Salonda sigara içme derdi

Allah sabır versin ne diyeyim ben çok rahatsız oluyorum sigara kokusundan sizi iyi anlıyorum..

Eğer uyarmanıza rağmen yapılıyorsa o zaman bu kişileri EVİNİZE, kendi evinize almayacaksınız bu kadar basit.
Çizdiğiniz sınırları çiğniyorlarsa o zaman kapıyı kapatacaksınız.

Evde küllük yok değil ama kalkıp almaya üşeniyorlar galiba ya da istemeye. Ki midem bulanıyor benim de. Onu temizlerken bile huylanıyorum. İçmeyi de bilmiyorlar işte. Koltuğu, halıyı anladım desem bir insan fon perdesini nasıl yakar bilerek yapmış gibi. Asabım bozuluyor. Bundan somra daha net olmaya çalışacağım bu konuda. Nasıl olacak bilmiyorum.

Evet haklısın anlayış kıtlığı sanırım bu durum. Daha net olmaya çalışacağım artık. Umarım çözüm olur.

Kendim balkonda içerken misafire asla içirtmem. Aslında dişli birine benziyorsunuz ama karsınızdaki büyük diye pek ses cıkarmak istemiyorsunuz. Şöyle bir şey yapın her sigara yaktığında öksürme krizine girin en sonunda dayanamaz kendi çıkar yani biraz düşünce varsa.

Hiii birinin eşyasını yaksam perişan olurdum heralde üzüntüden yüzüne bakamazdımmbi daha. Hem gamsız hem yüzsüz yani kusura bakmayın. Cidden terbiyesizlik yani fincana bardağa kül atmak inanılır gibi değil, eşiniz desteklemiyor mu sizi

Eğer uyarmanıza rağmen yapılıyorsa o zaman bu kişileri EVİNİZE, kendi evinize almayacaksınız bu kadar basit.
Çizdiğiniz sınırları çiğniyorlarsa o zaman kapıyı kapatacaksınız.

Şu anda da sırf bu yüzden misafir olmalarını istemiyorum. İnsan gibi savranmıyorlar çünkü. En son biri de inatla bahçeden ayakkabıyla eve girmişti. Halıları (bir de rengi beyaz) çamur izi yapmıştı. Yapam da 30 yaşında koca adam. Bir daha çağırmadım. Başka biri ev terliğiyle wcye girdi. Bizim bazı misafirler görgüsüz mü, saygısız mı desem tükettiler valla beni.

Evet ben de çok utanırdım. En son bir misafir bahçeden beyaz halımın üstüne çıktı ayakkabıyla. Salon, mutfak rezil etti. Eşim resmen azarladı 30 yaşında adamı ama cıks yine yaptı yine yaptı adam. Daha da çağırmadık eve. Yılmış durumdayım yani..

Ne ailemin evinde ne de kendi evimde sigara kullanmadim. Kullanan kimse de yok bizde.

Öyle bir kültür yok yani. Alkol de yok. Hatta kola fanta gibi asitli içecek bile alınmaz evlerimize .

Bu sebeple salonda sigara fikri beni şoka uğrattı şu an.

Evde sigara icmek, icmeyene hakarettir bence. Mutfak da filan da sigara içilmez.

Balkon olabilir belki ona bi şey diyemem..

Yani kimse darilmasin da sigara nedir ya... Yani bağımlılığım olmadığı icin anlayissiz olabilirim ama. Yani insanlarin sigaraya para vermesini anlamıyorum.

Ciğerleri karbon ile doldurup üstüne para vermek çok acayip geliyor.

Herkes bırakın diye yalvarirken birakmak için insanlar caba harcamalı.

Eşim de başta vazgeçmedi davranışından çünkü izin verdim sonra rahatsız oldum diye idrak edemedi. Küllüğü alıp salonun ortasına döktüm. Yapmaya devam edersen perdeleri kokuyorlar diye çöpe atacağım dedim ve yapardım da biliyor. Daha da içmedi salonda. Birilerine ciddi olduğumu anlatmak için eşime davrandığım gibi davranmak istemiyorum. Çünkü eşim ve misafire aynı davranışı sergilemem olmaz. Olması gereken onların da saygılarını korumaları. Bilmiyorum ama kızmam mı lazım illa ki anlasınlar diye..

Bizde de sigara içen yoktu açıkçası. O sebeple ben kokacağını düşünmedim zamanla evin ve pek umursamadım. Sonra rahatsız olmaya başlayınca da eşim bile idrak edemedi başta. Evet en iyisi balkona çıkmak tabii. Ben de verilen parayı saçma bulduğum için içmem mesela. Eve alacak ekmek parası yok bazı insanlar sigara derdine düşüyorlar.

Ah bilemiyorum ki laftan anlamayan insanla ugrasmak zor. Zaten virüs var gelmemesi de gerekir ama sanırım kalıcak yeri yok . O konuyu bilemiyorum ama misafir kabul etmicem dersiniz en kötü bu iki sebepten.

Valla kimse kusura bakmasın salonun camından bile sigara içemezler. Çok küçüklüğümden hatırlarım evde sigara içildiğini babam da içerdi sonra ben hastalandım bi daha balkon dışında evde asla içmedi sigara gelen misafire de içirmedi. Sizin misafirler taş devrinden falan kalma olsa gerek bu ne düşüncesizlik hem de başımızda corona gibi bi illet varken
Siz kendi sağlığınızı düşünmüyor olabilirsiniz ama biz düşünüyoruz deyin. Yaptığınızı saygısızlık olarak düşünebilir ama en büyük saygısızlık onun yaptığı.

Bizim evde de yasak sigara içmek. Babam tiryakidir mesela ama o da tıpış tıpış balkona gidip içer. Eve gelen misafirler de balkona çıkarlar.
Eşiniz de gelenleri balkona yönlendirsin. Alışkanlık haline getirsin bu işi.

Gelince misafirler soruyor nerede içelim diye eşim mutfakta içtiği için orayı gösteriyoruz mutfağım da epeyce geniş oturmak için yeri de var. Gelen misafiri mutfaktan çıkaramıyoruz eşimin arkadaşları özellikle salona bile girmeden direk mutfağa geçiyorlar. İşime geliyor. Mutfağı genelde toparlıyorlar da :))

Kesinlikle katılıyorum.
Konu sahibi, iç teyze nolur iç diye yerlere yatıp yalvarsanız dahi onun kızım sen iyi misin deyip içmemesi lazımdı.
Böyle kendini bilmez keşke küsse de bi daha gelmese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…