Sanırım Depresyondayim Peki Burdan Nasıl Çıkılır(Dislerim Kırılacak Diye Korkumdan Yaziyorum)

Normalde konularima yoruarinizda bi munakasa yasiyoruz anlasamiyoruz ama yinede fikrinizi esirgemeyip zahmet edip yirunda bukundugunuz icin tesekkur ederim:)

Gunluk topigine yazmaya gelince normalde burdaki konu acriginda bile gunlerce kendi jendimi yeyip bitiriyorum ya bi tanidik gorurse diye bide gunluge yazarsam vay halime :)
Kizim ne ariyorsun burda madem depresyondasin neden bize soylemiyon ben baban. Ahan da gordum yazilarini....
Saka sakaa
Guzelim kim tanir seni burda yaa rahatla biraz bu kadar takma kafani yaa bi arkadasin vardit illa ki eclvlide olsa al biraz tatli git wrkadasina kahbeye gelicem de git sohbet et. Kendine bak. Evde durarak da koca bulunmaz. B12 demir tsh kan tesyi yaptir. Hastsligin tesjisi bahar sendromu tetiklemis uyusukluk hastaligi olmussun.

Sizi çok iyi anlıyorum. Bende bir benzerini yaşıyorum. Ne yaptığım işe odaklanabiliyorum ne de yataktan çıkasım geliyor. Bendeki versiyonuda iştahsızlık. Malesef sizi huzursuz eden bunlara sebep olan şeyler değişmedikçe siz ne kadar adım atsanızda hayat yere itip düşürüyor.
Tam olarak o problemleri anlatsanız onlara çözüm düşünsek?
Çalışmanız istenmemiş. Madem istemiyorlar sizde gezin tozun yiyin için kurslara gidin. Parayı cebinize koyucaklar o zaman çalışmanız yasaksa..

Merhaba hanımlar gun gecmiyor ki bu kiz burda konu acmiyor diye dusunup sıkılanlar icin dileyen herkes okumamakta özgürdür

Kizlar 20 gune yakindir kendimi kotu hissediyorum evet belki bulundugum ruh hali depresyon degil ama normal olmadigida garanti(20 gun onceside cok iyi oldugum soylenmez ama...)

Yok ya aslinda şuan depresyonun agababasi modundayim kesinlikle

Çünkü kac yıl once suanki halimden 10 kat iyiyken arkadas ısrariyla psikiyatriye gitmistim doktor depresyon demisti o zamanlar istem disi oturdugum yerde uyuyup gece uyanip yeyip tekrar uyuyordum falan sadece buna dayanarak ddpresyondasin denildi

Yok ya olur mu oyle sey uyudugum icin depresyonda mi oluyorum diye bide psikologa gittim oda depresyon dedi (o anki ruh halin sanki bana kansersin demisler) yani kabullwnmek istemedim
--Şimdi dusunuyorum o depresyonsa peki ya bu ne bu depresyonsa o neydi--

Ilacli tedaviden cekinip sadece psikologa gittim 1 yil devam etti bazi seyler degisti bazi seylerinden cevremden bulundugum ortamdan kaynakli okdugunu cevremdeki bazi etkenler ddgismeyinceye kadar maalesef ki boyke devam edecegi uygun bi dille soylendi
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bugune donecek olursak sanki ayakta durmaya bile halim yok benim elim kolum yukmus gibi Aksam 7 de odaya gecip yataga giriyorum sabaha kadar yatakta donup durup uyuyamiyorum belki telefondandir deyip telefonu uzaklastiriyorum yok yine uyku falan (zaten sosyal medya vs hicbirseyim yok telefonu tek kullanma nedenim watsaap ve kk )

Sabah 10-11 gibi uyaniyorun (uyansamda yataktan cikmak istemiyorum ama mecbyren cikiyorum iste)sabah uyandigimda annem evi temizlemis toplamis oluyor aksama kadar yemek bulasik hepsi onda (kadincagizada aciyorum hersey ustune kalmis yapmak istemedigim icin yapmiyorum zannediyor bisey demiyor)Annemle hic yakin olamadik o yuzden pek durumumun farkinda degil sadece bugunlerde keyifsizim zannediyor

Ama sanki bedenimi bile ayakta zor tutuyorum oturmak bile zor geliyor genelde uzanik vaziyetteyim (belki igreneceksiniz ama utanarak soyluyorum) kac gun oldu disimi fircalamadim banyoya gitmedim saclarimi taramadim saclarim o kadar karisti ki banyoya girersem nasil tarayacagimi dusunuyorum kalkip disimi fircalayayim banyoya gideyim yikanayim diyirum ama kolumu kaldiracak halim yok nasil fircayi tutucam nasil aacimi kopukleyecegim diyorum gidemiyorum

Dun annem ekmek almaya yolladi kendimi kaldiracak halimde yok aciklama yapacak halimde zaten kadinada yazik kalktim gittim 10 dklik market yolu sanki 1 saatlik yol gide gide bitiremedim annem un al evde hic un yok lazim olur dedi

Inanin bi paket unu tasiyacak gucu kendimde bulamadim diye almafim gwlincede niye almafin evde hic yoktu diye soylenecegini bildigimden direk un yoktu diye yalan soyledim (ki yalandan nefeet ederim cok ama cok zaruri seyler disinda söylemem )

(Lutfen dini konu diye dusunmeyin sadecd durumumu izah etmek icin soyluyorum)
Normalde namaz kilan biriyim ama Allah affetsin namaza bile guc bela kalkiyorum nasil basladim nasil bitirdim farkinda degilim

