Sancılı Adet (Dismenore)

Benim de her ay başıma bela olan bir ağrı. Doktor bana ağrı kesici iğne verdi. Artık her ay iğne yapılıyorum. 15-20 dakikada ağrım geçiyor. Doktorunuzun önereceği bir ağrı kesici iğne yaptırmanızı tavsiye ederim. Yoksa hapla filan geçecek ve çekilecek gibi bir ağrı değil bu...

bugün yani ayın 17 sinde hasta oldum ve haziranın 18ine ve 26sında sınavlarım var şimdi gelecek ay adetim 18 ine gelirse diye korkuyorum çünkü ağrılı geçiyor ve o zaman soruları çözemem sizce geciktirici tarzı bir şey mi kullanayım yoksa böyle ağrı kesici tarzı bir şey mi alayım yanıma çok önemli benim için

ben evlenmeden önce bu kadar ağrılı ve mide bulantılı geçirmiyodum ilk 2 gün yataktan çıkamıyorum.oysa çevremdeki herkeze tam tersi olmuş evlendikten sonra rahatlamışlar.

bence ağrı kesicilerle idare etmeye çalış ağrın başlamadan hemen önce al ki iyi tesir etsin. geciktiriciyi çok özel günlerde kullanmamızı tavsiye ediyolar mesela düğün veya balay gibi. nede olsa hormonlarla oynuyoruz...

Bence ağrı kesici kullanmak daha iyi.
Tatil için geciktirici kullanmak istemiştim biraz araştırdım doktorumla da görüştüm.
Adetten (hatırlayamıyorum) bilmem kaçgün önce başlanıyor ve devamlı yutulan bir hap.Günde 3 defa.Karın,göğüsler şişiyor,pms etkisini maksimum düzeyde hissediyorsunuz.
Sanırsam düzen de değişebiliyor.Kıvamı,rengi de.

peki ağrı kesicisi sınavda uykumu getirir mi bide bi hafta önceden mesela aspirin falan içsem daha önce gelebilir mi

Ben Apranax kullanıyorum öyle bir sorun yaşamadım.
Aspirin hiç almadığım için bilmiyorum prospektüste yazar ama yan etkiler bölümünde uyku yapıp yapmadığını.

yani bilmiyorum çok kararsızım yaaa bu sınav benm çok önemli ve bu yüzden çok korkuyorum ya ilaçlara rağmen ağrırsa ve yapamazsam diye psikolojim bozuldu,moralim bozuldu ne yapsam bilniyorum fakat geciktirici kullanınca da galiba sonradan pişman olunuyormuş,düzen bozuluyormuş galiba bi de daha çok sancı çekiliyormuş okuduklarıma göre

kızlar benımde adetim ağrılı gecıyor fakat bir doktordan şunu ögrendım ağrı kesiciyi başlarken değil hissettiğiniz anda alırsanız fazla ağrı olmuyor ben 14yıldır felden flash kullanıyorum kesınlıkle diğer ağrı kesicileri beğenmedim ve her ay ağrıyı hafif hissettiğimde hemen alıyorum ve fazla ağrım olmuyor ki benım ağrım baya olmasına rağmen

benimde cok sancili adetlerim olurdu hatta hastaneye kaldirilip damardan buscopan vermeden duzelmedim ama dogumdan sonra cok cok azaldi.sanirim dogum yapmak ise yaradi bu konuda

Benim ağrımın yanısıra midem bulanıyor ve bağırsaklarım bozuluyor. Psikolojikmi yoksa adetle ilgili birşey mi bulamadım...

Benim ağrımın yanısıra midem bulanıyor ve bağırsaklarım bozuluyor. Psikolojikmi yoksa adetle ilgili birşey mi bulamadım...

adet döneminde olabiliyor öyle şeyler, ben de çok sık tuvalete çıkıyorum. önemli bir şey değildir ama.

benim de adetlerim çok sancılıydı, acı eşiğim yüksek olmasına rağmen ağladığım olurdu. doğum kontrol hapı kullanmaya başladım doktorumun tavsiyesiyle, inanılmaz azaldı, üşütmediğim sürece hissettirmiyor kendini. aslında "doğum kontrol hapı" isminden korkmayıp doktora danışarak herkes kullanmalı bence. hatta buradan bu ilaçların formülünü geliştiren herkese de öpücüklerimi yolluyorum.

kızlarrr benmde ağrım çok oluyordu. ağlıyordum ağrıdan. doktora gittim ewli olmadığım için alttan ultrasona bakamadı sonra normal ultrasona girdm karından baktılar ve rahmin ters dedi doktr. naparsan yap geçmicek ağrı dedi. . çok üzüldm ama elimden bişi gelmiyor. ilerde ya çocuğum olmazsa die çok korkuyorum

Ben de eskiden acile gidip iğne olana kadar sancı çekerdim çok felaket ha şimdi ağrısız mı? hayır gene var ama
süresi kısaldı eskiden öğen 12den gece 4e kdar ağlayarak geçiridim şimdi doktordan sonra sancılar aynı ama
süresi 3 saat falan.. Artık acillik olmuyorum. 6 ay hap kullandım düzenli oldu şimdi gene düzensiz.

