Sancılı Adet (Dismenore)

Allahin gucune gitmesin ama ben de her ay cok cekiyorum bu yuzden. belim ayri agriyor karnim ayri. bunlar da yetmiyor bacaklarima vuruyor agrisi. bu da yetiyor midem bulaniyor. yani hayatim felc oluyor her ay. ilk 2 gun muhakkak majezik ile ayaga kalkabiliyorum. sonra da dayanmaya calisiyorum hap icmemek icin. gercekten cok zor birsey... Allah yardimcimiz olsun...

bende bi tek ben varım sanıyordum bu dertden muzdarip.benimde çok sancılı oluyo ağlamadan geçirdiğim bi ay şükrediyorum majezikde olmasa mahvolurmuşuz bekarken herkes evlenince geçer diyodu şimdide çocuk olunca diyolar:))bıktım valla her ay aynı sıkıntı herşeyimi buna göre ayarlamak zorundayım çevremde hiç bişi hissetmeden adet olanlara nekadar özeniyorum.

Kizlar bende genc kizken cok sancili olurdum.Evlendikten sonra gecmisti ama son 3-4 aydir cok siddetli sancilaniyorum.Bacaklarima vuruyor sanci resmen. Cocuk olunca gecer diyolarmis, benim 3 cocugum var neden hala sancili adet oluyorum acaba.En kisa zamanda dr a gidicem.Bu sancilara dayanamiyorum artik.Neden sancilaniyorum acaba?Bunun bir sebebi olmali....

bazen kist ödem bazen dış gebelik bazen ise hormonal sebepten ...ve de üşütmekten ileri geliyor ..kızlar geçende acillik oldum ,dış gebelikten şüphelendi dr :KK43:(

merhaba ben yaklaşık olarak 10 yıldır adet sancıma bir çözüm bulamadım arkadaşlar beter bişey bu bayılma,kusma vücudumun kasılıyor bacaklarımlarım tutmuyor komaya giriyorum.ağrı kesici kas gev gevşetici iğne oluyorum tavsiye ederim dikloron ve muscoral artık 1. iğnenin etkisi geçtikten sonra yeniden devam ediyor ağrı 2.sini oluyorum.Geçenlerde gittiğim kadın doğum uzmanı bana öyle bişey tavsiye ettiki şaştım kaldım.kız olduğum için muayene edemedi tabiki.kızlık zarını belli bir yere kadar açmak ama bozulup bozulmayacağıyla ilgili bir garanti vermedi. tabiki böyle bir şeyi kabul etmedim.üstelik dr.bunun üzerine tez hazırlamış. sonuç olarak BUNUN BİR ÇÖZÜMÜ YOK.ya evleneceksin yada doğum yaptıktan sonra geçicek.

evlendikte nollduuu geçmedii işteeee
bu gün ilkkk günümmm ölüyorummmmmmmmmmmm
sancıdannnn
offf offffffffffffff
mazejik içiyorum az olsa akıntı kesiliyorrr bu yüzden içmimmm diyorumm ilaççç
ama dayanamıyorummmm
çok acı çekiyorummm yaaaa

merhaba ben yaklaşık olarak 10 yıldır adet sancıma bir çözüm bulamadım arkadaşlar beter bişey bu bayılma,kusma vücudumun kasılıyor bacaklarımlarım tutmuyor komaya giriyorum.ağrı kesici kas gev gevşetici iğne oluyorum tavsiye ederim dikloron ve muscoral artık 1. iğnenin etkisi geçtikten sonra yeniden devam ediyor ağrı 2.sini oluyorum.Geçenlerde gittiğim kadın doğum uzmanı bana öyle bişey tavsiye ettiki şaştım kaldım.kız olduğum için muayene edemedi tabiki.kızlık zarını belli bir yere kadar açmak ama bozulup bozulmayacağıyla ilgili bir garanti vermedi. tabiki böyle bir şeyi kabul etmedim.üstelik dr.bunun üzerine tez hazırlamış. sonuç olarak BUNUN BİR ÇÖZÜMÜ YOK.ya evleneceksin yada doğum yaptıktan sonra geçicek.

evlendim doğumda yaptım yok canım hikaye bunlar..geçmiyor..

