Sancılı Adet (Dismenore)

kizlar size yeni kesfimi acikliyorum :

yesim tasi adet agrisini kesiyor gercekten. aldigim kolye agirdi diye boynuma takmamistim. karnimin üstüne koydum bugün. agrim baslayinca. ilac almadan bugünü geciridigime inanamiyorum. Allah'im ne mucizeler yaratiyorsun ya Rabbim. sükürler olsunnnn. agri cekenler deneyin mutlaka

ha bu gün alırım ha yarın ihmal ettim ...bu gün akşam yemeğini hazırlarken baktım dünya kararıyor eşime yetiş bayılıyorum demeye kalmadan gitmişim gözümü hastanede açtım..uzun zamandır böyle olmuyordu evet sancılı adet görürüm ama böyle olmaz en son 5 yıl önce yine hastanelik olmuştum yarın sabah ilk iş bu taşı alıcam farz oldu şifa niyetine ...

arkadaşlar bugün adetimin 2. günü normalde çok sancılı geçmezdi ilk gün sancı olurdu sonraki günler kuş gibi hafif olurdum bu ay sancılar biraz daha fazla sanki :çok üzgünüm: ve pıhtılar var her zamankinden biraz fazla gibi geldi bana. ben mi abartıyorum bilmiyorum bundan dolayı biraz tedirginim. ilk 3 gün sancı normal diye biliyorum ama bu pıhtılar :çok üzgünüm: yinede sormak istedim içim rahat etmedi senağlamasenağlama

bslcy canim moralini bozmak istemem ama bende iltihap var o iltihap akip gidinceye kadar agrir ondan sonra ferahlarim. o pihti dediklerin de iltihap olabilir. bence bir dr a sormalisin.

nasıl yani? bir taşla ilaçsız :uhm:

ben de ilk gün çok acı çekiyorum. hele moralim bozuksa stresliysem kıvranıyorum resmen

evet canim ilacsiz ve sadece tasla :lepi:
gercekten tavsiye ederim.ben 3 ilac alirdim bir seferde de bana misin demezdi. o yüzden midemde mahvoldu. ama bu tasi buldum simdi. Allah hicbirseyi bos yaratmamis. ona bile bir mana yüklemis.

slm arkadaslar benimde sancim cok olur bazen oturup aglarim agridan,bende buscopan plus adli hap kullaniyorum hep,ilk 3 gün hapsiz duramam,benimde adetlerim cok düzensiz gelir,prolaktin hormonu icin hap kullaniyorum aylardir ilk defa 28 siklusda oldum

ha bu gün alırım ha yarın ihmal ettim ...bu gün akşam yemeğini hazırlarken baktım dünya kararıyor eşime yetiş bayılıyorum demeye kalmadan gitmişim gözümü hastanede açtım..uzun zamandır böyle olmuyordu evet sancılı adet görürüm ama böyle olmaz en son 5 yıl önce yine hastanelik olmuştum yarın sabah ilk iş bu taşı alıcam farz oldu şifa niyetine ...

geçmiş olsun canım ya çok ağır olmuş benimde evlenmeden önce çok olurdu her yerim ağrır ogün akşama kadar yatardım ikinci gün de olurdu şimdi oluyor ama bekarken gibi değil bekarken gerçi kist varmış ondan çok sancı yapıyormuş tekrar geçmiş olsun..

taşların bir çok hastalığa iyi geldiğini okumuştum zararları ve yan etkileride yok en azından

kızlar çok kere tecrübe edilmiştir..hacamat bu sıralar zaten ağzımdan bundan başka laf çıkmaz oldu:)..bu ağrının tek ilacı hacamat.en az sende 4 defa hacamat hem dismenore ve diğer hastalıklara müthiş etki yapıyor..hadislerle sabittir.artık dünyanın çoğu yerinde bunun merkezleri açıldı.ama türkiyemiz hala geride kocakarı tedavisi olarak görüyo..merkezlerinde profösyonel kişilerce ve hijyenik ortamlarda olduğu için daha iyi oluyo..kendim şanslıyım öyle birini buldum bayağı tecrübeli.kuyruk sokumundan ve böbreklere yakın yerlerden yapılıyo..hacamatı adetliyken yaptırmak isterseniz sadece kuyruk sokumundan yaptırın böbreklerden yaptırırsanız böbrekleriniz çok ağrır.ben bitince yaptırıcam.ben bunu 8 yıldır çekiyodum..ve ilk defa bir adetimi sorunsuz geçirdim..maşallah:)

kupa ile yapılan belli noktalardan kan aldırma işlemidir..ama koldan kan vermekle aynı şey değildir ve koldan kan verme işlemi hacamatın görevini yerine getiremez.

