Salona bağımlı oda, bebek odası ?

Salona bağlı olan odaları hiç sevmem. Çünkü misafir gelse, salonda bşr ses olsa direk o odaya geliyor her şey. Çocuğunuz sesten rahatsız olabilir diye düşündüm

Malesef canım bende sevmiyorum. şu an bağımsız salonda kirada oturuyorum ama kizimi sabah birakip akşam alması çok problem oluyor kaldı ki bunun kışı var o soğukta kaldırmak yada annemi uzaktan eve çağırmak istemiyorum. Hiç olmazsa yakın olursa kızım uyurken annem gelir bakar diye düşündük. O civarda da sıfır ev yok denecek kadar az geneli hep bağımlı salon

Benimde kizim ilk ve tek cocugum. Kizimda ayni sekilde deli yatiyor, aksam yatirdigi pozisyonda asla sabah geri bulamazdim. Ondan dolayi neredeyse 3 yasina kadar uyku tulumu ile yatirdim.

Yatak yanindaki besik artik küçük degilmi kizin için? Büyük yatak almazsan bile, park yatak tarzi, karyola bebek tarzi yatak alirsan sikinti olmaz. Neticede korumali. Uyku tulumunuda giydirirsen hiç bir sorun olmaz.

Bende çalisan bir kadinim ve bende eve geldigimde kizim ile sadece 1-2 saat geçirebiliyordum, çünkü saat 19de uyku saati onun. Ona ragmen yine ayni odada kalmadik. Bir odada 3 nefesin olmasi dogru gelmiyor bana, kizim zaten en küçük ses ile uyanan biriydi. Ve kendimede özel alan kalmasini istiyordum. Atiyorum uyumadan önce bir kitap okumak, nette gezmek yada esim ile konusmak felan istiyordum.

Bunlarin hepsi önemli seyler. Cocugunda ayni sekilde kendi alani olsun, bagimsiz olmayi ögrensin. Simdi ögretmezsen, 2, 3 yasindan sonra hersey çok daha zor olur.

10 aylık ayırdım ben odasını. Yer yatağı attım yere şu katlanabilir olanlardan. Gerçi emdiği için ben onun odasına transfer oldum sayılır. Gecede bi kaç kere gidiyordum sonra kalkmaya üşenip orda uyuyordum.

Merak ettigimden soruyorum. Yer yatagi da tehlikeli degil mi? Uyansa siz uyanmadan kalkip bir seyler karistirsa haberiniz olmayabilir. Her yeri maksimum guvenli hale getiriyoruz ama bebekler bazen hic akla gelmeyecek seyler yapiyorlar. Yegenim dis kapinin onune sandalye cekip ustteki kilidi acip kapinin disina cikmistisabah anne babasi uyurken. Ben de bu tur seylerden korkuyorum. Korumali yataklar daha iyi sanki. En azindan siz gelene kadar yerinde durur.

Sonuna kadar haklısın canım , taşınınca odasını direk ayiracagim o kadar güzel aciklamissin ki.. Benimde kızım en ufak tikirtiya uyanıyor işte odası salona baktığından sanırım salonda akşamları çok oturamayacagiz :) Dediğinde haklısın bir odada üç nefes doğru değil tsk ederim yorumun için

Şuanki evimde salona 1 odam açılıyor ve asla o odayı kullanamıyorum boş duruyor salonuda rahat dizayn edemedim o yüzden böyle bir ev almanızı önermem çok zor kullanımı ben odayı kiler gibi kullandım 3 yıldır neyseki 2 hafta sonra taşınıyorum hayırlısıyla

Benim kızım da uyanınca direk ayağa kalkan biri , biri yoksa etrafında kesin kalkar orayı burayı karıştırır sanırım buna çözüm de kamera ve telsiz :)

Çocuk odasına uzak olmak mesele değil, odaların salona açılması mesele.
Ses, gelen giden vs de bebeğinizle aşırı zorlanırsınız.
Salonu günlük kullanım alanı yapsanız yine dibinizde eşinizle bir sohbet edemezsiniz ses gitmesin diye.

Canım malesef başka bir şansımız yok. Biz evi 260 a aldık. Burda yeni yapı ev çok az varsa da en düşük 450 den başlıyor. Başka muhitten bu fiyata bağımsız salon evler vardı ama anneannemiz uzak kalacaktı kızıma bakma sorunu olacaktı. Herşeyi ona göre düşünmek zorunda kaldık. Yeni yapı evlere de gücümüz yetmedi 400 kredi cektigimizde faiziyle bize 600 e fln mal olacaktı. Merkez olduğu icin, anneanneye yakın old için tercih etmek zorunda kaldık.

Kameralı telsiz de koydum aynı zamanda en ufak dönse hışır hışır ses uyandırıp havaya zıplatıyordu beni. Hiç sorun yaşamadım. Zaten her türlü yataktan inebilir artık belli bi yaştan sonraki çocuklar. Korumalılardan inmeye kalksa düşebilir vs.

haırlısı olsun hakkınızda güle güle oturun evinizde ben sadece çok zorlandım o oda yüzünden belirtmek istedim sonuçta kira değilki 2 yıl sabrederim taşınırım deseniz.

