sakın alma dediğiniz neler var?

Kesinlikle deri koltuk almayın. Ben aldım pişmanım. Kışın oturunca üşütüyor. Yazın oturunca yakıyor zamanla çatlaklar oluşmaya başlıyor.

Bir sürü tencere tava almayın. Genelde hep aynıları kullanıyor. Boşuna yer kaplıyor.

Yemek takımı da öyle, yemeklik kahvaltılık misafirlik bütün bunlar yer kaplıyor bir süre sonra insan kahvaltılıkları bile kullanmıyor elline ne geçerse onu kullanıyor.

El havlusunu doldurmayın 5-6 adet yetiyor. Zaten kullanılmayacak hale geldiğinde tekrar gidip alınıyor.

Bornoz takımı da öyle hiç kullanışlı değil ve yer kaplıyor.

Fırın tepsileri kapları pasta malzemeleri eğer hergün yapmıyorsanız fazla fazla almayın.

Süs eşyalarını da eve geçmeden almayın. Eve geçtikten sonra bir kaç tane boş yerlere alın. Bir süre sonra çok fazla kalabalık geliyor toz alması zor oluyor. Sürekli yeni süsler çıktığı için yenisi alınıyor diğerlerini atmaya kıyamıyorsun dolapların içinde boşuna yer kaplıyor.

Çok aynalı eşya almayın bir de onları silmesi var mobilya seçiminde tozunu hemen belli etmeyen türden şeyler seçin.
Koltukları altına süpürge ve paspas girebilecek yükseklikte seçin.
Tv ünitesi almayın onun yerine duvara monte edilen şık kitaplık tercih edin. Tvyi duvara asarsınız.

Yatak odam avangart eski beyaz modellerden. Çok bakım istiyor. Sürekli toz almak lazım. Onu sa tavsiye etmem kullanımı zor.

Koltukların yüzünü leke tutmayan, silinebilen tercih edin çok rahat edersiniz. Perdede krivaze almayın kullanımı zor. Fonlu perdeler daha hoş. Stor perdeler güzel kullanılıyor, rahat.

Tefal actifry alma göründüğü gibi değil. Tost makinesi alacaksan plakaları çıkanlardan seç. Üçlü blender, mikser falan o setten alacaksan arzum markanın mikser hızı ayarı yok haberin olsun.

Actifry bende var. Bence guzel ama olmazsa olmaz bisey degil.
Ev esyasi olarak fazlalik hicbiseyim yok.
Mutfakta 12 kisilik takimlari gereksiz buluyorum bu da kisiden kisiye degisir. 4 yillik evliyim o 12 kisilik yemek, su takimini vs 1 kere dahi kullanmadim. Tencere seti de gereksiz onu da kullanmadim en kucuk boy tenceresi haric. Ekstra tencere aldim orta boy 2 tane onlari kullaniyorum.

Actifry bende var. Bence guzel ama olmazsa olmaz bisey degil.
Ev esyasi olarak fazlalik hicbiseyim yok.
Mutfakta 12 kisilik takimlari gereksiz buluyorum bu da kisiden kisiye degisir. 4 yillik evliyim o 12 kisilik yemek, su takimini vs 1 kere dahi kullanmadim. Tencere seti de gereksiz onu da kullanmadim en kucuk boy tenceresi haric. Ekstra tencere aldim orta boy 2 tane onlari kullaniyorum.
ben 12 kişilik takımı sürekli kullanıyorum. Geçen 2kişi arkadaşlar geldi toplam 4 kişi oldk. ilk kaselere kuruyemiş kuru meyve koydum düz tabaklrı altına çöp için koydun kullandım. Sonra çay servisinde kaselere yine makarna salatası büyük servislere pasta börek koydum. son serviste büyük servislere meyve koydum 12 büyük tabak 12 kase kullanmış oldum:eek:

Aklima gelmisken alinabilir olarak hamur yogurucu makina bence olmazsa olmaz. Cirpma vs basligi da var. Bendeki korkmaz festy mix.
Birde koltuk, yatak, tv sehpa, komodin gibi seyleri hep yerden yuksek aldim altini kolay temizlemek icin.

