Salonda sigara içme derdi

izin vermeyin salonda sigara icmek ne demek yahu, balkonda bile icseler ben iceri gelio dumani icmeyin diye carliyorum.ki ben de sigara icen biriyim

Ay benim babamin evi böyleydi. Babam kardesim ben sigara iceriz. Ben suan hamileyim diye içemiyorum annem boguluyordu. Perdeler battı diyordu. Koltukta yaktık. Hatta ben yenilerde yaktım 1 2 sene once babam ters ceviririm ben onu annen görmez demisti:olamaz: bide eve gelenlere de içiyordu babam ,eş dost falan, annem baska odaya kaçıyordu ay sinirlerim bozuldu🤣🤣🤣🤣
Evimde de içiyordum hamile olmadann once,ama esim içmez hep kavga bigun arka odadan mutfağa geldi beni dövecek neredeyse git balkonda iç diye bağırıyor🤣
Gerçekten içmeyen icin büyük sıkıntı
Eşiniz kendisi de içiyorsa kırmak istemiyor ama kırılacak bir durumda yok ki.
O koku da kolay kolay çıkmaz yani yazik size de.
Bi de esyana yazik degil mi canım bunun önlemini alman lazim bide bu korona da cok tehlikeli hem misafirlik hem sigara
Sende sorun yok sigara içilmeyen evde içilmez yani ben gittigim evlerde ya bahçeye ya balkona çıkardım. Bence o teyze de anlayış problemi var yaslilikla ilgisi yok benim babam da yaşlı bana geldiğinde balkona çıkıyordu hamileyim diye yanı... teyze gelmesin kesin çözüm bence

Ortam uygunsa takılmıyorum. Yani işte arkadaşlarla içmek için toplandıysak falan. Böyle bir durum yoksa rahatsız oluyorum içemeyin deyin, alınıp küserlerse de umursamayın. İçtikleri anda cam açın, göstere göstere oda parfümü sıkın belki biraz fark ederler durumu.

Şu bardakların içine atılan izmaritten sizde nefret etmiyormusunuz :KK34: Bir keresinde dayıma kül tablası verdiğim halde bardağı izmarit doldurmuştu bende gözünün önünde çöpe attım :lülülü: Bizimkilere söyleyip(!) uzun bir müddet benimle konuşmamıştı 😂

Evet tiksiniyorum bende. Çok iğrenç geliyor. İyi yapmışsınız. Ben de fincan takımı bozulmasa atıcam 🤣

Ay benim babamin evi böyleydi. Babam kardesim ben sigara iceriz. Ben suan hamileyim diye içemiyorum annem boguluyordu. Perdeler battı diyordu. Koltukta yaktık. Hatta ben yenilerde yaktım 1 2 sene once babam ters ceviririm ben onu annen görmez demisti:olamaz: bide eve gelenlere de içiyordu babam ,eş dost falan, annem baska odaya kaçıyordu ay sinirlerim bozuldu🤣🤣🤣🤣
Evimde de içiyordum hamile olmadann once,ama esim içmez hep kavga bigun arka odadan mutfağa geldi beni dövecek neredeyse git balkonda iç diye bağırıyor🤣
Gerçekten içmeyen icin büyük sıkıntı
Eşiniz kendisi de içiyorsa kırmak istemiyor ama kırılacak bir durumda yok ki.
O koku da kolay kolay çıkmaz yani yazik size de.
Bi de esyana yazik degil mi canım bunun önlemini alman lazim bide bu korona da cok tehlikeli hem misafirlik hem sigara
Sende sorun yok sigara içilmeyen evde içilmez yani ben gittigim evlerde ya bahçeye ya balkona çıkardım. Bence o teyze de anlayış problemi var yaslilikla ilgisi yok benim babam da yaşlı bana geldiğinde balkona çıkıyordu hamileyim diye yanı... teyze gelmesin kesin çözüm bence

Hayırlısıyla güzel bir doğum yap inşallah. Canım benim teyze de başkaları da içiyor. Bu yüzden kimse gelmesin istiyorum. Ben hamileyken bile içiyorlardı.