ben yıllardır bırakın iğne olmayı serum yiycek duruma geliyorum her ay . bazı arkadaşlar doğurmak çözüm falan yazmış. hiç ilgisi yok. geçen sene doğum yaptım. her ay en az 4 gün dahada beter komaya giriyorum. artık psikolojim bozuldu. rahimini alalım düzelir deseler razıyım. sırf ağrı diil kusma tansiyon 4-6 larda . her ay 4 günüm ameliyat olmuş gibi , anlatamam çektiklerimi:KK43:

Oooooff offf bu nasıl kötübişidir yahuuu.... liseden beri her ay çektiğim eziyeti bir ben bilirim...
2 ayda bir acile giderim kızılayda serum takarlar başka türlü geçmez bu meret. Gitmesem de yatak döşek inleyerek yatarım. Mesela bu sabah oldum ben. Kaç tane ilaç içtim hala kıvranıyorum.. Hiç çıkmadım yataktan zor bela aldım bilg.ı kıvranarak oturuyorum artık alıştım yıllardır ama beter bişi ya....

Öğrendiğime göre normal doğumla geçiyor.. Sezaryenle filan geçiyormuş.
Ben normal doğurursam ölürüm valla. Yok bunun çaresi :1no2:

ben cok cektim bu acidan:) simdi sukur cok hafif geciyor yada hic aci yok ki bugune kadar her ay yatakta kivranarak gecerdi:KK43:( size tavsiyem civanpercemi cayi icin muthis iyi geldi banaa birde yaninda agri kesici alin hem rahatlatiyor uyku yapiyor hemde kanamayi sokturuyor...hemde 1kucuk poseti 1litre suyla yapiyorum acida olmuyor..bana mucize gibi geldi insallah sizde fayda gorursunuz..kaydirigubbakcemile5

Özellilleri : Tonik ve kabız yapcı, yumurtalık ve rahim ağrılarını dindirici, iştah açıcı, idrar söktürücü, safra artırıcı, ergenlik ve menepoz dönemlerinde sakinleştirici, adet düzenleyici, kan temizleyici ve dolaşımını düzenleyici, bağırsak kurtlarını düşürücü, Haricen; yara iyileştirici.

Faydaları

Çayının Faydaları

Mide rahatsızlıklarına, hazımsızlığa, soğuk algınlığına, öksürüğe iyi gelir.

Basur memelerine haşlanıp suyu kaşık kaşık içilirse faydası görülür.

Bayanların sancılı ve depresif gecen regl dönemlerinde,regl gecikmelerine, menopoz öncesi ve sonrası çekilen rahatsızlıklarda çok etkilidir.

Sinirleri kuvvetlendirir.

Boğmaca, kızamık, çocukların kemik rahatsızlıklarında çok faydalıdır.

Ateşi düşürür, iştahı açar.

Banyosunun Faydaları

Kadınların üreme organları için de pek çok faydası vardır. Rahim kanseri, çeşitli rahim rahatsızlıkları, yumurtalık iltihaplarında içilen civanperçemi çayları çok yararlıdır. Miyomlar ve beyaz akıntılar için, yarım banyolar tavsiye edilebilir.:eek:

ben cok cektim bu acidan:) simdi sukur cok hafif geciyor yada hic aci yok ki bugune kadar her ay yatakta kivranarak gecerdi:KK43:( size tavsiyem civanpercemi cayi icin muthis iyi geldi banaa birde yaninda agri kesici alin hem rahatlatiyor uyku yapiyor hemde kanamayi sokturuyor...hemde 1kucuk poseti 1litre suyla yapiyorum acida olmuyor..bana mucize gibi geldi insallah sizde fayda gorursunuz..kaydirigubbakcemile5

O ne bacım ya nereden bulacaz biz onu cokacimcoook

sabahtan beri Allahım yardım et noooluur diye yalvarıyorum.12 yasımdan beri bunu çekiyorum.evlenince gecer dediler altı aydır evliyim ama hala geçmedi.ağrı şiddetinde bile bi azalma yok.şuan bilgisayar kucağımda yatıyorum.su torbası koydum ayaklarıma belki biraz gecer die.ama nerdeee.allahım yokmu bi çaresi :KK43: bu civanperçemini gecenlerde duymustum çok yararlıymıs tabi o zaman bişeyim olmadığı için bi kulağımdan girdi öbüründen çıktı.akşama eşime gelirken aldırtıcam bakalım bi denicem.işe yararsa yazarım.

