Evet, ona ben de katılıyorum. Ama konu sahibi de yazmış zaten. Odasını topluyormuş, evcil hayvanının bakımını yapıyormuş. Yani bu kadarı kafi bence. Başka bir üyenin dediği gibi yemek yapıp kardeşine falan bakmak çocuğa aşırı yüklenmek olur. Ben üyeye yönelik yorumladım, genele vurursak tabi ebeveynlerin bazı tutumlarını tartışabiliriz.Ben de öğretmenim hocam ne demek istediğinizi iyi anlıyorum, zaman bizim zamanımız gibi değil , okula getirip götürme konusuna hiçbirşey diyemem , en baştaki yorumlarıma bakarsanız sadece çocuklara küçük sorumluluklar verilmesi gerektiğinden bahsetmişim ..
sandeviç yapıp dolaba koyun , kayınvalidesi olmayan bir çok insan . bana göre abartı . 1. sınıftan beri bırakıyorum. açlıktan ölmediOkuldan aç geliyor,ocagı yakıp yemek ısıtamaz,ayrıca bulunduğumuz muhit çok güvenilir değil.
İlaç yazdırmak için randevu mu alınıyor? İlk kez duydum.
Yok demiyor ki konu sahibi. Aynı yaş grubunda çocuğu olup aynı endişeleri paylaşan bir kadın olarak yaşadığım bölgedeki ailelerin çoğunluğu sizin tavsiyenize anaokulundan itibaren uyuyor. Hatta gece yarılarına kadar sokakta, trafikte oynuyor bu çocuklar ( Onlara göre muhit güvenli, çünkü çocukları sağ salim evin yolunu bulabiliyor. Kötü birşey olursa da asla kendilerini sorumlu tutmuyorlar zaten ) Ancak bu ne onların çocuklarını ne de benim çocuğumu risklerden uzak tutmuyor. Bu ülkede bir çocuğun güvenligini askıya alarak gozetimsiz bırakmak özgüven ve sorumluluk gelişimi için yapılacaklar listesinde son madde bile olamaz benim için. Bir başkasının bu riski alabiliyor olması da onun ebeveynlik sorumluluğu ile ilgilidir diye düşünüyorum.Tamam siz 20 yaşinda kadar başinda bekleyin isterseniz, size yapin demiyorum. Ama kendileri okuldan cikan cocuklar da var biyerlerde onu diyorum.
Hande yi babası öldürdü yalnız. Konuyla direkt olarak ilgisi yok ama evet dışarıdan bakıldığında o da gozetimsiz bir çocukmus zaten rahmetli....Artık çocuklarımızı gözümüzün önünden ayirmamaliyiz bence devir cok kötü oldu herşey aleni oldu utanma sıkılma yok ortada sapik dolu Bebekteki olayı görmediniz mi? Birde muhit güvenilmez ise ...Hande Cinkitas i unuttunuz mu?konu sahibi ya isten izin almalı eşi de alabilir ya da servis iş yerine getirebilir güvenilir bir komşunuz ya da kuzen başka akraba?
20 yılı geçti hala bulunamadı katili.ha belli de aslında deliller yetersiz geldi gene ceza almadılarArtık çocuklarımızı gözümüzün önünden ayirmamaliyiz bence devir cok kötü oldu herşey aleni oldu utanma sıkılma yok ortada sapik dolu Bebekteki olayı görmediniz mi? Birde muhit güvenilmez ise ...Hande Cinkitas i unuttunuz mu?konu sahibi ya isten izin almalı eşi de alabilir ya da servis iş yerine getirebilir güvenilir bir komşunuz ya da kuzen başka akraba?
Babası tutuklandı diye biliyorum ama yine mi bırakmışlar? Çocukların canının değeri bu kadar işte bu ülkede...20 yılı geçti hala bulunamadı katili.ha belli de aslında deliller yetersiz geldi gene ceza almadılar
yok dava gene kapandı beraat etti o herifBabası tutuklandı diye biliyorum ama yine mi bırakmışlar? Çocukların canının değeri bu kadar işte bu ülkede...
İroniCiddi ciddi soruyor musunuz , ironi mi yapıyorsunuz ?
