Sanırım Depresyondayim Peki Burdan Nasıl Çıkılır(Dislerim Kırılacak Diye Korkumdan Yaziyorum)

30 yasin kiyisindayin
Okulu bende aciktan bitirdim
Halkegitim kurslari maliyetli oluyo hem durumum yok hemde bulundugum yer kucuk bi yer oldugu icin halkegitjm kurslarindada cok secenek olmuyor

Zaten kpss tercihlerinde gerekiyor diye bilgisayar kursuna gitmistim ona bile babam ikigunde bir ne zamsn bitecek ne zaman bitecsk diye soruyirdu hatta hic bi maddiyat gerekmedigi halde

Daha oncesinde benimde cevrem arkadaslatim falan vardi ama egitim is evlilik durumlari vs hrkess bi yere dagildi belli bi yastan sonra edinilen arkadasliklarda zaten cok kalici olmuyir sanirim

Bi kisminda siz haklisiniz bi kisminda ben

Tiyatro sinema kisminada istemsizce bi gulumseme aldi kusura bakmayin:) ams her hayat baktiginiz cerceveden girundugu gibi değil bulundugum yerde ikiside yok

BabaniZ neden bu kadar baskı kuruyor
Siz çocuk değilsiniz ergen değilsiniz
30 yaşının kıyısına gelmssnz
Herşeyinizi yonlediremez
Ne yapmasını bilecek yastasinizz çok ama çok yalns bu tutum işte bu yüzden bu haldesiniz

Oyle bi insan diyeyim hersey onun istedigi onun gibi olmali hersey ondan sorulmali lafina itiraz edilmemeli

Bende cok cabaladim bazi seyleri degistirmek icin artik umudumuda yitirdim enerjimide

http://degisimehazirim.com/burns-depresyon-testi/

David burns kendine yardım tekniklerinin çok faydasını görmüştüm, yine onun geliştirdiği yukarıdaki testi ara sıra kendime yaparım, hatta buraya yapıştırırken yeniden yaptım 13 puan-hafif depresyon belirtileri çıktı. Günlük hayatta zaman zaman ortaya çıkan türdenmiş, benim boşanmanın üzerinden bir yıl geçecek ama ara ara travması geliyor durduk yere kendimi ağlarken buluyorum kendime bi yarım saat izin verip sonra hayata devam ediyorum. Bunu şunun için yazdım, herkesin dönem dönem zor zamanları olur bir şekilde bunlarla başa çıkma becerisi geliştiririz. Öz bakımını aksatacak, yataktan çıkacak dermanı bulamayacak hale geldiysen (ki en temel depresyon belirtisi ruh ve beden enerjisinin tükenmesidir) acilen önlem almalısın. Sanki bir ödevmiş gibi her sabah dişlerini fırçala, evde pijamayla durma dışarı çıkacakmış gibi giyimli ol, muhakkak 15 dk bile olsa yürüyüş yap, ev işlerine yardım et. Bunlar kısa vadede yapılacak şeyler.

Uzun vadede ise çalışmıyorsan da bir kursa yazıl. Aslında çalışmak için ısrar etmeni de öneririm ama aile durumlarınızı bilmiyorum, babanın izin vermemesini naçizane doğru bulmadım. En azından asgari ücret de olsa hizmet sektöründe çalışsan insanlarla uğraşmayı öğrenir biraz direnç kazanırdın. Yazdıklarından çok naif kırılgan biri olduğun hissini aldım, bu hallerin giderdi. Neyse şu an çalışmasan bile ömür boyu işsiz kalacak değilsin, istedikten ve çabaladıktan sonra illa ki ileride devlette ya da içinize sinecek özel bi yerde bi işin olur.

Depresyon çok sinsi bir rahatsızlık, dahası halk tarafından tam olarak kabul gören bi rahatsızlık değil, çevren bi süre sonra bu kıza da bi haller oluyor amaan der bu seni daha kötü yapar. O yüzden kendi iyiliğin için kolları sıva ve önlem al canım, 100 yaşında neneler gibi eve kapatmışsın kendini.

Bence de babasının çok büyük etkisi var bu durumda. Annesiyle de çok mesafeliymiş ilişkisi biraz yakınlaşsalar daha iyi olur aslında konu sahibi için.

