Sancılı Adet (Dismenore)

bnde 4 sene önce kist ameliyatı oldum ağrılarım ondan önce fazlaydı artık daha fazla okulda fln olursam duramıorum ztn hemen ewe geliorum uyumadan geçmo majezik içiorum günde 2 tane..midem bulanıo,başım dönüo,bacaklarım tutmuo mahwoluorum..keşke bi çzümü olabilse..

ağrılar bazen kistin nedeni olabiliyor kıslar..malum ağrım oluyor ama doğum kontrol hapların adeti söktürücü ve düzenleyici etkisinden dolayı benim ağrılarımı dindirioo tabii arada bırakmak lazım...

ne evlenince nede kızlarımı doğurunca geçti
üstelik bu ay daha da şiddetlendi:çok üzgünüm:senağlamasenağlama
offff günü tam gelmeden ağrılar başladı hem busefer şiddetli şekilde
hiçbir ağrı kesici kullanmıyorum
majezik kullandım bir ara ama kemik erimesini ileriki yaşlarda hızlandırdığı tesbit edilmiş bunu duyunca bıraktım bu ağrıları yaşama sebebimiz çoğumuzun sanırım kronik inş kurtulma çaresini buluruz:Saruboceq:

ya kızlar bana bi fiikir verin heray adet sancısından acillerdeyim tansiyonum 4e kadar düşüyo bayılıyorum doktora gidiyorum yapısaldır doğal diyo kist falan olamazmı diyorum alakası yok diyolar evli değilim hiçte evlenmedim bi birlikteliğimde olmadı kist olma ihtiali varmıdır bana bişey deyin doktor alakası yok dedi ama yazan arkadaslar var kist varmış ooof yine yaklaştı acile gidecem heralde:1no2::1no2:

ben bugün dr a gittim ve ultrason çektirdim her şey normal çıktı ki bu ilk utrasonum değil..ağrılarım oluyor ve dr a evlendikten sonra geçecek diye bir şey olamaz dedi..normal doğumla da geçmiyor dedi .bu tamamen hormon yapısı ve bizim yapımızla alakalı arkadaşlar ancak biz ayaklarımızı üşütmemek ve dikkat etmek zorundayız ..napalım ben de yaşıorum ağrıyı ,yine de itiraf edemeden geçemicem ama evlendikten sonra ağrılarımda hafif azalma oldu ..dr bunu garantilemese de...umarım zamanla geçer..

arkadaşlar ben adet agrımı tanımlayacak olayı buldum sonunda, bagırsaklarımı, kuyudan ip çekiyorlar gibi ,bır tele sarıyorlar sankı :bbo: evet tam agrının tarıfı bu. yere,göğe,yataga,dunyaya sıgamıyorum iğne vurulmazsam. evlen geçer dedıler bır gram bıle azalmadı. bu acıdan nefret edıyorum. 3 gun iğne yıyorum ve ortalıkta bembeyaz dolaşıyorum,sureklı de istifra edıyorum. dr. bu senın kaderın dedı. kabullendım artık. :teselli:

cnm kist olabilir çnkü bişiye bağlı olarak gelişen bişi diil ki bu genelde kalıtsal bnm kuzenmde wardı bnde de çıktı ameliyat oldum..bnce gecikmeden doktora görünüp ultrason çektrr

selam mısırdan nasılsın ben 17 sinde adet 2 - gün sonra adet oluyuorum başağrım var bu aralar sanki migren türü gibi birde bu aralar acayip çikolata bir paket engel olamıyorum neden öğle oluyorum bana yardımcı olun
ne içebilirim teşekkürler

bir oturuşta bir paket bitiyor vallahi yalan yok ve sinirli oluyorum bu aralar çikolataya taktım engel olamıyorum ne yapayım neden öğle oluyorum teşekkürler

bencede sancılı adet ile çocuk olmaması arasında bi bağlantı varmı?

adet sancısı çekmeyen yoktur ve gerçekden çeken bilir evet. arkadaşlar benim de ilk adet gördüğümde sancım olmuyordu bir seferinde ilk günümde ayaklarımı üşüttüm ondan sonra ağrıyı öğrendim. arkadaşlar lütfen ayaklarımızı belimizi koruyalım sıcak tutalım. ben o ağrıları çok iyi bildiğimden yazın bile terlik giyerim ve yine yazın bile atlet giyerim. çünkü bizler kadınız ve erkeklere nazaran bel ile kasık arasında kalan bölgemizi daha iyi korumamız gerekir. bir de yürüyün ben ürüyorum ve sonucuda hem ağrım kesilior hem de daha çok geliyor ki zaten ağrının sebebi tam olarak gelmemesiymiş öyle biliyorum. tabii bu dediklerim tıbbi rahatsızlıkları olmadığı halde ağrı çekenler için. dilerim ağrısız sancısız adetler görürüz...

