sakın alma dediğiniz neler var?

Ailemle yaşıyorum daha geçenlerde anneme zorla gümüşlük müdür nedir onu attırdım bardaklar kullanmak için değil mi yahu o bardaklar orda sergilenince ne işe yarıyor

Elimde olsa konsol,orta sehpayı da atarım. Her yeri kaplamayan halı,kibar çok yer kaplamayan kaba olmayan koltuk takımı tamamdır.

Çok eşyanın olması beni bunaltır mesela bana göre az ve öz ama kaliteli şeyler yeterlidir.

Salon için gümüşlük yatak odası için de şifonyer fazlalık oluyor almayın bir de orta sehpayi odanızın büyüklüğüne göre alin. Ben evi tutmadan mobilyaları almıştı orta sehpayi da almış bulundum ve salonda acayip yer kaplıyor.

Sevgili @Less-is-More un konusu üzerine aklıma geldi,

Sizlerin de şu eşyayı evinize almayın pişman olursunuz dediğiniz ürünler var mıdır? (örneğin siyah cam ocak çok leke yapıyor gibi)

Yeni evleneceklere, ayrı eve çıkacaklara ya da yeni eşya alacaklara tavsiye olması açısından bu başlık yardımcı olur diye düşünüyorum :)
Yaşam ünitesi ni bol raflı almayın çocuk olunca tepesine çıkıyolar yaa bide bir akrabamız köşem takım aldı pişman çok kullanıssızmıs bilginiz olsun

10 yıldır evliyim herkesin fikri kullanımı farklı oluyor. cam gri ankastre ocagim var çok memnunum. yine sürgülü kapak yatak odam var dört kere taşındım hiç bir sıkıntı yaşamadım... çok artısını gördüm ama, dar alanda büyük rahatlık... en dar odalara bile sığıyor ve kapakla yatak arasına sıkışma durumun olmuyor.. metal tepsi ve çay tabaklarindan hiç memnun değilim. onun haricinde memnun olmadigim bir eşyam yok galiba.

Storlari nasil yikiyorsunuz
Balkona seriyoruz tamamen.F.marka bulaşık deteryajini köpürtüyor esim .Buyuk boy fircayla fircaliyoruz .Arkasini çevirip ayni islem .Sonra durluyoruz yukaridan başlayıp. Durladikca katliyoruz .Bir kenara koyuyoruz suyunu süzüyor. Sonra asiyoruz .Oh mis .Banyomuz kucuk oldugu icin balkonda yapıyoruz. Banyo genisse daha pratik .2 kisi yapınca cok cabuk bitiyor .Bi kisi durularken digeri sariyor .

Çayçı,kettle,fritöz,kızartma makinesi,katı meyve sıkacağı,bunlarıda alma derim evet pratik gibi gelebilir ama elektriği çok yükseltiyor,bir tanıdığımın a dan z ye herşeyi elektrikli yumurta haşlama makinesi bile aldı faturası hep yüksek geliyor sonrada neden böyle diyor herşeyde elektrik kullanıyorsun abla dedim :)

Kızartmayı yapacaksam tavada yapıyorum tavada az yağda yapılıyor sonuçta çok kalabalık değilim,çay için çaydanlık daha kullanışlı oluyor,Eski usul havan kullanıyorum eğer birşey ezmem gerekecekse,yinede eskiden kullanılan limon sıkacağı kullanıyorum elde daha pratik oluyor yıkamasıda basit,sarımsağı ezeceksem küçük bir aleti var elimle çevirdiğim onu kullanıyorum bu bahsettiğim abla hergün yemek yaparken soğan,sarımsak vs için bile rondo çalıştırır.

Eğer benim gibi çok sıcak şehirde yaşıyorsan sebil tavsiye ederim,45-50 derece sıcaklıkta kurtarıcı oluyor çok fazlada yakmıyor dolaptan içsek suyu günlük dolabı aç kapa dolap birçok kez açılıp kapanıyor o zaman oda dolabın soğutmamasına neden oluyor.

Tül perdeler bence kullanımı zor , koltuk takımı deri olması çok kullanışlı, annem herşeyin ayaklısını alır melesa koltuk falan yerden yüksek ,onun dışında. yatak alınırken baza daha iyi bence

En önemlisi eve göre alınan eşya bence küçük evlere koca koca koltuk takımlarını sığdırmaya çalışmak delilik olur ev küçükse 1 tane 3 lü koltuk 2 tanede berjer yeter mesela bana göre yada köşe koltuk takımı zevkinize göre herşeyi bulmak mümkün

Tv ünitesi gerek yok tv sehpası da iş görür onu bile sığdıracak yer yoksa duvara asılabilir televizyon

Almamanızı tavsiye edeceklerim;
Siyah cam ocak (temizliği zor, yerine gri olanlardan alırdım şu anki aklım olsa)
Misafir içecek takımı- yemek takımı
Vitrin
Kettle
Herhangi bir süs eşyası
Fazla fazla bardak, tabak (ne kadarına ihtiyacınız olduğunu görüp öyle alın derim)
Mikrodalga (sağlıklı olmadığı söyleniyor, hem de çok yer kaplıyor.)
Mutfak robotu ( elde ipli plastik bir doğrayıcım var, daha pratik, hep onu kullanıyorum.)

