- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.187
- 548
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Merhaba arkadaşlar. .
Geçen hafta konu acmistim bazı sağlık problemlerim vardı. Kalbimde çarpıntı ve ekstra atım sorunu yüzünden doktora gittim.Ben panik atak diyecekler diye beklerken yapılan kan testlerinde potasyum ve aminotranferes çok yüksek çıktı. Ve doktor emin olmak için yeniden kan testi istedi.şimdi onun sonucunu bekliyorum.bu arada EKG de yapıldı onu doktor daha görmedi.
Bende bu arada netten biraz araştırdım. Potasyum seviyesi yükselmesi çarpıntı halsizlik yorgunluk belirtileri yapabilir diyor.Bobreklerde bir problem olabilirmiş.ve bu sorun halkedilmezse kalp krizi riski varmış.
Zaten çok olan çarpıntim dahada arttı ve şimdi çok korkuyorum aniden kalp krizi gelecek diye..
Çok korkuyorum cigerlerimde yada böbreklerde önemli bir sorun çıkacak diye..moralim cokk bozuk..kendimi berbat hissediyorum.Daha önce başına böyle bir durum gelen varmı?Yada ben kendimi nasıl sakinlestirebilirim?Her gece acaba uyurken kalbim duracakmi diye düşünüyorum. .evde yalnız kalmaya korkar oldum.
Normalde korkak biri değilimdir ama bu carpintilar sakin kalmama engel oluyor panik oluyorum ((
Off Haklısın netten bakmakla hata ettim.ama merak ettim potasyum yüksek olursa ne olur diye aldım ağzımın payını!!)Sorumun potasyumdan olduğunun ortaya çıkmasına sevinmen lazım. Onu dengeleyecek ilaç verirler risk ortadan kalkar. Öğrenmeseydin o risk vardı ama artık geçmiş olsun :)
Buraya resmini koyarsam olurmu yani anlayan?bir deneyeyim canım sağol.psikolojik olabilir. Ne desek yalan olur. Basit bir potasyum bozukluğuda olabilir böbrek yetmezliği de olabilir. Acil bir durum olsa üst sınırlarda olsa sizi eve salmazlardı sanıyorum. Genede Ekgyi koyabilirseniz bir bakalım ama genede doktora gidin.
Potasyum yüksekliği tehlikeli, doğru ama çözülemeyecek bir durum yok.
O kadar çok sebze ve meyvede potasyum var ki ben şaşırdım. .dikkat etmeye çalışıyorum şimdilik. SağolAllah dermansız dert vermesin. Sorunu öğrenmişsin daha ne istiyorsun? Muhtemelen dengeliyici ilaç verecekler ve sen de rahatlayacaksın.
Potasyum seviyesi yüksek olan yiyeceklerden uzak dur. Bildiğim kadarıyla muzda potasyum vardı.
Off Haklısın netten bakmakla hata ettim.ama merak ettim potasyum yüksek olursa ne olur diye aldım ağzımın payını!!)
Yoktu sadece migrenim tuttuğu zamanlarda ağrı kesici içtim o kadar..yani öyle düzenli olarak kullandığım herhangi bir ilaç yok.Son zamanlarda kullanığın bir ilaç var mıydı ?diyet yapmak vs maksadıyla aşırı bitki çayı tüketimi söz konusu oldu mu?
Buraya resmini koyarsam olurmu yani anlayan?bir deneyeyim canım sağol.
Doktora ikinci testin sonucu çıkınca gideceğim.
Kullandığın ağrı kesicinin etken maddesi nedir? Bunun dışında bu kış senin için nasıl geçti, arka arkaya soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklar atlattın mı? Herhangi bir antibiyotik kullandın mı bu süreçte?Yoktu sadece migrenim tuttuğu zamanlarda ağrı kesici içtim o kadar..yani öyle düzenli olarak kullandığım herhangi bir ilaç yok.
Merhaba arkadaşlar. .
Geçen hafta konu acmistim bazı sağlık problemlerim vardı. Kalbimde çarpıntı ve ekstra atım sorunu yüzünden doktora gittim.Ben panik atak diyecekler diye beklerken yapılan kan testlerinde potasyum ve aminotranferes çok yüksek çıktı. Ve doktor emin olmak için yeniden kan testi istedi.şimdi onun sonucunu bekliyorum.bu arada EKG de yapıldı onu doktor daha görmedi.
Bende bu arada netten biraz araştırdım. Potasyum seviyesi yükselmesi çarpıntı halsizlik yorgunluk belirtileri yapabilir diyor.Bobreklerde bir problem olabilirmiş.ve bu sorun halkedilmezse kalp krizi riski varmış.
Zaten çok olan çarpıntim dahada arttı ve şimdi çok korkuyorum aniden kalp krizi gelecek diye..
Çok korkuyorum cigerlerimde yada böbreklerde önemli bir sorun çıkacak diye..moralim cokk bozuk..kendimi berbat hissediyorum.Daha önce başına böyle bir durum gelen varmı?Yada ben kendimi nasıl sakinlestirebilirim?Her gece acaba uyurken kalbim duracakmi diye düşünüyorum. .evde yalnız kalmaya korkar oldum.
Normalde korkak biri değilimdir ama bu carpintilar sakin kalmama engel oluyor panik oluyorum ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?