Ayrıca sen hamileyken içiyor,içme deyince sana ne diyor.
Ne biçim insanlar bunlar? Kendi evinde hiç mi söz hakkın yok?? Bı sesiniz çıksın.
Benim ablamın evinde balkonda bile sigara içilmesine izin vermez mesela. Annem babam liseli gibi bakkala çıkarlar, dışarıda içer öyle gelirler.
Ben de ailemle yaşıyorum ama benim evimde benim istemediğim birşeyi asla kimse yapamaz. Zamanında (ayrı ayrı yıllarda) dayimi da teyzemi de evden kovmustuk çok haklı bir sebepten. Bir daha da o şeyi yapmadılar .
Beğenmeyen gelmesin çünkü bu bizim evimiz. Bizim kurallarımız... Bence siz önce millete kendinizi saydirmayi öğrenin. Bunu da kavgayla ki yaparsınız,evinize almayarak mi, insan gibi konuşarak mi siz daha iyi bilirsiniz

Kızlar bu salonda, gezerek sigara içen insanlardan bana gına geldi. Eşim eskiden içiyordu şimdi içmiyor. Ne zaman misafir gelse gelen kişilerle beraber bir bakıyorum herkesin elinde sigara. Bardakların içi, bardak altları küllük olmuş. Kanepe yanmış, halı yanmış. Salonda çıkmayan bir koku. Şimdi yine misafir gelecek ve aynı şey olacak. Sırf bu yüzden kimse gelmesin istiyorum eve. Gelenlere de diyorum bu arada salonda içmiyoruz diye ama yine aynı manzara. Şimdi gelen kişi de beni kocanla bir tutma, e ben büyüğüm diye iltimas bekliyor her seferinde. En son geldiğinde alınıp küsmüş, beni eşime şikayet etmişti sigara içtirmedi beni senle kıyaslıyor vs. diye. Eşimin teyzesi kendisi, yaşlı. Sağlık sorunu yüzünden geliyor gelme de diyemem. Ne yapmalıyım sizce bu durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? Laf anlatamıyorum bende mi sorun var?
Teyze yaşlı sağlık sorunu da var ama sigaradan vazgeçmiyor 🙄

Hayırlısıyla güzel bir doğum yap inşallah. Canım benim teyze de başkaları da içiyor. Bu yüzden kimse gelmesin istiyorum. Ben hamileyken bile içiyorlardı.
Amin insallah canim sağolasın. Yaptıkları düşüncesizlik gerçekten büyükse büyük yani eşinde bisey diyemiyor herhalde.Benim babamda diyemezdi

Korona var korona ne misafiri. Ay milley ne rahat yarabbimmm..
Ayrıca evin içerisinde sigara içmek ahlak dışı bir şey. İçmeyen insanların da maruz kalıp, zarar görmesime sebep oluyor. Alerjim var astımım var falan deyin.. O koku aylarca çıkmaz her şeyi yıkamak gerekir. Ben müstakbel kayınpederime bile söylüyorum. Bir iki uyardım oğlu uyardı dinlemedi, allerjim var babacım öksürüyorum dedim artık içmiyor.
Bu arada sigaraya maruz kalmak koronanın semptomlarını da daha ağır yaşamamızs sebep olabiliyormuş.

Sigara evin icinde icilmez ki o koku perdeden koltuktan cikmaz. Cam acikken camsda sigara icenler olurdu bana misair gelen, o oda yine de kokardi. Ciksinlar balkonda icsinler, veya zikkim icsinler.
Ayrica bu donemde misafir kabul etmeyin

Yeterince sert değilsiniz, sert davranamıyorum diyorsunuz, evet insan olana laf bir kere söylenir hadi bilemedin iki kere, yine anlatıp o saygısızlığı yapıyorsa sert olacaksınız başka çaresi yok. İçerken alacaksınız küllüğü önünden dooğru balkona koyacak "içecekseniz yeri burası" deyip suratınıza sert bir ifade yerleştireceksiniz, olay bu. Balkon yoksa sigara da yok o zaman.
Ben içiyorum ama gittiğim evde ev sahibi izin vermezse inatlaşmaya utanırım bile yahu, ne rahatlık bu...

X