- 24 Mart 2018
- 1.096
- 1.427
-
- Konu Sahibi Binmuhtesemgunes
Oruç tutmuyorum. Ama oruç nedir çok iyi bilirim. Sadece zorundasınız diye tutuyorsunuz sanırım. Anlattıklarınız ile ramazan mantığı hiç uyuşmuyor. Ayrıca tatlı için kavga etmek nedir mesele orucu tutmak değil sınrasında fakirlerle aynı sofraya oturabilmek. Neymiş tatlı eksikmiş...
Çok şükür ne ben nede eşim sinirimiz yoktur ikimiz de çok sakin oluruz
Ama bu sinir küpü olanlar da birşey dikkati mı çekiyor etrafım da da öyle insanlar sigara kullananlar oluyor genel de eşiniz de kullanıyor mu merak ettim
Ben dun sirf iftara 2 dk kala anneni sonra arasan sofraya gecsek dedim diye duymadigim laf kalmadi .Orucun arkasina sığınıyorlar. Açim sinirliyim diye ama muhim olan diline de sahip cikmak .
Çocuk paçandan tutmuş bırakmazken sevgili eşin sana yardım etmedi mi masayı kurmaya?Dün sofrayi 4 dakika geç kurmuşum diye kavga cıkardı . Cocuk paçamdan ayrılmıyor zar zor yetiştirdim . Millet oturmuş yemek yemiş biz daha ortads sofra yokmus bilmem ne. Patlıcn yemeği yapmıstım, ilk gün yaptıgı yemege bak dedi. Sinir küpü gibiydi. Kaldıramıyosan tutma oruc felan dedim yemeğime öyle diyince gözlerim doldu . Cok kırıldım bugün biraz daha iyiydi ama gene aynı sinir küpü. Hepsi aynı canım ya
Bazıları oruç tutmuyor. Sadece aç kalmış oluyor. Sağa sola saldırarak ne orucuysa artık. Nefsine hakim olamadıktan sonra ne önemi var. Ben normalde sinirliyimdir ama oruçken sakinim hep çok şükür.
Eşiniza gelince, hem tatlı yapacağım demek hem yapmamış, yapmadığınızı de haber vermeyip sen almadın mı demişsiniz. Dalga mı geçiyor diye düşünüp kızması normal. Oruçla alakalı bir durum göremedim. Normal bir günde de daha fazla tepki verirdi belki.
Bir bakkala çıkıp şeker almaya üşeniyorsunuz bakın çalışmadığınız halde ağırlık çöktü acıktım yapmadım diye eşinizinde canı istemiş çok zor değil şeker almak ki çok geç.saatte de aramamış sizi ama o adam sabah erkenden kalkıp mesaiye gidiyor tüm gün çalışıyor siz uyuyabiliyorsunuz evinizde o onu da yapamıyor akşam oruç.daha da vuruyor sinirine hakim olamamış olabilir o zaman baştan hazır al deseydiniz tatlı almadın mı demediniz de enteresan sakin kalmak tabi.daha iyi.ama ben evde olsam eşim bi tatlı istese 2 dk çıkar şeker alırım canı istemiş belli.ki