• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

sağol canım.geçen gün gecenin vakti canım kakaolu zencefilli tarçınlı kek istedi
evde de bayram hediyelerinden yılbaşından bi srü bitter çikolata vardı onları temizlemiş oldum.üzerine de ablamlar geldi bi güzel höpürdettilerkaydirigubbakcemile3
şimdi de kakuleyi merak ettim kekte nasıl bir kokudur kimbilir
inşallah en yakın zamanda denerim

Mai'si,ahh ..Çok büyük bir heyecan ve keyifle başladığın bir iş neticesinde sukut-u hayale uğrayınca insanın ister istemez canı sıkılıyor,emek sarfediyorsun sonuçta..Lakin nasip meselesi biraz da,defalarca yaptığımız tariflerle bile zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyoruz,ki sen ilk defa denedin,olabilir..Reçel tutturulması zor bir yiyecektir.Deneyerek kıvamı bulursun inşaAllah.Ben de yaşıyorum bazen bunları,hatta diyorum 'mmmm bir daha yapmayacağım denemeyeceğim bunu:)' aradan zaman geçince yüreğim ılıyor,daha bir dikkat ve özenle yapıyorum ve oluyor..Hepimiz yaşıyoruz,Rabbim büyük dert vermesin
Ayrıca hiç üzülme inan o reçelle çok nefis reçetelerde kullanabilirsin..

eren başın sağolsun canım benim
bu vesileyle bi Fatiha suresi yollayalım annecinin ruhu şad olsun:Saruboceq:

İmpaladeniz rica edeğim,kolay gelsin.
(Kayısı hoşafı sıhhate son derece faydalı,aslında hepimizin müptelası olduğu -mamafih hayatımıza derinden giren/yapışan- asitli içecekler yerine böyle ev yapımı mis gibi hoşaflar,ayranlar,kompostolar tüketsek ne güzel olur ahh)

Leylişim ellerine,gönlüne sağlık.
Bizim evimizde en çok tüketilen tatlı türü / hamur işi kektir.Ben daha çok kremalı pasta/şerbetli tatlı severim.Babamız da hepsinden yer ama bir keki vardır ki 7/24 yese bıkmaz,usanmaz öyle seviyor..
bir bünye bu kadar kek tutkunu olur ancak.. :) tatlısı oy..

Ellerine sağlık senin de,mmm baharatlı kek ..
Çok hoş..
Ben de mayalı tarçınlı - top top kek yaptım birkaç defa,Hatice Hanım'dan tarif.
Yanlız uzun süredir yapmıyorum,keskin bir tadı oluyor.Ben tarçın hastasıyım da herkese hitap etmeyebiliyor.

eren başın sağolsun canım benim
bu vesileyle bi Fatiha suresi yollayalım annecinin ruhu şad olsun:Saruboceq:

ahhh canımm saolasın.aminn anşallah allah tüm vefat eden yakınlarımızı nur içinde yatırsın.2 yıl oldu ama .anne kelimesini söylemek bile ağlatı benii hala şimdi olduğu gibi

:

:3: Yazmalısı,bu akşam arkadaşlarımızdan birine misafir ol inşaAllah :)
Yahut daha da kolayı , en yakın pastaneden bir güllaç temin et,beni de çağır kardeşceğzim kaydirigubbakcemile3

tamma canım opuyorumnanaktan

en güzeli ilk önce hazırını alıp denemek riske girmeye gerek yok kaydirigubbakcemile

ben seni arar haber ederim gamyoncuiremsu

ahhh canımm saolasın.aminn anşallah allah tüm vefat eden yakınlarımızı nur içinde yatırsın.2 yıl oldu ama .anne kelimesini söylemek bile ağlatı benii hala şimdi olduğu gibi

:çok üzgünüm::teselli:canım yaa
2 yıl değil 20 yıl geçse de boş anne bu kolay mı:teselli:
Rabbim sabırlar versin inşallah....
yani libi sana bi dokunuyoruz hemen bi cevher fırlıyo he:mymeka:-tatlicadiarzu-
mayalı tarçınlı kek he hımmmCADIARZU
ee böyle ilginç kekler yaparsan tabi kocacığında kek mübtelası olur haliylekaydirigubbakcemile3
afiyetler olsun

güllacımı yaptım dolaba koydum soguması ıcın bakalım nasıl olacak allah ın ıznıyle güzel olur ıns bilmiyorumkismile

erenncım allah rahmet eylesın canım mekanı cennet olur ıns...

