Salona bağımlı oda, bebek odası ?

Bir tane odası var zaten ama yatmiyordu içinde. Oyuncakları vardı , gardrobu vardı. Cok kitap aldım ama malesef ne zaman okumaya başlasam kitabı elimden çekip ağzına alıyor. Bu yüzden ulaşabileceği yerlerden kitap tarzı şeyleri kaldırmak zorunda kaldım.

İnan dediğin gibi kolay olmuyor. Bağımsız salonlarda yan yana odalar. En kotu aynı koridorda iki yan oda oluyor. Ama bağımlılar öyle değil iki farklı koridor biri anyada biri Konya'da. Haliyle insan tereddüt ediyor ama artık yavaş yavas büyüdüğünde ayırma zamanı geldi.

19 aylık olacak benimki, 4 aylıkken ayırdım odasını. Önce park yatakta yattı, kamerayla izledik hep.
Bir yaşında montessori yatağa geçti, bir kere gece dönerken boşluktan düşmüş ama alçak olduğu için ağlamadı bile. Bir kere de parmaklığına tırmandı ben yanındayken düştü o kadar. Zaten o dönem de yürüdüğü için uykusu gelince gidip çıktı, uyanınca inip geldi yanımıza.
Kendi inip çıkabileceği tarzda yataklar çok rahat oluyor.
Benimki üzerinde örtü tutmaz, uyku tulumu kullanıyorum ben dolanma durumu falan da olmuyor.

Odasinda yatmaya alistirirsiniz kararli olursaniz. Onemli olan guvenligini ve rahatini saglamaniz,baska sorun yasayacaginizi zannetmem. Bugun agzina alacak kitabi,yarin resimlere bakacak ,sonra kendisi gelip oku diyecek size zaten cok kucuk aylardan beridir goz asinaligi olmasi acisindan onemli seyler bunlar bence. Bahsettiginiz tarz evler esimin ailesinin ciftliginde var,gittigimde telsiz goturuyorum ben,bence telsiz isi cozer. Cocuk dusecekse odasi yakin da olsa biyonik kadin degilsiniz engel olamazsiniz neticede bunun icin endise etmeniz yersiz.

Ne güzel odalarinizin kapısı bitisikmis bence bu büyük şans. Artık kızım rahat etsin diye gerekirse TV sesini kisariz yada hiç acmayiz. Yapacak başka birşey yok malesef

Öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun. Benim oğlum 8 aylıkken odasını ayırdım yatak odasının yanında ama salona oldukça uzak bi oda gündüz ııı dese duyuyorum yine de . Anne kulağı hep onlarda olduğu için bugüne kadar hiç duymadığım olmadı. Telsize zararlı dediler almadım bazı araştırmalar çok zararlı olduğunu bazıları ise frekansının düşük olmasından dolayı zararsız olduğunu yazmış ama ben riske etmek istemedim beyin gelişiminin önemli olduğu bu dönemlerde az da olsa çok da olsa zarar vermek istemedim ve almadım. Almadığım için de hiç sorun yaşamadım.

benim kiz sessiz sedasiz yerinden hic kalkmadigi icin genelde aneaaaa diye kukrer uyaninca her seslenmedigimde sesin desibeli artar
suan dusununce tehlikeli olabilir sizin icin

Canım onu bende düşünüyorum ama eşim ne der bilmiyorum . Birde evin mimarisi, kolon durumu uygunlugu arastiriliyormus sanırım. Bir komşu da odadan odaya açmış kapıları. İki odanın kapısı salondan ayrılmış birbirine açılıyor Acaba ne kadar tutar arastirmak lazım

benim kiz sessiz sedasiz yerinden hic kalkmadigi icin genelde aneaaaa diye kukrer uyaninca her seslenmedigimde sesin desibeli artar
suan dusununce tehlikeli olabilir sizin icin

Sorma bizimki çok sessiz. Birde öyle deli yatiyor ki. İşin garip yanı eltimin çocuğu üç yaşına girdi hala anne yanında yatıyor ayirmsdi odasını. Ben ayırmak istediğimde de o örnek gösteriliyor daha erken diyorlar inan odası yakın olsa bir saniye bile durmazdim

bilemedim ki ayirmakmi iyi ayirmamak mi
gece beslenmesi bittimi

Ben 6 aylıkken ayırdım odasını. Eğer kalkmasından korkuyorsanız ışık olmasın evde, tam karanlık olsun size seslenir kalkmak için.

