Samimi olmak isteyen komşu

Evde bebek var, ne zili çalın ne kapıyı vurun. Lütfen beni ve bebeğimi huzurda birakin. Yaz

Benim böyle bir komşum var neyse ki ise girdi de rahatladık. Sabah akşam bir bahane bulup gelirdi, gelmese arardı. Bir kere yüz verince arkası kesilmiyor. Reddetsem bile alınmıyordu da sağolsun. Bir de bu tipler çok iyi niyetli, çok samimi görünür ama sizden öğrendiği her şeyi gider başkasına yetiştirir hiç şaşmıyor. Hoşlanmıyorsaniz kapınızı bile açmayın

Ya bu kadın belli ki anlamayacak. Açık açık deyin virüs mirüs bahane etmeyin anlamaz.

Ben böyle yakın komşuluk ilişkilerini sevmiyorum. Mesafeli bir insanım. Lütfen bir daha gelmeyin de. Biraz daha kibar olmak isterseniz bu benim kişilik özelliğim yanlış anlamayın diye ekleyebilirsiniz.

Komple gelmesini ancak böyle keserseniz. Arada gelmesine izin verirseniz bu insan cılkını çıkarmaya çok müsait o yüzden siz direkt bir daha hiç evinize sokmayın bence.

Ay keşke bebeğimin kolik günlerinde bir kapımı çalıp beraber sallayalım mı diyenim olsaydı :kahve: Bu arada komşuculuğu ben de sevmem ama ne yalan söyleyeyim bazen bebeğimi 5 dakika oyalayıp beni tuvalete gönderecek bir insan olsun isterdim. Virüs konusunda tedirgin olmakta da son derece haklısınız. Ayrıca reddetmek için söyleyebileceğiniz herşeyi de açıkça söylemişsiniz daha ne denir ki bilemedim.. Komşu biraz yüzsüz galiba :işsiz: Belki şey diyebilirsiniz; "Virüsten çekiniyorum eve kimseyi kabul edemiyorum kusura bakma" falan?
Yani evet yardım almak beni rahatlatıyor ama adını bile bilmediğim birini eve almak da işime gelmiyor.
Yeni tanıştığı insanlarla samimi olabilen bir yapımda yok konu açamıyorum rahat olamıyorum.
Bir iki kere kapıda beni yakaladığında virüs var gelme gitme olayları sıkıntılı falan dedim gülerek ama ona dediğimi anlamadı sanırım😃

Korona varken bu ne yüzsüzlük, minicik bebege hastalık getirebılir. Bence pandemide eve kımseyı almadıgınızı soyleyın aile bireyleri hariç. Salgın bitene kadar boyle olması lazım zaten komşulugu sevseniz dr sevmessniz de. Benım de komşum benle cok samimi olmak istedı de hiç yuzvermedım anladı pes etti.siz baslangıcta biraz yuzvermiş olabılor mısınız şimdi ondan toparlanmıo olabılır

Açık açık söyleyin.

Korona daha bitmedi kimseyi kabul etmiyorum kusura bakma.Genelde bebekle birlikte uyuyor oluyorum kapı çalınca uyanıyoruz dikkat edersen sevinirim. Ağladığında sadece ben susturabilirim senin yapacağın bir şey yok. Kendine iyi bak, iyi günler de kapat kapıyı.

Yani evet yardım almak beni rahatlatıyor ama adını bile bilmediğim birini eve almak da işime gelmiyor.
Yeni tanıştığı insanlarla samimi olabilen bir yapımda yok konu açamıyorum rahat olamıyorum.
Bir iki kere kapıda beni yakaladığında virüs var gelme gitme olayları sıkıntılı falan dedim gülerek ama ona dediğimi anlamadı sanırım😃
Anlamadı değil umursamadı bence :D Tuhaf biriymiş cidden :) Ama siz yine de bu yardım alma olayını bir düşünün bence.. Bebeğim 10,5 aylık oldu hala tuvalete dahi onunla gidiyorum.. Çok yorucu oluyor böyle. Benim de eltim komşum mesela ama o çalışıyor akşamları yarım saat uğrayınca kızı sarılıp öpüyorum sevincimden valla :D

Hayır kapıyı açmadığım için beni yakaladığı yerde geldim ama duymadın diye hesap soruyo. Daha adını bile bilmiyorum
Bizde de vardı böyle bir komşu. Annem de sizin gibi pek bir şey diyemez, benim gidip konuşmama da müsade etmedi. Kapıya direkt yazı yazdım. "Kapıyı çalmayın." diye.
Siz de "Çocuk uyuyor, zili ve kapıyı çalmayın." yazın.

Son düzenleme:
Kapıda yazı var o zaman da zili bırakıp kapıyı tıklatmaya başladı

bu kadın arsız bence.. yani komşuyu bırak samimi bir arkadaşım bile kendisine gitmeyi teklif ettiğimde reddediyorsa o çağırana kadar gitmem.
kadını alenen kabul etmiyorsunuz ve hala geliyorsa kötü davranıp terslemekte bi sakınca görmüyorum ben..