Evet yani onu Bir örnek olarak verdim aslında babası öldürmüş olabilir de evde yalnız bırakmak doğru gelmiyor daha buyudu sayılmaz biz (ikizim var)lise 1 deyken öğlen molası çorba ısıtıp içmiştik kapattın mı dedim ikizime evet dedim okula gittik iki saat ders görüp geldik çorba zift gibi simsiyah yanmış yoğunlaşmış lop lop göbek atıyor , meğer eğilip altına bakmış güneşten parlamış kapalı sanmış.baksan kazık kadar kızlarız yaşadık bunu yani halen çocukluk oluyor20 yılı geçti hala bulunamadı katili.ha belli de aslında deliller yetersiz geldi gene ceza almadılar
11 yaşında kek yapıyorduk yumurta haşlıyorduk tost yapıyorduk yazanlar olmuş şaştım kaldım.anca anne ya da başka bir yetişkin yanındayken yapılabilir bunlar.şu anki 11 yaş ortaokul 5. sınıf ama eskinin ilkokul 5. sınıfı.çocuk yahu bunlar .odasını toplasalar masa hazırlamaya yardım etseler arada ödevlerini düzenli yapsalar saygılı olsalar büyüklere öğretmenlere yeter de artarEvet yani onu Bir örnek olarak verdim aslında babası öldürmüş olabilir de evde yalnız bırakmak doğru gelmiyor daha buyudu sayılmaz biz (ikizim var)lise 1 deyken öğlen molası çorba ısıtıp içmiştik kapattın mı dedim ikizime evet dedim okula gittik iki saat ders görüp geldik çorba zift gibi simsiyah yanmış yoğunlaşmış lop lop göbek atıyor , meğer eğilip altına bakmış güneşten parlamış kapalı sanmış.baksan kazık kadar kızlarız yaşadık bunu yani halen çocukluk oluyor
Il ilçe belirtmemin konuya bir katkisi olmaz, burada kimseyi yaftalamak istemem.Hangi il , hangi semt için konuşuyoruz ? Rahatsızlık duyduğunuz bekar erkekler, çevreye rahatsızlık veren ; mahalleliye laf atan insanlar mı , işinde gücünde okuyan / çalışan insanlar mı ?
Gerçekten 1.sınıfa giden cocugu yalnız mi bırakıyordunuz?sandeviç yapıp dolaba koyun , kayınvalidesi olmayan bir çok insan . bana göre abartı . 1. sınıftan beri bırakıyorum. açlıktan ölmedi
Esim karşılayacak bu hafta kizimiHaklisiniz bence. Esinize deyin annesini hastaneye goturmesin kizinizi karsilasin. O da kendi gitsin jastaneye madem yapacak birsey yok
Bu durumu ailede de arkadaşta da sevmiyorum bende. Hatta hatta ben kolay kolay öyle tartışıp küsen biri değilim fakat konuşmadığım insanların çoğunluğu ile bu sebepten mesafe koydum. Çünkü bunu huy haline getiriyorlar. Bi arkadaşım vardı saat 1 de buluşalım dedi 5 te geldi hemde hiç mahcup olmadan11 Yasındaki kızıma 11 yıldır calıstıgım için annem bakıyor,toplamda babaanneden çocuk bakımıyla alakalı destek aldığım süre 11 yıl zarfında 20 gün ya vardır ya yoktur.
3 ay öncesinden annemlerin bu hafta memlekette olması gerektiğini,çocuğa 1 hafta bakıp bakamayacagını sordum.Hiç problem değil 1 tane torunum var gerekirse okula bırakıp alırım bile ,sormana bile gerek yok dedi.
Zaten servisle gittiği için sabahları biz bindiriyoruz,akşamları da servis kapıya kadar bırakıyor.Akşam üstü saat 16:00 da çocuk okuldan geliyor,17:30 da ben evde oluyorum.Babaannede geçireceği süre bu 1,5 saat.Ondan tek istediğim yalnız bırakmaması,yemeğini de hazırlayıp babaanneye gönderebilirim.
Bugün annemleri yolculadım,ve kayınvalidemi arayıp pazartesi günü çocuğun 4 gibi onda olacagını hatırlatmak istedim.
-'Tamam benim bir dr randevum var,ilaç yazdırıcam ondan sonra hep evdeyim hiç sorun yok 'dedi.
Doktor randevun kaçta anne dedim,randevusu saat 16:00 daymış!
Evet insanlar torunlarına bakmak zorunda değil,ama müsaitlik durumunu 3 ay içinde belki 30 kez sordum.
Hem aklına geldikçe 2.çocuğu sorup,hem eşine dostuna çocuğa sanki yıllardır kendisi bakıyormuş gibi aksettirip hemde bu son dakika golünü atamazsın.
Geçmiş yıllarda ondan yardım istediğim dönemlerin birinde babam kalp ameliyatı oldu,diğerinde kardeşim evlendi.Onlarda da benzer tavırları oldu ama üzerinden yıllar geçtiği için salak gibi bu kez yapmaz dedim.
