Sanırım Depresyondayim Peki Burdan Nasıl Çıkılır(Dislerim Kırılacak Diye Korkumdan Yaziyorum)

Dene inan bana iyi hissedeceksin
İnternette egzersiz videoları var basit olanlardan başla, her gün biraz yap
İnsan hareket etmek üzerine yaratılmış bir anatomiye sahip, hareketsizlik başladığı zaman sorun başlıyor, yapabildiğin kadar yap, alışacaksın zamanla

Tamam insalkah deneyecegim yavas yavas

Tamam insalkah deneyecegim yavas yavas

Ha şöyle =))
Güzel kardeşim her insan şartları içinde yaşar, bundan bazen memnun oluruz, bazen olmayız
Ailevi durumunu falan bilemiyorum ama yaşadığın şartlar içerisinde hep olumlu yanları görmeye çalış, hep düşün senin olmak istediğin yerde olmak için her şeyini verebilecek insanlar var. Evlilik önermem sana, insan evlenmeden kendini, hayatı, çabalamayı keşfetmeli. Bizim ülkemizde şartlar zor kadınlar için, öncelikle aile faktörü yüzünden ama yine de çabalamalısın. Mücadele bittiği zaman hayat bitiyor, hiç bir yaşam biçimi mutluluk için çözüm değil, evlilik de buna dahil. Kendini geliştirmeye bak, iş ara, çevrenle ailenle mutlu olmaya gayret et, bunu başarırsan ortamından kaçmak için değil, gerçekten evlenmek için doğru bir eş seçebilirsin. Kötü bir evlilik hayattaki en zor şeylerden biri, doğruyu seçebilmek içinse donanımını arttırman lazım

Ha şöyle =))
Güzel kardeşim her insan şartları içinde yaşar, bundan bazen memnun oluruz, bazen olmayız
Ailevi durumunu falan bilemiyorum ama yaşadığın şartlar içerisinde hep olumlu yanları görmeye çalış, hep düşün senin olmak istediğin yerde olmak için her şeyini verebilecek insanlar var. Evlilik önermem sana, insan evlenmeden kendini, hayatı, çabalamayı keşfetmeli. Bizim ülkemizde şartlar zor kadınlar için, öncelikle aile faktörü yüzünden ama yine de çabalamalısın. Mücadele bittiği zaman hayat bitiyor, hiç bir yaşam biçimi mutluluk için çözüm değil, evlilik de buna dahil. Kendini geliştirmeye bak, iş ara, çevrenle ailenle mutlu olmaya gayret et, bunu başarırsan ortamından kaçmak için değil, gerçekten evlenmek için doğru bir eş seçebilirsin. Kötü bir evlilik hayattaki en zor şeylerden biri, doğruyu seçebilmek içinse donanımını arttırman lazım
Destegin icin cok ama cok tesekkur ederim zamanindan ayirip bu kadar tavsiyelerde bulundugun icin

Bende calismayi cok istiyorum ama icinde bulundugum sartlarda zor biraz gerci gecen bi basvuru yaptim haber bekliyorum insallah hayirli bi haber alirim

Onun disinda o kadar bunaldim ki maddi manevi tum konularda bi evlilik yasadigim hayattan ne kadar kotu olabilir diye zaman zaman sacmaliyorum

Insallah hayirli ve iyi bi isim olurda belki bi nebze olsun rahatlarim ve sagliksiz ruh haliyle yalniz bir tercih yapmamis olurum

Senin zor bir hayatin var bu haline şaşırmadım.Böyle olmanda ki büyük bir etken de işsizlik bence.Yani iş derken illa ki para kazanacağin bir iş anlamında değil.Uğraşacak bireylerin olmaması ve evde pineklemeye alışma.Gerçekten oturdukça insan harekete hevesi kalmıyor.Bir sıkıntı çıkmazsa inşallah işe başlayacağım bende ve çok istememe hareketi sevmeme rağmen hevesim yok.O kadar alışmışım ki böyle boş boş evde zaman öldürmeye.İşe girme şansın yok biliyorum.İnşallah biran önce karşına uygun biri çıkar da evlenirsin.İlk defa birisi için kurtuluşu evlilikte görüyorum.Diş gıcırdatma sıkma stresten oluyor. Benim iki dişim kırıldı bu yüzden.Doktor gece uyurken dişlerin arasına koymak için birşey vermeyi önermişti bana.Doktora gidip öyle birşey alabilirsin.

