''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

canım menü güzel
sanki şöyle yanına ayranlı bi çorba iyi olur gibi geldi
bulgurun hararetini alır hem
kolay gelsin
ben de bugün rahatım
ama barbunya istiyo canım
bugün pişiricem inşallah
yarına hazır olur

ah canım hatırlattığın iyi oldu bak
biz ailecek deprem vefatlarını iki kez yaşamış bulunuyoruz
erzincan depreminde 30 yaşında dayım iki tane meleğini arkasında bırakıp vefat etmişti
geçen kış kızının bi oğlu oldu.o göremedi torununu
marmara depremindse de gene bi akarabamız ailece enkaz altında kaldı.anne baba ve 5 yaşındaki kızları
büyük olan iki kızı enkaz kaldırılmaya gittiğinde vinçlerle son güçleriyle çıkardıkları seslerini duyurunca 3 günün sonunda canlı bi şekilde kurtuldular. Rabbim istemedikten sonra her şey boş işte. ...böyle duygulandım bak şimci....
neyse ..
kız libi var ya Allahın güllacını bile böyle esrarengiz hale getirmiyomusun
helal sanavereliniortak
kakulenin çayını biliyorum da böyle pastalarda ilk kez okudum
neye benziyo tadı yani bizim damağımıza uyar mı
hani limon kabuğu rendesi koyuyorum ben daha önce de söylemiştim limon dilimleriyle de süslüyorum.teker porsiyonluklar halinde yapıyorum.limonun suyu accık akınca böyle sütle limonun birleşimi hafif mayhoş bi güllaç çıkıyo ortaya
seviyorum güllacı değişik şekillerde yemeği
azzım sulandı bakcokacimcoook

Son düzenleme:
mrh kızlardun menumde fasulye kızırtması ve karısık kızartm vardı salata karpuz.ve dondurmalı ekmek kadayıfı:lepi: vardı. corba yapmıyorum artık iki kişiyiz bunlar yetiyo bize .fazla yiyemiyoruz sıcaktan akannehirsahurda kahvaltılık yedik.bugunde sosyete mantısı istedi canım.bol yogurtlu soslu.yanınada birsey yaparım artıkk.azcık buraya bakıp kopye cekeyim

ha unutmadan kayısı kompostosu yapıcam şimdi.benim yaptığım şekliyle.dünden çorbam var karnıyarığım arttı. yanına şöyle bol nar ekşili cevizli bi salata da şeaparım olur biter

kız kepenek şu fasülye kızartmasını çok istiyorum yapmak
pazardan şeker fasülyesi aldım.(ben ilk kez duydum görünüşü hoşuma gitti)
ama eşim sağolsun hep yemek seçtiğinden ben yemem onu diyo ya
ben de kendime göre kızartıcam napimyim artık
merak ettim yaw
bu arada dondurmalı ekmek kadayıfı mı dedin
ay bana bişeler oleyocokacimcoook

Kızlarrr biri bana yardım etsin nolurrr...
Reçel yapmıştım sabah şimdi kavanozlara doldurayım diye gittim çok aşırı koyu olmuş... dökmeyi bırak kaşıkla bile alınmıyor... napabilirim... gitti mi çöpe kurtarmanın yolu var mı... nolurr var diyin çok üzüldüm yaa...

Yemyeshill,kakule bir bitkidir.Tohumları inanılmaz hoş kokulu ve baharlıdır,kek/kurabiye/tatlılara çok yakışıyor.İnşaAllah denersin bir gün gülüm.
10 yufka fazla gelebilir iki kişiyseniz 5 tane kullanabilirsiniz.

Leylek'ciğim Rahman c.c rahmet eylesin,ateş düştüğü yeri yakıyor.Geride kalanlara,sabır versin inşaAllah,çok zor bir imtihan.Dün gibi hatırlıyorum yaşadıklarımızı,insanın bütün yaşamını etkiliyor ki biz sahil kenarındaydık,Gölcük-Kavaklı'da,ilk on saniyeden sonra hala nefes alıyor olmak mucizeydi..Neyse fazla derinlere dalmayalım,çıkması zor oluyor..

