Sanırım olumlu düşünme yetimi kaybettim :( :( :(

Ladypurple

*ümitli rüzgar* (alminAŞK)
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2014
2.453
1.415
198
36
Nereden başlayayım, şu ruh halimi size nasıl aktarayım bilmiyorum..Ama artık iyice bunaldım kendimden..Pollyanna iken huysuz şirin oldum çıktım.. :( Bir memnuniyetsizliktir gidiyor. İnanın ben böyle değildim, en azından bu denli değildim..Normal bir insanın şikayetleri ne ise ondan ibaretti yani.. Ama şimdi hayatımın olumlu yanlarını söyleyenlere karşı içten içe kızıyorum, ben sanki tüm bunların farkında değil miyim diye.Ama göremiyorum işte olumlu düşünme yetimi kaybetmiş gibiyim.. :( Galiba yoruldum , biraz erken oldu biliyorum. :( Okul bittikten dört ay sonra çalışmaya başladım..Çoğu insan için bu büyük bir kısmet ve şans iken, bu yanını göremiyorum ben. Aksine dinlenecek hiç vaktim olmadı, bu şekilde düşünüyorum..İki yıldır çalışıyorum..İlk tayin yerimde iş ortamım ve ev çevrem çok iyiydi..Eş durumundan atandığım şimdiki yere ise yedi ay oldu hala alışamadım..İş ortamımda herkes erkek ve tam anlamıyla sohbet edeceğim kimse yok, evde desen konu komşu hak getire..Bulunduğum ilçe ise asosyallik abidesi..Eşim 8-9 dan aşağı eve gelmiyor..Biliyorum bu 'Bir Derdim Var' grubundaki birçok derde göre dertten değil bile bunlar..Ama ben inanın çok doldum..Bir şeyler paylaşacağım hiç kimse yok burda..Sabahtan akşama kadar kendimleyim desem yeri.. :(( E eve gidince de bir şey yapasım gelmiyor.Ki düzen takıntısı varken bende bu halim batıyor bana :/ Bir türlü oturtamadım iş-ev temposunu..Ne eve giderken hevesim var, ne işe gelirken..Ama yine de bir an önce akşam olsa da ev atsam kendimi diye bakıyorum..
En kötüsü de her şeyi ters anlıyorum.Eşim bana bir o kadar anlayışla yaklaşırken ben her dediğini ters algılıyorum..Ama inanın bunu elimde olmadan yapıyorum..Söylediği şeyde bir an nevrim dönüyor, tersliyorum..Sonra da pişman oluyorum.. :/ Ve sürekli bir şikayet hali..Biliyorum canlar, rahat batıyor sana diyenler olabilir ama gerçekten bu halde olmak istemiyorum..Bir çok şeyi seve seve yaptığım günlerimi özlüyorum..Hayatı resmen zehir ediyorum kendime..Bir süre kendime ederken, bu durum artık eşime de yansıyor haliyle..Çünkü eskisi gibi memnuniyet dolu insan yok karşısında..Kafasında sürekli bir şeyler dönen, zihin dinginliğine hasret, ters bir insan var.Öyle cazgır bir kişiliğim yoktur, hani car car bağıran bir yapım yok, çünkü öyle kişiler de var o yüzden belirtmek istedim..benimki kibarca tersleme :) ama bence yine de bunlatıcı:((
Rabbim sonumu hayreylesin..

İş değişikliği,ev değişikliği,ailedeki kişi sayısının değişikliği... İyi gelir:KK45::KK45:

Ooo durumun baya zormuş..
Boş kalan vaktini bir hobiye ayırsan hem can sıkıntına iyi gelir
düşünmezsin bile..
Ailen ne sıklıkla ziyarete geliyor ?

İş değişikliği,ev değişikliği,ailedeki kişi sayısının değişikliği... İyi gelir:KK45::KK45:
İş ve ev değişikliği muhtemel o da boşluk olursa..Bulunduğum şehrin merkezine geçebilirim..O zaman olabilir bunlar ama tayin için boşluk kolluyorum.. :)
Aile sayısındaki kişi değişikliği de henüz üç aylık bir evlilik ve şu haldeki anne aday adayına ne kadar iyi gelir bilemiyorum :)

Ooo durumun baya zormuş..
Boş kalan vaktini bir hobiye ayırsan hem can sıkıntına iyi gelir
düşünmezsin bile..
Ailen ne sıklıkla ziyarete geliyor ?