Senin zor bir hayatin var bu haline şaşırmadım.Böyle olmanda ki büyük bir etken de işsizlik bence.Yani iş derken illa ki para kazanacağin bir iş anlamında değil.Uğraşacak bireylerin olmaması ve evde pineklemeye alışma.Gerçekten oturdukça insan harekete hevesi kalmıyor.Bir sıkıntı çıkmazsa inşallah işe başlayacağım bende ve çok istememe hareketi sevmeme rağmen hevesim yok.O kadar alışmışım ki böyle boş boş evde zaman öldürmeye.İşe girme şansın yok biliyorum.İnşallah biran önce karşına uygun biri çıkar da evlenirsin.İlk defa birisi için kurtuluşu evlilikte görüyorum.Diş gıcırdatma sıkma stresten oluyor. Benim iki dişim kırıldı bu yüzden.Doktor gece uyurken dişlerin arasına koymak için birşey vermeyi önermişti bana.Doktora gidip öyle birşey alabilirsin.
Bulundugum yer ve sartlar itibariyke oyle bi mesgale bulma imkanimda baya bi sinirli hatta yok dersem yeridir
Hani kitap oku yuruyuse git film izle (ki film izlemeyide cok fazla sevmem) bi yerden sora sıkıyo insani

Dogru diyosunuz tum bunlarin nedeni bos oldugum ugrasacak bisey olmadigi icin basvuru yaptigim isten haber gelsin diye bekliyorum dua ediyirum insallah okur diye olursa maddi manevi cok rahatlayacagim insallah

Dis konusunada gekince oyle bisdy oldugunu bende duymustum durun devam ederse almayi dusunuyorum

Cunku yillar oncede bi donem benzer bi durun yasadim o zaman gerilip sinirlendiginde agzinda bonbon sekeri kirarak azi dislerimle ezerek ugrasiyordum obsekikde 2 azi disim gitti simdide dis kaybetme korkum basladi insallah gecer bu dis gicirdatma sikma durunuda

Inaallah sizde tez zamanda ise baslarsiniz

Bulundugum yer ve sartlar itibariyke oyle bi mesgale bulma imkanimda baya bi sinirli hatta yok dersem yeridir
Hani kitap oku yuruyuse git film izle (ki film izlemeyide cok fazla sevmem) bi yerden sora sıkıyo insani

Dogru diyosunuz tum bunlarin nedeni bos oldugum ugrasacak bisey olmadigi icin basvuru yaptigim isten haber gelsin diye bekliyorum dua ediyirum insallah okur diye olursa maddi manevi cok rahatlayacagim insallah

Dis konusunada gekince oyle bisdy oldugunu bende duymustum durun devam ederse almayi dusunuyorum

Cunku yillar oncede bi donem benzer bi durun yasadim o zaman gerilip sinirlendiginde agzinda bonbon sekeri kirarak azi dislerimle ezerek ugrasiyordum obsekikde 2 azi disim gitti simdide dis kaybetme korkum basladi insallah gecer bu dis gicirdatma sikma durunuda

Inaallah sizde tez zamanda ise baslarsiniz
İnşallah başvurundan olumlu sonuç alırsın.Baban izin verecek mi peki?

Geçmiş olsun.Başlığıniza istemsiz güldüm. Depresyondayım burdan nasıl çıkılır?
Burdan çıkış dümdüz git köşedeki camiden sola dön. Ordan yine sağ..:))diyesim geldi.Ah keşke böyle kolay olsa..
Depresyona girmek kolay da çıkmak mesele zaten.
Kendinizi meşgul edecek hoşlandığınız şeyleri yapmaya çalışın. Zorlansanizda pes etmeyin.
Kişisel bakiminizi ihmal etmeyin. İlk adiminiz bu olsun.

