- 12 Mart 2016
- 1.250
- 1.036
- 39
Ben saten çocuk meselesini başka bir arkadaşa yazmıştım ,başka arkadaşın yazdigini alıntı yaparak.Kizimin uzun zamandir odasına elimi surmem, kendisi siler supurur, cok guzel kek kurabye yapar ben b asindaysam yemek pişirir.Mesele yapamayacak olması değil.Mesele verilen sizin tutulmamasi
Benim bahsettiğim şey çocuklara sorumluluk verilmemesiydi, şuanda heryer tehlikeli bana göre de , eskidendi okula , her yere tek gidip rahatça eve gelmeler ...Artık tehlikeli olmayan muhit kaldı mı ki? Komşulara sorsan bizim muhit de çok güvenli, karşı komşum ev hanımı olmasına rağmen kızı anasınıfından itibaren yürüyerek kendi başına gidip geldi ki okul hiç yakın değil , birkaç kez uyarmak istedim, " ne olacak canım, o yolu biliyor, hem buralarda bişey olmaz" cevabını aldım...Eminim o da kendince çocuğuna hayatı öğrettiğini düşünüyordur veya benim çocuğumu okula getirip götürmemi de çocuguma bebek gibi davranmak olarak burun kiviriyordur arkamdan ama yapacak birşey yok. Çünkü cehalete çare yok.
Konuyu baştan beri okuyorum size k.v konusunda hak verdim ben.Bundan sonra tavrınızı koyarsıniz sizde..Kahvaltıya gitmiyoruz vazgeçtik deyin.Gidin ama söylemeyin ..Yarın sabah kahvaltıya gidecektik eltimle,kayinvalidem de gelmek istiyormusAllahim sana geliyorum
Benim bahsettiğim şey çocuklara sorumluluk verilmemesiydi, şuanda heryer tehlikeli bana göre de , eskidendi okula , her yere tek gidip rahatça eve gelmeler ...
Yok ondan cekiniyormus gibi olurdu gizlemek,ben aksine tam olarak bu olay nedeniyle kendisiyle bir sure görüşmek istemediğimi soyledimKonuyu baştan beri okuyorum size k.v konusunda hak verdim ben.Bundan sonra tavrınızı koyarsıniz sizde..Kahvaltıya gitmiyoruz vazgeçtik deyin.Gidin ama söylemeyin ..
E siz oyle davranirsiniz madem Ne diyeyim.Ben goruyorum okuldan cikip arkadaslariyla burger yiyor burada orta okul cocuklari o kadar da değil her yer. Hiç bir habere konu olan ya da kulagina gelen bir olay da duymadim burada.
E siz oyle davranirsiniz madem .Ve diyeyim.
Biraz önce haberleri izledim,abartısız 10 tane taciz haberine denk geldim.Siz yapın diye demedim her yer öyle dedikleri için dedim.
Benim cevremde hep aileler okula götürüyor ve okuldan alıyorlar, çantaları bile anneler taşıyor sırtındaBen goruyorum okuldan cikip arkadaslariyla burger yiyor burada orta okul cocuklari o kadar da değil her yer. Hiç bir habere konu olan ya da kulagina gelen bir olay da duymadim burada.
Biraz önce haberleri izledim,abartısız 10 tane taciz haberine denk geldim.
Yuzde 10 ihtimal olsa bana denk geldiğinde %100 olur.Allah kotuye firsat vermesin ama buralarda birsey olmaz devrini gecmedik mi?
Tamam siz 20 yaşinda kadar başinda bekleyin isterseniz, size yapin demiyorum. Ama kendileri okuldan cikan cocuklar da var biyerlerde onu diyorum.
Valla çanta taşımayı bilemem de ben olsam ben de çocuğumu belli bir yaşa kadar sokağa salmazdım. Her gün bir videoya alma, taciz haberi okuyoruz artık.Benim cevremde hep aileler okula götürüyor ve okuldan alıyorlar, çantaları bile anneler taşıyor sırtındabiraz abartıyorlar tabi
Bende diyorum ki napiyim
Çünkü konu en başından beri cocuk değil kayinvalidem,surda bile aradan sıyrılmayı başardıSize yazmadim baska uyeye yazdim zaten o yorumu beeeen.
Yeni üye oldugunuz icin bilmiyor olabilirsiniz konu içinde başka uyelerle de yorumlaşabiliyoruz illa sizin bir şey yapmaniza gerek yok. Of ya aksam aksam.