Yazmalım tamamdır anlaştık:)
Leyl ley ley leylek,yok favori kekimiz tek,tarif sabit,değişmez..
Yeşilcik ellerine sağlık,ohh hadi bakalım..

buzdolabında 1-2 saat beklemesı mı gerekır pekı soguması ııcın bu güllacın?

gecen yıl sankı tarıflerle beraber fotograf paylsımı daha coktu bu yıl pek olmadı fotograf paylasımı

bebişim sağolsun uykusuz bir gecenin ardından hala sersem gibi geziyorum evde.. oğlum şimdi uyuyor ama benim ne yemek yapacak ne yerimden kalkacak takatim yokkafamçokkarıştı
eşim bi güzellik yapsa da hazır bişiler getirsedelikafadulden
kısacası benim menüm yok:3: hayırlı lezzetli bereketli iftarlar hanımlar..a.s.

dondurucudan kadın budu köftelerimi çıkartıp kızartıcam
yanına pilav tabiki
ne çorbası yapsam karar vermedim
dünden yaptığım sakızlı muhallebimde var

akşam olsada yesekk :)

saolun kızlarr:1hug:

Benim elimde malzemem belli ama menüme karar veremedim henüzz
dün haşladıgım tavuğun suyu var az eti ile
yine dün yemek için kavurduğum etten var azcıkkk
bide koca koca 3 kabağım var yemeklik.. neler yapsamm

buzdolabında 1-2 saat beklemesı mı gerekır pekı soguması ııcın bu güllacın?

gecen yıl sankı tarıflerle beraber fotograf paylsımı daha coktu bu yıl pek olmadı fotograf paylasımı

Beklese daha hoş oluyor gülüm.
Fotoğraf hususundan dün de bahsettik biraz,kesinlikle anlattıklarımızın,yaptıklarımızın renkli/ete kemiğe bürünmüş hali süper oluyor,ben keyifle izliyorum.
O zaman tam sahur/iftar topiği oluyor:)
Geçen sene ben de epey fotoğraf eklediğim için,söylüyorum,bu sene daha çok sizlerden bekliyoruz,Çünkü malumunuz herkes aynı isimleri ve tariflerini görmekten haz etmeyebilir,çok doğal.Tabi ki talep ve anlaşılmayan yerler olursa,seve seve devreye gireriz fotoğraflarla.
Ha arkadaşlarım - lütfen ihtiyat etmesinler,eklesinler.Neticede kat'iyen yemekleri-fotoğraf kalitesini yarıştırmak gibi bir gayemiz yok asıl amaç muhabbetin tazelenmesi,göze de hitap etmesi.Çorba olsun,salata olsun illa bilinmedik,egzantirik,egzotik birşeyler olması gerekmiyor ki,Allah ne verdiyse.
Anlaştık mı:1hug:
Ben ne olsa bayılırım,şükürler olsun bizleri nasiplendirene:asigim:

Son düzenleme:
valla libim dünki puf hamurun resmi çekildi hazır
akşam eşim leptobunu getirsin ondan aktarıp resimleri benim bilgisayara koymaya çalışıcam inşallah
şu an zeytinyağlı barbunya pişiyor hazır olunca onun da resimleri çekilip becerebilirsem şayet koyarım.ama gel görki şu resim işini bi halledeyim artık bıkarsınız benden
libim bu hafta içi eşimin arkadaşlarını alıcam ya iftara inşallah zeytinyağlıyı sarıp buzluğa atıyım diyorum yarın sararım bugün malzemelerini hazır edeyim de inşallah
bişe olmaz dimi
bi de paçanga böreğini dışarda yiyorum evdeki yufkalar çok daha kalın geliyo bana
onu baklava yufkasıyla iki kat yapsam daha çıtır olur mu acaba bi denesemmiki

