sakın alma dediğiniz neler var?

Sevgili @Less-is-More un konusu üzerine aklıma geldi,

Sizlerin de şu eşyayı evinize almayın pişman olursunuz dediğiniz ürünler var mıdır? (örneğin siyah cam ocak çok leke yapıyor gibi)

Yeni evleneceklere, ayrı eve çıkacaklara ya da yeni eşya alacaklara tavsiye olması açısından bu başlık yardımcı olur diye düşünüyorum :)
Saten gecelik çok kullanışsız.
Gümüşlük, vitrin benzeri eşyalar, içindeki kıvır zıvırla gereksiz ve fuzuli yer kaplıyor, onun yerine kitaplık yaptır.
Hurçlar sinir bozucu.
Minder kalabalığı da zarar.
Ağır perdeler, avizeler beni bayıyor. Her zaman sadelik ve hafiflikten yanayım.

Benim kendi akrabalarım,teyzelerim çaycıma kadar aldılar,getirdiler.Eşimin tarafını sayıyım çiğ köfte,yaş pasta.Zaten onca hazırlık yapıyorsun,bir de yiyecek getiriyorlar.Sonradan öğrendim ki,pinti kaynanam kimseye ev hediyesi götürmemiş.Ben gittiğim her eve,bütçem dahilinde ihtiyaç sorup,öyle giderim

Bizimkiler cimrilikten degilde akrab iliskilerimiz cok kuvvetli degil gelip gitme de cok olmaz. Ben kimseye gitmedim haliyle bana da gelmedi. :)

Cok sanslisin gercekten :)

Yani ben fazlalik sevmiyorum zaten kullanacagim esyalari kendim secmem lazim. :KK70: sikinti olmadi

Ben 12 kişilik yemek ve su takımlarını artı tencere setini kullandım. Misafir geldiğinde çaka çaka kullanıyorum hem de. 5 kilo sütü en büyük tencerede kaynatıyor, meyve geldiğinde onun bir küçüğünde reçel yapıyorum :)

Ben o kadar hamarat degilim ya hic sut kaynatip recel yapmadim. :KK70: gelen misafirde ya aile ya yakin arkadaslar olur onlarda topluca gelmez taksit taksit gelirler ayda yilda bir o da yemege degil de oturur biseyler atistirir cay icer giderler. Yemekli misafirim az olur.
Gerci ilk yillar biraksam esimin tarafindan bazilari bizim evde yasardi ya neyseee... :KK70:

Ph ile başlayan markanın tv sini almayın yavaşlıgi ve donup kalmaları çileden çıkarıyor.

Halbuki baksan üstteki silinir gibi duruyor benim gibi bilmeyenler için teşekkürler:KK19:
20 yillik porland takimlarim makinede yikandi hep. Yaldizları hicbirsey olmadi ama alttakinden markada aynı kardesimin var daha 10 yil bile olmadi fosss .Kaşık takimlarida o marka oda fosss.
Kaşiklarda 18/10 krom nikel yazsin o zaman bozulmuyor .
Gümüsluk vitrin aynalı konsol almayin .
Mutfak müsaitse orayada açilabilir masa alın.
Dondurucu ayrı alin cok kullanıliyo.
En iyisi sart degil koltuk filan sandalye en cok 10 yilda degisiyor zaten .

3 lt düdüklü tencerede tüm tavuk haşlayamaz . Benim 3 ve 6lt 2 düdüklüm var fissler marka geçen gün büyük düdüklü ile reçel kaynattım mesela geçen sene de aynı büyük düdüklü ile konserve domates kaynattım

Hiç bütün tavuk haşlamadığım için bana büyük geliyor 7 litre düdüklü. Parça alırım tavuğu..
3 litreliği almadan önce mecburen kullanıyordum her seferinde büyüklüğünden şikayet ediyordum..

Şimdi dolap bekliyor resmen.
Ayda yılda bir çok misafirim gelecek de öyle kullanacağım işte..

Nofrost buzdolabı yerine normal derin donduruculu buzdolabı tavsiye ederim. Yani dondurucu kısmı karlanan. Dondurulan gıda daha sağlıklı ve tadı bozulmadan saklanır. Üfleyerek soğutanlar da eh işte! Ama nedense tüketiciyi hep nofrosta yönlendiriyorlar. Daha iyiymiş gibi!

