Sancılı Adet (Dismenore)

merhaba arkadaşlar bende yeni üyeyim. adım müge. malesef adet sancılarını bende çekiyorum. ağrının yanında üşüme (özellikle belden aşağı parmak uçlarıma kadar) terleme, halsizlik, mide bulantısı. hatta bazen öyle kötü oluyorumki hastaneye gidip iğne yaptırıyoruz. bende hep üzülürüm. neden benimkide herkes gibi normal geçmiyor diye. doktor çocuk yaptıktan sonra geçecek diyor kısmet bakalım. allahım herkese şifa versin........

merhaba arkadaşlar bende yeni üyeyim. adım müge. malesef adet sancılarını bende çekiyorum. ağrının yanında üşüme (özellikle belden aşağı parmak uçlarıma kadar) terleme, halsizlik, mide bulantısı. hatta bazen öyle kötü oluyorumki hastaneye gidip iğne yaptırıyoruz. bende hep üzülürüm. neden benimkide herkes gibi normal geçmiyor diye. doktor çocuk yaptıktan sonra geçecek diyor kısmet bakalım. allahım herkese şifa versin........

canim bende senin gibi oluyorum. bacaklarimda karincalanma olur. ellerim mosmor olur. 10 gün önceden basliyor hafiften. gelincede 3 gün sürüyor bazen bitmiyor yani. ayin yarisi agrili geciyor. ne yapacagimi bilmiyorum. bitkilerle de gecmedi. ama sogan suyu uzun kullanimda tamamen kesiyormus. denemek istiyorum ama gebelikde istedigim icin korkuyorum. Allah herkese sifa versin.

kizlar ben de size durumumu ara ara yazmistim
doktor benim yapimin bu oldugunu evlenmekle cocuk dogurmakla da gecmeyecegini soyledi.
malesef bazi bayanlarin yapisi bu dedi..
tedaviye basladim bakalim ne olcak...

walla rvlenince çocuk yağınca geçen sancı hiç duymadım bu yapı meselesi öyle kandırıyolar evlendim hala aynı ağrıyı çekiyorum...
kendimce çözümler buldum hafif atlatmak için sizde kendinizi rahatlatacak şeyler bulabilirsiniz mesela ben hasta olmadan bir hafta önce bebe aspirini içmeye başlıyorum kanı sulandırıyor bir iki gün öncede sıcak su içiyorum çok kaynar olmayacak ama baya bir rahatlatıyor son günde bir apranax tamamdır...
son 1 yıldır bunlarla çok daha rahat atlatıyorum her ay ağrı kesici iğne yediğimi düşünürseniz büyük aşama...

yürüyün arkadaşlar düzenli spor ağrıyı azaltır çünkü pis kanın atılmasını sağlar. adet dönemlerinizde bile yürüyün. ben öyle yapıyorum biraz zor oluyor ama ağrıdan iyidir...

bende çok kötü oluyorum kızlar her ay baygınlık geçiriyorum..ayaklarım uyuşuoo..iğne olmadan asla geçmiyor..ilk günüm çok şiddetli oluyor..dra gittim ama bi sorun olmadığın doğumla büyük ihtimal geçeceğini söyledi...ama çok kötü bi acı:KK43:

doktor bana yumurtalıkların iyi çalıştığı için sancı oluyor dedi yumurtalıklar çalışmazsa sancı olmuyormuş anlamadım kadın olmak ne zor

aslında tek sebebi o değil. aksine yumurtalıklar çalışmadığı için olan tipleri de var ama haklısın yumurtlama sonrası salgılanan maddeler yüzünden de çok ağrılı adetler oluyor..

bazı insanlar ama çok şanslı; hem yumurtlayıp hem de ağrı çekmeyenler. onları o kadar çok kıskanıyorum ki!!!

aynen ben de bunu hep yaşıorum kıslar yaa..evlen geçer dediler evlendim hala geçmedi yaa tabii sanki biraz daha ağrısı azaldı ama azalması bile yetiyor bana,şimdi de doğum yaparsan diyorlar bunlar laf yaaaaaaa , haa olanlar da var tabi bünye meselesi...benim kıs iken bi hafta önceden belim ağrır adet olduğumda ise 3 gün yataklık olurdum , ne ilaçlar ne doktorlar ne aciller..hepsi bana az geliyordu düşünün..şimdi ise okadar yataklık olmuyorum ama olacağımın ilk birkaç günü belim yine ağrıyor ha diyorum ben adet olacağım bazen de olacağıma işaret etmesini seviyorum ama ..sonra adet olduğumda ise ayaklarımı sıcak tutuyorum bol bol sıcak su yapıp karnıma ve ayaklarıma koyuyorum sıcak torbayı..dr demişti karın ve ayaklar sıcağı sever diye etkisi oluyor haa ilaç da içiyorum ayrıca...ilk birkaç günü geçirene kadar ilaç içince anlamıyorum ..bi de böle pıhtı şeklinde geliyor benim onu vucudum attığında fena hissediyorum bu neden anlamadım dr vajinanın yapısından olabilr demişti bilemiyorum sizde de oluyor mu...geçmiş olsun hepimize

O pıhtı durumu bende de oluyor canım özellikle 3.gün ölüyorum sancıdan.Sonra bi pıhtı ve adet bitiyor.

arkadaşlar ilk 12 yaşında adet oldum 25 yaşına kadar hayatım kabustu adet sancısı çekmekle kalmaz 10 gün boyunca yatardım hiç birşey fayda etmedi okadar yoğun olurduki hasta bezlerinden kullanırdım ince ped kullanan insanlara imrenerek bakardım nezaman evlendim doğum kontrol hapı kullandım bütün sıkıntılarımdan kurtuldum artık 5 gün oluyor ve artık ince ped kullanıyorum adet sancısına tarçın ve karanfil iyi geliyor

tarçın ve karanfili nasıl kullanıyorsun canım??