Geçmiş olsun.Başlığıniza istemsiz güldüm. Depresyondayım burdan nasıl çıkılır?
Burdan çıkış dümdüz git köşedeki camiden sola dön. Ordan yine sağ..:))diyesim geldi.Ah keşke böyle kolay olsa..
Depresyona girmek kolay da çıkmak mesele zaten.
Kendinizi meşgul edecek hoşlandığınız şeyleri yapmaya çalışın. Zorlansanizda pes etmeyin.
Kişisel bakiminizi ihmal etmeyin. İlk adiminiz bu olsun.
:) valla burdan cikilmiyor ilk boyle oldugunda havalara verdim can sikıntisidir dedim bekleyeyim gecer dedim ama yok

Her gece uyandigimda tamam sabah toparlayacagim diyirum hatta saclarimla ugrasamiyorum kesstireyim diyorun ama ne halim var ne takatim insalkah yarindab sonra kendimi zorlarim duzelerim azda olsa

Geçmiş olsun. İnsanların antidepresanlar konusunda önyargılı ve bilinçsiz olduğunu düşünüyorum. İlaç kullanımına bu kadar önyargılı olmayın, evet ilaçlar mucize yaratmaz ama gerektiğinde alınır ve hayat kurtarır. . "Antidepresanlar insanı uyuşturur ve gün boyunca uyutur" gibi yanlış bir kanı var, asla böyle birşey yok. Antidepresanların da kendi içlerinde çeşitleri vardır, dozu önemlidir, düzenli kullanımı ve bırakma aşaması önemlidir. 10mg cipralexle ya da 20mg prozacla-150mg efexor arasında çok fark vardır. Depresyonun da kendi içinde çeşitleri vardır ve kullanılacak antidepresan ,dozu duruma göre değişkenlik gösterir. Hatta insandan insana da etkileri farklıdır. Elinizi ayağınızı oynatmaya haliniz yok, bunu sadece yürüyüşle falan çözebileceğinizi sanmıyorum. Kişisel bakımınızı bile ihmal edecek noktaya gelmişsiniz, sizi ayağa kaldıracak beyin kimyanızı düzenleyecek takviyelere ihtiyacınız olabilir. İlaçlar zaman kazandırır, ayağa kaldırır gerektiğinde, bunun yanında siz de bazı değişiklikler yaptıkça çaba sarfettikçe oldukça iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Seni görsem bende depresyona girerim.
100 yaşında ölümü bekleyen nineler gibi davranıyosun gücü yokmuş hadi ordan.

İş konusunda baban izin vermiyomuş evden bileyler yapabilirsin . Nikah şekeri vs eve işverenler var öğren sonra netten kendin satarsın . İş isteyene iş çok .

O pis saçların bitlenirse napıcaksın bitler apartman mı kursun kafanda kalk hemen güzel bi yıkan kılını tüyünü hallet kaşını bıyığını al .

Dişleride fırçala bi zahmet böyle giderse diştaşı olur kokudan durulmaz.

Okadar yemeği yersen tabi kalkamazsın yerinden oturuyolar midene yeme .

Arkadaşa gelince boşver olmasın tekbaşınada hayat güzel giyin hazırlan al anneni gidin bi cafeye öuhabbet edin yakınlaşırsınız.

Mağaza gez tiyatroya sinemaya git iki bacağın var onlar götürür seni

Kaç yasindasiniz bilmiyorum ama
Sizi evde olmak surekli aynı şeyleri yapmak
Surekli aynı ortamlara girmek özellikle iş hayatı ve sosyal ilişkileriniznn olmaması çok yormuş
Herşeyden tükenmişlik halı goruyormm
Bekakarken bende sizin hissettiğinz yaşadığınz seylern benzerini yaşadım o yüzden konuunza yazmak istedim
Biran evvel silkelenip kendine geleceksin hemde acil
Oralarda halk eğitim kursları vardır
Bir kursa yazılabilir sn
Hem vakit geçer hem kendini geliştirir sin
Hemde sosyal çevren olur
Ben senn durumunda iken ilk işim bir bilgisayar kursuna gitmek oldu
Bende açıktan okuyordm
Kendimi eve kapatmak tan vazgeçtim
Sonra ne mi oldu o durumdan kurtuldmm
Kurs da birsuru çevre edindim arkadaşm oldu çokta iyi geldi ve eşimle tanıştım evlendk bir tane de oğlum var
Su an iş hayatm var rabbime çok sukur
Sabah kalkar kalkmaz duş alıp kendine bakım yaparak baslamals güne
Asla boş durma çevre arkadaş edin
Ve Yasin geldiyse iyi bir evlilik yap
Butun hayatn değişir
Böyle evde otur otur otur hayat geçmez kendine yazık edersn secm senin
Herşey senin elinde unutma !