Almanızı önereceklerim;
Fissler ikili düdüklü tencere ( bende bir büyük, bir küçük var. Küçüğü günlük için ideal)
Philips azur ütü (önceki ütüm hemen bozulmuştu, bundan çok memnun kaldım.)
Philips Marathon elektrik süpürgesi (önceki süpürgem iki senede bozuldu, bundan çok memnun kaldım.)
Bir adet çaycı (hem çaycı olarak hem kettle olarak kullanmanız için)

Son düzenleme:
Balkona seriyoruz tamamen.F.marka bulaşık deteryajini köpürtüyor esim .Buyuk boy fircayla fircaliyoruz .Arkasini çevirip ayni islem .Sonra durluyoruz yukaridan başlayıp. Durladikca katliyoruz .Bir kenara koyuyoruz suyunu süzüyor. Sonra asiyoruz .Oh mis .Banyomuz kucuk oldugu icin balkonda yapıyoruz. Banyo genisse daha pratik .2 kisi yapınca cok cabuk bitiyor .Bi kisi durularken digeri sariyor .
Bende yikamak istiyorum ama islakken rulo yapinca kuruyunca sekilsiz durmasindan korktum

Vitrin, Gümüşlük, orta sehpa,
Taşıması zor, ağır ve kullanışsız zigon sehpa,
Yerleri süpüren Karun perde mi ne diyorlar ondan, biblo ıvır zıvır,
Oturma odası yapma, salon yeterli. Evin en buyuk odasını misafire ayırıp kalan 60-70 hatt bazen daha küçük metrekareye sıkışmak yersiz.
Duvar saati, tablo vs alma. Gözüne hoş gelip dekorasyon tam olsun diyorsun ama yığınla hediye geliyor, değiştirir değiştirir alırsın.
Mutfak eşyası bulaşık makinasına girmeyen hiç bir şey alma.
Tezgah üstünde eşya sevmem, sadece tost makinası ve kettle var.
Ivır zıvır küçük ev aletlerine boğulma
Kettle ı da eğer musluk suyu kullanacaksan cam alma. Haftada bir içinde limon tuzu falan kaynatman gerekecek kireç vs görünmesin diye.
Mutfakta günlük yemek takımım 6 kişilikti.
2 çocuğum var hala yeterli geliyor.
Misafir yemek takımı zaten ayrı.
Masaörtüsü ve güya peceteleri var ama allah aşkına Türk mutfağı salçalı yemekler kim uğraşacak o kumaş peçetelerle, halkalarla :) onlar da boş.
Elektrik süpürgesi paran varsa dyson al. Başka marka bakma.
Kurutmalı çamaşır makinası alma. Kurutmada çıkan tozu yünü sonraki yıkamada çamaşırların üstünde bulmak çok sinir bozucu oluyor. Yada her seferinde içini temizleyeceksin.
2 yorgan 2 battaniye 4-6 yastık yeterli. Yatılı misafir Ordu gelecek değil. Ki zaten evini mümkün olduğu kadar uygun olmasın o işlere :)
Nevresim takımı, pike takımı abartma. Sonra beğenip alacağın bir şey olduğunda alamazsın :)
Ben böyle yaptım. Pişman olmadım.
Eşyaya hizmet etmiyorum.
Tek pişmanlığım baştan aşağı krem rengi halılar :))

Arkadaşlar herşeyi söylemişler zaten ben ekstra olarak halı seçimini çok iyi yapmanı öneririm o kadar özenerek aldım hep pamuk döktü yumak yumak topladık etraftan meğer yıkatılmadan kullanılmıyormuş

Fritoz sakin almayin cok gereksiz.Bi de koltuklarin ayaklari olsun yoksa alti hep tozlu kaliyo temizlesi zor oluyor.Kucuk ,ipli sogan dograyicidan kesin alin en sevdigim esyamdi:dondurma:Tencereleri cok buyuk almayin bi tane buyuk olsa yeter.Kazanli utu cok kullanisli hafif olanlari tavsiye ederim.Yatak odasindaki surguluydu ben cok memnundum.Mobilyalari beyaz ya da krem alabilirsiniz temiz duruyor ama haliyi sakin beyaz almayin.Koltuklarin kumasi kaz tuyu olanlarda leke islak mendille bile cabuk cikiyor tavsiye ederim.

Almamanızı tavsiye edeceklerim;
Siyah cam ocak (temizliği zor, yerine gri olanlardan alırdım şu anki aklım olsa)
Misafir içecek takımı- yemek takımı
Vitrin
Kettle
Herhangi bir süs eşyası
Fazla fazla bardak, tabak (ne kadarına ihtiyacınız olduğunu görüp öyle alın derim)
Mikrodalga (sağlıklı olmadığı söyleniyor, hem de çok yer kaplıyor.)

Almanızı önereceklerim;
Fissler ikili düdüklü tencere ( bende bir büyük, bir küçük var. Küçüğü günlük için ideal)
Philips azur ütü (önceki ütüm hemen bozulmuştu, bundan çok memnun kaldım.)
Philips Marathon elektrik süpürgesi (önceki süpürgem iki senede bozuldu, bundan çok memnun kaldım.)
Bir adet çaycı (hem çaycı olarak hem kettle olarak kullanmanız için)
Gri de aynı ilk aldığımızda bir sorun yoktu ama sonradan oda değişti :) en iyisi beyaz diyorum artık bende

Back
X