o ne mi yani civan percemi bir bitki turudur nette arastirirsan nereden temin edecegini bulabilirsin..eczaneden aktara kadar her yerde bulabilirsin ben y.disinda bulduysam sen tr.de hayli hayli bulursun..sancisiz gunler dilerimm:)))

arkadaşlar geçen gün felaketti sancım civanperçemi çayı kullandıktan sonra yazıcam demiştim.akşam altı gibi çayı içtim ayağıma su torbası koydum ve bir saat sonra sancım o kadar azaldı ki inanamadım çünkü yıllardır o kadar ağrı kesici kullandım ama çok az faydasını gördüm.normalde ilk gün felaket sancım olur ikinci günde az hafifleyerek devam ederdi.bu sefer ikinci günüm gayet rahat geçti.ama çayı iki saat aralıklarla içtim ilk gün.ikinci günde bir bardak içtim aslanlar gibi kalktım.evde birsürü temizlik yaptım :dance:
bundan sonra da adetim yaklaştığı zaman hemen içmeye başlıcam.kesinlikle bırakmam bir daha.tabi etkisi herkesin bünyesine göre değişir ama bende etkisi oldu.dünya varmış dedirtti.tabi sıcak su torbasının da etkili olduğunu düşünüyorum.herkese tavsiye ediyorum.bi deneyiinsüprizzzzzsüprizzzzzsüprizzzzz

cok sevindim banada cok iyi geldi...muzice gibi bisey ilacla icince uyutuyor rahatlatiyo sonrada biseyin kalmiyo ben her ay surnuyordum resmen:KK43:

Son düzenleme:
ÇOK KÖTÜ BİR AĞRI BU :kızgın: NEFRET EDİYORUM BENDE EVLENİNCE GEÇER DEDİLER GEÇMEDİ SADECE AZALDI ODA LAPAROSKOPİDEN SONRA MEĞER ŞİDDETLİ AĞRILARIM ENDOMETRİOSİZ DEN MİŞ DOKTORUM ÖYLE DEDİ.LAPAROSKOPİ OLDUM AZALDI SADECE AĞRILARIM AMA TAM GEÇMEDİ ONADA ARTIK NORMAL DİYORLAR AMELİYATTAN ÖNCE ADET DÖNEMİNDE YERLERDE KIVRANIRDIM İŞ YERİNDE HER AY REZİL OLURDUM senağlama AMA ŞİMDİ İDARE EDİYORUM İLACIM VAR ÇOK SANCILI OLURSA HEMEN ATIYORUM 1 TANE SADECE AĞRIMI KESİYOR AFEDERSİNİZ KANAMA DEVAM EDİYOR YANİ BAZI İLAÇLAR AĞRIYLA BERABER KANAMAYIDA KESİYOR BU ÖYLE DEĞİL.
BİDE SANCIM AZ OLUNCA ZAHTER ADAÇAYI GİBİ ÇAYLAR İÇİYORUM ONUNDA FAYDASI OLUYOR AZICIK.a.s

kızlar civanperçemi ve papatya süper iyi geliyor. ben bekarken ilaç bile yutamazdım. çünkü istifra ederdim. bütüngün ben hapyutarım geri lavaboya koşarım. aç kalırdım bütün gün. ama doğumlardan sonrta baya hafifledi. ve 5-6 ay önce civan parçemi denedim . adetten 2 gün önce başladım. günde 2 bardak içtim. olduğum günde içtim. ondan beri yok gibi birşey. ama arasıra genede hatırlatıyor kendini bu pis ağrı. papatya çayıda iyi geliyor. acı ama...karındaki acıdan iyidir. onuda günde 3 fincan içiyorum. hasta olduğum günler.civanperçemini 2 ay yukarıdaki şekilde denedim sancıya iyi geldi ama kanamayı azaltti. benden söylemesi.

cayla birlikte ilac alip;ayaklarini sicak tutunca sorun olmuyor..ben cok memnun kaldim bu kadar iyi gelecegini tahmin etmiyordum..

X