• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım hamileyim ama eşimle küsüz ne yapmalıyım sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya ben özele gittim
adam 2 hafta sonra falan gel dedi sanırım şimdi tam hatırlamıyorum
kimyasal mı değil mi ona bakacağız dedi ultrasondan.
ilk muayenede ultrasonda da gözükmemişti vajinal bakmıştık hatta
böyle 4 kere 5 kere kan vermeyi ben bir kk da gördüm
Değer artışı düzensiz ve stabilse üst üste verilmesi (günaşırı) öneriliyor.

Değer artışı düzensiz ve stabilse üst üste verilmesi (günaşırı) öneriliyor.
Ama düzenliyse de düzensizse de doktor görmesi gerekecek sonuçta
Sürekli kan vermektense bence de ultrasonda bakınca görsün işte
Zaten hamileyse gerçekten bi sürü kan verecek 9 ayda 😬

Sonucu aldım. Beta 781 çıkmış ancak 10 gün sonra kadın doğuma gitmem gerektiğini o zaman ultrasonda görüneceğini söylediler kimyasal da olabilir dediler.
Hayırlı olsun. Sağlık ocaginda kalp atışı duyulmadan ya da kese görülmeden hamile sayilmiyorsunuz genelde. Onu kafaya takmayin. Tekrar test vermeniz de gerekmiyor. Beta hcg 3000lerde olunca karından ultrasonla kese görünür. Cuma günü için randevu alip gidebilirsiniz yani kadın doğuma.

Niye moral bozmuşlar acaba?
Tek tahlilden hemen kimyasal olabilir demişler
Sağlıklı da olmayabilir
Zaten siz de her ihtimalin farkındasınızdır
Ama ilk hamilelik haberinde tüm kötü ihtimalleri duymak istemiyor insan hiç de
Hayırlı olsun hamileliğiniz
Sağlık ocaklarinda hep öyle yapıyorlar. Kese ya da kalp atışı şart onlar için.

Yaa ben hiç bilmiyorum ne için veriliyor 9 ayda bir sürü kan

Hayırlı olsun. Sağlık ocaginda kalp atışı duyulmadan ya da kese görülmeden hamile sayilmiyorsunuz genelde. Onu kafaya takmayin. Tekrar test vermeniz de gerekmiyor. Beta hcg 3000lerde olunca karından ultrasonla kese görünür. Cuma günü için randevu alip gidebilirsiniz yani kadın doğuma.

Cumaya 3000 lere ulaşır mı ki

Valla benimkilere kalp atışı olunca haber vermiştiö
Düşerse haber verirsin yoksa 20. Haftada aşıya gelirsin demişlerdi
Bence genel olarak moral bozmayı seviyorlar
Yaa ben hiç bilmiyorum ne için veriliyor 9 ayda bir sürü kan
Benin doktorum aylık değerlerimi istiyor her kontrolden önce
Bir de kalp atışından sonra epey detaylı tahlil istemişti

Cumaya 3000 lere ulaşır mı ki
Evet genelde iki günde iki kat artış olur. Bu kan örneğini pazartesi vermiştiniz. Çarşamba 1500lerde olacak değer, vajinal ultrasonla kese görünebilir. Cuma 3000lerde olacak, karından ultrasonla görünür. Hadi diyelim iki kat artmadı vajinal ultrasonla görünür yine cuma günü.
Ama vajinal ultrason istemiyorum, sansa birakmayayim diyorsanız pazartesi için randevu alın. Her türlü görürsünüz keseyi.

Tabi öyle, ben hemşireyim haliyle çoğu aktif arkadaşım sağlık sektörümden. Arkadaşlarımızla gebeliklerini değerlerini kontrol ediyoruz ilk dönemlerde. Her güne bir test, ekrana kilitlenmemiz oleeey yükselmiş sevinçleri ve kapanış🤣

10-15 gün sonra doktora gidin, ultrasonda keseyi görürse sorun yok görmezse tekrar test isteyecek. Folik asit kullanmaya başlayın mutlaka kullanmıyorsanız. Tebrik ederim, kocaniza boşverin bebişin keyfini çıkarın. Ultrasonda netlesince tüm ailenizi arayıp kutlayın bağıra bağıra. Yapacak bir şey yok 😁

10-15 gün sonra doktora gidin, ultrasonda keseyi görürse sorun yok görmezse tekrar test isteyecek. Folik asit kullanmaya başlayın mutlaka kullanmıyorsanız. Tebrik ederim, kocaniza boşverin bebişin keyfini çıkarın. Ultrasonda netlesince tüm ailenizi arayıp kutlayın bağıra bağıra. Yapacak bir şey yok 😁
Öyle ya henüz kimseye söylemeyi düşünmüyorum ay doktor folik asit de kullan demedi kadın doğuma gidin ona göre diyor ama ben yarın alıcam

Öyle ya henüz kimseye söylemeyi düşünmüyorum ay doktor folik asit de kullan demedi kadın doğuma gidin ona göre diyor ama ben yarın alıcam
Kadın dogumcu direkt veriyor. Aslında gebelikten önce başlamak lazım ama olsun, geç olsun da güç olmasın demişler 🤭

Bence bir kadın doğuma gidin. Tahlillerinizi yaptir ona göre ilaç başlarlar ,folik, demir vb gibi .

Evli değilim, hiç çocuğum olmadı bu nedenle bu hususta empati kuramayacagim.
Ancak siz şu an ilgi bekliyorsunuz ya eşinizden. (ki bu doğal lütfen yanlış anlamayın) o bunun farkında.
Hamile olmanız vs değil. Bu durumda onun desteğine ihtiyacınız olduğunu biliyor ve istediği kadar uzatıyor. Kötü bir düşünce biliyorum ama maalesef küslükten keyif alan insanlar aslında küs kalmaktan değil. Mahrum bırakmaktan keyif alır.
Sizin ona uzun mesajlar vs atmanız da sadece bu keyfi percinlemistir. Keyif alın hamileliğinizden. O size gelecektir.
Sanırım iğneden korkuyorsunuz bu arada :) kan vermekten ya da. Bu sürede birazcık alismaniz gerecek :) sağlıkla alın kucağınıza :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back