sakın alma dediğiniz neler var?

O bir şehir efsanesi

Eskiden yani ilk çıktığında imiş o

Şimdikiler gayet iyi gömlek tişört hiç kırışmıyor bile

Kurutma süresi programa göre değişiyor

Örneğin tişört vs benim makinamda 75 dk da yıkanıyor kurutma makinasında 2 saatte kuruyor
Sizin kullandiginiz hangi marka?

ben 12 kişilik takımı sürekli kullanıyorum. Geçen 2kişi arkadaşlar geldi toplam 4 kişi oldk. ilk kaselere kuruyemiş kuru meyve koydum düz tabaklrı altına çöp için koydun kullandım. Sonra çay servisinde kaselere yine makarna salatası büyük servislere pasta börek koydum. son serviste büyük servislere meyve koydum 12 büyük tabak 12 kase kullanmış oldum:eek:

Kuru yemis ve cöpleri icin yemek takiminin tabaklarini kullanmam ayri kuruyemis kaselerim var benim onlari kullaniyorum 6 tane var 4 kisi icin yeterli oluyor bana.

Ve pastayla boregi ayni tabak yerine makarna salatasi ve boregi birlikte buyuk tabakta ikram eder pastayi ayri kucuk tatli tabaginda ikram ederdim. Son meyveler icin herkese ayri tabak yapmam. 4 kisi icin 2 tabak kullanirim "eger gelen 2 kisi ciftse" meyveleride yine yemek tabagina koymam

Yani yemek takimindan toplamda 4 buyuk tabak 4 tatli tabagi seklinde sadece 8 parca kullanirdim boyle bir serviste. :KK70:

yemek takımı satan yerden muftak robotu blender almamak gerek, ucuz diye de değil hazır yemek takımlarını burada hallettim o da aradan çıksın diye elektronik aletlerine bakmamak gerekiyormuş.

kadife kumaşlı koltuk takımı almamak gerekiyormuş. ilk aldığımızda bitmeyen bir tozu oluyor. saçı kılı topluyor ve sürekli bir dökünü... ve sıcakta üzerinde uzun süre oturamıyorsun kaynıyorsun:)

süs eşyalarını ilk etapta almana gerek yok. taşındıktan kısa süre sonra ev kafanda farklı farklı şekillere giriyor. uzun süre sonra süs eşyamız yok diyerek dünya para verip aldıklarım bile içime sinmedi. gereksiz geliyor.

saklama kapları ile doldurma mutfağı. yeni evlenmişsiz zaten 2kişisin ne yapıp da ne saklıcaksın diyen olmuyor beğendiğini alıyorsun ama alma:)

deri sandalyeler alma. mutfak masasında yemekte sohbet etme keyfi yaşatmıyor adama. sohbetin dozu biraz kaçarsa pişik olabilirsin. kötü...

mısır patlatma makinelerinin fanus gibi olanından hiç alma hatta hiç o makinelerden alma. kaç defa yapıyoruz ki boşuna yer boşuna masraf.

gündelik kullanım için aldığın herşeyin makinede yıkanabilir olmasına dikkat et. yoksa ben gibi beğenip aldığın renkli su bardaklarına acaba mum mu doldursam bunların içine diye internetten tarif bakarsın:)

şimdilik bu kadar biraz uzun oldu ama benimde baya bi gereksizim varmış bi ara kurtulayım onlardan

Arçelik vardı o bozuldu Bosch aldım

İkisinde de aynı fikirdeyim

Makinada 30 derecede yıkanan bir giysiyi dolap kuruluğu pamuklu ayarında kurutursak kırışır ama uygun ayarda ise kırışmıyor
Tesekkurler ben cok kirisik cikarsa diye korkuyordum iyi oldu sordugum

Tesekkurler ben cok kirisik cikarsa diye korkuyordum iyi oldu sordugum

Mesela oğlumun okul sweatleri var

Ya da lakost kumaş tişörtler

Ben onları ütülemiyorum bile

Yine pamuklu tişörtlerin de çoğunu ütülemiyorum

Hatta gömlekleri vs de makinadan çıktığından daha güzel hale getiriyor ama kurutmadan çıkarınca da düzgün tutmak gerekiyor yani sıcağı ile üst üste koymamak lazım

Aklima gelmisken alinabilir olarak hamur yogurucu makina bence olmazsa olmaz. Cirpma vs basligi da var. Bendeki korkmaz festy mix.
Birde koltuk, yatak, tv sehpa, komodin gibi seyleri hep yerden yuksek aldim altini kolay temizlemek icin.
Hamur yoğurucu içli köfte hamurunu güzel yapıyor mu acaba ?

Sanırım ihtiyaçlar kişiye göre değişiyor
Kalabalık bir aileniz çevreniz varsa başka
Az kişi iseniz başka

Bana göre gereksiz gelen eşyalar;
Meyve sıkacağı
Ekmek makinesi
Vitrin ve gümüşlük
(Şimdi olsa almazdım)

Nevresim takimi almayin
Cunku evlendikten sonra hediye olarak yagiyor resmen
Birde kahve fincan takimi
Ilk evlendigimde 25 kutu fincan takimim olmustu ne yapacagimi sasirmistim
Nevresimlerle beraber tum aileme dagitmistim fincan takimlarini

Borcam :) ev ziyaretine gelenlerin çoğu borcam getiriyor evli değilim ama yeni ev aldığımızda ev ziyaretine gelenlerin çoğu borcam getirmişti şimdi evde bir sürü borcam var.

Yalan.
8 yildir gelmedi
Ha geldi ha gelecek diye ben de almadim. 8 yildir yok ortada :)

bende yere çok yakın salon takımımdan memnun değilim. Temizlerken çok sıkıntı çek temizle falan. Baza, dolap bile yerden yüksek olmalı temizlik açısından.

Bende makina yapabiliyorsa hamuru alayım diyecektim:-)

Pogaca, kek, pisi gibi seyler yaptim. Cok memnun kaldim hamurlarindan. Kivami tam oluyor ve elle dakikalarca ugrasmak yerine makinanin hamuru kivama getirmesi 5 dakika bile surmuyor belki.
icli kofte hamuru coook degisik bisey degilse onu da guzel yapar heralde.

Gri ocak beni benden aldi resmen yaslandm inox buzdolabimda keza oyle su lekesi parmak izi ne ararsan var. Yatak icinde ust kismi cikarilip yikananlardan alin mutlaka.bol bol nevresim en sevdigim =)) bide dolap kapaklari kaydirmali olanlar habire stoplari bozuluyo en iyisi kapakli almak.

Nevresim takimi almayin
Cunku evlendikten sonra hediye olarak yagiyor resmen
Birde kahve fincan takimi
Ilk evlendigimde 25 kutu fincan takimim olmustu ne yapacagimi sasirmistim
Nevresimlerle beraber tum aileme dagitmistim fincan takimlarini

Bana borcam bile getiren olmadi ne nevresimi, ne fincani yagiyor. :KK70: Evimde hic hediye esya yok yahu :KK70:

Ocakta siyah camin temizligini nasil yapiyorsunuz? Hayir cok titiz biri degilim ,varsin leke kalsin sorun degil derim ama bazen dalga dalga izler beni bile rahatsiz ediyor.
Sirke ve karbonatla sildikten sonra bulaşık makinası parlatıcısından biraz döküp bezle siliyorum ve parlıyo resmen. Parlatıcıyı musluklarda da kullanıyorum tavsiye ederim :super:

Back
X