Sancılı Adet (Dismenore)

ben ağrı kesicilerin yanında aspirin içiyorum kanı sulandırdığı için adetimin gelmesini sağlıyor beni rahatlattı

ben ağrı kesicilerin yanında aspirin içiyorum kanı sulandırdığı için adetimin gelmesini sağlıyor beni rahatlattı

o zaman fazla gelir adetin cnm ya benim zaten fazla geliyor artık hiç durmaz ben kullanamıyorum aspirin felan adet olmadan 1 hafta öncesinden hiç içmiyorum aspirin yoksa erken geliyor....

eskiden benimde reglimin ilk güü felaket geçerdi. hem kanamam hem de ağrım çok olurdu
evlendikten sonra korunma amaçlı 1 sene doğum kontrol hapı kullandım. 6 ay öncede hapı bıraktım.
o günden beri çok ağrılı geçmiyor reglim. ama doğum kontrol hapı da vücutta şişlik yapıyor.

aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. kadın olmak ne zor birşeymiş

arkadaşlar daha önce de yazmıtım lütfen bir deneyin. bakın ben 38 yaşındayım ve 25 seneden beri regli oluyorum :) eğer fiziksel bir sorununuz yoksa (kist ya da başka birey) yürüyün. ne ağrı kesivi ne de yaşim taşı regliniz başlamadan önce başlayın yürümeye regl olduğunuz o ilk günde bile yürüyün bakın nasıl iyi gelecek. biraz zor gelebilir ama lütfen bir kere deneyin. her ilacın yan etkisi var ama yürüyüşün yok. hem sağlığını< için hem de ağrısız regli için deneyin bir kere. ben her ay yürürdüm bu ay majezik içtim yürüyemedim diye kesti akıntımı. bir ay deneyin olmazsa yine için ağrı kesiciyi.

adet sancısına majezik acaip iyi kıslar..majezik olmasaaaa bana zindan olurdu adetinilk 3 günüü günde 3-4 tane almassam dayanamıyorum agrısınaa...evlenince gecer diyorlarrr ama öle bi agrıkii 100 kes evlensem bi işe yaramas:)

ben her ayın ikinci haftasında hastanelik oluyorum:bbo:
daha önce çok ağrısız sızısız geçiyordu adet dönemi arkadaşlar karnım ağrıyor deyince ya diyordum bende niye olmuyor acaba:uhm:
sonra düzensizlikler başladı gel zaman git zaman pko olduğumu öğrendim.adet düzenleyici kullanıyorum bir kaç senedir.adet düzenleyiciye başladığım aydan beri her ay hastanedeyim ilk gün serum iğne falan ancak kesiyor..mirmirmirmir

Vallah benimde evlenmeden önce cok kötü oluyordu hastanelik felan oluyordum nerdeyse ama evlendikden sonra neyseki okadar kalmadi allaha sükür. Ama Apranaxi tavsiye ederim cok iyi yan etkisi zarari felanda yok dr.arkadasima yazmis banada tavsiye etmisdi bi deneyin derim.

arkadaşlar bende ne kist var ne başka bişey ama felaket sancılar çekiyorum. bekarken evlenince geçer dediler ama hiçbir değişiklik yok. bir sene kadar doğum kontrol hapıyla korunmuştum o zaman ağrılar azalmıştı ama bıraktım ve yine aynı şiddette devam ediyor sancılar. majezik içmeden de geçmiyor resmen ilacın bağımlısı oldum. yürüyüş spor ii gelir diyolar ama ben o sancıyla bırakın yürümeyi ayakta duramıyorum off çok sıkıldım kadın olmak gerçekten zor mantarıydı yarasıydı korunmasıydı derken bunaldım vallahi...:bbo:

inan bana doğum yaptıktan sonra ancak geçiyor.evlenmeden önce her ay komalık olup hastaneye kaldırılırdım.serumlar ğneler .evlenince geçer dediler geçmedi.ne zaman dogum yaptım ancak hafifledi.ikinci dogumdan sonra daha bir rahatladım.sana sabır diliyorum çok zor allah yardımcın olsun.

Herkesin farki farkli geciyor, agrisi olmayana ne mutlu...bende 2-3 gün yatak döseklik oluyordum. Deli gibi agri kesicide almiyordum annem cay may iciriyordu zorla oda daha beter ediyordu..
Simdi calistigimdan her ay 2 gün herhalde eksik kalamayacagimdan, yoksa coktan tepkmeyi koymustu patron :))Kadin doktoruna gittim böyle durumlar Doktor bey dedim :) oda bana az dozlu Hap verdi ayni dogum kontroll hapi gibi ama allaha sükürler olsun....Agridan magridan nerdeyse hic eser yok.
Arkadasima tavsiye ettim oda simdi memnun onun adet düzensizligi vardi.

