Sancılı Adet (Dismenore)

Son iki seferdir bulantıyla da geçiriyorum.İki senedir böyle değildi.Birşey yiyemiyorum ki hap yutayım.:KK14:

kızlar ilk 2 gun bende cok şiddetli ağrı yasıyorum su anda yasadıgım gibi:KK25:ama psıkolojık ilaçta yutamıyorum tesirli bir surup agrı kesıcısı öneri olan varmıı:26:

kızlar ilk 2 gun bende cok şiddetli ağrı yasıyorum su anda yasadıgım gibi:KK25:ama psıkolojık ilaçta yutamıyorum tesirli bir surup agrı kesıcısı öneri olan varmıı:26:
canım ben majezik onerıyorum.. kucuk mavi draje.. gunde en fazla 3defa ıcebılıyosun zaten.. 100mg ama dedım gibi çok tesirli...
bugun kadın dogumda randevum vardı,doktoruma sordum mazejık kullanıyoruım bı sakıncası yoktur umarım dıye..doktorum kesınlıkle bi zararı yok,,gönül rahatlıgıyla kullanabilirsin dedi bana .. senınde aklında olsun.

canım ben majezik onerıyorum.. kucuk mavi draje.. gunde en fazla 3defa ıcebılıyosun zaten.. 100mg ama dedım gibi çok tesirli...
bugun kadın dogumda randevum vardı,doktoruma sordum mazejık kullanıyoruım bı sakıncası yoktur umarım dıye..doktorum kesınlıkle bi zararı yok,,gönül rahatlıgıyla kullanabilirsin dedi bana .. senınde aklında olsun.

canım onun şurubu varmıkıı hap yutamıyorumm:KK30:

kıslar benimde sancılı oluyordu baya hemde bekarken..evlenince gecer dediler..ama geçmedii sadece öncesen iki gün aralıksız agrırdı şimdi bi gün agrıyor...önceden evlenince gecer diyorlardı şimdide normal dogum yapınca gecer diyorlar:)ki sezeryanla yaparsam yaparım:=)ondan bu agrılarla yaşıycam sanırım..majezik kulanıyorumm abaya geçiriyor tavsiye edeirm:)

canım onun şurubu varmıkıı hap yutamıyorumm:KK30:
himmm... hapı suda eritip içebilirsin canım ..
benımde esım hap içemiyordu kesınlıkle bizde suda eritip öyle verıyroduk , apandist ameliyatından sonra hap kullnamaya basladı alıstı belkıde bılemıyorum.

maalesef benımd basımda aynı sorun var hem aadet oncesı donem hemde adet donemım cok kotu gecıyor asırı derecede sınırlı oluyorum ve herseye aglıyrum agrılarım cok azla oluyor bunun yanında mıgenım var ve bunuda tetıkledıgı ıcın basım cok sıddetlı agrıyor ve kanamma fasla oldugu ıcın kı maalesef anemımde de var bas donmelerını cok yasıyorum ....keske bunların bırazını erkeklerde yasasa
o zaman kendımı daha ıyı hıssedebılrdım belkı:KK4:

kızlar adet sancısı dayanılmaz boyutta olanlardanım. sadece doğum kontrol hapı kullandığım zamanlarda ağrım olmazdı. adet süresi de 3-5 gün olan biriyim, ilaç aldığım an geçiyor ama adetim de kesiliyordu. Majezik çok etkili bir ağrı kesici ancak benim adetimi kesti. Ama ilaç yerine doğal çözüm daha akla yatkın bence. Ben adetimden birkaç gün önce kekik içtim, adetimin ilk günü de adaçayı içtim. İnanılmaz faydasını gördüm. Adetim hemencecik söküldü. Normalde yerlerde sürünecek kadar çok ağrım olurdu. Bir deneyin derim. Tarifi için:
Kekik için: Bir büyük bardak sıcak suya 1-1.5 tatlı kaşığı kekik ekleyin. Bardağın üstünü kapatın ve 8-10 dk demlemeye bırakın.
Adaçayı için: Büyük bir bardak sıcak suya birkaç tutam adaçayı yaprağı atın, aynı şekilde bardağın üstünü kapatın ve 10dk demlemeye bırakın.
Adaçayı, kadınlık için mucizevi bir bitki imiş zaten. İçinde bolca kadınlık hormonu barındırmaktaymış.

evlenince geçer demelerinin nedeni doğum kontrol hapı içince geçmesidir. benim de önceden çok sancılı oluyordu ama evlenince doğum kontrol hapı kullanmaya başladım 9 aydır hiçbir sancım yok

evlenince geçer demelerinin nedeni doğum kontrol hapı içince geçmesidir. Benim de önceden çok sancılı oluyordu ama evlenince doğum kontrol hapı kullanmaya başladım 9 aydır hiçbir sancım yok

bende öyle umdum hep,ama evlendim hiçbir değişme olmadı.
Hatta tam tersi daha da şiddetli ağrılarım :KK53:

Merhabalar,
bende bu problemden yana çok dertliyim..21 yaşındayım ama şöyle başkaları gibi rahat geçirdiğim tek bir âdet günüm olmadı..ilk oolduğum zamanlar hap içerdim ama artık onu da yapamıyorum..çünkü istifra,ishal gibi ek problemler de yaşıyorum..
Gelmeden birkaç gün önce bel-kasık ağrıları,olduğum gün ölüm..Ağlayarak anneme yalvardığım günler olurdu beni kurtar diye..Kendimi kaybedip bayıldığım da oldu bir iki defa..O dereceyim yani.. :KK43:
Şimdi kanama başladığı an Voltaren fitil kullanıyorum..Ancak bu şekilde ağrıdan kurtulma yolunu buldum.
Ama sürekli aklıma takılıyor;ileride çocuk olmaması gibi bir problem yaratır mı?
İlaç neticede..Herhangi bir şekilde acısı çıkacaktır ama annelik gibi güzel bir duygudan beni mahrum bırakacağını düşündükçe ne yapayım diye çok düşünüyorum.. :KK43:
Dayanamıyorum onu kullanmazsam ne okuluma gidebilirim ne de başka birşey..Erkek arkadaşımdan bile saklayamıyorum o acıyı düşündükçe bile hissediyorum vücudumda off..
Ne yapayım siz söyleyin..Takip ediyorum benden çok daha tecrübeli,evlilik hayatı olan ablalarım çok ilgili davranıyor burda..bunu da siz bilirsiniz:KK43:

calpys0 yukarıda da yazdığım gibi adaçayı ve kekik suyunu deneyebilirsin. Ben de aynı senin gibiydim. İlaç alırdım, ilaç alınca da adetim kesilirdi. 2 günde biterdi. Şimdi adaçayı içiyorum ve çok çok rahatladım. Ağrı neredeyse yok denecek kadar azaldı. Ayrıca vücuttaki ödemi de atıyor sanırım. Adet döneminde çok şişkinlik olurdu bende. O da azaldı. Bence bir dene derim, ilaç almak çok makul değil. ama hiçbir faydasını görmezsen de mutlaka bir doktora git. peşini bırakma derim.

sancım hayatım boyunca olmadı ama her ay adet döneminde çektiğim bağağrımı allah kimseye vermesin:KK43:

Merhabalar,
bende bu problemden yana çok dertliyim..21 yaşındayım ama şöyle başkaları gibi rahat geçirdiğim tek bir âdet günüm olmadı..ilk oolduğum zamanlar hap içerdim ama artık onu da yapamıyorum..çünkü istifra,ishal gibi ek problemler de yaşıyorum..
Gelmeden birkaç gün önce bel-kasık ağrıları,olduğum gün ölüm..Ağlayarak anneme yalvardığım günler olurdu beni kurtar diye..Kendimi kaybedip bayıldığım da oldu bir iki defa..O dereceyim yani.. :KK43:
Şimdi kanama başladığı an Voltaren fitil kullanıyorum..Ancak bu şekilde ağrıdan kurtulma yolunu buldum.
Ama sürekli aklıma takılıyor;ileride çocuk olmaması gibi bir problem yaratır mı?
İlaç neticede..Herhangi bir şekilde acısı çıkacaktır ama annelik gibi güzel bir duygudan beni mahrum bırakacağını düşündükçe ne yapayım diye çok düşünüyorum.. :KK43:
Dayanamıyorum onu kullanmazsam ne okuluma gidebilirim ne de başka birşey..Erkek arkadaşımdan bile saklayamıyorum o acıyı düşündükçe bile hissediyorum vücudumda off..
Ne yapayım siz söyleyin..Takip ediyorum benden çok daha tecrübeli,evlilik hayatı olan ablalarım çok ilgili davranıyor burda..bunu da siz bilirsiniz:KK43:

ben de 23 yaşındayım ve aynı sizin gibi oluyorum artık yıprandığımı hissediyorum bu ağrı yüzünden eskiden hep majezk atardım artık mide ağrısı yapıyo atamıyorum 500lük apranax atıyorum hiç bir etkisi olmuyo napıcam bilmiyorum sadece ayaklarımı sıcak tutarsam azalıyo biraz ama yazın da yün çorap giyilmiyoki of of:KK58::KK50: şehir dışında çalışmayı düşünüyorum tek başıma bu ağrıyla nasıl başedicem die düşünmekten karar veremiyorum

ya bende 22 yaşındayım, adetim 2gün sürmüyor ve çok sancılı geçiyor benim de :KK43: doktora gittim anlattım tahlillerimi yaptırdım salı günü de ultrasona gireceğim işte.. doktor 'senin problemin çok yüksek ihtimalle kist değil.. adet ağrısına 4tip ilaç uyguluyoruz

1) hafif ağrı kesiciler
2) ağır ağrı kesiciler
3) bitkisel tedavi
4) doğum kontrol hapları

sen hepsini denemişsin bu yüzden doğum kontrol hapı için tahlillerini yaptıralm' dedi.. tamam dedim geçicek die sevindim, ama diğer bi doktor tanıdığımız da 'doğum kontrol hapları kısırlığa sebep olur, henüz evli değilsin sonra doktor doktor dolaşma hamile kalmak için' dedi :KK43: ne yapacağım kararsızım, bunu söyleyen çok yakınım yani bi zararı olsa böyle söylemez ama internette araştırmadığım yer kalmadı, zararları konusunda hiç böle söyleyen yok... ikilem de kaldım kızlar ya :2:

Merhaba arkadaslar...Size bir iki tavsiyem olucak benim de cok sancili geciyor adet donemlerim ozellikle birinci gun, majezik kullanmakta her hangi bir sakinca oldugunu dusunmuyorum. Ben yaklasik 5 senedir kullaniyorum henuz hic bir yan etkisini gormedim iciniz rahat olsun,ikinci olarak ta sicak bir duş çok işe yaradığını soyleyebilirim...karininiza yada ayalariniza sicak su torbasi koymaniz da agrilarin hafiflemesine yardimci olur..Dinlenmek uzanmak ve mumkunse kendimizi hic yormamamiz gerek.Umarim yazdigim bir kac tavsiye hepinizin isine yarar. Sağlıklı günler

kızlar adet döneminde çok ağrı normal değil akdeniz teşi hastaalrı çok sık yaşar bu ağrıyı benimde öyleydi mutlaka test yaptırın gerçekten ağrı çok yıpratıyor yaşnadırıyor insanı

X