Birde karşı komşumla birbirimizi aşırı sevmemize rağmen bazen 1 hafta hiç görüşmediğimiz oluyordu. Ya da görüşmeden önce müsaitsen bana gel diye mesajlaşırdık. Öyle çat kapı misafirlik hiç olmadı. Tanışıldığı andan itibaren yanlış mı mesaj veriyorsunuz diye düşündüm. Hem güleryüzlü olup hem net bir sınır çizmek mümkün komşuluk ilişkilerinde.

Çok basit istemiyorum seni deyin. Burdaki çoğu konunun çözümü basit ama kimse uygulayamıyor . Hayir demek zor geliyor insana ama denmesi lazım ki insanlar sınırlarını bilsin . Gelme istemiyorum deyin bu kadar.
Haklısınız onu söylesem gelmez sanırım ama karşımdaki insanı bozmak da garip geliyo. Hani şu kimseyi kıramayan tiplerdenim galiba zaten asıl sorun bu

Merhabalar
Belki ben bu durumu abartıyorumdur ama bu konu beni aşırı rahatsız ediyo.
Kendimi bildim bileli komşuculuk olayından hoşlanmam denedım ama içimde yok benim bu durum. Karşı daireme bi çift taşındı ama karısı her dakika kapımda.
Her saniye müsait olamıyorum olsada misafir ağırlamak istemıyorum.
Bebeğim kolik, ayrıca bir iki sıkıntısı daha var sürekli ağlayan bir bebek zaten bu durum beni aşırı yordu bir de komşu üzerime yük oldu.
Bebek ağladığı anda kapımı çalıyo. Geliyim mi? Beraber sallayalım mı? yardıma geliyim mi.?
Devamlı reddettim ağlamasından rahatsız mısınız dıye sordum kesinlikle hayır dedı.
Artık bebek ağlayınca korkuyorum kapı çalacak diye ve çalıyor da. Her ağladığında kapıda kadın.
Devamlı kapım çalıyo çaya geliyim mi? Tanışalım mı biz komsuyuz. Evde ses duydum geliyim mi? Apartmanda bir adam bağırıyo korktum sende duydun mu?
Ya anlıyorum belki canı sıkılıyor arkadaş olmak istiyor ama ben istemiyorum.
Evim her dakıka müsait olmuyo dediğim gibi bebeğim çok sıkıntılı yerı geliyor yemek bıle yapamıyorum, temızlık yapamıyorum. Çat kapı misafire zaten karşıyım böyle olunca daha çok zorlanıyorum.
Her seferınde reddettım daha hiç kabul etmedım, kapıyı çaldı bilerek açmadım cunku arkadaş olmak ıstemıyorum.
Ama devamlı kapım çalıyo devamlıı ne yapmam lazım nasıl bir tavır takınmalıyım reddettikçe gelmez dedim ama hiç azalmadı.
Bn de her bebek agladiginda karsi komsu gelcek gibi hssediyordum sonra sacmalama kim gelcek dyordum..oluyoms demek ki. Allah sabir versin😳

Benim böyle bir komşum var neyse ki ise girdi de rahatladık. Sabah akşam bir bahane bulup gelirdi, gelmese arardı. Bir kere yüz verince arkası kesilmiyor. Reddetsem bile alınmıyordu da sağolsun. Bir de bu tipler çok iyi niyetli, çok samimi görünür ama sizden öğrendiği her şeyi gider başkasına yetiştirir hiç şaşmıyor. Hoşlanmıyorsaniz kapınızı bile açmayın
Evet gelir gelmez herkesle samimi oldu devamlı oturuyolar beraber. bana hiç ihtiyacı yok aslında.
Yatak odalarımız bitişik acaba sesten mi rahatsız oluyo diye düşündüm hemde agladıgını duymasın diye salona gectım orda uyuttum ama etki etmedi.

Hiç bir çalışta kapıyı açmayın. Zili iptal edin bir süre. Kibarca değil ciddi şekilde gelme artik covid var kimseyle görüşmek istemiyorum deyin kapatın kapıyı.

kibarca her yolu denemişsiniz. artık gülümsemeden açık açık ben komşuluk ilişkilerinden pek hazzetmiyorum ayrıca covidden dolayı da sizi eve alamam deyin. anca böyle ayağı kesilir: küserse de küssün daha iyi.

kapıya bebek uyuyor kapıyı çalmayın yaz. ciddiyim. bebek ağlasa kapıyı çalsa da yazı dursun açma kapıyı, anlar kendisi için astığını.
İlaveten samimi olursanız çok yakında problem yaşarsınız. Bu kadar çabuk samimi olabilen insanlar genelde çabuk sorun çıkartıyorlar.

Back