Benim de çok ağrılı geçiyo adet dönemim..öncesinde yürümek iyi geliyomuş ama maalesef ne zaman olcağımı bilemediğim için bunu uygulayamıcam heralde..İlk gün de hem halsiz oluyorum,hem ağrı çok oluyo,bi de geçen ay mide bulantısı,istifra falan..Alt üst oldu metabolizmam.Bu nasıl geçicek bilmiyoru; ama artık her ay bayılma korkusuyla yaşamak istemiyorum:çok üzgünüm:

butterfly,

en iyisi güzelim, doktora gitmen o sana sikayetine göre hap yaziyor .....istersen jinekologsiz muayenesiz yazar. Bu agrilari cekmektense hergün hap icerim daha iyi, hem korkulacak bi durum yokki

merhaba arkadaşlar..benim de mensturasyon dönemim felaket geçmekte ve kullandığım ağrı kesiciler fayda vermemekte..adet belirtileri(şişkilik,tatlı isteği,asabiyet,duygusallık...)10 gün öncesinden başlamakta..prolactin hormonum yüksek ayrıca polikistik rahatsızlığım var..bunlar etkiler mi sizce?doğum kontrol hapı kullandım o dönemde ağrım olmuyordu..evlenince geçiyor diye duydum evliyim devam ediyor..şimdi de doğum yapınca geçer deniliyor.umudum doğumda:)

benm ağrılarımda felaket ilk gün bi eziyet 3.günde dahil ağrı çekiyorum ağrı kesiciler fayda vermiyo iğne yaptırıyodum bazen ondanda korkuyorummafoldumben civam perçemi diye bi ot var gelmeden bi kaç gün önce içersem eğer tadına dayanılabilirse tabi:bbo: hergün bu sıkıntılar biraz olsun hafifliyo bide aspirin tabi çok büyük etkisi var ama yinede hastalanmak benm için her ay büyük bi eziyet bende doğumda gecer diye biliyorum benmde umudum valla budur

arkadaslar siddetli agrilar icin mutlaka doktora gorunun.
cozumsuz degil bu agrilar..
daha evvelden de yazmistim reglim baslamadan evvel ve hatta bittikte sonra bile agri cekiyordum ben.
yani toplasan ayda 12 gun rahat agrilarla geciyordu. halsizligim agresifligimi ise hic anlatmiyorum.
hic bir agri kesici gecirmezdi agrimi.
kac doktora gittim.. hicbirseyin yok dediler.
simdiki doktorum da biseyin yok yapin bu dedi ve cok basit bi ilac verdi.
2 aydir nerdeyse kullaniyorum ve agrilarim inanilmaz hafifledi. bir ay daha kullanicam ve insallah bitecek teddavim,
sonrasinda agrilar geri donmezsen ne mutlu bana.
demek istedigim doktor kontrollerini es gecmeyin agrilar benim kaderim demeyin.

ah ah evlen dediler geçer ..bekle geçtii.şimdi doğumu bekliyorum..bakalım geçecek mi :)))

bende doktora gttim ama sadece 1 kez ultrasonda baktı bişey yoktu bu ağrılr ırsi bide kanalların çok dar demişlerdi otlarla getrtmeye calışıyorum mideme vuruyo bide hiç bişey yiyemiyorum az kaldı gelicek zaten bu aralar offf yaaa

KızLaaaarrrrrr adet sancısı olan herkes buraya aslan pencesi için bakın bakalım adet sancısı diye bişey kalıyor mu..günde iki bardak istediginiz saatte..ya ben regl olmamak için dua ederdim erken menopoza bile razıydımyeterki çekmeyeyim o illet sancıyı ama geçti vallahide billahide geçtiiiii o kadar rahat geçiyor ki şimdi o dönemler dünya varmıs diyorum..:) aslan pencesi mutlaka deneyin..civan perçemide düzensiz adetleri ve uzun süren kanamaları düzene sokuyor..ben sabah aslan pencesi aksama dogru ikindi vakitlerinde de civan perçemi içiyordum..benim gibi kullanmak isteyenler günde bir bardak ondan bir bardak digerinden içsinler..ama sadece tekini kullanmak isteyenler iki bardak içsinler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…