6senelik tecrubemle: yemek takimini tum set aldim ama simdi olsa sadece yemek takimi alip tuzluk biberlik servus,kahve cay takimini elerdim ayri alirdim ,cunku ayri alindi yada hediye geldi hep ve yemek takiminin cigu parcasini hala kullanmadim,.koyu kahve mobilyalar yerine acik kahve vizon tonlari alirdim,beyaz esya icin yine renk beyaz ama kesinlikle camasir makinemi 8-9 kg alirdim,yatak odasi icin dis gorunus yerine dolap cekmece vs fazla olsun kullanisli bolmeler olsun isterdim,daha cok sey var da esyalarimi yenilicem tecrubelerime dayanarak bu sene;)

Sevgili @Less-is-More un konusu üzerine aklıma geldi,

Sizlerin de şu eşyayı evinize almayın pişman olursunuz dediğiniz ürünler var mıdır? (örneğin siyah cam ocak çok leke yapıyor gibi)

Yeni evleneceklere, ayrı eve çıkacaklara ya da yeni eşya alacaklara tavsiye olması açısından bu başlık yardımcı olur diye düşünüyorum :)
Kahvalti takimi
Klozet ortusu ve onundeki paspas artik adi her neyse
Gereginden fazla yorgan,yastik,seccade,esarp ve yazma,tesbih turevi seyler
Nakisli boncuklu cicikli bicikli havlular ve nevresim takimlari
Misafire ayri kendinize ayri yemek takimina gerek yok,tek bir takim yeter
Aklima geldikce yazarim ;)

Arkadaşların çoğu ile hemfikirim
Benim evimdeki en büyük sıkıntı lake mobilya
Çok narin çiziliyor hemen iz leke kalıyor.
Tüm eşyam yapıldı hazır almadık mobilya yı eşim arkadaşına yaptırdı oda lake yapmış iyi diye ama bin pişmanım:duduk:
Orta sehpa keşke yaptırmadaydım diyorum
Yün hakı kesinlikle almayın leke çıkmıyor
Açık renk mobilya pişmanlığın alası diyorum :bicak:

Yorumları okudukça şu aklıma geldi, bir sedir bir döşek yeter başka şey almayın :). Şaka bir yana doğru yazılanların hepsi. Evi doldurup kullanmadığın bisürü eşya ile kalmaktansa minimal takıl rahat edersin.

Makineden ciktiginda cok kirisiyor mu peki.Ortalama kac dk kurutuyor?

Kırıştırıyor tabi biraz hele kumaş iyi değilse birazdan fazla bile kırıştırıyor. :)
Çok programı var ama genel olarak 2 saate yakın tam kurutma sağlıyor. Bizim kedimiz var tüyleri falan da topluyoruz kıyafetlerin. Yıkamadan çıksada çamaşırların üzerinde şeyleri topluyor o kısmı da güzel. Ve kurutmaya atarlen tele asar gibi şöyle bi çırpıp atarsam işte o zaman pek kırıştırmıyor. :)
Havlular falan fırından çıkmış gibi oluyor pofuduk pofuduk :)

Kırıştırıyor tabi biraz hele kumaş iyi değilse birazdan fazla bile kırıştırıyor. :)
Çok programı var ama genel olarak 2 saate yakın tam kurutma sağlıyor. Bizim kedimiz var tüyleri falan da topluyoruz kıyafetlerin. Yıkamadan çıksada çamaşırların üzerinde şeyleri topluyor o kısmı da güzel. Ve kurutmaya atarlen tele asar gibi şöyle bi çırpıp atarsam işte o zaman pek kırıştırmıyor. :)
Havlular falan fırından çıkmış gibi oluyor pofuduk pofuduk :)
Tesekkurler alacagim bende galiba:)

Makineden ciktiginda cok kirisiyor mu peki.Ortalama kac dk kurutuyor?

O bir şehir efsanesi

Eskiden yani ilk çıktığında imiş o

Şimdikiler gayet iyi gömlek tişört hiç kırışmıyor bile

Kurutma süresi programa göre değişiyor

Örneğin tişört vs benim makinamda 75 dk da yıkanıyor kurutma makinasında 2 saatte kuruyor

Back
X