KelebekAfyon,ellerine sağlık.Fasülye kızartması çok lezzetli oluyor,çocukluğumun yemeği :)
Babaannem enfes yapardı,nur içinde yatsın.

basit bir matematiksel işlem yapalım senin için yemyeshill arkadaşım:))
10 yaprağa 7 bardak süt kullanıyorsam yufka başına 150 ml süt demektir..
çokta az yapma bence yinede 4 yufkan olsun derim
onun içinde

3 bardak süt
1+1/4 bardak toz şeker( tam 1 bardak 1 tanede çeyrek)
ve vanilin kullan
ben bu ölçüyü tek başıma yerim (kendine güven sende yersin::)) )
afiyet bal şeker olsun

cok tesekkur ederım ıkınızede allah razı olsun ıns guzel bısey cıkar ortaya su mutfak ıslerınde daha cok acemıyım sıızn yardımlarınızla güzel seyler cıkarıtırm ıns zamanla....

Maibeyaz,koyu olmasının nedeni fazla kaynatmandır
Tencerenin boyu ufaksa bir de,daha da koyulaşır,karamelize olmuştur donunca da ağırlaşmıştır muhtelemen.-o esnada kaşık testi ile akışkanlığı kontrol edilebilir-
Sıkma tatlı canını,reçellerin reçetesi genelde aynıdır basit görünür lakin kıvamı birkaç denemede tutuyor..
Reçeli çöpe atma,sakın sulandırarak ve biraz kaynatarak tatlı ve pastalarda sos olarak kullanabilirsin harika oluyor..

Kayısı Hoşafı:
Malzemeler:
• 24 adet kuru kayısı
• 7 buçuk su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Kuru kayısılar yıkanır, su konulup yarım gün ıslatılır. Kendi suyu ile yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişirilir. Şeker ilave edilir ve 5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır..

Mai bu arada,birşey daha,reçele su katıp,biraz buzdolabında bekletip,soğuk içecek olarka da tüketebilirsiniz.

Alyaya yaptığım mercimek çorbası ve kahvaltılık yiyeceğim bugün yemek yapmadım.
Kocam şehirdışında sabah erken gitti geç gelecek.O yolda yapacakmış,sen yersin dedi.Menü filan yok:)

Kayısı hoşafına,aromasından hoşlanıyorsanız birkaç adet karanfil de ekleyebilirsiniz.

libim son soru bu kakuleyi toz olarak mı alıyoruz yoksa biz mi tohumunu çıkarıp kullanıyoruz

Rahmetli annecim kuru kayısıdan tatlı yapardı içini ceviz doldururdu..onu hatırladım şimdi
hüzünlendim :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

sağol canım.. evet çok kaynamış... oysaki çok suluydu kapatırken... artık reçel olmaz ozaman...üzüldüm yaa...neyse bakalım tekrar teşekkür ederim canım...

çok teşekkür ederim arkadaşım.

Alyaya yaptığım mercimek çorbası ve kahvaltılık yiyeceğim bugün yemek yapmadım.
Kocam şehirdışında sabah erken gitti geç gelecek.O yolda yapacakmış,sen yersin dedi.Menü filan yok:)

Afiyet,şifa olsun bocuqusu..
Alya'mıza da yarasın inşaAllah:asigim:
Cici iftarlar..

libim son soru bu kakuleyi toz olarak mı alıyoruz yoksa biz mi tohumunu çıkarıp kullanıyoruz

Estağfurullah son değil milyon soru sor/sorun ben size sorayım.Soruşalım/derinden kaynaşalım..kaydirigubbakcemile5
Toz olarak alırsan daha rahat olur,gülüm.

Rahmetli annecim kuru kayısıdan tatlı yapardı içini ceviz doldururdu..onu hatırladım şimdi
hüzünlendim :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

:teselli:
Rahman c.c rahmet eylesin,nur içinde yatsın.
Ebedi hayatımıza elbet bir gün bizler de intikal edeceğiz,cennet-i ala da, nurlardan taçlarla kavuşmak,buluşmak nasip olsun.
Hep diyorum ya yiyeceklerin/kokuların bile bir sahibi/sahibesi var,ait oldukları,hatırlattıkları..
Bi tarhana kokusu,halamı hatırlatır mesela bana,tereyağında yaktığı naneyi,sıcaklığı,şefkati..
Pilav kokusu,kavrulmuş şehriye,annemin..
Fıstıklı helva,çiğ börek anneannemin..
Kek teyzemin..
ohoo bu böyle uzar gider:)
Hayatımızın minik güzellikleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…