Evet, düşerse yada çarşafa falan dolanır sesini duymazsam diye binbir şey geliyor aklıma. Şu an 14 ayligiz bizde.
Doğum yaptım 2 gece hastanede kaldım 3. Gün eve geldik kızım geldikten itibaren odasında ayrı yattı. Yatakta yorgan olmayacak. Lastikli çarşaf takicaksiniz. Kamerada takacaksiniz. Zaten 14 aylık kendini kurtaracak dönüp kalabilecek yaşta.

Haklısın da başka çaremiz yoktu.
Ya aynı fiyata merkeze uzak yeni yapı ev alacaktık ki hem kizim, hem biz, hemde annemler zorlanacakti yada onlara yakın ama daha eski ev alacaktık. Malesef eve değil arsasına para verdik gibi birşey oldu. İnşallah kentsel dönüşüm gelir de bizde faydalaniriz.

Evet sesten etkilenecek Allah'tan evimize çok gelen giden yok

Tadilata giremez misiniz, salona açılan size yakın olan odanın kapısını koridora taşıyıp, salon kısmına alçıpanla duvar çektirseniz?
Aşırı maliyetli bir iş olmaz, sadece duvarı yıkıp kapı yapmak biraz maliyet alır, ona da diğer yerden çıkan kapı takılır.

Benim evimde kira iki oda bağımlı tekini çocukların odası yaptım misafir gelince yada TV izlemek istediğinde aşırı sorun,tv izlemek için salonu bırakıp ya balkona ya yatak odasına gitmek gitmek zorunda kalıyoruz,olduğum semtte bağımsız bulamadım bağımlı evlerdende nefret ediyorum.

Kizimi 1 aylikken yuz ustu yatirmaya basladim. 3. Ayi bitti kendi odasinda besiginde yatti. Yuzustu uyuyordu telsiz vs de yoktu odalarimiz bitisik kapisi acıktı aglasa hemen duyuyordum zaten kalkip emziriyordum. Şuan 15 aylik 12. Ayında beşiği kaldırdım Kizilderili çadır yatak modeller var ondan aldım hemde isterseniz ışıklarla falan süsleyebiliyorshnuz ben öyle yaptım gece lambası gibi olur çocuğunuz da sever. Düşme derdi yok. Uyaninca kalkip oynuyor ediyor sonra yanimiza geliyor. kotu yani salona acılan odaların bende 25 sene mutfak ve tuvalet hariç diğer 3 odası salona acılan bi evde büyüdüm. Misafir varken uyumak cok zor. simdide kızımı götürüyorum anneme 8 buçukta yatıyor cocuk ama salonda tv açık oturup konuşuyoruz diye cok sık uyanıyor. Haklida cocuk Yani uyanmakta

Dogdugundan beri ayri odasi ayri yatagi var oglumun.14 aylik cocuktan bahsediyorsunuz,cok gec kalmissiniz odasini ayirmak icin. İster salona baglantisi olsun ister mutfaga,cocuklarin ayri odalara ihtiyaci vardir. Her esyasi kendisine gore olmalidir,kendi kitapligi olmaliydi mesela simdiye kadar eger maddi imkan varsa. Kendi gardrobu olmaliydi, kiyafetlerini kendisi alip koyabilecegi yasa gelmis,bu aylarda cok merakli olurlar ve de cok becerikli. Zannettiginiz gibi carsafa dolanmazlar bedenleri gayet guclu. Sizi biraz panik gordum ben,cok da sasirdim 14 aylik cocugu anne yani besikte tutabildiginize

Evet, düşerse yada çarşafa falan dolanır sesini duymazsam diye binbir şey geliyor aklıma. Şu an 14 ayligiz bizde.
ben ayirdigimda 6 aylikti carsafini dosegin altindan lastikle iyice gerdirerek diktim cikmasin diye ama benim kizin odasi hemen yanimizdaydi uykumda hafiftir
nefesini bile duyarim cogu zaman ama uzak odayi bilemedim telsiz varmis zaten.
yorganini kendisinden agir yun yorgan tarzi bisey yapmazsaniz sorun olmaz sanirim
montessori yataklara bakin onlardan dusme ihtimali sıfır

İste uzak olması sıkıntı biraz canım. Bazen sessiz sedasız kalkıyor şimdi ayirdigimda kalkıp üzerine fln bişey düşürür duymam diye korkuyorum aslına bakarsan bir iki alistirsam uzerimdeki korku gidecek. Bağımsız salonlarda yan yana hep odalar öyle bir evim olsaydı çoktan ayirmistim ama şimdi uzak olunca insan tereddütte kaliyor. Dediğin yataklara baktım çok mantıklı bu tarz olmasi. Taşınırken aldiracagim bende inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…