Benim babam da herrrşeyi kontrol etmek isteyen sürekli bişeyleri eleştiren bir adamdır, zaman zaman bu halleri yüzünden ben de baskı altında hisseder sinirlenirim ama yaş aldıkça şakaya vurup onu bu haliyle kabullenmeyi ama kendi istediğimizi de yapmayı öğrendik. Tabi annemin işi zor, mutfağa bile karışıyor sonra kavga etmeye başlıyorlar :)

Baban söylense bile bir kursa yazılamaz mısın mesela? Şu anda fanusta gibisin ama dışarıda hayat nası desem biraz çetin, o hayata karışman senin yararına olur aslında.

Bi yabanci tarafindan sankivruhumu taniyormus gibi his almak tuhafti evet kirilgan bi yapiya sahibim denedim ama ustumden atanadim ve kirildigimdada bunu belli etmemeye calistigim icin psikolojik olarak cok etkileniyorum

O son satirlarda beliettiginiz deprrsyonu kanullenememe kesinlikle cok dogru bi tespit

Kisa vadedeki seyleri uygulama sansim yuksek tabi tez zamsnda kendimi daha fazla salmadan kurtarabilirsem

Uzun vadeye gelecek olursak inanin bu o kadar uzun bi mevzu ki yazsam yazacak halim yok herhalde sizde okumak istemezdiniz o kadar cetrefilli duurumlar

Hatta depresyondaysam eger buyuk nedende bu durum ven icinde bulundugumbdurundan kurtulmak icin cok cabaladim ugrastim didindim bi arpa tanesi yol alamayinca hem umudumu yitirdim hemde enerjimi

Insallah yinede degisir bazi seyler diyeyim

Inanin neresinden tutsam elimde kalacak bi mesele neresini anlatsam bilmiyorum ama sadece anlayabilneniz icin soyluyorum yerimde oturarak bu hale gelmedim
.verdigim cabalardan cirpinmalardan sonuc alamadiktan sonra bu hale geldim

Testo cozdum orta-agir 58 yardim alinmasi gerekli diyo

Donusunboylemiolacakti Elbette sebepsiz yere bir günde bu hale gelmez insan anlıyorum seni. Peki alımı olmayan bölümün 4 yıllık mı? Hani bir sene kendini sıkıp kpss çalışsan da 4001den atansan? Senin şöyle kendini idare edebilecek kadar kazandığın bir işin olsa bütün bu sorunlar o kadar kolay düzelir ki, şimdi değilse de sen çalışırsan inşallah olacak ama buna inan.

Yok lisans degil onlisans oda hic alimi olmayan bir bolum nasil anlatayim bilemiyorum ki yine calisican Alkah bi mani vermesse ama ne calisacak ortam var evde yani bi oda dahi yok nede gerekli kaynaklari almak icin maddi durum

Zatwn biliyorsunuz kpss icin bol bol soru cozumu yapmak gerekiyo yani buda demek oluyo ki cok kitap icin gerekli maddiyat yine elimden geleni yapicam hayirlisi Allahtan

Desteginiz icin cok tesekkur ederim

Acilen bir işe girin

Değiştiremeyeceğiniz şeyleri düşünüp üzülmeyin(baba,anne,kardeş gibi)
Az maaşmış memuriyet değilmiş bakmayın ve hemen iş aramaya başlayın
Çalışmak herkese iyi gelir, ben depresyonumu çalışmaya başladığım zaman atlattım
Geçmiş olsun...

Belediyeler spor salonları açıyor çevrenizde varsa yazılın mecburiyet olunca gidersiniz belki bu amaçla dışarı çıkacağınız için kişisel bakımınıza da dikkat edersiniz yorulacağınız için akşamda uykunuz gelir erken yatacağınız için uykunuzu alıp erken kalkabilirsiniz oradan arkadaş da edinirsiniz sorunlar birbir çözülür böylece inşallah.

Burda yok keske olsaydi cok iyi olurdu

Kucuk bi yerde yasadigim icin is imkanlari cok sıkıntılı ne yazik ki

zaman neler gösterir bilemessin . işssizlik vok yüksek hele okuyan issizler. benim bölümüm bile iş bulma garantiliydi güya birsürü kişi issiz geziyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…