Dogdugundan beri ayri odasi ayri yatagi var oglumun.14 aylik cocuktan bahsediyorsunuz,cok gec kalmissiniz odasini ayirmak icin. İster salona baglantisi olsun ister mutfaga,cocuklarin ayri odalara ihtiyaci vardir. Her esyasi kendisine gore olmalidir,kendi kitapligi olmaliydi mesela simdiye kadar eger maddi imkan varsa. Kendi gardrobu olmaliydi, kiyafetlerini kendisi alip koyabilecegi yasa gelmis,bu aylarda cok merakli olurlar ve de cok becerikli. Zannettiginiz gibi carsafa dolanmazlar bedenleri gayet guclu. Sizi biraz panik gordum ben,cok da sasirdim 14 aylik cocugu anne yani besikte tutabildiginize
Odasinda yatmaya alistirirsiniz kararli olursaniz. Onemli olan guvenligini ve rahatini saglamaniz,baska sorun yasayacaginizi zannetmem. Bugun agzina alacak kitabi,yarin resimlere bakacak ,sonra kendisi gelip oku diyecek size zatenBir tane odası var zaten ama yatmiyordu içinde. Oyuncakları vardı , gardrobu vardı. Cok kitap aldım ama malesef ne zaman okumaya başlasam kitabı elimden çekip ağzına alıyor. Bu yüzden ulaşabileceği yerlerden kitap tarzı şeyleri kaldırmak zorunda kaldım.
İnan dediğin gibi kolay olmuyor. Bağımsız salonlarda yan yana odalar. En kotu aynı koridorda iki yan oda oluyor. Ama bağımlılar öyle değil iki farklı koridor biri anyada biri Konya'da. Haliyle insan tereddüt ediyor ama artık yavaş yavas büyüdüğünde ayırma zamanı geldi.
Kizimi 1 aylikken yuz ustu yatirmaya basladim. 3. Ayi bitti kendi odasinda besiginde yatti. Yuzustu uyuyordu telsiz vs de yoktu odalarimiz bitisik kapisi acıktı aglasa hemen duyuyordum zaten kalkip emziriyordum. Şuan 15 aylik 12. Ayında beşiği kaldırdım Kizilderili çadır yatak modeller var ondan aldım hemde isterseniz ışıklarla falan süsleyebiliyorshnuz ben öyle yaptım gece lambası gibi olur çocuğunuz da sever. Düşme derdi yok. Uyaninca kalkip oynuyor ediyor sonra yanimiza geliyor. kotu yani salona acılan odaların bende 25 sene mutfak ve tuvalet hariç diğer 3 odası salona acılan bi evde büyüdüm. Misafir varken uyumak cok zor. simdide kızımı götürüyorum anneme 8 buçukta yatıyor cocuk ama salonda tv açık oturup konuşuyoruz diye cok sık uyanıyor. Haklida cocuk Yani uyanmakta
Öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun. Benim oğlum 8 aylıkken odasını ayırdım yatak odasının yanında ama salona oldukça uzak bi oda gündüz ııı dese duyuyorum yine de . Anne kulağı hep onlarda olduğu için bugüne kadar hiç duymadığım olmadı. Telsize zararlı dediler almadım bazı araştırmalar çok zararlı olduğunu bazıları ise frekansının düşük olmasından dolayı zararsız olduğunu yazmış ama ben riske etmek istemedim beyin gelişiminin önemli olduğu bu dönemlerde az da olsa çok da olsa zarar vermek istemedim ve almadım. Almadığım için de hiç sorun yaşamadım.Kızlar merhaba.
Konuyu fazla uzatmadan yazmak istiyorum. Üç yıldır kiraciyim artık ev sahibi derdinden midem bulanmaya basladi. Kızımın doğum gününde bile duvara birşey yapistiramadim.Bu düşen faizler sebebiyle hem evimiz olsun yatırım yapalım hemde kira vermeyelim diye ev aldık. Bebeğim olduğundan annemlere yakın oturmak zorundayız. Burada evler çok yeni değil geneli 20 yıllık bina. Yenileri de var ama onlarda 400-450 binden başlıyor. Sorunum şu ki salona iki tane oda açılıyor. Ev geniş onda bir problemim yok ama bu odalari nasıl duzenleyecegim bilmiyorum. Kızımın odasını yavaştan ayırmak istiyorum ama korkuyorum da. Yatak odasına mesafesi uzak. Ağlarsa duyamam. Telsiz alırım o problem değil ama yine de için rahat etmiyor. Salona bağımlı odası olanlar var mı ? Varsa sizler nasıl yaptınız ? Sorun oldu mu ?
benim kiz sessiz sedasiz yerinden hic kalkmadigi icin genelde aneaaaa diye kukrer uyaninca her seslenmedigimde sesin desibeli artarİste uzak olması sıkıntı biraz canım. Bazen sessiz sedasız kalkıyor şimdi ayirdigimda kalkıp üzerine fln bişey düşürür duymam diye korkuyorum aslına bakarsan bir iki alistirsam uzerimdeki korku gidecek. Bağımsız salonlarda yan yana hep odalar öyle bir evim olsaydı çoktan ayirmistim ama şimdi uzak olunca insan tereddütte kaliyor. Dediğin yataklara baktım çok mantıklı bu tarz olmasi. Taşınırken aldiracagim bende inşallah
Tadilata giremez misiniz, salona açılan size yakın olan odanın kapısını koridora taşıyıp, salon kısmına alçıpanla duvar çektirseniz?