''Ooo durumun baya zormuş'' ah be arkadaşım şu yorumu duymak bile utandırıyor beni biliyor musun :) Aslında zor olan bir şey yok ama niye kendime anlatamıyorum bunu :/
Bir ara kavanoz boyama işine adamıştım kendimi ama bitti :) Hani böyle halk eğitim tarzı biyer var ama benim iş saatlerim içinde, yoksa çok gitmek istedim hem hobi hem arkadaş edinirim diye..

Ailem düğünden bu yana henüz gelemedi..Ama bir kaç kez ben gittim..

Bir ara kavanoz boyama işine adamıştım kendimi ama bitti :) Hani böyle halk eğitim tarzı biyer var ama benim iş saatlerim içinde, yoksa çok gitmek istedim hem hobi hem arkadaş edinirim diye..

Ailem düğünden bu yana henüz gelemedi..Ama bir kaç kez ben gittim..
aslında anenizde hanı 2 ayda 1 falan gelse bu kadar kötü hissetmezsiniz..

Sana sertap erenerden
``yeni bir ask yeni bir is yine gulecek bi´ neden lazim
yeni bi´ haber, yeni bi´ kader, bunlar icin bana sans lazim
yeni bi´ durus, yeni dokunus tek tek kesfetmem lazim
yeni bi´ hayat, gerisi bayat kendime yeni bir ben lazim`` sarkisini armagan ediyorum  :KK45:

aslında anenizde hanı 2 ayda 1 falan gelse bu kadar kötü hissetmezsiniz..

Malesef şuan için pek olmuyor o durum.Ama evet bir öğlen arasında ya da çıkışta evde bir var deyip işte n çıkmak heyecan verici oluyor :) Yalnız kalmaktan muzdaribim sanırım :(

Sana sertap erenerden
``yeni bir ask yeni bir is yine gulecek bi´ neden lazim
yeni bi´ haber, yeni bi´ kader, bunlar icin bana sans lazim
yeni bi´ durus, yeni dokunus tek tek kesfetmem lazim
yeni bi´ hayat, gerisi bayat kendime yeni bir ben lazim`` sarkisini armagan ediyorum  :KK45:
Ah valla ne iyi geldi , teşekkür ediyorum :KK48: Aynen bir çok yeniliğe ihtiyacım var ama aşkım benimle olsun :) Ama öncesinde iyice bir dinlenmem gerek sanırım..Bölümden ötürü yorucu bir okul hayatım vardı, e sonrasında direk iş derken EVin tadını çıkaramadım..

Ah valla ne iyi geldi , teşekkür ediyorum :KK48: Aynen bir çok yeniliğe ihtiyacım var ama aşkım benimle olsun :) Ama öncesinde iyice bir dinlenmem gerek sanırım..Bölümden ötürü yorucu bir okul hayatım vardı, e sonrasında direk iş derken EVin tadını çıkaramadım..
aslında sen kendini gayet güzel özetlemişsin.
ama bence yeniliğe değil adaptasyona ihtiyacın var.
hayatında yeterince yenilik olmuş.iş evlilik .:))
evde boş kalmadan iş sahibi olman büyük şans aslında.
başına gelenlere nimet olarak baksan bu kadar depresif olmazdın.
daha çoook gençsin.dinlenmek istemek için erken değil mi?
ileride hem çalışıp hem eve hem çoluk çocuğa bakınca şu günlerinde ne kadar rahat ve boş olduğunu hatırlayacaksın.
muhtemel sorunun ise eşinle az vakit geçirmekten kaynaklı can sıkıntısı:))

Canım kıyamam sana yaa, bende neden girmiyor foruma artık diyordum ki bir nedeni varmış..
Aslında yalnız değilsin birçoğumuzun başına gelmiştir buna benzer durumlar. Önceden ne güzel kavanoz boyuyormuşsun yine buna benzer ya da yapmaktan zevk aldığın hobilere yönelebilirsin. Halk eğitim kurslarının kimi bölümleri hafta sonu da ders veriyor onları araştır istersen.
Eşinle güzel bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz mesela. Belki anlık birşey olacak ama o bile belki yeterli olur senin için. Üzme kendini olur mu unutma gelip geçici bir durum eminim ben..

