yapmam evde. O da her gün taze yemek ister ama biz şu anda bile tek çeşit ve az az yapıyoruz akşamları, yenmiyor diye. Hayatı zorlaştıran insanlardan hiç hazetmiyorum ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…