Ya bilmiyorum katılır mısınız ama ben yediklerimizle de alakası olduğunu düşünüyorum sancıların. Genelde istifra
ederim ben adetin ilk günü abur cubur çok yediysem onları çıkartıyorum zaten ilk gün akşama kadar bişi yemiyorum
sonra adet boyunca midem iyi olmuyo abur cubur yemiyorum yoğurt ii gelio. İlginç olan o her ay sancım olmuyo bazı aylar
hıçbişi yokmuş gibi ama. Bence nedenler şunlar, o günlere yakın üşütmek, abur cubur boyalı katkılı gıdalar yemek,
düzensiz beslenme, sinir stres. Bi de evliler bana evlenince geçer diyor. Rahim büyümek istiyormus :S ne derece
doğru bilemem :)

Hap almıyorum majezik kafa bölgesi için demiş geçen eczaneci ben de majezikçiyim ama şu an 4. günümdeyim
ilk günümde karın ağrısı için bi hap verdi iki tane aldım ii geldi çok şükür.

Bir şey daha eklemek istiyorum, böyle radikal şeyler söyleyince doktorlar ben hemen inanmıyorum artık. Kesinlikle ikinci ve farklı doktora gidin. Rahim ters dönmüş diyen arkadaşım başka doktora da git bence canım. Benim yakın arkadaşıma boş gebelik dedi doktor, hemen almalıyız demiş. Başka doktora gittiler çocuk varmış. Şimdi bebeğimiz 8 aylık :) O yüzden 2.yi kesinlikle yapın. Yaşanmış bir olaydır. Hepinize sağlıklı sıhhatli günler diliyorum arkadaşlar.

bende inanmadım başka doktora gittim oda aynısını söyledi rahim tersliği gebeliğe engel deil diolar ama korkuo insan yinede. ne çekiosak biz çekiorz ya :) adetimiz sancılı olur pskiolojmz değişir :) kadın olmak zooooorrr :)

aynı derttten hala muzdaripim..lisede ,üniversitede devamsızlıklarımı kullanmazdımki; hakkımı sancı çekiyorken kullanayım diye. evlendim ,anne oldum ama hala dertliyim.ağrı kesiciler iyi oluyor ama o da kesiyor.. bundanda hoşlanmıyorum.. kıvrım kıvranıyorum işte,alıştık zaten.çekenler bilir bu ağrıyı

böyle bir ağrı modeli dünyanın hiçbir yerinde yoktur herhalde , elin kesilsin daha çok dayanırsın o acıya, kramplar , şiddtli kasılmalar ben bunun için dünyanın doktoruna gittim hiçbir işe yaramadı maalesef evlenince geçer dediler birliktelik yaşadığında o da oldu ama yine geçmedi şimdide bebeğin olsun öle geçer diolar bakalım çocuk mu yapsam ne :) işe yarar mı çocuk ?

benimde adetlerim çok ağrılı geçer 2 gün yatağa bağmlı kalırım ve iğne dışında hiçbir ağrı kesici etki etmiyor.bitkisel tedaviler bile denedim ama hiçbi fayda etmedi.doğum kontrol hapları biraz kesiyo ağrıyı ama onlarda kilo yapıyo tabi...

evet hanımlar bu konuda benimde çok büyük sıkıntım var çok ilaçlar kullandım çok doktorlara gittim fayda yok fakat size şunu önerebilirim ve ben bu şekilde rahatladım son zamanlarda sancılanıpta gece yarısı gittiğim hastane doktorunun önerdiği bir arveles ağrı kesici adetim gelmeden 4 yada 5 gün öncesinden içiyorum günüm gelene kadar,geldiği zaman inanın bana eskisi kadar şiddetli geçmiyor ve 1 - 2 gün yine devam ediyorum o kadar onunla birlikte sıcak su torbası koyuyorum ve rahatlıyorum ben bayılma derecesine geliyordum kıvranmaktan ölüyordum neredeyse kusuyordum bacaklarım uyuşurdu ama arveles sayesinde bundan kurtuldum diyebişlirm deneyin hak vereceksiniz ve bana bu ilacı öneren doktor dan allah razı olsun her hasta olduğum zaman doktora dua ediyorum.

sancıya son...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…