haklısın canım zorlukla elde ettik rabbim kavuşmakda nasip etsin kısmet olursa ekimde sezeryan olursa 1 yada 5 i normal dogum olursa 16 sı ekimin gelicek inşş rabbim isteyen herkese nasip etsin inşş canım sanada kolay gelsin kib canım
ben kaçıyorum görüşürüz inşşş
selam kızlar...
sabah 10:00 dan bu yana yaprak sarıyoruz... hayırlısıyla bitirdik... çocukla yemek yapmak ne kadar zor.. şimdi bamya çorbamı koyacağım.. sonra hayırlısıyla su böreğimi ve yaş pastamı yaptım mı tamam...
kendime de yayla çorbası yapacağım... ben ne sarma, ne bamya, ne de börek seviyorum malesef... :1no2:
libyanam.. sabah reçel sormuştum canım.. çilek reçeli için ben çileklerin üzerine şekeri döktükten sonra buzdolabına koydum... sabah 6 da koydum ama hala sulanmadı.. yanlış mı yaptım acaba... çıkarsam mı dolaptan... ne zaman kaynatayım ben onu... tarifi deftere yazmışım altına Libyana yazmışım ama nerde anlatttın da yazdım hiç hatırlamıyorum canım yaa... bi el atıversen boşa gitmese çilekciklerim...
ay allahim miyaya kiz bu seni gececk ha masallah bi yasta kilimali corbami yapiyokaydirigubbakcemile3 rekorlara girmesin miya sakin
ben ona kiyamam yaparim hemencik ona kilimali corba oda yer bizde yeriz afiyetlecokacimcoook
cicmcimem pek fena canim durmaz yerinde hic afroditim benim
amin canim allahim hepimizi beterinden korusun:Saruboceq:
Sağ olun güzel dostlar..
Allah c.c razı olsun,olur böyle vak'alar,acıyı severim :))
Kahvekolikim,patates çorbamız şöyle:
3-4 adet patates
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak (adedi arzunuza bağlı)
Öncelikle sıvıyağda küp küp doğradığımız soğan ve patatesleri soteliyoruz.Bu esnada sarımsak rendeliyoruz (muhteşem kokuyor:)
Hep birliktle güle oynaya dönüyor,pişiyorlar..
Piştikten sonra sıcak su (tercihen et suyu) ilave ediyoruz.Kaynatıyoruz.
(Bu raddede baharat ve tuzları unutmayın)
Terbiyesi için:
3 kaşık Un
4 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
Hepsini hafifçe karıştırıyoruz önce azıcık soğuk su ardından sıcak su katıyoruz
(bir-iki çay kaşığı)
Bu işlem pütürleşmesini önlemek içindir.
Çorbamızı ocaktan almadan evvel,terbiyesini katıp,altını kapatıyoruz.
Kıtır ekmeklerle servis yapıyoruz..
Afiyet olsun :)
Ahhh tatlım el atalım tabi ki ama ben hatırlayamıyorum hiç çilek reçeli tarifi verdiğimi karıştırdık herhalde..
Çilek Reçelini ben şöyle yapıyorum..
-1 kilo çilek
-1/2 kilo şeker
-Limon suyu (1 yemek kaşığı)
Çileklerin yıkayıp,saplarını ayırdıktan sonra, 4 te 1 ine bir - iki kaşık şeker koyup robotta çekin.
Kalan çileklerle birleştirip,şekeri de ilave ederek tencerede pişirin.Şekeler iyice erisin.
Kaynadıkça kefler - köpükler oluşacak onları kaşıkla alalım.Aksi halde parlak olmaz mat olur.
1 saat kadar pişiriyoruz,kıvamına gelince limon suyunu katıp,azıcık karıştırıp,altını kapatıyoruz.
Son olarak kavanozlara pay edip,soğuyunca kapaklarını kapatıyoruz
Daha sonra afiyetle tüketmek üzere dubdolabına kaldırıyoruz..
Çileklere ne kadar şeker attın gülüm?
Kolay gelsin inşaAllah içine siner,güzel olur..
Mmm ekmeğe sürüp yiceksin ay ay
Sempi küçüklük dedin canımı yedin kardeşim :)
Anneannemde kalmaya bayılırdım ben küçükken,çok arkadaşım vardı orada,haftasonları bebeklerimizin doğum günün yapar,kim var kim yok toplardıık bahçelere
Ama nedense ben hiç gitmezdim,hep bize gelsinler,bizde toplaşalım isterdimkaydirigubbakcemile3 Misafire bayılırım..
Anneannem mantı yapardı,muhacir mantısı şööyleee en patateslisinden,bir de bir çiğ börek yapar parmak yedirtir o derece.. (ne var bu eski topraklarda,kurban olduğum pamuk ellerinden,koca yüreklerinden midir nedir subhanallah)
Hamurlardan fare gibin tırtıklar dururdum,dedemle şekiller yapar hikaye uydururduk bir de :_)
Kuzinede pişirirdi tontişim aaa en güzel senin ki olmuş kızım derdi,sen de çocuksun nasıl seviniyorsun,havalara uçuyorsun canım benim ya,bak hala unutmuyorum çocuklukta ne yaşadıysan aklınıza kazanıyor,yüreğini okşuyor..O yüzden tavır hal ve hareketlerimize hatta sözlerimize o kadar dikkat etmeliyiz ki model alıyorlar anında kaydediyorlar..
Topuklu ayakkabı olayını hiç sormakaydirigubbakcemile3
Anneminkielri geçtim anneanneminkilere de et attım..35 numara kuççucuktu pabuçları.Ama masal gibilerdi,pek kokoşmuş zamanındakaydirigubbakcemile3
Şimdi giymeye çalışsam herhalde bir parmağım zor sığargamyoncuiremsu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?