Sancılı Adet (Dismenore)

Benim ağrımın yanısıra midem bulanıyor ve bağırsaklarım bozuluyor. Psikolojikmi yoksa adetle ilgili birşey mi bulamadım...

aynı şeklde.... benmde mide bulantısı, bağırsak bozulması ve şiddetli kramplar... kendimi yakacak derecedeki sıck suya giriyorum.... onun acısı kramplarn verdiği acıdan daha az geliyor... geçen ay hem kustm hem karn ağrısı... bir yandan ağladm... başm döndü... titremeye başladm... 10 dk fln sürdü bu nöbet... sonra sadece karn ağrısına döndü ona bile şükrettm....

bazıları hiç hissetmiyo bile ya....sebebi ne acaba..

Hatta o hissetmeyenlerden bazıları cektiğimiz acıyada inanmıyorlar abarttığımızı sanıyorlar
Annanem bidefasında, iş yapmamak için bahane buluyo simdiki kızlar ağrı sancı yok demisti

off ama yaa bu 25 mesaj 100 mesaj kısıtlaması sıktı beni salak saçma her konuya mesaj yazar oldum.

hayatımda ilk defa dün çok fena oldum. ne ilaç fayda etti ne sıcak su torbası.. sanki biri elini sokmuş orayı sıkıp sıkıp bırakıyor, midem bulandı, bacaklarım uyuştu, belim ağrımaya başladı... bu kadar kötü olmamıştım hiç. doktora gitmem gerek sanırım kist vs olabilir...

benimde belim karnım çok ağrır bi gün doktora majezik yazdırcaktım zaten bi çok kadın bunu kullanıodur heralde çok sık içiomusun dedi bende migrende olduğu için çok az başım ağrısa hemen içerim.bukadar çok kullanma böbreklerde yağlanma yapıo zararlı falan dedi bende yarım içiorum artık dayanmaya çalışıorum ama anlatılamıcak bi ağrı ya kıvranıyorum resmen oturamıorum

bayanlar sancili adetin tek caresi cocuk benimde sancili idi tanidigim gorduyum cevremde ayni sekilde cocuktan sonra geciyo her ay yataga yatan arkadasim vardi dogumdan sonra hic birseyi kalmadi ben dogumdan sonra adetimin birden geldiyini gorunce sasirdim oysaki iki hafta oncesi ben geliyorum diye haber verirdi yani diyeceyim en iyisi bir cacuk anca o sizi kurtarir

benim de evlendikten sonra kesildi, rahim ağzının darlığındanmış benim sancılarım.rahim, dökülen rahim duvarını dışarı atmak için fazla kasılıyormuş.kıvranırdım sancıdan bağırsaklarım bozulurdu, kusardım, ağrıdan titreme nöbetleri gelirdi. çok üşürdüm, belim karnım ve vajinam ağrırdı. evlendim sancı falan kalmadı, sadece adet öncesi hafif bel ağrım olurdu. doğum yaptım o da kalmadı, şimdi adet olduğumu farketmiyorum bile... çeken bilir, allah kimseye yaşatmasın....

Bu ağrılar yüzünden ne sınavları kaçırdım ben. Bir hafta öncesinden civanperçem çayı içmeye başlardım sonra taze zencefil çayı içerdim voltaren fitil arveles ağrı kesici buscopan iğne kabus gibi.Bugün 4.kez doktora gittim herhangi bir sorun yokmuş.Agnucaston isminde bi hap verdi ağrıyı büyük ölçüde azaltıyormuş.Kullandıktan sonra sonuçları yazarım bayanlar.Birde remifemini araştırın ben kullanmayı düşünüyordum ama doktor bunu verince buna başlıcam artık.

agnucaston gerçekten çok iyi geliyor.ben üç ay kadar kullandım gerçekten ilk ayımdan itibaren ağrıyı yok denecek kadar aza indirdi.ama bırakınca eski haline geri döndü ağrılarım.ayrıca bu hap ile hamile kalmanında kolaylaştığını okudum birkaç yerde.inşallah şifa olur...

Öldüm ben bugün ağrıdan
Bayılmak istedim o kadar dayanılmazdı ki
Okulda hastalanırsam mutlaka eve geliyorum babam her ay gelip beni alıyor çok kötü bi durum
Bir de baş dönmesi mide bulantısı yapıyor bende
Hatta geçen ay bayılmıştım hem ağrıyodu hem başım dönüyodu
Berbat yaa offffff

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben 22 yaşındayım..9yıldır adet görüyorum fakat hep düzensiz..Her ay 3gün 5 gün eskiden 10günüde bulurdu böyle sarkmalar yaşıyorum.Birde ilk gün çok ağrım oluyor.Ağrı kesici almak zorunda kalıyorum.Sizce önemli bi problem varmıdır?? Doktora gitmelimiyim??

Bende çok sancılı bi şekilde adet oluyorum 2 3 tane ağrı kesici (apranax) ile anca geçiyor ağrılarım bi iki ay öncede apandistim patladı diye hastaneye götürüldüm ama yumurtam çatlamış (her ay mutlaka çatlarmış benim ki çatlamamış büyümüş o yüzden şiddetli sancıyla çatlamış) ultrason falan çektiler eğer kist olsaydı görülür müydü ?:18:

çok fenayım ilaç içtim faydasını göremedim ...bugün oldum öldürüo beni oof oof

Yıllardır apranax kullanırım. Hemen geçirir ağrılarımı. Ama onun arkasından da 2 hafta mide ağrısı çekiyorum. Hangisinin ağrısı daha kötü bilemedim. Mide ilacıyla birlikte almama rağmen midemi mahvediyor bu ilaç. :26: Yerine etkili başka bir ağrı kesici bulmam lazım.

arkadaşlar dolarex öneririm öyle hemen aklınıza kist felan da gelmesin benim de senelerdir ağrılı olur ama elhamdülillah ne yumurtalık da ne de rahim de bi problem yok dr ayrıca da herkesin evlenince geçiyor doğumda da geçmiyor çok tanıdığım var hem evli hem çocuklu yaşı da olmuş 45-50 hala sancı çekiyor

............................................................................................................................................

benimde adetlerim hep ağrılı olur.. özellikle ilk ün ve son gün evet garip ama son gün..bende majezik le atlatıyorum..kaç kere doktora gittim. bazı vücutlar yapar diyorlar..ama çok merak ediyorum neden böyle ağrılı oluyor acaba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…