Sancılı Adet (Dismenore)

ben de bu agrılar yuzunden dr.a gittim ultrasona girdim cok ufak bir kist goruldu ancak kanamayla atılabilir cinstenmis 3 ay sonra tekrar gel dedi bu agrılar normalmis beni ilk gun yataklara dusurecek kadar olmuyor ama yine de kıvrandıım zamanlar oluyor.ilac almakta bir sakınca yokmus ilk gun bir agrı kesici alınabilir gunluk yasantınıza devam edersiniz...sengözlerimebaksanab

merhaba kizlar bende agrili adet olanlardanim senelerdir sucu hep endometriozisde buldum agrilarin ondan oldugunu düsünüyordum masummus megersem yeni ögrendim rahmimde perde varmis ve agrilar bundanmis agrili adet görüyorsaniz ihmal etmeyin derim sebebini arastirin, herkese acil sifalar...

bende bugünün şanslılarındanım benim normalde ağrı çokta şiddetli olmuyodu.ama bugün bütün alt karnım davul gibi oldu bırakın yürümeyi doğrulamadım bile.normalde aralıklar 21 22 gün bu ayda öle oldu.ama gecen sefer 29 30 gün araylaydı.pffff bilmiyorum ama doktoroda gitmek istemiyorum stresten olduğunu düşünüyorum bu 1 2 hfta büyük stres ve gözyaşlarıyla gecti ve migren hastasıyım ondan mı ki bu ağrı :S

benimde çok ağrılı oluyo ama her ay değil 2-3 ayda bir o zamanda acile gidip bir iğne yaptırdığım zaman yarım saate kalmıyo rahatlıyorum ama o sancı geldiği zaman acile gidene kadar ömrümden ömür gidiyo ayyyyyyyyyyy içim ürperdi :1no2:

Bekardım ağrı felaketti. Evlendim yine felaket. Doktora da gittim. Bişey değişmedi. Bu benim kaderim sanırım

Bekardım ağrı felaketti. Evlendim yine felaket. Doktora da gittim. Bişey değişmedi. Bu benim kaderim sanırım

benimde aynen bekarken agridiginda evlenince gecer dediler evlendim halen gecmedi :1no2: dogum yapinca gecer dediler dogumda yaptim yine gecmediii, merak ediyorum septum alininca gececekmi diye :uhm:

kızlar mrb bende aynı durumdan muzdaribim amakötükedihüso ama bu ay duphaston dıye bı ilaç kullandım yanlış bilgi vermiyeyimyasakkelime ben ilacı geç adet göruyodm yani 2.5 ayda bir adet oldugum için kulandım doktorum verdi ve sancım çok az oldu sancılı adet kirstin belirtisi olabilecegini söyluyorlar doktorlar sositososito bi dr. danışmakda yarar var

arkadasım ben de kullandım duphastonu gecen ay bende kist olusmus tedavi icin verdi doktor ancak bu ilacı kullandıktan sonra adetim her zamankinden az miktarda geldi bilmiyorum belki de ilacla alakalı degildir fakat agrıyı azalttıgını ben de hissettim

CANIM BU GUN DR.RANDEVUM VARDI BU ILACIN SANCISIZ ADET GÖRMEMDE RÖLÜ OLDUGUNU SÖYLEDİ BENİMDE KİSTİM VAR HEMDE 3.5 CM ÇAPINDA 2 AY DOGUM KONTORL HAPI KULLANACAM KİRSLERİ ERİTMEK İÇİN AYNI ZAMANDA DA KİLO VERMEYE ÇALIŞACAMkaydirigubbakcemile2 AMA ÜZÜLME AZ ADET KANAMASI HAMİLELİGE ENGEL DEGL MİŞ BENDEDE BİR ARA OLMUŞDU DR. BÖYLE DEMİŞDİ yerimseniben UNUTMA SİTRES EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ:mymeka:

cnm gecmis olsun sana da aynen bana da duphastondan sonra gynelle dogum k. hapı verdi 3 ay boyunca ancak baska tanıdık doktora gittim hic gerek yok kullanma dedi dogum k. hapını 3 ay sonra ultrasona gir bakalım kendiliginden dagılmıs olur dedi ben de dogumk. hapını kullanmadım simdilik neyse su an adetim 29 gun sonra oldum...masallah bu sefer eskisi gibi geliyor kanama normal ve de cok sancım olmadı ilk gun sırnaşık şey

her ay sancıdan kıvranmaktan nefret ediyorum...sıcak su torbasıyla dolaşmaktan da nefret ediyorum :S

benimde bekarken çok sancılı oluyodu adetim..doğumlardan sonra kalmadı çok şükür ...

