Sancılı Adet (Dismenore)

İndicator kusura bakma nick ini yanlış yazmışım,forumda biraz yeniyim de ...:KK1:

Kızlar ben de son iki aydır inanılmaz sancılı geçiriyorum. Normalde ağrım olurdu ama bukadar dayanılmaz boyutlara hiç ulaşmamıştı. Gece 22 de yattım saat 3 te dayanılmaz bı ağrıyla uyandım. Ertesi sun sabah 6 ya kadar nerdeyse 2 gün uyumadım. Daha Haziran bası doktordaydim hersey çok iyi demişti. Hiç anlamıyorum hiccccc. Kadin olmak zor :KK43:

Kızlar ben de son iki aydır inanılmaz sancılı geçiriyorum. Normalde ağrım olurdu ama bukadar dayanılmaz boyutlara hiç ulaşmamıştı. Gece 22 de yattım saat 3 te dayanılmaz bı ağrıyla uyandım. Ertesi sun sabah 6 ya kadar nerdeyse 2 gün uyumadım. Daha Haziran bası doktordaydim hersey çok iyi demişti. Hiç anlamıyorum hiccccc. Kadin olmak zor :KK43:

selencano umarım ilerleyen zamanlarda ağrıların daha da azalır. Bende ağrım için doktora gittiğimde, bende kist olduğunu, fakat bu kistin herhangi bir zararı olmadığını, regl döneminde onu dışarıya atacağımı söylemişti. Bir sonraki ay kontrole çağırdı. Kontrole gittiğimde herhangi bir sorunun olmadığını, kistin atılmış olduğunu söyledi. Velhasıl ağrım geçti mi , geçmedi. Ağrıkesici alıyorum, bir şekilde hafifletiyorum. Annemle bu konuyu paylaştığımda, onunda gençken ağrısı olduğunu, hatta teyzelerimde de ağrılar olduğunu söylemişti. Ben bu işin biraz da genetik olduğunu düşünenlerdenim.

Rutin kontrollere devam ! ..

acı seviyesini neye göre ölçeceğiz belki benim ağrım bana fazla geliyor fakat normal adet ağrısı

sarımsakk-limon sosu içtikten sonra ağrı sızı kalmadı kki ben iğne yapı ancak biraz rahatlıyordum önceden...

taam olarak tarifini verirmisin bizmlde paylas
kaderdasiz sonucta nasil kulnildiginin faln bkliom:KK31:

Selam kızlar,
Benim sancılarım aşırı oluyordu.. Hep acile gidiyordum.
Şimdi evlendikten sonra yasmin doğum kontrol hapı kullanmaya başladım.
Hapla birlikte hem kanama süresi azaldı hem de ağrılarım azaldı.
Bu hap bana çok iyi geldi :)

Benim de adetlerim sancılı geçiyor!
Yataklık oluyorum, bir iki gün işede gidemiyorum!
Bacaklarım şişiyor!
Sancılar yetmiyormuş gibi fazladan kanda kaybediyorum! Tuvaletten cıkamıyorum!
Yüzümde renk diye bir şey kalmıyor!

Kesinlikle ya yok mu bunun bir çaresi bıktım artık..

Adetimin ilk günü odama bi kapanıyorum ağrıdan inliyorum resmen.Ne hal kalıyo ne derman.Sıcak ütü koyuyorum karnıma az alıyo agrısını.Buscopan içiyorum ben günde 3 tane filan kesmıyo cünkü. Üstüne mide bulantısı da cabası.21 yasındayım daha okuyorum calısmaya baslayınca ne olucak bilmiyorum. :KK14:
Kadın olmak neden bu kadar zor ki neden bu kadar yük var üstümüzde sanki

Selam kızlar,
Benim sancılarım aşırı oluyordu.. Hep acile gidiyordum.
Şimdi evlendikten sonra yasmin doğum kontrol hapı kullanmaya başladım.
Hapla birlikte hem kanama süresi azaldı hem de ağrılarım azaldı.
Bu hap bana çok iyi geldi :)

bende dün ilk kutumu bitirdim. doktor ağrılarım azaltacağını söyledi fakat ben ilacı aldığım süre boyunca kanama ve karın ağrısı çektim (eskisi gibi şiddetli ağrı değildi). ilk aydan azaltmış mıydı senin ağrılarını?

Psikolojik hassasiyeti bir tarafa bıraktım(ki aslında bırakılacak gibi değil), fiziksel olarak çok etkiliyor.