Evet sanıldığı kadar büyük değiller ayrıca pandemi sürecinde en temel sosyalleşme kaynakları olan okullarından,arkadaslarindan uzak kaldılar,2 yıl doğru düzgün insan içine cikmadan topluma karismadan yaşadı bu çocuklar.Ortaokul cocugu diye dusunuluyor ama kendi ogretmenleri bile diyor ki 3. siniftan hoop 5. sinifa gectiler,bu yil ortaokullu gozuyle bakmayin.Valla çanta taşımayı bilemem de ben olsam ben de çocuğumu belli bir yaşa kadar sokağa salmazdım. Her gün bir videoya alma, taciz haberi okuyoruz artık.
10-11 yaşlarındaki çocukların öğretmeniyim, sandığımız kadar büyük değiller. Her ne kadar olgun yetiştirilse de en nihayetinde çocuk bunlar. Nöbetlerde falan aklım oynuyor bir tanesi bahçeden çıkar da çarpılır arabaya, biri bir şey yapar diye. Ben o yaşlardayken okula kendim gidip gelirdim, okul yakındı, ortam daha farklıydı. Şimdi çocuğum olsa ben de kendim getirip götürürüm.
Bakın bugün 40 dakika yalnız kalması gerekti,elektrik kesilmiş telefonun sarji bitmiş hic bir sekilde ulaşamadım yaşadığım stresi tarif edemem.Ben çocuğumu yolda bulmadım tabii ki özgüvenini zedeleyecek şeyler yapmamak çok mühim ama 11 yas bu muhitte bu riski almak icin çok kucuk
Valla benim gördüklerim de öyle, eskinin ilkokul çocuğu gibi çoğu.Evet sanıldığı kadar büyük değiller ayrıca pandemi sürecinde en temel sosyalleşme kaynakları olan okullarından,arkadaslarindan uzak kaldılar,2 yıl doğru düzgün insan içine cikmadan topluma karismadan yaşadı bu çocuklar.Ortaokul cocugu diye dusunuluyor ama kendi ogretmenleri bile diyor ki 3. siniftan hoop 5. sinifa gectiler,bu yil ortaokullu gozuyle bakmayin.
Sadece benim ki için konuşuyorum ki iletişimi güçlü sosyal bir cocuk buna rağmen normal gündelik hayata adapte olması zaman aldi
Hayır eleştiri olarak almadım zaten kesinlikle çok haklı olduğunuz bir konu bu.Bu yaşta telefonu olmasının tek sebebi iletişim kurabilmemiz zaten.Lütfen şahsınıza yönelik eleştiri olarak algılamayın. Telefonlar asıl amaçlarına ek olarak şahsi bilgisayar ve oyun da yüklendiği için atari vazifesi de görüyorlar. Bu aşamada ilk önceliğin birbirine ulaşmak olduğunu lütfen hatırlatın çocuklarınıza.
Telefonun şarj durumu kontrol edildiyse, 40 dakikalık elektrik kesintisinde; batarya sorunu yoksa telefon tamamen kapanmaz.
Ben de öğretmenim hocam ne demek istediğinizi iyi anlıyorum, zaman bizim zamanımız gibi değil , okula getirip götürme konusuna hiçbirşey diyemem , en baştaki yorumlarıma bakarsanız sadece çocuklara küçük sorumluluklar verilmesi gerektiğinden bahsetmişim ..Valla çanta taşımayı bilemem de ben olsam ben de çocuğumu belli bir yaşa kadar sokağa salmazdım. Her gün bir videoya alma, taciz haberi okuyoruz artık.
10-11 yaşlarındaki çocukların öğretmeniyim, sandığımız kadar büyük değiller. Her ne kadar olgun yetiştirilse de en nihayetinde çocuk bunlar. Nöbetlerde falan aklım oynuyor bir tanesi bahçeden çıkar da çarpılır arabaya, biri bir şey yapar diye. Ben o yaşlardayken okula kendim gidip gelirdim, okul yakındı, ortam daha farklıydı. Şimdi çocuğum olsa ben de kendim getirip götürürüm.
Me
Mesela hemen arka sokagimizda bekar erkeklerin yaşadıkları evler var,herkesi zan altinda birakamam ama kim girip çıkıyor belli degil.Sabah aksam karşılaşıyorum tuhaf tuhaf tavırlarından ben rahatsız oluyorum .11 yaşında bir kiz çocuğunun olmaması imkansız .Bu durumda kapiyi anahtarla açıyor olmasının bir önemi yok ki.Biri arkasından binaya girse nasıl müdahale edebilir?