Merhaba ben deli. Su ilaç kullananlardan hanı.

Bu satirlari diz izi çıkmış siyah taytim ve taranmamis saclarimla jelibon kemirerek yazıyorum. Yüzümde de oğlumun tırnak izleri var. Sanırım genetiğini benden almış. Korkunç...

Son gittiğim terapide doktor her gün mutlaka bir saat yürüyüş yapmamı söyledi. İyi gelirmiş. Ben de bunu onerebilirim sana. Anne olduğumdan benim öyle yataktan çıkmama şansım yok. Bu yüzden evlen ahshsj.

Hiç bir şey yapmadığın için depresyonasın...
Çalışmıyorsun,evdeki temizliğe yemeğe karışmıyorsun. Canının sıkılması normal. Bence bi de annenden dinlemek lazım seni..evde misafir gibi bi kız:KK43:

Geçmiş olsun. İnsanların antidepresanlar konusunda önyargılı ve bilinçsiz olduğunu düşünüyorum. İlaç kullanımına bu kadar önyargılı olmayın, evet ilaçlar mucize yaratmaz ama gerektiğinde alınır ve hayat kurtarır. . "Antidepresanlar insanı uyuşturur ve gün boyunca uyutur" gibi yanlış bir kanı var, asla böyle birşey yok. Antidepresanların da kendi içlerinde çeşitleri vardır, dozu önemlidir, düzenli kullanımı ve bırakma aşaması önemlidir. 10mg cipralexle ya da 20mg prozacla-150mg efexor arasında çok fark vardır. Depresyonun da kendi içinde çeşitleri vardır ve kullanılacak antidepresan ,dozu duruma göre değişkenlik gösterir. Hatta insandan insana da etkileri farklıdır. Elinizi ayağınızı oynatmaya haliniz yok, bunu sadece yürüyüşle falan çözebileceğinizi sanmıyorum. Kişisel bakımınızı bile ihmal edecek noktaya gelmişsiniz, sizi ayağa kaldıracak beyin kimyanızı düzenleyecek takviyelere ihtiyacınız olabilir. İlaçlar zaman kazandırır, ayağa kaldırır gerektiğinde, bunun yanında siz de bazı değişiklikler yaptıkça çaba sarfettikçe oldukça iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Cok tesekkur ederim aslinda sadece antodepresanlara degil ilaclarada karsiyim cok mecbur kalmadigim surece agri kesici dahi kullanmiyorum
Birde durumumun ilac kullanacak kadar agir olmadigini dusunmystum zaten psikologda once keske psikiyatriyi birakmasaydin terapiden olumlu yanit alamazsak psikiyatriye tekrar yonlendirecdgini soyledi zaten sonrasinda psikiyatriye oda ihtoyac gormedi

Hiç bir şey yapmadığın için depresyonasın...
Çalışmıyorsun,evdeki temizliğe yemeğe karışmıyorsun. Canının sıkılması normal. Bence bi de annenden dinlemek lazım seni..evde misafir gibi bi kız:KK43:
Yalniz bi yanlis anladilna var oncesine kadar yemek temizlik neredeysr tum is bendeydi anneme simdi haksozlik yaptigimin farkindayim ama bende bulundugum durundan hosnut degilim

Bu satirlari diz izi çıkmış siyah taytim ve taranmamis saclarimla jelibon kemirerek yazıyorum. Yüzümde de oğlumun tırnak izleri var. Sanırım genetiğini benden almış. Korkunç...

Son gittiğim terapide doktor her gün mutlaka bir saat yürüyüş yapmamı söyledi. İyi gelirmiş. Ben de bunu onerebilirim sana. Anne olduğumdan benim öyle yataktan çıkmama şansım yok. Bu yüzden evlen ahshsj.
Banada psikolog hergun yuruyus yapmami skylemisti birde hergun bi cikolata yeme ve bir avuc findik ve fistigi donusumlu olarak yememi siylemisyi bende size bunu tavsiye edeyim belki sizibde isinize yarar ama o zaman ciddi anlamda faydasini gormustum

Bu arada kurdugunuz cumleperde cok tatli bi ifade tarzi var :)

X