Eşimle çok kopuk bir ilişkileri vardı,annendir,düşünememiştir o dur bu dur yıllardır aralarında tampon bölge olmaya çalıştım,gerçekten hiç gerek yokmuş bugün bir kez daha anladım.
Ona değil ona fırsatı verdiğim için kendime çok kızgınım,buraya yazıyorum ki gözümün önünde dursun yarın bir gün unutursam hatırlatıcı olsun.
*Randevu bulamamıştır vs diye düşünmeyin ,ilaç yazdıracagı bölümde şu an bile bir çok saat aralıgı boş ve onu doktora götürecek kişi eşim,resmen öyle ayarlamış ki çocuğu karsılayacak kimseyi bulamıyım diye uğraşmış gibi
Konu genelinde tekrar tekrar yazdım ama gözden kaçtı sanirim.Kizim yaşının gereği tüm sorumlulukları yerine getirebiliyor,mental bir problemi de yok .Allaha sukur bedenen de sağlıklı.Sanırım son 3 yıldır mevsim geçişlerinde yazlık kışlık ayırımı yapıp kuculenleri eskiyenleri ayrı ayrı tasnifliyor ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyor,okulun birden fazla sosyal sorumluluk projesine dahil,kisisel bakimi,odasinin temziligi duzeni,evcil hayvaninin bakimi,haftalik ders ve spor programi hepsini kendisi planliyor.Bakimiyla alakali evde yaptigim tek sey yemek pisirmek.Bunu da ben yanindayken yapabiliyor ama ben evde yokken yapmasini bu yas icin uygun bulmuyorum.Oturup kizima mersiye yazmak istemezdim ama çocuğumu tekinsiz bir muhitte ipsiz şansız insanlardan korumak istemem çok yanlış anlaşılıyor sanirim.Okuldan gelirken karşılanması ve mümkünse onune bir kap corba konmasını istemem çocuğumu gereğinden fazla korumak olarak algilaniyorsa hic problem değil.Kayinvalideme gelince o gerçek bir manipülatif kişilik,bahsettiğiniz türden hic bir sağlık problemi yok.Ama geçmiş yıllarda da defalarca yaptığı bir hareketi yineledi yine son anda yüz üstü bıraktı ,onun canı sağolsun buna fırsat veren benimKayınvalideniz bilerek yapmış gibi gelmedi bana ya, o kadar haber vermenize rağmen böyle yapması hiç hoş değil ama son aradığınızda hala merak etme evdeyim falan diyormuş. Unutkanlık sorunları falan mı var acaba? Ayrıca çocuk gelişimciyim, herkes önermiş ancak çocukları aşırı korumacı yetiştirmenin zararlı olduğunu da bilmenizi isterim. Biz anaokulunda 4 5 yaşındaki çocuklara yemek yaptırıyoruz, bulaşıklarını da yıkıyorlar. Yine yerleri paspaslayıp oyuncakların tozunu alıyorlar. Dışarı için bir şey diyemem ancak ev ortamında kızınıza güvenebilirsiniz bence ve güvenmelisiniz. Ancak bilmediğimiz güvenlik sorunlarınız vardır belki( kızınız hasta vs, güvenilmez komşular…) o kadarını bilemiyorum.
Bir de babaanneyle başka bi açıdan konuşun isterseniz, aklı yerinde değil gibi bir nöroloğa vs görünmesi gerebilir
Tabii birde evde tek kalmak için direten cocuk ayağı var bu sorunun ama hallettik bir sekilde cok sukurBu durumu ailede de arkadaşta da sevmiyorum bende. Hatta hatta ben kolay kolay öyle tartışıp küsen biri değilim fakat konuşmadığım insanların çoğunluğu ile bu sebepten mesafe koydum. Çünkü bunu huy haline getiriyorlar. Bi arkadaşım vardı saat 1 de buluşalım dedi 5 te geldi hemde hiç mahcup olmadanAynı şeyi sürekli yapmaya başladı en sonunda bana '' yaa ben böyleyim işte benide böyle kabul edin '' demesiyle sildim direk. Hayatımızı onların programına göre ayarlıycaz Gerçekten hassas noktam oldu artık yaşaya yaşaya.. Siz bence bundan sonra rica bile etmeyin hatta kendisi bakayım dese bile kabul etmeyin derim. Ben ilkokulda bile anneme yalnız kalmak istiyorum derdim ama anne işte haklı olarak kaç yaşında olursam olayım mutlaka başımda biri olsun isterdi ya da onunla gitmemi isterdi anlıyorum o yüzden sizi :)