akşama görümvem var iftarda :)
menüm şöyle
çorba (daha karar veremedim :)
güveçte tavuklu bezelye ( üzeri kaşarlı :)
sebzeli bulgur plavi
yaprak sarması
salata olarak :
mırısrlı göbek salata
ve roka salatası
talı olarak:
revani
nasıl kızlar?
düşüncelerinizi yazın
ben bi ara uğrar bakarım
:1hug:
Çok sevdiğim bir GÜLLAÇ REÇETESİ:
Malzemeler
■5-6 adet Güllaç yufkası
■4 su bardağı (1 litre) süt
■1.5 su bardağı şeker
■Yarım çay kaşığı toz kakule
■1.5 su bardağı dövülmüş fındık
■1/4 su bardağı dövülmüş antep fıstığı
■5-10 adet vişne
Süt, toz kakule ve şekeri orta boy bir tencerede karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Ateşten alıp ılınmasını bekleyin.
Servis tabağınız boyutlarında bir güllaç yufkasını tabağın en altına yerleştirip bir kepçe sütlü karışımdan üzerine gezdirin. İlk yufkadan artan parçaları da üzerine yayıp tekrar sütlü karışımdan gezdirin. Bunun üzerine bir güllaç yufkası daha yerleştirip aynı işlemi tekrarlayın.
Ardından 1 su bardağı dövülmüş fındığı serpip geriye kalan güllaç yufkaları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Arta kalan sütü de tepesine döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Geriye kalan yarım su bardağı dövülmüş fındık, antep fıstığı ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın..
Cenk Ustan'dan adapte edilmiştir :)
Enfes oluyor.Tavsiye ederim..
ssğol libyana ablacım tarıf ıcın ama ben kakule nedır bılmıyorum
bı de bız 2 kısıyız esım böle tatlıları cok sevmez az evel bı arkds 10 yufkaya göre verdı tarıf ben sımdı tek kısı olarak sayıldgm ıcın kac yufkayla yapsam kararınca olur sence zıyan olsun ıstemıyorum
Yemyeshill,kakule bir bitkidir.Tohumları inanılmaz hoş kokulu ve baharlıdır,kek/kurabiye/tatlılara çok yakışıyor.İnşaAllah denersin bir gün gülüm.
10 yufka fazla gelebilir iki kişiyseniz 5 tane kullanabilirsiniz.
Leylek'ciğim Rahman c.c rahmet eylesin,ateş düştüğü yeri yakıyor.Geride kalanlara,sabır versin inşaAllah,çok zor bir imtihan.Dün gibi hatırlıyorum yaşadıklarımızı,insanın bütün yaşamını etkiliyor ki biz sahil kenarındaydık,Gölcük-Kavaklı'da,ilk on saniyeden sonra hala nefes alıyor olmak mucizeydi..Neyse fazla derinlere dalmayalım,çıkması zor oluyor..
KelebekAfyon,ellerine sağlık.Fasülye kızartması çok lezzetli oluyor,çocukluğumun yemeği :)
Babaannem enfes yapardı,nur içinde yatsın.
basit bir matematiksel işlem yapalım senin için yemyeshill arkadaşım:))
10 yaprağa 7 bardak süt kullanıyorsam yufka başına 150 ml süt demektir..
çokta az yapma bence yinede 4 yufkan olsun derim
onun içinde
3 bardak süt
1+1/4 bardak toz şeker( tam 1 bardak 1 tanede çeyrek)
ve vanilin kullan
ben bu ölçüyü tek başıma yerim (kendine güven sende yersin::)) )
afiyet bal şeker olsun
Kızlarrr biri bana yardım etsin nolurrr...
Reçel yapmıştım sabah şimdi kavanozlara doldurayım diye gittim çok aşırı koyu olmuş... dökmeyi bırak kaşıkla bile alınmıyor... napabilirim... gitti mi çöpe kurtarmanın yolu var mı... nolurr var diyin çok üzüldüm yaa...
Kayısı Hoşafı:
Malzemeler:
• 24 adet kuru kayısı
• 7 buçuk su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Kuru kayısılar yıkanır, su konulup yarım gün ıslatılır. Kendi suyu ile yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişirilir. Şeker ilave edilir ve 5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır..
Mai bu arada,birşey daha,reçele su katıp,biraz buzdolabında bekletip,soğuk içecek olarka da tüketebilirsiniz.
Maibeyaz,koyu olmasının nedeni fazla kaynatmandır
Tencerenin boyu ufaksa bir de,daha da koyulaşır,karamelize olmuştur donunca da ağırlaşmıştır muhtelemen.-o esnada kaşık testi ile akışkanlığı kontrol edilebilir-
Sıkma tatlı canını,reçellerin reçetesi genelde aynıdır basit görünür lakin kıvamı birkaç denemede tutuyor..
Reçeli çöpe atma,sakın sulandırarak ve biraz kaynatarak tatlı ve pastalarda sos olarak kullanabilirsin harika oluyor..
çok teşekkür ederim arkadaşım.Kayısı Hoşafı:
Malzemeler:
• 24 adet kuru kayısı
• 7 buçuk su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Kuru kayısılar yıkanır, su konulup yarım gün ıslatılır. Kendi suyu ile yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişirilir. Şeker ilave edilir ve 5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır..
Mai bu arada,birşey daha,reçele su katıp,biraz buzdolabında bekletip,soğuk içecek olarka da tüketebilirsiniz.
Alyaya yaptığım mercimek çorbası ve kahvaltılık yiyeceğim bugün yemek yapmadım.
Kocam şehirdışında sabah erken gitti geç gelecek.O yolda yapacakmış,sen yersin dedi.Menü filan yok:)
libim son sorubu kakuleyi toz olarak mı alıyoruz yoksa biz mi tohumunu çıkarıp kullanıyoruz
Rahmetli annecim kuru kayısıdan tatlı yapardı içini ceviz doldururdu..onu hatırladım şimdi
hüzünlendim :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?