ben de çok ağrı çekerim ama yürüyüş, spor vs bana da çok iyi geliyo,
tavsiye ederim :1rolleyes:

benimde çok ağrılarım oluyordu çocuğum olduktan sonra ağrılar yok oldu diyebilirim ama ria taktırdıktan sonra yine ağrılar başladı.sebebi rahimde yabancı bir cisim olduğu için vücut atmak için kasılırmış buda ağrıya sebep olurmuş zamanla vücut buna alışır ve ağrılar azalırmış.işallah herkesin ağrısı son bulur

ben de varim sizlerden olan zavalli ben( biktim usandim bu agrilardan. uc dort agri kesici aliyorum ilk gun hala agrim oluyor. bazen ikinci gun bile. evlilik bir ara azaltmisti sanki. benim rahim tersmis kotu etkisi varmis sanci acisindan. walla su anda karnim cok agriyor yine gunundeyim cumlelerim bile tuhaf. ayaklari sicak tuttugum aylar sanki azicik daha az. bir de kizlar sicak su torbasi cok iyi gelior bana.
kesinlikle dikkkat ettim benim gb aciklanmayan infertelite grubundanki kadinlarin cogunun regle sancilari guclu. kesin baglantisi var mi bilemiyorum ama benim ilgimi cekmisti bu konu. bir de ayiptir soylemesi bagirsaklarla baglantili bu agrilar, tuvalaetten sonra agri azaliyor. dogurunca gecer diorlar bebek de gelmior( dogursam iki tane hemen menopoza girmek istiyorum:)))

bir ilaç ismi vermek isityorum sonradan aklıma geldi kusura bakmayın. felden flash bu da çok iyi bir ağrı kesiciymiş iş arkadaşım kullanıyordu ve yanılmıyorsam adet'i başlamadan 2-3 gün önce içmeye başlıordu. onun da çok ağrılı geçiordu. bu ilacı da bir doktora sorarsanız ya da bilen arkadaşlar fikirlerini yazarsa faydalı olur diye düşünüyorum. yutulmayan bir hap bu dilin üzerine konulunca bir kaç saniyede eriyor ve kötü de bir tadı yok, ben de bir kere denemiştim ordan biliyorum. dilerim faydası olur...

Günaydın arkadaşlar. Bende sizdenim dehşet ağrılı adet görüyorum, genelde içtiğim bi hap var onu içince 1 ssat sonra falan kesiyor ama o kesilene kadar ağrım hafifleyene kadar yatakları yorganları tırmalıyorum. Dediğiniz gibi ağrılı adet olmayan çok az. Fakat oktouma sorduğumda dediki, aslında ağrılı adet kötü bişey gibi görünebilir ama iyidir dedi, çünkü birazda yumurtlamanın sağlıklı olduğunu gösterir dedi. Bebek istediğim şu aşamalarda o dediği cümle beni mutlu etti, bilginiz olsun kızlar...............a.s

adet ağrılarım yüzünden doktora gittiğimde doktorum yapısal bi ağrı olduğunu söyledi ve majezik verdi.gerçektende içtikten sonra yarım saat içinde ağrı denen bişey kalmıyo.

Ben de her ay majezik kullanıyodum ama bir süre sonra etki etmemeye başladı bence arada başka bir ağrı kesici de kullanmak lazım ki etkisi kaybolmasdın. bir de ben karnıma sıcak su torbası koyuyorum ama bunun da zararlı olduğunu söylüyolar. eğer kistin varsa çok fazla sıcaklık o kisti patlatabiliyomuş.doğru mudur acaba ya?

Oluyorum oluyorum karnım cok agrıyo uhuhu her ay aynı ezıyetsenağlama

o derdi bi ben bilirim bide allah her ay olup olup dırılıorum okula gıdemıorum baırıp caırıp sacımı basımı yoluorum resmen.
agrı kesıcı falan hıcbıse kesmıo benı ultrasondada bıse cıkmadı.her ay kabus benım ıcın allahım kurtar benı bu acıdannnnnnnnnn....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…