ya yokmu bitkisel bi çözümü bunun ilaç kullanmak istemiyorum.. her ay ağrı çekmek bide beraberinde miğde bulantısı çooook zor gerçektenn :a015:

KIZLAR BENİMDE ACAYİP AĞRILI OLUYOR ADETLERİM 1 GÜN ÇOK AĞRILI DİĞER 7 GÜN HAFİF AĞRILI DEVAM EDİYOR BIKTIM ÇOCUK YAPINCA GEÇİYOR DİYORLAR HEMEN YAPMAK İSTİYORUM ODA OLMUYOR :1closedeyes:

kızlar benimde sancı problemim varsenağlama benim 1.günü çok sancı çekiyorum.mecburen ağrı kesici içiyorum ve bugünde malum gün ve 2 tane ağrı kesici içtimsenağlama onlarıda içmesem zaten yataklara düşerimmm..bide akıntı problemim var doktora gittiğimde alttan muayene dedi :1shok:bende yaptırmadım bi daha da gitmedim

ah ah bende yıllardır çekiyorum bu sancıyı. evlenince geçenler varmış, ben 1,5 yıldır evliyim ama hiç bi degişiklik olmadı. bakalım yaza bebek düşünüyoruz, inşallah doğumdan sonra geçer. gerçi annemin hala çok sancılı oluyor o yüzden çok umutlu değilim. şimdilerde bide baş ağrısı başladı. bende de annemde de ilk günler karın, bel, bacak ağrısı son günler baş ağrısı, sanırım buna adet migreni deniyomuş. böyle bi sorun yaşayan var mı siz neler yapıyosunuz bunun için.... kadın olmak çoook zor.

Kendi tecrübelerimi paylaşayım
Adet gelmeden 3-4 gün önce vişne suyu içiyorum, çikolata yiyorum. Ağrılarım çok az oluyor. Bunun nedeni nedir tam olarak bilmiyorum ama ben de işe yaradı

dediğin gibi bnmde bel,karın bacak agrısı oluyor..ve bnm agrılarım en az 3 gün sürüo senağlama

sancili adet olan kadin cocuk yaparsa o sancilardan temelli kurtuluyo. Sancili adet goren cocuk dogururmu diye soruyosan tabiki CATIR CATIR

annem (3), teyzem(2) dogum yapti.ablam(2) dogum 2 de dusuk yapti. hala sanci cekiyorlar her ay. hepsi evlenmeden once de siddetli sancilar yasarmis. 13 yasinda regl oldum 16 yasina kadar sanci neymis bilmiyordum. 16 yasindan beri dayanmasi mumkun olmayan hatta bazi aylarda bayilmaya sebebiyet veren agrilar yasiyorum.:a015:
(ilk gunden itibaren adetlerim hep duzenli hatta saati sasmaz)
evlenene kadar hic doktora gitmedim bu sancilar icin. evlendikten sonra ise esimin zorlamasiyla gittim doktorum hic birsey olmadigini, rahim ve yumurtaliklarimin cok saglikli oldugunu soyledi ve dogumdan sonra sancilardan kurtulma sansim oldugunu soylesede ailemdeki kadinlarin hepsine doktorlarin aynisini soylemis olmasi ve hicbirisinin sancilarinin gecmemis olmasi doktorumun soylediklerine inanmami zorlastiriyor.:çok üzgünüm: adet sancisi yuzunden doktora giden gorumcemin kullandigi ve tamamen agrisini geciren dogum kontrol hapinin aynisini
10 aydir kullaniyorum adet sancima hic bir faydasi olmadi
yillardir adet gunum yaklastikca yasadigim endiseyi anlatmam mumkun degil:1shok:
keske bir cozumu olsa da hepimiz kurtulsak:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…