merhaba arkadaşlar bende yeni üyeyim. adım müge. malesef adet sancılarını bende çekiyorum. ağrının yanında üşüme (özellikle belden aşağı parmak uçlarıma kadar) terleme, halsizlik, mide bulantısı. hatta bazen öyle kötü oluyorumki hastaneye gidip iğne yaptırıyoruz. bende hep üzülürüm. neden benimkide herkes gibi normal geçmiyor diye. doktor çocuk yaptıktan sonra geçecek diyor kısmet bakalım. allahım herkese şifa versin........
aynen ben de bunu hep yaşıorum kıslar yaa..evlen geçer dediler evlendim hala geçmedi yaa tabii sanki biraz daha ağrısı azaldı ama azalması bile yetiyor bana,şimdi de doğum yaparsan diyorlar bunlar laf yaaaaaaa , haa olanlar da var tabi bünye meselesi...benim kıs iken bi hafta önceden belim ağrır adet olduğumda ise 3 gün yataklık olurdum , ne ilaçlar ne doktorlar ne aciller..hepsi bana az geliyordu düşünün..şimdi ise okadar yataklık olmuyorum ama olacağımın ilk birkaç günü belim yine ağrıyor ha diyorum ben adet olacağım bazen de olacağıma işaret etmesini seviyorum ama ..sonra adet olduğumda ise ayaklarımı sıcak tutuyorum bol bol sıcak su yapıp karnıma ve ayaklarıma koyuyorum sıcak torbayı..dr demişti karın ve ayaklar sıcağı sever diye etkisi oluyor haa ilaç da içiyorum ayrıca...ilk birkaç günü geçirene kadar ilaç içince anlamıyorum ..bi de böle pıhtı şeklinde geliyor benim onu vucudum attığında fena hissediyorum bu neden anlamadım dr vajinanın yapısından olabilr demişti bilemiyorum sizde de oluyor mu...geçmiş olsun hepimize
arkadaşlar ilk 12 yaşında adet oldum 25 yaşına kadar hayatım kabustu adet sancısı çekmekle kalmaz 10 gün boyunca yatardım hiç birşey fayda etmedi okadar yoğun olurduki hasta bezlerinden kullanırdım ince ped kullanan insanlara imrenerek bakardım nezaman evlendim doğum kontrol hapı kullandım bütün sıkıntılarımdan kurtuldum artık 5 gün oluyor ve artık ince ped kullanıyorum adet sancısına tarçın ve karanfil iyi geliyor
kızlar civanperçemi ve papatya süper iyi geliyor. ben bekarken ilaç bile yutamazdım. çünkü istifra ederdim. bütüngün ben hapyutarım geri lavaboya koşarım. aç kalırdım bütün gün. ama doğumlardan sonrta baya hafifledi. ve 5-6 ay önce civan parçemi denedim . adetten 2 gün önce başladım. günde 2 bardak içtim. olduğum günde içtim. ondan beri yok gibi birşey. ama arasıra genede hatırlatıyor kendini bu pis ağrı. papatya çayıda iyi geliyor. acı ama...karındaki acıdan iyidir. onuda günde 3 fincan içiyorum. hasta olduğum günler.civanperçemini 2 ay yukarıdaki şekilde denedim sancıya iyi geldi ama kanamayı azaltti. benden söylemesi.
valla bende öleyim canım adetliyken dışarı bile çıkmıyorum bu yüzden müthiş bi ağrılı gaz oluyo iğneler batıyo elim ayağım çekiliyo ben çok üşüttüğüm için öle olduğunu düşünüyorum bunun için bi doktora gitmedim hem nediyecem ki doktora çok gaz var desem güler heralde bilmiyorum neden oluyo ama yalnız değilsin canım
Benim de ö dönemlerde sancım fazla oluyor,gerçi sadece ilk gün ama o da fazlasıyla yetiyor arada mide bulantısı filan.Doktora gittim ilaç önermedi,daha sonradan kendi kendime Apranax denedim iyi geldi ama kesiyor bu seferde...
Öğrenciyim gerçi sancı olduğu zaman gitmiyorum okula ama iş hayatında ne yapacağım onu hiç bilmiyorum.
Ben kesinlikle ilaç kullanmıyorum canım o dönemde,çok zor oluyo ama kullanınca dengem bozuluyo -tatlicadiarzu-
kizlar size yeni kesfimi acikliyorum :
yesim tasi adet agrisini kesiyor gercekten. aldigim kolye agirdi diye boynuma takmamistim. karnimin üstüne koydum bugün. agrim baslayinca. ilac almadan bugünü geciridigime inanamiyorum. Allah'im ne mucizeler yaratiyorsun ya Rabbim. sükürler olsunnnn. agri cekenler deneyin mutlaka
kizlar size yeni kesfimi acikliyorum :
yesim tasi adet agrisini kesiyor gercekten. aldigim kolye agirdi diye boynuma takmamistim. karnimin üstüne koydum bugün. agrim baslayinca. ilac almadan bugünü geciridigime inanamiyorum. Allah'im ne mucizeler yaratiyorsun ya Rabbim. sükürler olsunnnn. agri cekenler deneyin mutlaka