Gri beyaz eşya çok çabuk el izi oluyor çok sinir oluyorum . Hele yaramaz çocuklar buzdolabı süslerine merak salınca her tarafı minik minik el izi:) Beyaz ocak en iyisi diyenlerdenim hala yeni gibi duruyor .

Fritoz mutfak robotu ve katı meyva sıkacağı kullanmaya üşeniyorsunuz en azından ben üşeniyorum sonra ( meyva sıkacağı var sadece ) çaycı eğer kalabaliksaniz alınmalı hem de kettle yerine kullanırsınız. Bazen tek çaydanlık yetmiyor misafir kalabaliksa. Yine büyük yemek takımı bence olmalı ama o da kalabalık misafir gruplariniz varsa yoksa ayrı ayrı takım da yapılabilir gereksizlerı de almamış olursunuz. Kahvaltı takımı almadım ekstra ,büyük yemek takımı yeterli geliyor . Su takımı da almadım istediğim modelden takım yaptım gerekli olanları. Çatal bıçak kasalı almadım ama gerekli kalabalık için . Geri kalanı da abartmayın ihtiyacınıza göre alırsınız . Ekstra bıçak almıştım ben iyi ki de almışım.

Mobilyalar yerden yüksek ve silinebilir kumaş olması çok avantajlı ( çökme vs ben pek şahit olmadım ne kendimde ne de etrafimda ) Yatak odası sürgülü bi sorun yaşamadım yeri de daraltmiyor. Bazalı yatak herzaman daha iyi illa ki bişiler koyuluyor . Gumuslukler için herkesle hemfikirim gereksiz ben ünite de almadım tv yi duvara monte ettirdim çocuklar uzanamiyor :)

Ne kadar az eşya o kadar ferah ve kolay temizlik diyorum . Kullandıkça eksikleri görmek daha iyi .

Birde en can alıcı nokta hali . Halılara biraz para kıymak gerekiyor bence . Mutfağa makinede yıkanabilir bir şey aldim çok pratik oldu .

Yün hali değilde pamuklu ipek hali aldım o kadar memnunum verdiğim paraya hiç acimadim ne toz ne pamukcuk ne de leke tutuyor . Hiç hali tozu olmadı ilk günden itibaren .

Hiç bütün tavuk haşlamadığım için bana büyük geliyor 7 litre düdüklü. Parça alırım tavuğu..
3 litreliği almadan önce mecburen kullanıyordum her seferinde büyüklüğünden şikayet ediyordum..

Benim daha büyüğü var. Bazan ailecek toplanınca paça yada işkembe çorbası pişiriyorum. O yüzden almıştım zaten. Konserve yapacağım zamanda işe yarıyor. Benimkide 14 litre.

Kızlar bide öyle yemek takımları var ki makineye atsan atılmaz misafir gelse çıkarsan elde yıkasan yıkanmaz o kadar şey, makineye atılan şeyler almak lazım

Konu bu olunca bildiğim bir markanın internet sitesine baktım şöyle bir tabak takımı var şimdi bu makinede yıkanır mı sizce fiyatı da 3 binin üstünde

Eki Görüntüle 2168820

Aynı sitede bide şu vardı sizce en kullanışlısı hangisi mesela

Eki Görüntüle 2168821

Kare takımlar makineye yerleştirirken sıkıntı çıkarabiliyor . Yine yaldızlı kenarlar da zamanla çıkabiliyor. Benim ki de karaca çok severek aldım makine de hassas da yıkıyorum . Bi kaç tabakta yaldız silinmiş yine de ama olsun seviyorum takımı mı :)

Yuvarlak tercih ederdim ben olsam .

Tavuk dolması filan yapmak gerekiyor o zaman tüm tavuk oluyor işte en iyisi fissler çift düdüklü şahane İnan biri 3 lt diğeri 6

Evimde aldığım iki şeyden memnun değilim cam mutfak masası ve takım halinde robot seti. Robot setini tekli masayı ahşap almak daha güzel olabilirmiş. Bunun dışında siyah cam ocağımdan çok memnunum çok şık duruyor ayrıca tekli vitrin mi ondan da aldım çok memnunum çünkü çok küçük bir şey ve yer kaplamıyor eşyalarımın çoğunu alıyor. Bence kullanıp görmek lazım ya zamanla insan neyi ne kadar istediğini görüyor

Yemek takımı tabak bardak çatal kaşık bunları takım aldığıma pişmanım
işe yaramayan parçalar oluyor.

Back
X