Ateş basması
Mide bulantısı, bazen kusma
Ishal, gaz, şişkinlik
Bulanık görme(buna da bir kendimde rastladım, başka yaşayan var mı?)

Bu kadar mı etkiler hormonlar, ne duygu durumu kalıyor ne vücudumda hal kalıyor.

Hele o ağrı..
Karın, bel, kalça, bacak, üstüne de baş ağrısı :-)
Ağrım varken de oturamam, yatamam hiç.

Zor geçiyormuş, tekrar fark ettim.

bende inanmadım başka doktora gittim oda aynısını söyledi :KK43: rahim tersliği gebeliğe engel deil diolar ama korkuo insan yinede. ne çekiosak biz çekiorz ya :) adetimiz sancılı olur pskiolojmz değişir :) kadın olmak zooooorrr :)

merak etmeyin o terslik bende de var hamilelikte bi sorun olmuyor yaşadım bizzat :)

bende kendimi bildim bileli adet olunca ölüp ölüp diriliyorum kaç kere doktora gittim hiç birşey yok. evlenince geçer dediler evlendim geçmedi. çocuk olunca geçer dediler 5 aylık normal doğum yaptım yine geçmedi doğum kontrol hapı kullanırken 7 günlük arada olan kanamada da geçmedi hep şiddetli ağrı bacaklarıma vuruyor ne birşey yiyebiliyorum ne yapabiliyorum, nefes alırken bile ağrım artıyor sanki. bir sürü ilaç denedim burada sizin saydığınız ilaçların hepsini denemişimdir ama faydası yok. şu anda tilcotil ve buscopan kullanıyorum çocuktan önce biraz hafifletiyordu ağrımı ama şimdi onlarda fayda etmiyor. belki başkalarında çocuk olunca falan geçmiş olabilir ama bende geçmedi neyse Allah beterinden korusun diyelim

Psikolojik hassasiyeti bir tarafa bıraktım(ki aslında bırakılacak gibi değil), fiziksel olarak çok etkiliyor.

Ateş basması
Mide bulantısı, bazen kusma
Ishal, gaz, şişkinlik
Bulanık görme(buna da bir kendimde rastladım, başka yaşayan var mı?)

Bu kadar mı etkiler hormonlar, ne duygu durumu kalıyor ne vücudumda hal kalıyor.

Hele o ağrı..
Karın, bel, kalça, bacak, üstüne de baş ağrısı :-)
Ağrım varken de oturamam, yatamam hiç.

Zor geçiyormuş, tekrar fark ettim.
aynen bende hepsini bire bir yaşıyorum bulanık görme dahil.Allah yardımcımız olsun:)

yıllarca bende aynı şeyden şikayetçiydim. 3 yıl boyunca, önceleri yasmin son 1 yılda da yaz 24+4 adlı ilacı kullandım.doktor tavsiyesi ile yakın zamanda ilaç içmeyi bıraktım ve ağrılarımın eskisi kadar olmadığının farkına vardım.ağrı hiç olmuyor değil ama eskiden hastane kapılarını aşındırırdım. şimdi ise sadece ağrı kesici içerek gündelik hayatıma devam edebiliyorum.doktorum izmir de meltem serter yünten.

kızlar aynı dert bende de var.. kendimi bildim bileli sancılı adetim olur. ki ben doğum yaparken bile bu kadar sancı cekmedim. son 2 yıldır 6 ayda bir adet görmeye başlamıştım doktora gittim önce farlutal verdi adetimin olması için sonrada diane doğum kontrol hapına başladım. o hapla beraber olan sancım hepsinden daha fazlaydıı ki acillik oldum serum, iğneler anca kesti ağrımı.. 2 ay kullandım diane yi aynı sancılı oldu. baktım olacağı yok bu kez aydın nysa kadın doğum hastanesine gittim. orda sımer testi yapıldı bişey yok.. ama kan değerlerim 5 düşmüş bu kezde venofer serum verdiler. sancılı adet olduğum için bu kez de doktor duphaston verdi. valla nolcak böle bilmiyorum nereye varcak bakalım bu işin sonu. 6 ayda bir adet oluyoken kanım bu kadar düşmüyodu. 2 ay üst üste oldum 5 e düştü şimdi yine olcak yine kandeğerlerim düşcek napcam bakalım.... :KK5:

evlenmeden önce benim de reglim korkunç sancılı geçerdi. ama evlenince özellikle ilk doğumun ardından tamamen geçti. bir de ben çok kansızdım.hamilelikte serumlarla demir takviyesi aldım. şimdi düşününce kansızlıktan da olabilir belki diyorum...

X