Salona açılan odaları olan ev nasil oluyor ki merak ettim ve hic görmedim

Salona açılan odaları olan ev nasil oluyor ki merak ettim ve hic görmedim

Türkiye de mi yasiyorsun yada hangi ilde bilmiyorum da büyükşehirlerde birçok evi eskiden salona bağlı odaları vardı ki hala da var. Şaşırdım hiç gormemene akrabalarından flnnda mi görmedin hiç :)

Ankara Emek mi yoksa
Bizim Emekteki ev öyleydi biraz şekilsiz evler ama neden sıkıntı ettiniz bunu anlamadım. Misafir gelince her odanın ortada olmasından hariç bir sıkıntı çıkarmamıştı bize

Canım Çankaya ama Emek değil :)
Ya işin ilginç yanı ben bağımlı salonda büyüdüm ama hiç rahatsız olduğumu hatirlamiyorum sanırım o zamanlar bağımsız sayısı çok azdı belki de ondan farkında değildik. Hatta uyurken annem babam TV izlerdi o ses bile bana güven verirdi. Birde evin kalabalık durumuna bağlı sanırım. Annemlere de öyle aman aman yatılı misafir gelmezdi.

Esim de sürekli söyleniyor biz o paraya Mamak'tan Keçiören den yeni daire alırdık diye. Ama yapacağım birşey yok kızım için zevklerimizden, heveslerimizden vazgeçmek zorunda kaldık.

Ev sızın evınızse aslında tam anlamadım amerıkan mutfakmı yoksa ıkıtane oda arasında kapımı var hanı salon ve cocuk odası mesela eger oyleyse o aradakı kapıyı kapatabılırsınız(duvar ordurebılırsınız kapıyı cıkarıp) 14 aylık bebek yataktan dusebılır kenarları korumalı yatak alın carsafada dolanmaz heralde o yasta. Telsızde alırsanız sımıntı olmaz. Zaten aklınız onda olacagı ıcın her sesını duyabılırsınız annelerde oyle oluyor

Salona iki tane oda kapısı aciliyor. Yani odaya girip çıkarken önce salondan geçmen lazım. Çarşafa dolanmaz, dolanirsa açar ama kızım bu tarz şeylerle oynamayı, kafasına geçirmeyi çok seviyor. Her ne kadar yapma desemde nerede bir penye, tişört, çarşaf vs görse hemen üstüne, kafasina sarıyor. Hayırlısıyla evin tadilatı bitip tasinalim da artık duruma göre bakacağım

Türkiye de mi yasiyorsun yada hangi ilde bilmiyorum da büyükşehirlerde birçok evi eskiden salona bağlı odaları vardı ki hala da var. Şaşırdım hiç gormemene akrabalarından flnnda mi görmedin hiç :)
Türkiye de yaşıyorum büyük şehirler de akrabalarim da var ama hic görmedim denk gelmedi herhalde merakta ettim ben dünyadan bir haberim galiba

Türkiye de yaşıyorum büyük şehirler de akrabalarim da var ama hic görmedim denk gelmedi herhalde merakta ettim ben dünyadan bir haberim galiba

Evet çok ilginç demekki sizin yasadiginiz illerde yoktu. Ki 90 li yillarda hep bu tarz evler yapılırmış çünkü doğalgaz olmadığından ısınma soba ile oluyordu, salona oda acmislar ki hepsi birlikte ısınsın diye. Gerçekten şaşırdım Ankara' nin mesela çoğu ilçesi böyle kentsel dönüşüm gelip yeni evler yapana kadar. Cankaya mesela Ankara'nın gözde semtidir ama evlerinin çoğu eskidir. Salona oda açılır. Çevrenizde nasıl hiç gormediniz sanırım yasiniz küçük yada bilemedim başka birşey gelmedi aklıma

Yaşım 28 genelde hep müstakil dubleks evlerin olduğu yerlerde oturdum apartmanda da normal evler iste gorduklerim ama seyi biliyorum eskiden bazı tip evler vardi mesela evin giriş kapısından girdiğinde karşıda direkt oda olurdu ve yan yana odalar olurdu 3 oda mesela yan yana . Biraz daha doğu tarafında hala o tip evler varmis :)

Bısey olmaz ınsallah ya korur melekler onu onun ıcınde yapılacak bıseyde yokkı ınsallah bırakır o huyunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…