Sancılı Adet (Dismenore)

arkadaşlar eski sayfaları fazla okumadım ama ben de 29 yaşındayım ve regl görmeye başladığımdan beri çok ağrılı yaşarım.qadetten bir hafta önce başlayan korkunç ağrılarım,şişkinliklerim,sinir bozukluklarım olurdu..bende endometiriosiz hastalığıda var çikolata kisti ameliyatı oldum ama ağrıalrım bir türlü geçmemişti ...doktorum bana bitksiel bir ilaç önerdi ve ben işe yarayacağına zetrre kadar inanmıyordum ama bu ay ilk defa ağrısız bir dönem geçirdim hiç hissetmeden regl oldum...bu bir mucize olmalı benim denemedğim yol kalmamıştı ve şu an inanamıyorum...bence herkes bu ilaci bir denemeli..isim yazamıyorum ama herkesin bu acıyı çekmemsini istiyorum yazık vallahi çekilen acılara geçen ağrılı günlere...bence doktorunuza da danışıp o ilacı kullanmalısınız.sitede ilaç ismi yazmak yasak sanırsam bu yüzden yazmıyorum ama been yılalrdır ç.ektiğim acıdan kurtuldum inşallah gelecek aylrda böyle geçer.

sancılı adet olanlar bu dönemde çok afadersiniz ama büyük tuvaletinizi yaparken de ağrı çekiyomusunuz

canım karnına fazla sıcak tutma ayaklarını sıcak tut bende iyi olmadığını duydum çünkü dikkat etmek lazım :1rolleyes:

aynen benimde hastaneye gidip iğne vurunmadan bir adet dönemim geçmez kızlar bu yüzden çok basit bi dersin sınavına gidemedim ve dersten kaldımsenağlama arkadaşım bişey tavsiye etti ağrı başladığını hissettiğiniz anda çörekotunu bi cezvede suyla kaynatıp suyunu içmek çok iyi geliyomuş arkadaşım o şekilde ağrımadığını söyledi ama henüz denemedim belki faydası olur ne dersiniz kızlar:sm_confused:

ayrıca ben ayaklarımı çok sıcak tutuyorum ve tam ağrıyan bölgeye sıcak su torbası koyuyorum o da çok çok az da olsa etki ediyo

beklenmedik agrili bir gece hemen savas tedbirleri alindi 2 kat corap yunlu,2 kat ustu polar,kislik pijamammmmm daha ne olsunnnnnnagri kesici ve cayimida ictimmmm offffff yaaaaasenağlamasenağlamasenağlama

Benim de her ay çok ağrılı geçer. ama bunun çocuk sahibi olup olmamakla bir ilişkisi olup olmadığını bir doktordan duymadım. bunu en iyi bir uzman bilir.

arkadaslar sancili adet ile cocuk olmamasi arasinda bi baglanti varmi? bilgisi olan varmi? ozellikle doktorunda boyle bisey duyan!?

kesinlikle yok hayatım,ben her ay acili ziyaret ediyorum bu nedenle,ve hamile kaldım,ama aldırdım

bende dün oldum yine herzmanki gibi yerlerde süründüm iğne yaptırdım azcık gecti ilaç yuttum öle idare ettim biraz perşembe günü doktora gidcem kesin inş...yıllardan beri cekiyorum bunu yaa agrı kusma bayılma tansiyonum düşüyo.. bıktım valla bıktımm:bbo:

arkadaşlar içinizde etol fort deneyen varmı bilmiyorum ama adet ağrıları için bire bir majezik falan hikaye..

kizlar regli bittikten sonra da agrsi devam eden var mi??
bi de bu agrilardan korkmali miyiz? benim cok feci agrilarim oluyor dayanamayacak duruma geliyorum.. ustelik bittikten sonra da devam ediyor.. doktora gorundum biseyin yok dedi.. biseyim yok tamam cok sukur de neden agriyo yahu??? kafayi yicem ya anlamissinizdir zaten bgun de o nalet gunlerden biri.. 3 gundur kivraniyorum resmen.. sinirlerim bozuldu ya.

kullanmış olduğum pilaçlardan dolayı 3 ay boyunca adet olmadım şimdi yeni oldum çok ağrım var ama kanama durur die ağrı kesici içmek istemiyorum ne yapmalıyım yardım edin lütfennn:Saruboceq:

arkadaşlar benimde ta başladığı ilk günden bu yana hep sancılı olurdu sonra bir gün arkadaşım gördü beni sancı çekerken ve kalktı gitti ve elinde bir bardak sıcak şerbetle geldi
ve içersem sancımın geçeceğini en azından hafifleyeceğini söyledi içtim bende gerçekten ağrım hafifledi ve geçti şimdi olacağımı anladığım zaman hemen yapıyorum şerbeti ve içiyorum deneyin belki iyi gelir.......:içelim:

rahim süzgeç görevi yaparken ağrı meydana gelir o yüzden doktorlar bunun dışında sorun yoksa bişeyimizin olmadığını söyleyip gönderirler eskiden evlenince geçer derlerdi olmadı çocuktan sonra geçer denildi ama yine geçmedi ama bu şerbet fikrini deniyeceğim sizde deneyin hafiflese bile kafii
majezik in hikaye olduğunu söyleyen arkadaşlarda var bana çok iyi geliyor hatta eşimin eklem ağrılarına bile iyi geliyor ben sürekli hap kullanan biri olmadığım için ağrılarım çok şiddetli olduğu zamanlar majezik imdadıma yetişiyor..

Son düzenleme:
OKUDUM OKUDUM ama benim sorunum kimsede yok sanırım bende çok sancılı oluyorum
ama bende enteresan olan bi kaç şey oluyo mütiş bi boş gaz mahvediyo beni afedersiniz çıkmıyoda
kitleniyorum bacaklarımı haraket bile ettiremiyorum makatıma bıcak saplanıyo gibi oluyo
AĞRIDAN ÇOK BU PROBLEMı YAŞIYORUM benim gibi olan varmıııııııııııııııııııııııııııııııııı kızlarrrrrrrrrrrrr????

valla bende öleyim canım adetliyken dışarı bile çıkmıyorum bu yüzden müthiş bi ağrılı gaz oluyo iğneler batıyo elim ayağım çekiliyo ben çok üşüttüğüm için öle olduğunu düşünüyorum bunun için bi doktora gitmedim hem nediyecem ki doktora çok gaz var desem güler heralde bilmiyorum neden oluyo ama yalnız değilsin canım

arkadaşlar ilk 12 yaşında adet oldum 25 yaşına kadar hayatım kabustu adet sancısı çekmekle kalmaz 10 gün boyunca yatardım hiç birşey fayda etmedi okadar yoğun olurduki hasta bezlerinden kullanırdım ince ped kullanan insanlara imrenerek bakardım nezaman evlendim doğum kontrol hapı kullandım bütün sıkıntılarımdan kurtuldum artık 5 gün oluyor ve artık ince ped kullanıyorum adet sancısına tarçın ve karanfil iyi geliyor

evlendikten sonra iki hafta özellikle ayaklarini kesinlikle üsütmemen gerekiyor. yoksa agrida artis oluyor. ben martta evlenmistim ve soguktu. dikkat de edemedim, hatta kizardim bana ayaklarini sicak tutu diyenlere. ama benimde agrim artti. simdi dogum yapinca gececegini umuyorum ama hamile kalamiyorum. herkese sifa istiyorum, dayanmasi cok güc bir agri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…