kızlar civanperçemi ve papatya süper iyi geliyor. ben bekarken ilaç bile yutamazdım. çünkü istifra ederdim. bütüngün ben hapyutarım geri lavaboya koşarım. aç kalırdım bütün gün. ama doğumlardan sonrta baya hafifledi. ve 5-6 ay önce civan parçemi denedim . adetten 2 gün önce başladım. günde 2 bardak içtim. olduğum günde içtim. ondan beri yok gibi birşey. ama arasıra genede hatırlatıyor kendini bu pis ağrı. papatya çayıda iyi geliyor. acı ama...karındaki acıdan iyidir. onuda günde 3 fincan içiyorum. hasta olduğum günler.civanperçemini 2 ay yukarıdaki şekilde denedim sancıya iyi geldi ama kanamayı azaltti. benden söylemesi.

tatlım civanperçemi ve papatya günde azami 1 su bardağı tüketilmeli,uzun vadede cok sıkıntı oluyor.Papatya vücut alıştıktan sonra etki etmiyor civan perçemi de kanamayı arttırıyor diye biliyorum.İkisi de tecrübeyle sabit...

valla bende öleyim canım adetliyken dışarı bile çıkmıyorum bu yüzden müthiş bi ağrılı gaz oluyo iğneler batıyo elim ayağım çekiliyo ben çok üşüttüğüm için öle olduğunu düşünüyorum bunun için bi doktora gitmedim hem nediyecem ki doktora çok gaz var desem güler heralde bilmiyorum neden oluyo ama yalnız değilsin canım

Canım bu sıkıntı bende de vardı adet sancısıyla beraber çekilmez bi hal almıştı o dönemler...Ama adet olmadan bi 1 hafta önce yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum.Kola,ayran,acı filan tüketmemeye çalışıyorum.Gaz yapan yiyeceklerden kesinlikle uzak duruyorum.O dönem çiğ meyve ve sebze tüketmemenizi öneririm çünkü acccccayip gaz yapıyor. :kedi:

Benim de ö dönemlerde sancım fazla oluyor,gerçi sadece ilk gün ama o da fazlasıyla yetiyor arada mide bulantısı filan.Doktora gittim ilaç önermedi,daha sonradan kendi kendime Apranax denedim iyi geldi ama kesiyor bu seferde...
Öğrenciyim gerçi sancı olduğu zaman gitmiyorum okula ama iş hayatında ne yapacağım onu hiç bilmiyorum.

Benim de ö dönemlerde sancım fazla oluyor,gerçi sadece ilk gün ama o da fazlasıyla yetiyor arada mide bulantısı filan.Doktora gittim ilaç önermedi,daha sonradan kendi kendime Apranax denedim iyi geldi ama kesiyor bu seferde...
Öğrenciyim gerçi sancı olduğu zaman gitmiyorum okula ama iş hayatında ne yapacağım onu hiç bilmiyorum.

Ben kesinlikle ilaç kullanmıyorum canım o dönemde,çok zor oluyo ama kullanınca dengem bozuluyo -tatlicadiarzu-

kizlar size yeni kesfimi acikliyorum :

yesim tasi adet agrisini kesiyor gercekten. aldigim kolye agirdi diye boynuma takmamistim. karnimin üstüne koydum bugün. agrim baslayinca. ilac almadan bugünü geciridigime inanamiyorum. Allah'im ne mucizeler yaratiyorsun ya Rabbim. sükürler olsunnnn. agri cekenler deneyin mutlaka

yesim tasi adet agrisini kesiyor gercekten. aldigim kolye agirdi diye boynuma takmamistim. karnimin üstüne koydum bugün. agrim baslayinca. ilac almadan bugünü geciridigime inanamiyorum. Allah'im ne mucizeler yaratiyorsun ya Rabbim. sükürler olsunnnn. agri cekenler deneyin mutlaka

anaaam yeşim taşımııı hemen alıcammmmmm iyi geliyorsa süperrr bu ay iki gün evde yattım yaa işe bile gidemedimm bende bi senedir var eskiden sadece migrenim tutardı yaş kemale erince :)) ağrılarım başladı tabii

bu ağrılar dönem dönem değişiyo bazen çok fazla ağrıyo bazen hafif..ağrı sancı hissetmeden gelip geçtiği dönemler çok az.
adet dönemi boyunca ağrılar sancılar çektiğini yazanlar olmuş ne kadar çok ağrısada sadece ilk günüm ağrı olur bunada şükür demeliyim heralde:Saruboceq:
arada bir canımdan bezdirdiği zamanlarda oluyo akşama kadar yataktan çıkamadığım ateş mide bulantısı kusmakafamçokkarıştı çok şükür her zaman olmuyo.bide 2-3 aydır yeni çıktı adetten bikaç gün önce göğüslerim acayip ağrıyo dokunamıyorum bile:bbo:adet olduğum günün hiç bişi kalmıyo.
çevremde çok fazla kişi var adet düzensizliğinden şikayetçi buda ayrı bir arahtsızlık veriyo.ama ben 8 yıldır adet görüyorum bi kere bile gecikmedi bununla avutuyorum artık kendimi:nazar:

nasıl yani? bir taşla ilaçsız :uhm:

ben de ilk gün çok acı çekiyorum. hele moralim bozuksa stresliysem kıvranıyorum resmen

X