Aşırı maliyetli bir iş olmaz, sadece duvarı yıkıp kapı yapmak biraz maliyet alır, ona da diğer yerden çıkan kapı takılır.
benim kiz sessiz sedasiz yerinden hic kalkmadigi icin genelde aneaaaa diye kukrer uyaninca her seslenmedigimde sesin desibeli artar
suan dusununce tehlikeli olabilir sizin icin
bilemedim ki ayirmakmi iyi ayirmamak miSorma bizimki çok sessiz. Birde öyle deli yatiyor ki. İşin garip yanı eltimin çocuğu üç yaşına girdi hala anne yanında yatıyor ayirmsdi odasını. Ben ayırmak istediğimde de o örnek gösteriliyor daha erken diyorlar inan odası yakın olsa bir saniye bile durmazdim
bilemedim ki ayirmakmi iyi ayirmamak mi
gece beslenmesi bittimi
Salona açılan odaları olan ev nasil oluyor ki merak ettim ve hic görmedim
Ankara Emek mi yoksa
Bizim Emekteki ev öyleydi biraz şekilsiz evler ama neden sıkıntı ettiniz bunu anlamadım. Misafir gelince her odanın ortada olmasından hariç bir sıkıntı çıkarmamıştı bize
Ev sızın evınızse aslında tam anlamadım amerıkan mutfakmı yoksa ıkıtane oda arasında kapımı var hanı salon ve cocuk odası mesela eger oyleyse o aradakı kapıyı kapatabılırsınız(duvar ordurebılırsınız kapıyı cıkarıp) 14 aylık bebek yataktan dusebılır kenarları korumalı yatak alın carsafada dolanmaz heralde o yasta. Telsızde alırsanız sımıntı olmaz. Zaten aklınız onda olacagı ıcın her sesını duyabılırsınız annelerde oyle oluyor
Türkiye de yaşıyorum büyük şehirler de akrabalarim da var ama hic görmedim denk gelmedi herhalde merakta ettim ben dünyadan bir haberim galibaTürkiye de mi yasiyorsun yada hangi ilde bilmiyorum da büyükşehirlerde birçok evi eskiden salona bağlı odaları vardı ki hala da var. Şaşırdım hiç gormemene akrabalarından flnnda mi görmedin hiç :)
Türkiye de yaşıyorum büyük şehirler de akrabalarim da var ama hic görmedim denk gelmedi herhalde merakta ettim ben dünyadan bir haberim galiba
Yaşım 28 genelde hep müstakil dubleks evlerin olduğu yerlerde oturdum apartmanda da normal evler iste gorduklerim ama seyi biliyorum eskiden bazı tip evler vardi mesela evin giriş kapısından girdiğinde karşıda direkt oda olurdu ve yan yana odalar olurdu 3 oda mesela yan yana . Biraz daha doğu tarafında hala o tip evler varmis :)Evet çok ilginç demekki sizin yasadiginiz illerde yoktu. Ki 90 li yillarda hep bu tarz evler yapılırmış çünkü doğalgaz olmadığından ısınma soba ile oluyordu, salona oda acmislar ki hepsi birlikte ısınsın diye. Gerçekten şaşırdım Ankara' nin mesela çoğu ilçesi böyle kentsel dönüşüm gelip yeni evler yapana kadar. Cankaya mesela Ankara'nın gözde semtidir ama evlerinin çoğu eskidir. Salona oda açılır. Çevrenizde nasıl hiç gormediniz sanırım yasiniz küçük yada bilemedim başka birşey gelmedi aklıma
Bısey olmaz ınsallah ya korur melekler onu onun ıcınde yapılacak bıseyde yokkı ınsallah bırakır o huyunuSalona iki tane oda kapısı aciliyor. Yani odaya girip çıkarken önce salondan geçmen lazım. Çarşafa dolanmaz, dolanirsa açar ama kızım bu tarz şeylerle oynamayı, kafasına geçirmeyi çok seviyor. Her ne kadar yapma desemde nerede bir penye, tişört, çarşaf vs görse hemen üstüne, kafasina sarıyor. Hayırlısıyla evin tadilatı bitip tasinalim da artık duruma göre bakacağım