Beklese daha hoş oluyor gülüm.
Fotoğraf hususundan dün de bahsettik biraz,kesinlikle anlattıklarımızın,yaptıklarımızın renkli/ete kemiğe bürünmüş hali süper oluyor,ben keyifle izliyorum.
O zaman tam sahur/iftar topiği oluyor:)
Geçen sene ben de epey fotoğraf eklediğim için,söylüyorum,bu sene daha çok sizlerden bekliyoruz,Çünkü malumunuz herkes aynı isimleri ve tariflerini görmekten haz etmeyebilir,çok doğal.Tabi ki talep ve anlaşılmayan yerler olursa,seve seve devreye gireriz fotoğraflarla.
Ha arkadaşlarım - lütfen ihtiyat etmesinler,eklesinler.Neticede kat'iyen yemekleri-fotoğraf kalitesini yarıştırmak gibi bir gayemiz yok asıl amaç muhabbetin tazelenmesi,göze de hitap etmesi.Çorba olsun,salata olsun illa bilinmedik,egzantirik,egzotik birşeyler olması gerekmiyor ki,Allah ne verdiyse.
Anlaştık mı:1hug:
Ben ne olsa bayılırım,şükürler olsun bizleri nasiplendirene:asigim:
yazım şekliniz çok hoşuma gitti dikkatlice bakınca gördüm psikologmuşsunuz ne güzel. baya bir tarif vermişsiniz. hepsi denediğiniz ve memnun kaldığınız tarifler mi bunu merak ettim? bide o ilk başta verdiğiniz rengarenk börek var ya canım nasıl istedi. bugünkü menüm hazırdı ama karar verdim yarın kesinlikle onu deneyeceğim. hayırlı ramazanlar.

saolun kızlarr:1hug:

Benim elimde malzemem belli ama menüme karar veremedim henüzz
dün haşladıgım tavuğun suyu var az eti ile
yine dün yemek için kavurduğum etten var azcıkkk
bide koca koca 3 kabağım var yemeklik.. neler yapsamm

canım haşladığın tavuğun suyu ve eti ile tavuklu pilav yap istersen
etle kabağı da değişik bişey istiyorsan eğer kabakları kızartıp kavurduğun etle iç yapıp kabaklara doldurabilirsin.üzerine bi dilim domates ve biber koyarsın
fırına da verince güzel olur

iki gün kayboldum maşallah döktürmüşünüz yine hanımlar kaydirigubbakcemile5... bugun menüm yok eşimin halasına davetliyiz.. onunda menüsü her sene sabit oluyoralkisalkisalkis ben onun menüyü yazayım en iyisi bilmiyorumkismile

mercimek çorbası
bol köfteli patates
garnitürlü pirinç pilavı
çoban salata
farklı bir çeşit yemek daha (karnıyarık,nohut,taze fasulye veya bamya olabilir)
tatlıda hazır oluyor... ve fanta

güllacıda bi canım çekti her sayfada mutlaka bahsi geçiyor.. ben ceviz falan koymuyorum bol fındıkla çok hoşuma gidiyor... malzemeleri alıp yapim güllac delisiyim ben yaasempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Nidah,meleğini Allah bağışlasın,babacığı sizi düşünür,mamalar getirir inşaAllah.
Hayırlı iftarlar.

Coturnix,çok hoş,afiyet/bereket olsun..

Eren,et suyu ve et varsa geriye pilav yapmak kalıyor o malzemerle.
İçersine de birkça damla sakızı .. - osmanlı usulü pilav -
ekleyeceğim bloga inşaAllah.
Kabakla da mücver aklıma geliyor ilk,yahut sempimizin bi tarifi var,kabakları dilimleyip yumurta ve mısır unuyla paneleyip kızartabilirsin.Sarımsaklı yoğurtla süper oluyor.
Ben yeşil kabakla kek de yapıyorum,değişik bir tat oluyor.Tecrübe etmek isterseniz..

Back
X