Kuran okumayi dinlemeyi cok severdim ne kurani acabiliyorum ne dinliyorum

Kitap okumaya bayilirdim gunde bazwn bir kitap bitiren ben 10 sayfa okuyuncaya kadar sanki nefesim tukeniyor

Sadece yemek yemek istiyorum futursuzca yiyorum ama onu bile hazirlayacak gucum yok illa lwzzetli bisey aramiyorum normalde agzima surmedigim seyleri bile yiyorum mutfakta ayak ustu elime gecenleri yiyorum yada ekmek alip cocuk gibi ekmek kemiriyorum

Kiloyu zatwn sormayin gitsin her aksam sabah diyete yuruyuse basliyicam diyorum ne yataktan cikabiliyorum nede diyet yapabiliyorum

Boyke bi suru sey bide son zamanlarda fark ettim sanirim gece dislerimi cok sıkıyorum sabah uyandigimda sizliyor bazen uykuda sesini duyiyorum sanki

Hatta gunduz dalgin oldugum zamanlar kendimi geldigimde disimi sıktığımi fark ediyorum (bazen sikmadan kaynakli diste catlama olabilecegini duynustum)

Bu arada aklinizdaki sorulari yanitlayayim:
Evet depresyone girmdk icin maddi manevi bi dolu sebebim var zaten kisa yazmayi beceremiyorum bide onlari yazip sizi yormayayim dedim Calismiyorum ev kiziyim aöf okuyorum (ve sinav yaklasiyor onada calisacak halim yok)

Calismiyormusun diyenler olacak babam calismama kati surette izin vermiyor (pardon calismama demeyeyimde olmayan zar zor okudugum okul ve egitimle prestijli is beklentisibde memurluk vs gibi)

Psikologa git diyenler olacak kucuk bir yerdeyim hem ozele gidecek imkanim yok hem devlet hastanesindeki psikologa artik gitmeye yuzum (cunku oda cevremdeki bazi erkenler dehismedikce bazi seylerin degistiremeyecegimi soyledi eee dogruda soyluyor)

Gecsn yil bi donem kisa sureli calistigim bi isim olmustu cok sevmistim orayi ozluyorum bazen oturup nedensiz agliyorum

Bazen tv de turk sinemasi izleyip cocuk gibi agliyorum

Gun icinde tek konustugun yer burasi desem abarti olmaz burayada yazmasam herhalde konusmayi bile unutucam o kadar

Eskiden bi arjadas cevrem vardi ists zamanla is egitin evlilik vs vs diye kopukluklar oldu suan hic kimsem yok

Ozetle bunlari dertlesmek maksadiyla yazdim

Birde sizden bi ricam var bu durumu yasayanlar nasil atlattiklarini yada bu halden cikmama yardimci olacak kitap makale vs seyler varsa yada bilindik yonntemlr gercdkten cok mutlu olucam
Bence insan herhalinde sukredecek seyler bulmayi bilmelim bekarken evde bulumdugumda bnde sen gibiydim ki cogu seneler istanbulda tek yasadim is icin vs. Ama suan diyorumki keske sacma sapan depresyona girmek yerine aileme daha faydali olsaydim anneme yardim etseydim yemekler yapsaydim degisik degisik caylar pastalar borekler. Kndimi bu yonde gelistirseydim, ailemede kendimede faydam olurdu ha simdi evlendim simdi ztn yapiyorum ama , babam der kizim bize garezin neydi keske bizede yapsaydin boyle yemekler diye:) ama bn hep nolucak napicam simdi diye gelecek kaygisiyla zindan ederdim kendime. Inanclida insansin bence spordan basla hedef koy ve zayifla. halkegitim kurslarina yazil muhakakk vardir, sporda vardir plates gibi, onlara git yoksa spor, baska alana yazil halkegitimde, gunluk duzenli bir saat yuru aksam yuru sabah yuru. Dusunu al. annene yardimci ol yeni yemekler ogren gelecekte isine yarayacak seyler ogren kitap oku. Annenle gezmelere git hatta annenle git yuruyuse, sonucta yuruyus herkese faydali. Annenle arkadas olmayi ogren bu surecte. Bak kadin okdr odandan cikmiyorsun sesini cikarmiyor sana anladigimm kadariyla. Ama sen cabalamalisin biraz. Yarin ailenden ayrilinca inan cok ararsin. Bnce bugunde basla silkelen bi kendine gel omce kendinden basla guzelles bakimlar yap yuruyus diyet vs sonra etkinliklerini cogalt. Aksama erken yatacaksan yat ztm gec yatmak iyi degil gun icinde yorulunca uykumda gelir. Ve takilma herseye Allah herseyi ayarliyor yol ciziyor insana ama biraz gayret lazim kardes:)

Bende sizin gibi aynı durumu yaşıyorum bu aralar çok sıkıntılı zamanlar geçiriyorum ve oyalanicak bişey bulmazsam kendime daha kötüye gittiğimi farkettim kurslara yazıldım haftanın bütün günü doluyum cikislarda yada erken cikip geziyorum birazda kitap okuyorum yürüyüş yapıyorum bol bol dua ediyorum aklıma bazı şeyleri getirememeye çalışıyorum ama akşam oldumu hepsi gidiyor sabaha kadar uyuyamiyorum sizin gibi dış sıkıyorum galiba dişlerimde aşınma ve ağrı olmaya başladı uyku ilacı almayı düşünüyorum onun icin de kurslar bitsin ise basliycam ben böyle atlatmaya çalışıyorum sizde deneyin zamanla herşey duzelicektir inanın buna

X