Sancılı Adet (Dismenore)

yeşim taşı tamam alırım saol tatlım ben dr a gittim iltihap yokmuş benim önceden beri böölee ama o sıra doğum kontrol kullanıyodum o ağrıyı yok etti hayret etmiştim hiç ağrımıyoduuu

dogum kontrol hapi neleri yok etmio ki....
bide iltihabin caresini bulsalar. yada bi dogurabilsem...
ne dogurabiliyorum ne de caresi var off offf. yarin adet olucam simdiden elim ayagim titriyor((

canım benim doğurmakla iş bitmiyor ki ben sezeryan kardeşim de nrmal doğum yaptı ama halen çekiyoruz bu ağrıları şimdi de oturmuş adaçayı içiyorum o da baya hafifletiyor
ayrıca kokoshatunun dediklerine katılıyorum majezik kuvvetli bir ağrı kesici apranaks ve türevleri de öyle ama özellikle apranaks ve türevleri mide ve böbrekleri perişan ediyor apranaks yüzünden yengem az daha böbreklerini kaybediyordu
bana doktorum pon......ad diye bir ağrı kesici vermişti bunu kullan yan etkisi diğer ilaçlara göre daha hafif diye o da çok güzel kesiyor

apranaxtan başka çarem yok bi tek o geçiriyo.peki normalde hiç ağrı kesici kullanmayıp sadece bu dönemde attğımız apranax bahsedildiği gibi kötü etki yapar mı ki.

ya bi de şu şifalı bitkiler civanperçemi ardıç yağı falan çok iy geldiğii söyleniyor zaten hepsi faydalı hepsi mükemmel ama nedense ben de bi faydası yok..

elbette ki etkisini gösterecek ama hemen değil zamanla yavaş yavaş madem hapsız duramıyorsun bol bol su iç cnm böbreklerine dikkat et ve dedğim gibi sıcak su felan koy beline ayrıca her ay attığın için vücut alışıyor bi müddet sonra ve ilerde bi tane attığında yetmeyecek ikinsini atmak zorunda kalacaksın. ben o yağları felan hiç duymadım ilk defa duyuyorum gerçi çok araştırma yapmamıştım

arastidigim kadariyla adet sancisi eger naproxsen ve türevleri alininca geciyorsa sadece ki bende sadece o etkili olurdu oda midemi aldi benden sagolsun, o agrinin sebebi iltihapmis. iltihabi olan kisi adet agrisindan tamamen kurtulmak istiyorsa iltihabi kurutmaliymis. mesela bir arkadas adetine 3 gün kala günde bir antibiotik iciyor ve adeti sorunsuz geciyor. benimkinin sebebide bu. hamile kalamamin sebebide bu sanki ama yakinda bunu ögrenicez. neyse sadede gelelim. ilac bir yandan yaparken cok yandan yikiyor. onun icin ilac almayin. bunun daha dogal careleri var. hic denediniz mi? yesim tasi mesela. bugün adet oldum, normalde yerlerde kivranio olmam gerekti. sonra dayanamayip bir naproxen sonrada üstüne mide agrisi bir protenex de onun icin.... ama onlarin yerine su anda karnimda yesim tasi var ve ben ilk günü atlattim. yarinda hafif agrir. ama bu tasi buldum bulali artik eskisi gibi gerilmiyorum. farkettim de agridan cok stres beni mahvediyor.
ilac almadan önce bir kere daha düsünün!

yeşim taşı nasıl birşey arkadaşlar ne özelliği var o kötü ağrıları geçirebiliyor

sifali taslara merak salmistimda:) rahim icin aytasi laltasi yesimtasi önermislerdi. rahim agrilarina etki ediyormus. dogumda üzerinde tasirsan agrin azalirmis. dogumu daha deneyemedim ama adet agrisini geciriyor:)

kizlar önemli biseyi atladim:

tasi her ay kullandiktan sonra topraga gömüp bir süre beklemek gerek. bir saat filan da olur. tas enerjisini bosaltiyor böylece. sonraki ay kullaniyorsunuz tekrar.

yani böyle olmasi gerekiyormus. bugün ögrendim

anammm ne güzelll nerden bulcam ben bu taşııı tişkürr etiim kızlarr opuyorumnanaktan

incik cincik satan yerlerde gercek taslardan yapilma kolye yüzük filan var. önerim aldigiz seyin teninize degmesine engel bir metal bulundurmamasi.

kızlar ben bu yeşim taşını kaplıçarşıda sordum sadece taş olanı sordum yumuta büyüklüğündeydi 45 dedi bide kolye olanı vardı damla şeklinde büyük bi taş üstünde tugra yazısı vardı altın sarısı kenarlarıda zinciride uzun 35 tl dedi .. ama ok güzel görünüyodu yaa alcam onu ..

canim üzerinde mtal olmasin aldigin tasin. sifali taslari o sekilde kullanmak dogru degil. etki yapmaz yani. dedim ya sade tas olani alin

her regli başında ölüp ölüp geri geliyorum sanki..nasıl bi ağrı o..mahvediyo beni resmen

Ben de majezik kullanıyorum, ağrılarımı yok etmiyor ama en azından krampları azaltıyor... =/ çocuk yapamam daha 19 yaşındayım üniversitem var napsam netsem.. mafoldumben

sadece tekrarlamak istedim

ben yeşim taşını buldum ama çok ufaktı kolye ucuydu ustunde metal vardı ama ben metali çıkardım ufak olması bi sorun oluşturur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…