İş ve ev değişikliği muhtemel o da boşluk olursa..Bulunduğum şehrin merkezine geçebilirim..O zaman olabilir bunlar ama tayin için boşluk kolluyorum.. :)
Aile sayısındaki kişi değişikliği de henüz üç aylık bir evlilik ve şu haldeki anne aday adayına ne kadar iyi gelir bilemiyorum :)
3 ay mı? Ben onu okumamışım canım,ozaman tabiki düşünme gerçi kader kısmet:KK66: Tayin olursa süper olur ama

Nereden başlayayım, şu ruh halimi size nasıl aktarayım bilmiyorum..Ama artık iyice bunaldım kendimden..Pollyanna iken huysuz şirin oldum çıktım.. :KK43: Bir memnuniyetsizliktir gidiyor. İnanın ben böyle değildim, en azından bu denli değildim..Normal bir insanın şikayetleri ne ise ondan ibaretti yani.. Ama şimdi hayatımın olumlu yanlarını söyleyenlere karşı içten içe kızıyorum, ben sanki tüm bunların farkında değil miyim diye.Ama göremiyorum işte olumlu düşünme yetimi kaybetmiş gibiyim.. :KK43: Galiba yoruldum , biraz erken oldu biliyorum. :KK43: Okul bittikten dört ay sonra çalışmaya başladım..Çoğu insan için bu büyük bir kısmet ve şans iken, bu yanını göremiyorum ben. Aksine dinlenecek hiç vaktim olmadı, bu şekilde düşünüyorum..İki yıldır çalışıyorum..İlk tayin yerimde iş ortamım ve ev çevrem çok iyiydi..Eş durumundan atandığım şimdiki yere ise yedi ay oldu hala alışamadım..İş ortamımda herkes erkek ve tam anlamıyla sohbet edeceğim kimse yok, evde desen konu komşu hak getire..Bulunduğum ilçe ise asosyallik abidesi..Eşim 8-9 dan aşağı eve gelmiyor..Biliyorum bu 'Bir Derdim Var' grubundaki birçok derde göre dertten değil bile bunlar..Ama ben inanın çok doldum..Bir şeyler paylaşacağım hiç kimse yok burda..Sabahtan akşama kadar kendimleyim desem yeri.. :KK43:( E eve gidince de bir şey yapasım gelmiyor.Ki düzen takıntısı varken bende bu halim batıyor bana :/ Bir türlü oturtamadım iş-ev temposunu..Ne eve giderken hevesim var, ne işe gelirken..Ama yine de bir an önce akşam olsa da ev atsam kendimi diye bakıyorum..
En kötüsü de her şeyi ters anlıyorum.Eşim bana bir o kadar anlayışla yaklaşırken ben her dediğini ters algılıyorum..Ama inanın bunu elimde olmadan yapıyorum..Söylediği şeyde bir an nevrim dönüyor, tersliyorum..Sonra da pişman oluyorum.. :/ Ve sürekli bir şikayet hali..Biliyorum canlar, rahat batıyor sana diyenler olabilir ama gerçekten bu halde olmak istemiyorum..Bir çok şeyi seve seve yaptığım günlerimi özlüyorum..Hayatı resmen zehir ediyorum kendime..Bir süre kendime ederken, bu durum artık eşime de yansıyor haliyle..Çünkü eskisi gibi memnuniyet dolu insan yok karşısında..Kafasında sürekli bir şeyler dönen, zihin dinginliğine hasret, ters bir insan var.Öyle cazgır bir kişiliğim yoktur, hani car car bağıran bir yapım yok, çünkü öyle kişiler de var o yüzden belirtmek istedim..benimki kibarca tersleme :) ama bence yine de bunlatıcı:KK43:(
Rabbim sonumu hayreylesin..
Yaşadığın şeyleri anlayabiliyorum, ben de senin gibi yorucu bir bölümden mezun oldum 6 ay sonra atandım işe başlayalı 2 yıl olacak 1 ay sonra. İşe başlar başlamaz bir arkadaşımın ve annemin gazına gelerek yüksek lisansa başladım iş çıkışları gidiyordum ve şimdi tez aşamasındayım. Haldır haldır koşturmaktan nevrim döndü. Tabi bu arada nişanlandım kısmetse 6 ay sonra evleniyorum hem de kilometrelerce uzağa gideceğim. Hem iş hayatı hem yaşadığım şehir değişecek bir de evliliğe alışmaya çalışacağım. Annem el bebek gül bebek büyüttü beni, şimdi kınayanlar olacaktır ama kızım sen yeterki oku diyerek hiçbir iş yaptırmadı. Şimdi evlenince o işleri yapacak olmayı düşünmek bile beni bunalıma sokuyor zaten nasıl yapacağım onu da bilmiyorum. Ailemden de bu zamana kadar ayrılmadım. Bunca değişikliği birden yaşayacak olmak çok korkutuyor beni. Bir yandan sevdiğim adama kavuşmak istiyorum bir yandan şimdiki hayatımı sürdürmek. Dinlenemiyorum sürekli bir koşturmaca. Bendeki şımarıklık galiba yine de halimize şükür...