ya bu agrılardan ne zman kurtulucam bilmiorum ama benimki de öyle böyle değil .. her adet oluşumda aklım çıkıyor ve o kadar şiddetli olyoki bayılıyorum beynime oksijen gitmio gecen ay da çok şiddetliydi ve bayılmışım yine 1 saat baygın kalmışım o kadar fena oluyoki gözlerim kararıyo hiç bişi yiyemiyorum midem berbat bulanıyo off bi iki gün sonra olucam günüm yaklaştı şimdiden artcıları geliyo valla ..

mazejik içiyorum ben onla bile zor duruyorum ..

bekarken neler cekerdim bu sancıdan resmen ölüp dirilirdim
evlendim kurtuldum şimdi anlamıyom bile
eşime hep diyorum ''Allah razı olsun senden '' diye:roflol:delikafadulden

bize de öyle dediler ama olmadı şimdi de çocuk olunca geçer diyolar.
bu arada herkesin ağrı durumu farklı benimkinde günde 2 tane apranax kullanmam gerekiyo hem de 500 mg.olandan.
artist arkadaşım
mazejik hiç etki etmedi bana kaç mg olandan kullanıyon.ilacımı değiştirmem lazım apranax zararlı hele bi de 500 ise.
zaten günde en fazla 500 mg lık ağrı kesici öneriyo uzmanlar
ben iki misli
anca..dönemi ağrılı geçiren herkese sabırlar..

bize de öyle dediler ama olmadı şimdi de çocuk olunca geçer diyolar.
bu arada herkesin ağrı durumu farklı benimkinde günde 2 tane apranax kullanmam gerekiyo hem de 500 mg.olandan.
artist arkadaşım
mazejik hiç etki etmedi bana kaç mg olandan kullanıyon.ilacımı değiştirmem lazım apranax zararlı hele bi de 500 ise.
zaten günde en fazla 500 mg lık ağrı kesici öneriyo uzmanlar
ben iki misli
anca..dönemi ağrılı geçiren herkese sabırlar..

cnm sakın ama sakın kullanma apranax hele 2 tane annem baş ağrısına hep apranax atardı geçmezdi geçmedikçe bi daha attı ata ata böbrekleri gitti sakın cnm dikkat et git bi dr baktır böbreklerine felan çok ağır bi hap bende cycladol kullanıyorum ona rağmen çok zor geçiyor ağrılarım ayağıma kalın bi çorap giyiyorum sıcak su torbasına su dolduruyorum karnıma değil belime ve ayaklarıma koyuyorum o zaman ağrım geçiyor dün hasta oldum çok ağrım vardı ilaç felan geçirmedi çünkü ayaklarıma ne terlik gidim ne çorap yalın ayak bastım hep çok ağrım oldu bu sefer sende bunlara dikkat et çok fazla hap kullanmayın vücut alışıyor bi müddet sonra attığınız hap fayda etmiyor kendi kendine geçirebilirseniz geçirin. birde benim bağırsaklara baskı yapıyor çok zor oluyor allah herkese sağlık şifa versin

ayyyyy ciddi miii töhh bende çok içerim majezik ,apranax içmessem ölürüm ağrıdan ama ne yapıyımmm

majezikte ağır bi hap cnm sende sıcak su koy beline ayaklarına kalın çorap felan giy daha zararsız bi hap at cnm. bende sen gibiyim içmeden duramıyorum ama apranax felan kullanmam

ADET SANCILARINA ÇOK FAYDALI…

Ardıç yağı adet sancılarını dindirir. Adet söktürür. Rahimdeki iltihapları temizler, beyaz akıntılara da iyi gelir.

internetten buldum bunu acaba bilen veya deneyen var mi???

içmesem dayanamam kuzumm ağlaya ağlaya mahvolurum ben daha olmadan bir iki gün önce içmeye başlarım yoksa halim harapppp tansiyonum da düşerr bölee anlatamam ya çok kötü oluyorumm ilk gün...

canim daha önce de yazdim yesim tasini tenine degecek sekilde karnina koy. bende senin gibi ilac almadan duramazdim. bende iltihap var o yapioyr sanciyi. keske tamamen kurtulabilsem...

bu ardic yagini duyan var mi cok merak ettim

X