- 7 Ocak 2020
- 442
- 908
-
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
Şu bardakların içine atılan izmaritten sizde nefret etmiyormusunuzBir keresinde dayıma kül tablası verdiğim halde bardağı izmarit doldurmuştu bende gözünün önünde çöpe attım Bizimkilere söyleyip(!) uzun bir müddet benimle konuşmamıştı
Yürek mi yediniz yaşlı başlı insanı evine böyle tehlikeli bir zamanda evine misafir edeceksiniz sizene ister otelde kalsın ister başka yerde valla ben olsam kabul etmem benim can kıymetli
Ay benim babamin evi böyleydi. Babam kardesim ben sigara iceriz. Ben suan hamileyim diye içemiyorum annem boguluyordu. Perdeler battı diyordu. Koltukta yaktık. Hatta ben yenilerde yaktım 1 2 sene once babam ters ceviririm ben onu annen görmez demistibide eve gelenlere de içiyordu babam ,eş dost falan, annem baska odaya kaçıyordu ay sinirlerim bozuldu
Evimde de içiyordum hamile olmadann once,ama esim içmez hep kavga bigun arka odadan mutfağa geldi beni dövecek neredeyse git balkonda iç diye bağırıyor
Gerçekten içmeyen icin büyük sıkıntı
Eşiniz kendisi de içiyorsa kırmak istemiyor ama kırılacak bir durumda yok ki.
O koku da kolay kolay çıkmaz yani yazik size de.
Bi de esyana yazik degil mi canım bunun önlemini alman lazim bide bu korona da cok tehlikeli hem misafirlik hem sigara
Sende sorun yok sigara içilmeyen evde içilmez yani ben gittigim evlerde ya bahçeye ya balkona çıkardım. Bence o teyze de anlayış problemi var yaslilikla ilgisi yok benim babam da yaşlı bana geldiğinde balkona çıkıyordu hamileyim diye yanı... teyze gelmesin kesin çözüm bence
Biz de organizasyon da olsa hep balkona gidilir içmeye mutfağın içinde bile içmeyiz,Bizde akşam yemekli içkili organizasyon varsa izin veriyorum salonda içmeye. Yoksa herkes yallah balkona ya da mutfağa. Seçme, alınma, küsme şansları yok.
Teyze yaşlı sağlık sorunu da var ama sigaradan vazgeçmiyorKızlar bu salonda, gezerek sigara içen insanlardan bana gına geldi. Eşim eskiden içiyordu şimdi içmiyor. Ne zaman misafir gelse gelen kişilerle beraber bir bakıyorum herkesin elinde sigara. Bardakların içi, bardak altları küllük olmuş. Kanepe yanmış, halı yanmış. Salonda çıkmayan bir koku. Şimdi yine misafir gelecek ve aynı şey olacak. Sırf bu yüzden kimse gelmesin istiyorum eve. Gelenlere de diyorum bu arada salonda içmiyoruz diye ama yine aynı manzara. Şimdi gelen kişi de beni kocanla bir tutma, e ben büyüğüm diye iltimas bekliyor her seferinde. En son geldiğinde alınıp küsmüş, beni eşime şikayet etmişti sigara içtirmedi beni senle kıyaslıyor vs. diye. Eşimin teyzesi kendisi, yaşlı. Sağlık sorunu yüzünden geliyor gelme de diyemem. Ne yapmalıyım sizce bu durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? Laf anlatamıyorum bende mi sorun var?
Amin insallah canim sağolasın. Yaptıkları düşüncesizlik gerçekten büyükse büyük yani eşinde bisey diyemiyor herhalde.Benim babamda diyemezdiHayırlısıyla güzel bir doğum yap inşallah. Canım benim teyze de başkaları da içiyor. Bu yüzden kimse gelmesin istiyorum. Ben hamileyken bile içiyorlardı.