aslında sen kendini gayet güzel özetlemişsin.
ama bence yeniliğe değil adaptasyona ihtiyacın var.
hayatında yeterince yenilik olmuş.iş evlilik .:))
evde boş kalmadan iş sahibi olman büyük şans aslında.
başına gelenlere nimet olarak baksan bu kadar depresif olmazdın.
daha çoook gençsin.dinlenmek istemek için erken değil mi?
ileride hem çalışıp hem eve hem çoluk çocuğa bakınca şu günlerinde ne kadar rahat ve boş olduğunu hatırlayacaksın.
muhtemel sorunun ise eşinle az vakit geçirmekten kaynaklı can sıkıntısı:))

Valla tespitiniz gerçekten çok güzel..

Evet kabul ediyorum erken..Belki su zamanda bir yerlere gelmek için standart olarak herkesin içinde olmak durumunda oldugu tempo bana birazcık agır geldi..Su zamana kadar da aslında hep çalışmayı düşünen biriydim ama gerçekten okul hayatım zordu, çalışma temposundan farksızdı..Bir de öğrenciyken üç arkadas kalıyorduk evde..6 yılım onlarla evde iş bölümü yaparak geçti, evimiz hep düzenliydi..Şimdi işin yanında her bir şey bana kalınca zorlandım ve dediğiniz gibi şuan çoluk cocuk olmamasına ragmen :) Kim bilir belki çocuk daha çok hayata bağlar beni..Sonuçta eve gittiğimde beni karşılayacak biri olacak :) :)

Ama o can sıkıntısı konusunda cok haklısınız..Eşimle geçirdiğim zaman bana yetmiyor..Onunla yeterince paylaşımım olmuyor, onun dışında da kimse yok..O yüzden böyle kendimle didinip duruyorum..Hayırlısı :)

3 ay mı? Ben onu okumamışım canım,ozaman tabiki düşünme gerçi kader kısmet:KK66: Tayin olursa süper olur ama
Evet canım kısmet :)
Rabbim en iyisini bilir ama tayın durumu benim için de süper görünüyor..gelen gideni aratmasın yeter ki :)

Canım kıyamam sana yaa, bende neden girmiyor foruma artık diyordum ki bir nedeni varmış..
Aslında yalnız değilsin birçoğumuzun başına gelmiştir buna benzer durumlar. Önceden ne güzel kavanoz boyuyormuşsun yine buna benzer ya da yapmaktan zevk aldığın hobilere yönelebilirsin. Halk eğitim kurslarının kimi bölümleri hafta sonu da ders veriyor onları araştır istersen.
Eşinle güzel bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz mesela. Belki anlık birşey olacak ama o bile belki yeterli olur senin için. Üzme kendini olur mu unutma gelip geçici bir durum eminim ben..

:( Evet canım..
Ben de geçici bir süreç olduğunu biliyorum ama bir türlü geçmiyor..Aksine daha kötüye gidiyor :( Belki bu konuda farklı değiliz ama en anızdan eşinle aynı vakit eve gelme gibi bir şansın var..Hani birlikte yapabiliyorsunuz birçok şeyi ve eve geldiğinde canının sıkılma durumu olmuyor..En azından bu şekilde olsaydı eminim bu denli olmazdım..Ama eşim benden gec cıkıyor, üstüne bir saati geckin yol geliyor..Ben evde onun yolunu gözlüyorum..Yine de şükür ki yolunu gözlediğim onun gibi bir eşim var..
İşte pazar günlerini dolu dolu gecirmeye calışıyoruz canım..Benim sorunum haftaıcı..Haftasonu bir şekilde geciyor..
inşallahalışır, normale dönerim..

:KK43: Evet canım..
Ben de geçici bir süreç olduğunu biliyorum ama bir türlü geçmiyor..Aksine daha kötüye gidiyor :KK43: Belki bu konuda farklı değiliz ama en anızdan eşinle aynı vakit eve gelme gibi bir şansın var..Hani birlikte yapabiliyorsunuz birçok şeyi ve eve geldiğinde canının sıkılma durumu olmuyor..En azından bu şekilde olsaydı eminim bu denli olmazdım..Ama eşim benden gec cıkıyor, üstüne bir saati geckin yol geliyor..Ben evde onun yolunu gözlüyorum..Yine de şükür ki yolunu gözlediğim onun gibi bir eşim var..
İşte pazar günlerini dolu dolu gecirmeye calışıyoruz canım..Benim sorunum haftaıcı..Haftasonu bir şekilde geciyor..
inşallahalışır, normale dönerim..
Umarım canım en kısa zamanda bu durumu aşarsın, aslında şükretmek, güzel şeyler düşünmek lazım, birazda maneviyatını güçlendirmek o zaman daha çok değerini anlıyoruz bulunduğumuz durumun..

Yaşadığın şeyleri anlayabiliyorum, ben de senin gibi yorucu bir bölümden mezun oldum 6 ay sonra atandım işe başlayalı 2 yıl olacak 1 ay sonra. İşe başlar başlamaz bir arkadaşımın ve annemin gazına gelerek yüksek lisansa başladım iş çıkışları gidiyordum ve şimdi tez aşamasındayım. Haldır haldır koşturmaktan nevrim döndü. Tabi bu arada nişanlandım kısmetse 6 ay sonra evleniyorum hem de kilometrelerce uzağa gideceğim. Hem iş hayatı hem yaşadığım şehir değişecek bir de evliliğe alışmaya çalışacağım. Annem el bebek gül bebek büyüttü beni, şimdi kınayanlar olacaktır ama kızım sen yeterki oku diyerek hiçbir iş yaptırmadı. Şimdi evlenince o işleri yapacak olmayı düşünmek bile beni bunalıma sokuyor zaten nasıl yapacağım onu da bilmiyorum. Ailemden de bu zamana kadar ayrılmadım. Bunca değişikliği birden yaşayacak olmak çok korkutuyor beni. Bir yandan sevdiğim adama kavuşmak istiyorum bir yandan şimdiki hayatımı sürdürmek. Dinlenemiyorum sürekli bir koşturmaca. Bendeki şımarıklık galiba yine de halimize şükür...

Valla senin de Allah yardımcın olsun canım..İşte ne bileyim herkese göre değil demek ki böyle seyler..Sen yuksek lısansı bile goze almışssın masallah, ben hayatta düşünemiyorum tekrardan okulda kosturmayı :) Ben karıyer için yaratılmamışım ona hem fıkır oldum da :)
Evet ben de sevdiğim adama kavustugum ıcın cok ama cok mutluyum. O bambaska bir şey ama şimdiden iş ve temposunu göze almaya bak, gözünde büyütme..Bence şımarıklık değil, alıştıgın durumdan sonra yenı bir hayata adaptasyonda zorlanmak bu..Benim okul hayatım boyunca ev işlerini kendim yürütmem ve de uzun yıllardır aileden ayrı olmam belki bir avantaj ama bazen öyle gelmiyor işte..Bu sebepten oturu daha cok yoruldugumu düşünüyorum.Düşünsene 18 yaşımdan itibaren herseyle kendim ugrasıyorum..O yüzden en azından bu zamana kadar yıne de ailenle birlikte olma da güzel..Onların tadını cıkarabılmişsin :) Şimdi sevdiceginle olacak hayat ıse aslında bir baska güzel..

İşte böyle bir baskasına fikir verebiliyorum, ama kendime gelince olmuyor :)

Umarım canım en kısa zamanda bu durumu aşarsın, aslında şükretmek, güzel şeyler düşünmek lazım, birazda maneviyatını güçlendirmek o zaman daha çok değerini anlıyoruz bulunduğumuz durumun..

Ah o maneviyat..Belki de her şey o eksiklikten ötürüdür..

Back